huhtikuu 20, 2024, 14:10:27 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Nightfrostin toinen välivuosi (2016)

Aloittaja Nightfrost89, tammikuu 24, 2016, 19:01:23 ip

« edellinen - seuraava »

Vuorikaskas

huhtikuu 28, 2016, 20:00:57 ip #20 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 28, 2016, 20:07:41 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: Nightfrost89 - huhtikuu 15, 2016, 15:23:31 ip
Rocotot siirtyivät jo oikeastaan viikko sitten kasvihuoneeseen.

Tässä hieman tilannepäivitystä. Kuvassa muutama rocoto parhaimmasta päästä. Kaikkiaan rocotoja on 8 kpl ja toiveena yli 5kg satoa tulevalta kesältä  :)


Muutaman litran amppeleissa joita kuvassa näen tuskin niitä pystyy noin tuotteliaasti hoitamaan?  Itse juuri kelaan että onkohan jengeillä kasvihuoneitten amppelit enemmänkin koristeeksi kuin tuottomielessä laitettuja. 

Itselläni oli viime kesänä Locatot erinomainen tuttavuus rocotojen maailmaan ja nyt on sitten kaveriksi myös  Red Peruvianeja.

Nightfrost89

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - huhtikuu 28, 2016, 20:00:57 ip

Muutaman litran amppeleissa joita kuvassa näen tuskin niitä pystyy noin tuotteliaasti hoitamaan?  Itse juuri kelaan että onkohan jengeillä kasvihuoneitten amppelit enemmänkin koristeeksi kuin tuottomielessä laitettuja. 

Itselläni oli viime kesänä Locatot erinomainen tuttavuus rocotojen maailmaan ja nyt on sitten kaveriksi myös  Red Peruvianeja.



Kuvassa edessä oleva tumma amppeli on vetoisuudeltaan noin 4-5 litraa ja ruskeat taaempana ovat 7,5 litraa. Tuosta 4-5 litran amppelista ei ole aiempaa kokemusta, mutta noissa 7,5 litran amppeleissa on itsellä yksittäinen kasvi tuottanut jopa 2,5kg satoa (Ecuadorian Red). Joten kyyllä sen 5kg pitäisi 8:lla kasvilla mahdollista olla ;D

Viime kesä meni kyllä huomattavasti heikommin ja rocotoilla sato jäi noin kiloon per kasvi. Silloin muistelisin että käytössä oli niitä perinteisiä valkoisia amppeleitakin, mutta myös noita ruskeita isompia amppeleita, eikä mistään kasvista paljon yli kiloa tullut. Uskoisin siis että perinteisellä valkosella amppelillakin olisi mahdollista päästä ainakin 1,5kg, kunhan vain muut olosuhteet on kohdallaan. :)

Vuorikaskas

huhtikuu 29, 2016, 09:43:59 ap #22 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 29, 2016, 09:45:42 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: Nightfrost89 - huhtikuu 29, 2016, 08:14:18 ap
Kuvassa edessä oleva tumma amppeli on vetoisuudeltaan noin 4-5 litraa ja ruskeat taaempana ovat 7,5 litraa. Tuosta 4-5 litran amppelista ei ole aiempaa kokemusta, mutta noissa 7,5 litran amppeleissa on itsellä yksittäinen kasvi tuottanut jopa 2,5kg satoa (Ecuadorian Red). Joten kyyllä sen 5kg pitäisi 8:lla kasvilla mahdollista olla ;D

Viime kesä meni kyllä huomattavasti heikommin ja rocotoilla sato jäi noin kiloon per kasvi. Silloin muistelisin että käytössä oli niitä perinteisiä valkoisia amppeleitakin, mutta myös noita ruskeita isompia amppeleita, eikä mistään kasvista paljon yli kiloa tullut. Uskoisin siis että perinteisellä valkosella amppelillakin olisi mahdollista päästä ainakin 1,5kg, kunhan vain muut olosuhteet on kohdallaan. :)


OK!  Onhan nuo myös painavia hedelmiä, ainakin Locato on kovin lihainen.   Kastelustakin paljon kiinni, ettei pääse kärsimään liikaa kuivuudesta ja juuri tämä on ollut astiassa pitämisen pullonkaula minulla.  Rocotojen kasvutapa kyllä panee minutkin suunnittelemaan nyt amppeleita tai ylähyllyä.


Lainaus käyttäjältä: Nightfrost89 - huhtikuu 15, 2016, 15:23:31 ip
Rocotot siirtyivät jo oikeastaan viikko sitten kasvihuoneeseen.

Tässä hieman tilannepäivitystä. Kuvassa muutama rocoto parhaimmasta päästä. Kaikkiaan rocotoja on 8 kpl ja toiveena yli 5kg satoa tulevalta kesältä  :)


Nightfrost89

Eipä ole tullut kauheasti päivitettyä tätä.
Näyttää siltä ettei mitään mahdotonta satoa tältä vuodelta tule. Tähän mennessä noin kilon verran kypsiä chilejä kerättynä. Arvio amppelirocotojen tuotosta on noin 1-1,5kg per kasvi eli se toivottu 5 kiloa pitäisi kyllä täyttyä. Golden Ghost F1 puskee reilusti hedelmää ja sitä irtoaa varmasti pitkälti toistakiloa puskista kunhan kerään.

