huhtikuu 19, 2024, 14:39:13 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Vs: JaloPena yrittää kasvattaa 2013

Aloittaja JaloPena, joulukuu 13, 2010, 01:46:57 ap

« edellinen - seuraava »

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - elokuu 28, 2011, 16:19:29 ip
Kyllähän tuo näyttäisi olevan ihan aito T.S.M.B sulla, eikä mikään risteymä. Kohta on sullakin sitten mieto lasten chili maistettavaksi! ;) Kehno juttu tuo 7 Pod, mutta eläpäs ole moksiskaan, sillä mullakin on vasta osa chileistä aloittanut ekaa podiaan vääntämään, eli turha on odottaa mitään oikeastaan enää niistä. Olkoon koristeena siihen asti, kun viskataan kompostiin. :)


Kunhan vähän herkistelin itseäni ;)

Totta puhuen olen enemmän kuin tyytyväinen tämän kesän tuloksiin. Kaikki kasvit ovat tuottaneet edes jonkinlaisen podin, suurin osa niistä on saanut jo kypsiäkin ulos. Olen kirjannut ylös keräämieni kypsien podien määrän. Myös pienet podit ja pienet annuumit mukaan lukien ollaan jo nyt jossain 1800 podin tietämillä. En edes unelmissani odottenut tällaista satoa.  :)

Satoa tosin aletaan tarvitsemaan tuplamäärä, sillä vaimollekin on alkanut "huolestuttavissa" määrin chilit maistumaan... ;) Eilen grillamistani (kuva mitä tänään nautitte-osiossa) juustochileistä hän söi melkein puolet. Pitänee joko lisätä grillichilien määrää ensi vuodeksi tai siirtyä vähän vahvempiin lajikkeisiin.  ;D  Luulen kyllä, että sekin olisi vain lyhytaikainen konsti....
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

Tämän päivän sadonkorjuu. Ihan kelvollista kamaa, nagaakin 25 isoa kypsynyt. Tänään otin pelkästään baccatumeja ja chinensejä. Pikkuannuumit saavat minun puolestani jo jäädä, purkillinen kuivattuja riittää varmasti hätävaraksi jos poltetta kaipaa. Pikkupuskille etsin jo uusia koteja lähistöltä ettei tarvitse tunkiolle kantaa.

Nagan lehdeltä löytyi suuri yökkösen toukka, joka ilmeisesti ol1 syönyt kuvassa vasemmalla kaiteella olevat vihreät podit (2) aivan rei'ille. Annoin elukan jäädä kasville, ihan siitä yksinkertaisesta syystä, etten raaskinut sitä tappaa. Ja siksi, että niitä oli vain yksi ja sillä oli niin hiton hyvä maku  ;D
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Mr_Green_

Pitäähän toukkasenkin jotain syötävää saada..  ja jos kerran chileihin on sekin hurahtanut, niin huipputoukkahan se sitten on!  :D

JaloPena

Terminaalihoitoa kasvarissa, oman kypsymisen tulosta...

Napsin Limot, Nagat, Tobago sweetit ja Brown large habat pätkiksi ja otin oksat sisälle ämpäreihin ja purkkeihin kypsyttelemään loppusatoja. Oksilla oli huomattavan runsaasti raakoja podeja ja päädyin tähän tuomioon koska viimeaikoina ulkona kypsyminen on ollut tosi hidasta. Karmein tapaus oli Limo, jossa oli täysikokoisia mutta aivan vihreitä podeja toista sataa. Kypsiä se on antanut koko kesänä vain 15 kappaletta.

Ruukuissaan sisälle ovat tulleet myös pubescensit, gusanito, oranssit habanerot, Fatalii ja TSMB. Työpaikallani ovat koristeina Chupetinho, Peito de moca ja BR.

Kymmenkunta kasvia on annettu hyviin koteihin.

Ulkona talvea odottavat baccatumit. Kerään pakkasten tullessa kaikki loput podit talteen ja kuivatan niistä vihreät jauhettavaksi. Harkinnan alla on LD:n ja AC:n pätkäiseminen talvehtimaan. Aika näyttää (tai vaimo...) mitä teen.

