toukokuu 14, 2024, 12:23:29 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Tapolan Tulikeppi

341
No johan on, ainakin telkku.com väittää lähetyksen olevan suora. Entäs jos NE väittää siinä ohjelmassakin että se on suora lähetys. Eihän sitä voi luottaa sitten enää edes telkkariin.. Nooh, täytyy kuitenkin tapittaa tuo chilin syönti. Varsin kunnioitettavia määriä älyttömän tulista tuhoat. Hatun noston arvoista toimintaa, vaikket lottopalloa voittanutkaan.
342
Jep. Peukut on täälläkin pystyssä. Huomenna täytyy tapittaa nachojen ja salsan kanssa finaalijakso.

Joko ollaan treenattu suoraan lähetykseen jotain rajua tempausta?
343
Erikoisuudet / Milkkiksen "tulinen" Tomaattikeitto
joulukuu 08, 2007, 21:18:28 ip
Tämä tuli testattua tänään, hieman vähemmillä habaneroilla. Pistin pepper-kingin säilöttyjä habasiivuja 10 kpl silppuna soppaan. Lisäksi pistin 2 pakettia pekonia silppuna heti alussa, niin ei tarvinnut öljyä sotkea lainkaan, ja hyväähän tuosta tuli. Rouvan mieleen oli hieman liian tulista, mutta omaan makuun juuri siinä sopivan rajoilla. Eli pystyi syömään ihan kuin ruokaa, ilman väli hengähdyksiä. Pari lautasellista aiheutti kyllä miedon hien, mutta oman maun mukaan tulisesta ruuasta pitääkin tulla hiki. Olisi tuo voinut olla tulisempaakin, mutta sitten olisi täytynyt pitää hengähdystaukoja syödessä. Tuli mieleen että tämä sapuska voisi olla loistavaa olla termoskannussa mukana kun talvella ulkoilee tai pilkkii.

Yksinkertainen on kaunista.
344
Kodin mausteinen kokkaus / "Tulisimmat" ruokaelämykset
joulukuu 08, 2007, 00:19:27 ap
En tiedä pitikö tämän olla tulista, mutta nimi ja etiketti vaikutti siltä.. Battery Heat. Tuossa heat sanassa siis liekit ja kaikki. Tarkemmalla tutkimisella tuoteselostuksesta löytyi karpalon ja chilin aromeita.. Chiliä en maistanut juomassa yhtään, karpalo maistui kyllä ihan hyvin. Oli jopa ihan maukasta noin energialitkuksi tuo.. Se chilin puuttuminen toki jäi kaivertamaan hieman, edes paprikaista aromia en löytänyt ko. juomasta. Ehkä näihin täytyy itse lisätä jotain ärtsyä jauhetta että saadaan se chili sinne... En tohtisi edes kuvitella minkälaisen esim. Blair's olisi tästä loihtinut..
345
Muut harrastukset ja elämä / Chilit ja hikka?
joulukuu 08, 2007, 00:13:11 ap
Hep! Täällä myös monesti hikka tulee jos riittävän tulista syön. Eräs ilmiö minkä huomasin pepper-kingin vadelmakarkeista (heat 10) ..Kohtalaisen paljon tulee röyhtäiltyä noin 5minuuttia syömisen aloituksesta.. Kestää noin puoli tuntia tuo melko oudon tuntuinen röyhtäily.. Lienekköhän vatsahapot tehy henkisessä lakossa sen hetken..
346
Aika helpon näkösesti näytti menevän nuo nagat. Vaan johan tuli sit netistä katottua ekstrapätkä tuosta.. Olihan siinä se mitä vähän odotinkin.. "LISÄÄ JOGURTTIA" ..ehdottomasti netistä kannattaa käydä ekstrat kattomassa, oli sitä kärvistelyäkin tallennettu.

Ei voi muuta ku yhtyä edellisiin: Hullu oot.

Itselläni pääsis keskitiukka itku jo ihan pelkästään habasiivujen saman moisesta määrästä. Ellei jäis jopa syömättä nekin..
347
Ohoh. Tuo on siis nähtävä. Tässä vaiheessa jo hatun nosto makunystyröitesi muistolle.
348
Kodin mausteinen kokkaus / "Tulisimmat" ruokaelämykset
marraskuu 02, 2007, 13:20:25 ip
hmm. Täytyyhän tähän vielä tuota oman nimimerkin mukaista makkaraakin mollata..