Nyt hiukan kuvia kesältä!

13.6

25.6

1.7

Nightfrost89

Ruukut ovat saapuneet! 8)

Nyt vain chilejä pönttöihin, toivottavasti kaikki menee suunnitelmien mukaan ???


Nightfrost89

elokuu 21, 2016, 13:32:45 ip #25 Viimeisin muokkaus: elokuu 21, 2016, 13:34:25 ip käyttäjältä Nightfrost89
Tarkoitus olisi tehdä chilikastiketta, joten lähestulkoon pelkkiä chilejä ruukkuun olisi tarkoitus laittaa joitakin mausteita lukuunottamatta. Isomman ruukun täyttänen pubeilla ja pienempään sitten vähän sekalaista tavaraa.

Ennen kuin  tuossa alkuviikosta alan täyttämään noita ruukkuja, niin osaisiko joku chilien hapattamista aiemmin tehnyt vastata seuraaviin:

1. Irtoaako chileistä tarpeeksi nestettä, jotta tavara saadaan jäämään nestepinnan alapuolelle, vai pitääkö vettä lisätä erikseen hieman?

2. Onnistuuko tippatesterillä mittaamaan PH:n sitten kuukauden päästä? vai onko liemen ominaisväri ongelma?

3. Jos vinkkejä löytyy niin otetaan vastaan ;D

Huru-ukko

elokuu 21, 2016, 14:07:37 ip #26 Viimeisin muokkaus: elokuu 21, 2016, 14:09:22 ip käyttäjältä Huru-ukko
Lainaus käyttäjältä: Nightfrost89 - elokuu 21, 2016, 13:32:45 ip
Tarkoitus olisi tehdä chilikastiketta, joten lähestulkoon pelkkiä chilejä ruukkuun olisi tarkoitus laittaa joitakin mausteita lukuunottamatta. Isomman ruukun täyttänen pubeilla ja pienempään sitten vähän sekalaista tavaraa.

Ennen kuin  tuossa alkuviikosta alan täyttämään noita ruukkuja, niin osaisiko joku chilien hapattamista aiemmin tehnyt vastata seuraaviin:

1. Irtoaako chileistä tarpeeksi nestettä, jotta tavara saadaan jäämään nestepinnan alapuolelle, vai pitääkö vettä lisätä erikseen hieman?

2. Onnistuuko tippatesterillä mittaamaan PH:n sitten kuukauden päästä? vai onko liemen ominaisväri ongelma?

3. Jos vinkkejä löytyy niin otetaan vastaan ;D


1.Ei. Lisää suolavettä, en nyt % muista, mutta itse laitan kukkuraruokalusikallisen karkee merisuolaa litraan vettä. 

2. Enossoosannoo :o. Liemi muuttuu ainakin itselläni hiukan sameahkoksi, sakka painuu pohjalle.

3. Hapatuksessa voi esiintyä hiivan muodostumista, se on valkeaa mössöä.
Ei vaarallista, eikä vaikuta lopputulokseen. Kannatanee silti poistaa purkista.
Myös jos yleensä nestepinnan yläpuolelle jäänyt tavara on alkanut homehtumaan, niin vain se poistetaan, eikä koko satsia.  Loppu on täyttä tavaraa. Luonnolisesti maistetaan.


sorrii

Liekö kastikkeen voisi tehdä blenderillä tästä hapanchilistä, jonka ohje Chiliyhdistyksen sivulla:
http://www.chiliyhdistys.fi/chilien-hapattaminen/

En ole kokeillut, enkä oikeesti ole koskaan ollut minkään hapatetun tuotteen ystävä: Piimä, jogurtti, viili, rahka ja jopa gefilus-hedelmämehu saavat aikaa mulla hallitsemattoman huuto-oksennukskohtauksen  ??? ??? Venäläiset suolakurkut menee jotenkuten.

Silti oon ollut vähän kiinnostunut kokeilemaan esmes. Chirachan tekoa joka yleensä ainakin jotenkin käytetään tai hapatetaan.
[löydänköhän vielä ohjetta ..  :-\ .. näyttää Google löytävän paljonkin noita...]
Helpommissa chilit ja ehkä valkosipuli survotaan ja käytetään muutama päivä; sitten survotaan ja keitetäänkin kait jossain ohjeessa. Sriracha on hyvää. Se vaan on myös halpaa ja sitä saa nykyään melkein joka kaupasta ...

Omatekoisissa tuotteissa on sellainen ongelma, että kun ekan kerran tekee, niin vertailukohtana ja tavoitteenakin on joku valmis esikuva. Sitten kun saa sen oman lähelle sitä alkuperäistä, huomaa että aika turhaa on itse tehdä samanlaista. Näin mulla kävi esim. jalapenojen kanssa.

Pitäisi pystyä keksimään jotain omaa ja uutta. Ja saada se vielä maistumaan hyvälle  ::) ... Onnea vaan siis ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`