Kun kaikki sato on kerätty talteen, teen yhteenvedon kesän kasvatuksista. Olen laskenut podien lukumäärän, koska minulla ei ole vaakaa. Lukumääristä nohevat voivat sitten haarukoida halutessaan grammoja. Podien lukumäärä on tällä hetkellä liki 3200. Pienten annuumien määriä en ole ottanut aikoihin lukuun mukaan.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Whili

Lainaus käyttäjältä: Mr_Green_ - syyskuu 11, 2011, 19:27:23 ip
Pitäähän toukkasenkin jotain syötävää saada..  ja jos kerran chileihin on sekin hurahtanut, niin huipputoukkahan se sitten on!  :D

Ootappa kun se toukka lisääntyy ja tekee F1 chilinsyöjä-sukupolven  :o

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: Whili - syyskuu 23, 2011, 08:14:14 ap
Lainaus käyttäjältä: Mr_Green_ - syyskuu 11, 2011, 19:27:23 ip
Pitäähän toukkasenkin jotain syötävää saada..  ja jos kerran chileihin on sekin hurahtanut, niin huipputoukkahan se sitten on!  :D

Ootappa kun se toukka lisääntyy ja tekee F1 chilinsyöjä-sukupolven  :o



Aaargh! tuota en tullut ajatelleeksi. Houkuttelee vielä kaverinsakin kekkereille ja pitävät chilifestin nagansyöntikisoineen... ;)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Mr_Green_

syyskuu 25, 2011, 12:26:11 ip #126 Viimeisin muokkaus: syyskuu 25, 2011, 12:28:34 ip käyttäjältä Mr_Green_
Ei kai toukka lisäänny? Eikös toukka kuitenkin ole (aina?) jonkin elukan toukkavaihe.. sitten kun näät siellä jonkin lentävän helvetinkoneen, niin lyöt sen lihoiksi niin ei pääse lisääntymään! ;D

EDIT: Pitipä vähä googlettaa..  "Joidenkin sammakkoeläinten, kuten aksolotlien toukkavaihekin voi lisääntyä.".. mutta sellainen se tushkin on! ;D

JaloPena

Ulkokasvatus ilman lämmitystä ei sittenkään ole ihan vielä loppu. Viikonloppuna otan kyllä kaikki podilliset oksat sisälle. Sisällä Fatalii on tuottanut jo 10 kypsää, roikkuvat vielä kypsyttelemässä siemeniä. Myös TSMB on tehnyt yhden kypsän, joka odottelee maistamista samasta syystä kuin fatalii. Seuraavassa postauksessa teenkin jo varmaan yhteenvedon koko vuodesta, vaikka kypsymättä on tällä hetkellä vielä useampi sata podia.

Limo on tuottanut tällä hetkellä jo 70 kypsää hedelmää sisällä, tässä kuvassa (25.9) oltiin vielä sisäkypsytyksen alkuvaiheessa (muistaakseni vain 15 kpl korjattuna)


26.9 sadossa oli pari uutta kypsäksi ehtinyttä lajiketta, Goat's weed ja Rocoto peron. Weediä en ole vielä maistanut, koska kypsyttelen siemeniä, mutta peron osoittautui tuliseksi tavaraksi, sekä raakanan että hillossa. Laiton niitä kaksi, Manzano yellow'ta kaksi ja yhden Manzano rojon vajaan litran hilloon. Tulta tuli tosi ärjysti tällaiselle tottumattomalle maalaispojan maulle. Aivan uskomattoman maukasta hilloa, ei taatusti kestä kauaa. Onneksi kypsymässä on pari-kolmekymmentä lisäpodia :) Noille vihreille Poblanoille pitää miettiä käyttötarkoitus. DRH7400:t menee kyllä grillissä tai friteerattuina.


Ja tänään keräsin loppuja satoja pois ulkoa. Aji verde-puskasta loytyi 70 raaka- tai puoliraakaa podia, Aji cristalista pari kymmentä ja Campanesta viitisenkymmentä. Toivottavasti osa kypsyykin vielä. Vihreinä kuivuriin joutuu suuri osa baccatumeista, säilyvätpä ainakin paremmin. Ei noita kerkeä kaikkia syömään tavallisella 10-15 podin päivävauhdilla.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Toni.A

Melkolailla onnistunut ensimmäinen kausi miehellä ollut. Kyllä sinä nuo saat menemään aika nopeastikin, kun teet hyvää sosetta ja osan kuivattelet ja teet jauhetta. Kohta huomaat, että mistä lopputalveksi chiliä saat pieraistua, sillä nälkä kasvaa syödessä!  ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