Itsessään nimi: Tapolan Tulikeppi tuo mieleeni jotain aivan muuta kuin nuotiolla paisteltavan makkaran.. Lähinnä mielikuva on siitä kun Nykänen on istumassa linnassa ja Mervi Tapola on yksin kotonaan ison 25cm mustan paristokäyttöisen kanssa..

Noniin, asiaan, siitä itse makkaran tulisuudesta josta piti kertoa.. Tosissaan tuo tulinen chilimakkara ei tee poikkeusta siinä mitä niin moni muukin Suomessa myytävä tulinen tuote. Erittäin vähän chilin makua, enemmänkin paprikamakkaraa. Jokseenkin ihan hyvä lihatikku, vaikkei hinta/laatu/määrä mene esim kabanossejen lähelle. Suosittelen välttämään jos kaupasta olet perus grillattavaa hakemassa. Toki jos vaihtelua ja kokemuksia hakee niin... no joo, jätä väliin siinäkin vaiheessa, oli aika lattea kokemus. Mielummin suosittelen Makulihan paprika makkaraa, se on hyvää, eikä lupaa liikoja.. Mukavan muotoinenkin tuon tavallisen pötkön rinnalla, se nimittäin on semmoinen kiekura, spiraalin mallinen.
349
Muut harrastukset ja elämä / onko lemmikkejä
marraskuu 02, 2007, 12:40:43 ip
Kiitoksia mainioista vinkeistä. Ehkäpä sittenkin pääsen vielä kasvattelemaan omia chilejä. Mitenkäs, onko joitain chililajeja mitkä pärjäävät minimaalisella valolla tavallisessa mullassa tai jossain erikois mullassa? Kun en omista mitään vesiviljelyjärjestelmiä tai suurpaine natrium valoja, ehkä noihin sioitan jos tästä viherpeukalo kuoriainen puree. Ikkunalla olisi mahdollista pitää, muttei siitäkään talvella suurta hyötyä varmasti ole. Parvekkeelle olisi mahdollista kasvi laittaa, mutta sekin toki vasta talven jälkeen. Kuinka kauan kasvin kannattaa antaa kasvaa ennen kuin parvekkeella pärjää? Meillä on kohtalaisen tuulinen parveke, eli vielä semmoinenkin tekijä että kestääkö kasvi tuulisia oloja?

...Vai vienkö suosiolla taimet mummolaan suojaisaan, kuumaan ja kissavapaalle terassille ensi keväänä? Hänellä kun tuntuu kasvavan basilikat ja meiramit yms hyötykasvit aivan ajatuksen voimalla.. Varsinainen viidakko keskikesän tienoilla terassia koristaa hällä.
350
Kodin mausteinen kokkaus / Chili suklaa
marraskuu 01, 2007, 15:03:15 ip
Värkkäsin chilisuklaata seuraavalla kokoonpanolla:

400g talous suklaata
50g saksanpähkinää
1 reilu rkl hunajaa
1/4osa tl Bih Jolokia jauhetta (olin peloissani että tulee kuolema jos enemmän hölvään tuota)
1/2rkl margariinia

Homma alkoi siitä että sekotin chilijauheet hunajaan ja jätin maustumaan. Seuraavaksi pilkoin saksanpähkinät noin 1cm*1cm paloiksi, sitten talous suklaat ja margariini pieneen kattilaan ja vesihauteeseen sulamaan. Kun enää muutamia pieniä suklaa palan osia oli havaittavissa sekaan läppäsin tuon chilihunajan ja sekoittelin kunnes massa oli tasaista. Tämän jälkeen pähkinä rouheet sekaan ja vielä tovi sekottelua. Annostelin lusikalla jääpalamuotteihin. Toinen jääkaappiin ja toinen pakastimeen. Kun suklaa oli jäähtynyt ja jähmettynyt oli maistelun aika.. Tulisuutta olisi ehkä saanut olla enemmän makuuni, mutta tätähän voisi jopa tarjota kavereillekkin (jos näitä olisi vain enemmän).. Kivan makeuden toi hunaja tuohon tummaan suklaaseen. Chilin poltekkin ilmestyy vasta jälkimauksi.
351
Muut harrastukset ja elämä / Hauskaa Halloweenia!
marraskuu 01, 2007, 14:38:22 ip
Viime vuoden halloween tuotos. Ensimmäinen itse tekemäni, mutta onnistui ihan kivasti. Kamerakännykällä kuva otettu, joten hieman rakeinenhan tuo on.. Mutta kyllä siitä suurinpiirtein ilmeen näkee.