 Komea on sato. Eikös olekin mukavaa kun täytyy oikein miettiä miten sadon käsittelisi ja säilöisi.
Syö vihreät Poblanot salaatissa pikapikaa. Vihreät Campanet astiaan jossa on vaikkapa elmukelmu reikineen ja jääkaappiin odottamaan joulua. Kypsyivät mulla viime talvena salaa ja löysin ne vasta helmikuussa eivätkä olleet kuin hiukan nahistuneita. Makua näin väriä saaneisiin ei oikein tahdo tulla mutta voit ripustaa koristeeksi vaikka joulukuuseen. Limo kypsyy kuivattavaksi materiaaliksi kun laitat pari omenaa ämpäriin ja podit sinne.

JaloPena

Kiitos kehuista ja neuvoista. "Ongelmani" on onneksi positiivista laatua :)

Siinä olen Tonin kanssa samaa mieltä, että lopputalven chilien riittävyys on mietinnässä. Tällä kertaa onneksi vain tuoreen tavaran. Suurin osa säilönnästä (ehkä hilloja lukuunottamatta) tuntuu kyllä laihalta korvikkeelta tuoreisiin verrattuna, sen verran monipuolista tuoreiden käyttö on ollut. Kysymys neiti 6-v:n suusta tosi elämässä: Isi, onko sinun pakko laittaa noita chilejä ihan joka ruokaan... :)

Paholaisen hilloa on pakkasessa 6-7 litraa, raakana pakastettuja chinensesiivuja hilloa varten pari litraa, kuivattuja siivuja purkeissa toista litraa, jauhettua tavaraa lajikkeittain ja erilaisina sekoituksina kohta kymmenkunta piltti- tai maustepurnukallista... Saattaa hyvällä tuurilla  jäädä ihan hiukan ensi kaudellekin.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

Tässä pieni testi omenan vaikutuksesta kypsymiseen. Laitoin vajaat pari viikkoa sitten kaksi silmämääräisesti mahdollisimman samankaltaista satsia eri pusseihin ja toiseen omena kypsytteeksi. Neljää laatua oli tarjolla: Limo, Brown large haba, Dutch haba ja Naga. Molemmissa satseissa yhteensä kymmenkunta podia, sama määrä molemmissa kutakin lajiketta. Alkutilanne on tällainen (laitettu pussiin 25.9)


Ja 1.10. loppusaldo oli tällainen:


Tuosta aivan liian pienellä n:llä tehdystä pseudotieteellisestä kokeesta rohkaistuneenan kuitenkin päätin, että enpä taida enää laittaa omppuja chilien joukkoon. Ei näyttänyt auttavan ainakaan tuossa aineistossa. Tuo punaruskea Naga oli muuten jo puoliksi hapannut.
Olen kypsytellyt loppusatoa tällaisella kukkavaasi-metodilla, joka tuntuu toimivan hyvin. Taidan jatkaa valitsemallani tiellä ensi vuonnakin, jos parempaa keinoa ei löydy. Jätän podien alle 10-15 cm tyhjää vartta ja tökkään veteen. Kun rapsii turhat lehdet pois, roskankin määrä minimoituu.


Vai kausi lopussa...Ihan kaikkia en raaskinutkaan leikata pätkiksi, vaan toin kasvit sisälle kypsyttämään loppusatoaan. Oranssi Habanerot ovat kypsyttäneet hienon sadon (vajaa sata marjaa), samoin keltaisena takaa pilkottava Fatalii (parikymmentä). Punaisena näkyy Trinidad Scorpion Morouga Blendin puolen kymmentä podia ja muutama Manzano yellowin marjakin vasemmassa yläkulmassa. Siemenpankkiin muutama lajike lisää :) Ja makutestaukseen...


Vielä jätin PI439370:n ulos (kuvassa vasemmalla). Sisällä ei ole tilaa ja testataan nyt sitten Baccojen pakkaskestoa... Tuo puska on niin täynnä marjoja, että hellämielisyyden puuska yllätti. Ulkosatoa tullaan korjaamaan ainakin Inca Berrystä ja -Red Dropista jotka viihtyvät yllättävän hyvin ja punaisia marjoja on kymmenittäin. Freesejä kukkiakin on vaikka millä mitalla. Ihme syksy. (Niin, nuo eivät siis ole kasvarissa vaan ihan paljaasti parvekkeella.)


Täältä tähän. Tällä kertaa.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

Se on siinä. Eli kautta pakettiin, osa 1.  Aluksi yleiskatsaus kokonaissatoon, tuntemukset eri lajikkeista yksilöityinä tulevat myöhemmin osassa 2.

Päiväkirjan pito on ollut mukavaa hommaa näin taakse päin katsellen. Valitan päiväkirjan liiallisesta toistosta ja suuresta määrästä kuvasaastetta, mutta lohduttaudun sillä, että lukeminen on kaikille täysin vapaaehtoista ;) Ensikertalainen innostuu joskus liikaa... Kiitän kaikkia kommentoinneista ja mielenkiinnosta. Monta uutta nettituttavuutta olen saanut ja ihan henkilökohtaisiin persooniin nimimerkkien takaa olen tutustunut kasvattelun ohessa. Se tuplaa tämän kasvattelun ilon, ei tarvitse pelkästään omissa oloissa nurkissa nyhrätä. 

Sisällä olevat podit saavat kypsyä rauhassa ja ulkokasvit saavat olla ulkosalla niin kauan kun "tuonen kylmä tuuli heidät korjaa parempaan talteen". Ulkoa keräsin vielä 80 Inca Red Droppia kuivuriin. Estimoin sisällä olevista podeista kypsät/potentiaaliset kypsyjät ja räknäsin kaikki yhteen edellisen satojen laskelman kanssa. Näin sitten sain aika tarkan kokonaissaaliin päättyneeltä kaudelta. Koska en omista kelvollista vaakaa, podien lukumäärä antaa edes jonkinlaisen vertailukelpoisen arvion tulevia kausia varten. Samalla sain jonkinlaisen käsityksen kunkin pensaan tuotosta eikä tarvitse tyytyä mutu-tuntumaan seuraavan kauden lajikkeita pohtiessa.

Töissä punnasin 100 kappaletta Peito de mocaa ja sain niille keskiarvoksi hiukan vajaan gramman per podi. Koska kaikki pikkupodit ovat siis vähintään gramman luokkaa, uskoisin koko sadon keskiarvon olevan varovasti arvioiden yli 2 grammaa/ podi, saan tulokseksi että vähintään 11 kiloa tule koko kauden sadoksi. Jos joku haluaa arvioida tarkempia lukuja omilla podien keskipainoilla, kaikin mokomin. Kuulen mielelläni arvioheittoja. ;)

Tässäpä kasvatuslista ja perässä kypsäksi asti saatujen podien yhteismäärä. Mukaan on laskettu myös osa vihreiksi jääneitä, sellaiset baccatumit, jotka kuivasin (LD, Aji Verde) tai jotka  panin säilöön kypsymään (Campane). Myös Poblanon ja Gauchon vihreät laskin mukaan. Ne on jo syöty.  Listasta kannattaisi periaatteessa vähentää koristeelliset tai koristeannuumit, koska aika heti alun jälkeen lopetin niiden laskemisen. Lahjoitin kasvit pois ja siinä meni moniaisia satoja valmiita ja raakoja podeja mukana. Mutta olkoot nuo nyt komistamassa saldoa. Lajikkeen perässä on mainittu suluissa, kuinka monta kasvia oli eri lajikkeista kasvamassa.

Aji gusanito                              1297
Inca red drop   (kaksi)                    513
Peruvian white habanero                425
Lemon drop   (kaksi)                      327
Peito de moca                             285
Orange haba/sudden death (kolme)   278
Omnicolor                                      248
Naga morich (kaksi)                   233
Apache                                      190
Tobago sweet                             171
Limo                                      144
Trinidad bush                             122
Aji verde                                      117
Brown large habanero                      116
PI470579                                     106
Cili goronong yellow                     104
Malagueta                              101
Chupetinho                               92
Habanero dutch  (kaksi)                 92
Campane                                       84
PI260567                                       81
Caribbean red habanero              73
Rocoto peron  (kolme)                   72
Inca Berry                               61
Short yellow tabasco              53
Bolivian rainbow                      35
Aji cristal                                       31
Cheyenne                               25
Poblano                                       25
Fatalii                                       24
DRH7400                                       23
Manzano yellow                            20
Manzano rojo  (kolme)                    15
Trinidad scorpion morouga blend    15
Manzano orange                              14
Goat's weed                            10
Jalopeno hollantil.                       7
Tabasco                                        7
Starfish                                        1
7 pod                                        0
            yhteensä                5637 podia