352
Muut harrastukset ja elämä / onko lemmikkejä
marraskuu 01, 2007, 14:30:14 ip
Nämä kaksi majailevat meillä kotona ja estävät chilin kasvatuksen.. tosin vain kerran yritin habaneroja kasvattaa, mutta ne tuhottiin jo noin 10cm korkuisina. Joten tyydyin ostamaan valmiita tuotteita..




Sitten kaksi aiempaa kissaa joista jouduttiin luopumaan kun meille syntyi lapsi, olivat turhan hankala luonteisia, jota ei kyllä kuvasta uskoisi.. Pääsivät kuitenkin hyvään kotiin vaimon ystävän äidin luo Kuopioon maaseudulle täältä Helsingin hulinasta..

353
Kodin mausteinen kokkaus / "Tulisimmat" ruokaelämykset
lokakuu 31, 2007, 19:59:11 ip
Santa Marian Red fusion, Habanero & Tequila salsa..... Ehdinpas ensimmäisenä tätä tähän mollaamaan.. Pullossa lukee extra hot, kun siinä pitäisi lukea extra lime milelestäni. Aivan mautontahan se ei ollut, lopussa oli kuin olikin HYVIN pieni ja mieto habanerosta tuttu polte.. Antikliimaksi olisi ehkä oikea sana tälle extrahotti tuotteelle..

Itseasiassa tuon pullon takia päädyin tilaamaan netistä Saksanmaalta erinäisiä tulisia tuotteita, mutta jääköön ne toiseen viestiketjuun.
354
Kodin mausteinen kokkaus / mitä tilaisit?!?
lokakuu 29, 2007, 10:38:34 ap
JEE!! Tilaukseni saapui vihdoin.. Heräsin about 9ltä ovikelloon. Sieltä kauan odotus paketti saapui... Nooh, kädet täristen pakettia auki, kaikki oli nätisti pakattuna ja ehjänä. Hetken hypisteltyäni kaikkia purkkeja ja pusseja vuorollaan päätin että nyt on aika kokeilla mitä tuo heat 10+ tarkottaa noissa söpöissä pikku vadelmakarkeissa...........

Mistähän tätä elämystä lähtisi purkamaan.. Karkki kesti suussa noin 20minuuttia, en sylkenyt pois enkä purrut. Voi herranjumala sentään!! Päätin jättää muiden tuotteiden maistelut myöhemmälle. Nyt about 40minuuttia karkin syömisen jälkeen on polte ja kivistys lähtenyt, selkeä ajatus kuitenkin on, näitä ei voi syöttää kenellekkään "ihan vaan kivana jäynänä". Vaan oikeasti pitää kertoa mitä ne on.

Kuitenkin, näissä karkeissa on se hieno puoli että nämä piristävät kohtalaisen reippaasti ja voihan sitä olla kohtalaisen ylpeä siitä että tuli syötyä tuommoinen ihan kokonaan itkemättä tai huutamatta (monelta kaveriltani jää varmasti kesken tuo makeinen, kuitenkin luulen että tällä foorumillakin on ihmisiä jotka syövät näitä niinkuin karkkia).. Fieryface kuvaa tuosta ei olisi saanut, en osaa juuri nyt kuvitella sitä tulisuutta mikä siihen tarvitaan. Enkä kuitenkaan missään nimessä usko että tuo olisi ollut mitenkään maksimissaan tulisuudessa. Mulle kuitenkin uusi ennätys, koskaan en ole aiemmin tuollaista tulisuutta kokenut, kiitos pirkkachilejen ja kaupan hevi osaston.. Tästähän tyhmä vaan innostuu kokeilemaan lisää erinäisiä tulisuuksia.. Voin suositella tuota pepper-kingiä kyllä todella lämpimästi, lähettivät vielä ekstrana jotain saksalaista metsästäjänmakkarasäilykettä purkin.
355
Edistyneempi chilinkasvatus / arjen pikku tapaturma
lokakuu 25, 2007, 16:13:55 ip
Tavallaan aivan ohi alkuperäisen viestin, mutta arjen tapaturma myöskin..

Taannoin tein citymarketista ostamistani habaneroista salsaa, enkä ronskina miehenä ymmärtänyt että kumihanskojen käyttäminen on hyvä idea vaikkei se käsiä polttaisikaan silputessa.. tapahtumasarjassa lisää myöhemmin.. Salsat valmistui ihan hyvin niinkuin aina ennenkin, ja oli hyvää. Sitä pitikin heti jäähdyttyä kammeta aimo annos kitaan nachojen saattelemana.. noh, aviossa kun elän niin "aviollisia velvotteita" piti lähteä suorittamaan eukon kanssa.. älysin kuitenkin että jos pesisi kädet vielä kerran huolella, ettei homma menisi liian tuliseksi.. fairyllä hinkkasin kourat kiireessä vielä kerran ja sitten makkariin.. voittekin arvata että hommat loppuivat kuin seinään "ensikosketusten" jälkeen.. rouva laukkasi vessaan huljuttelemaan intiimejä osiaan kylmän veden alle, huuto oli kohtalaisen voimakasta, eikä habanerotkaan olleet enää rouvan mieleen... enpä saanut sinäkään iltana.. ilmeisesti pelkkä käsien peseminen ei saa kapsaisiinia irti sormista..
356
Itäkeskuksen citymarketista bongasin Empacadora San Marcosin Chilpotle Salsaa (valko-sininen etiketti purkissa). Mitään sanomattoman oloinen purkki, epäilyttävän halpaan hintaan ja olipa vielä suurempi (320g) kuin pirkan tai santa marian vastaavat salsakupit..

Näistä ennakko asetelmista huolimatta purkki lähti mukaan ja kotona oli iloinen yllätys. Jokseenkin tuoksu oli ehkä hieman liian tomaattinen/ketsuppinen, mutta maku oli kyllä hyvä mielestäni. Savun makuakaan ei liikaa omaan makuuni ollut. Tulisuus tuossa soosissa oli myös kelpoisaa. Jännä homma ettei purkkiin ollut painettu mitään extra-hot merkintöjä niinkuin eräässä haba-tequila salsassa, jossa ei todellakaan pitäisi olla sanoja extra tai edes hot.
357
Kodin mausteinen kokkaus / mitä tilaisit?!?
lokakuu 22, 2007, 21:04:16 ip
Itsehän tilasin jo reilu viikko sitten ja nyt on ilmeisesti lähtenyt tulemaan kotia kohti (10/22/2007 Versendet) -saksan kielen taitoni ei ole kovinkaan kummoinen..

1 x     Pepper King's sliced pickled red Habaneros     3,85EUR
1 x    Crying Rasperry Rocis 100 g heat 10+    2,95EUR
1 x    Bih Jolokia (Bhut jolokia) Powder 30g    6,95EUR
1 x    Chipotle Salsa, Dip & Queso Mix (1.1 oz)    1,95EUR
1 x    Roasted Peanuts with Ground Habanero 100g    1,75EUR
1 x    Habanero Salsa, Dip & Queso Mix (32g)    1,95EUR
1 x    Blair's Death Nacho Cheese Dip    6,75EUR
1 x    Dave's Insanity Microwave Popcorn    1,95EUR
1 x    Ass Whoopin' Redneck Sauce    3,95EUR
1 x    Pepper King's Hot Jolokia Ketchup Heat 8    3,95EUR

Alittaa tuon 100e budjetin reilusti, mutta ajattelinpahan pistää tähän topicciin, kun ensimmäistä kertaa ylpeänä tilailen tulta ja tulikiveä..

Jäi vielä paljon tilaamatta (vertauskuvana lapsi karkkikaupassa). Jos liekit on yhtään paremmat kuin citymarketin He-Vi osastolla niin voipi olla ettei enää 'sittarista' tarvitse tsilejä kotiin kantaa.. Tällä laudalla joku mainitsikin että tuoreet chilit on myös erittäin hyviä tuolla, niin siihen uskoen luulen että tilaan itsekkin seuraavaksi nipun jos toisen tuoreita ja viipaloin etikan sekaan.. tai jos löydän jonkin kovan reseptin säilömiseen.. chiliä kun ei voi olla varastossa liikaa :)
358
Tällä on tullu muutamaan otteeseen tehtyä ja tulee perus santa maria hot salsaan verrattuna aivan taivas..

mitat on "noin mittoja" -maun mukaan
2rkl oreganoa
1rkl tummaa sokeria
2rkl öljyä
2 sipulia
1 valkosipuli
1kg tomaattia
1 paprika
3 porkkanaa
1dl limemehua
2tl suolaa
6 habaneroa (n.70gr) (myönnän: citymarket habaneroja, ettette ihan kahelina pidä)

Kaikki paloiksi ja pannulle, ei habaneroja vielä.
Anna kiehua ~10mins, kunnes porkkanat on pehmeitä.
Lisätään habanerot ja annetaan muhia vielä about 5mins.
Kaikki blenderiin, siinä soseeksi ja sitten purkkeihin ja annetaan jäähtyä tovi pöydällä ja jääkaappiin. Kun on jäähtynyt riittävästi niin ääntä kohti.