Kauden tavoite tuli täytetyksi, monin verroin. Tavoite oli, että saisin kaikista lajeista podeja valmiiksi. N. 40:stä vain kaksi ei ehtinyt sadottaa podeja kunnolla kypsiksi. Starfishin laskin sadonneiden  mukaan, koska pääsin maistamaan sitä yhden puolikypsän podin verran. 7podin hedelmä oli niin pieni ja raaka, että se pääsi kompostiin mutta ei listoille. Pubescenseja on tullut/tulossa toista sataa, mikä on tämän tasoiselle amatöörille huikea saalis.


Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

Pakko jatkaa vielä vuoden 2011 räpellyksiä, anteeksi kaikille... Niin, ja onhan se loppuyhteenvetokin kaudesta vielä tulossa jossain vaiheessa... Kaiken muun lisäksi Inca red dropit sinnittelevät tänäkin päivänä hengissä ja tuottavat satoa ulkona avoparvekkeella. Uskomatonta!  :o

Minulle tuli tenkka-poo rocotojen kanssa eilisen sadon keruun jälkeen. Näyttäisi, että siemenissä on tullut jonkin sortin sekaannus jossain vaiheessa tai sitten joukossa on risteymiä.

Asiasta on jo feisbuukin puolella keskusteltukin, mutta laitetaan vähän juttua tännekin. Kuvan ylärivin Manzanot rojo ja orange näyttävät ihan itseltään, samoin alarivin Manz yellow vasemmassa laidassa ja Rocoto peron keltainen sen vieressä, toisena vasemmalta. Kaksi muuta ovatkin sitten vähän mysteereitä, siementen mukaan myös niiden pitäisi olla peroneita. Minusta ne vain eivät ihan vaikuta niiltä. Olisiko keltainen sittenkin toinen M yellow? Pienistä punaisista en saa tolkkua ja ToniA mietiskeli lajikkeita, joiden siemeniä minulla ei ollut tuohon aikaan ollenkaan... M rojojakaan ne eivät minusta ole, nämä ovat kiiiltävämpiä, kirkkaamman punaisia sekä  eri kokoisia ja mallisia kuin rojot.    ??????

Nyt on ihmetyksen sormi kummastuksen suussa... Ei noista muutamista viitsi siemeniäkään jakaa ennen kuin asia selkeytyy.

Hyvä asia kuitenkin on, että kaikki nuo ovat onneksi olleet aivan erinomaisen makuisia  :D
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Toni.A

Kun ei sulla vielä taida uutta päiväkirjaa olla, joten tällaisia taimia olisi istuteltu kippoihin valmiiksi sulle, kunhan pääsee vaan näkemään.

Chinenset
- 7pod White
- 7pod Douglah Brown
- Trinidad Scorpion Orange
- Enorme Caliente
- Cajamarca
- Grao De Bode

- CGN 23255
- CGN 23258
- Charapita
- Cumari do Para
- Mata Frade
- Wild Brazil

Pubescenseja
- Rocoto Brown
- Manzano Orange XL

Voi olla, että jotain muutakin sinne mukaan pistän, kunhan inventaariota teen. ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

JaloPena

Kaunis aikomukseni oli päivittää edellisen kauden lajikkeiden makuarviot ennen uuden kauden alkua, mutta koska Toni tuossa mainitsi minulle tulevista lahjalajikkeista, päivitetäänpä nyt samaan pötköön tämän vuoden listan alkua lisää.

Edellisvuodesta talvetuksesa ovat seuraavat 10 kasvia:

TSMB
Fatalii
Chupetinho
Peito de moca
Tabasco
Lemon drop
Aji cristal
Rocoto peru cusco
Manzano yellow
Manzano rojo

sirkoilla/ ensimmäisillä lehdillä ovat tällä hetkellä:

Naga morich
Habanero large brown
Cajamarca
Tobago sweet (var "blues")
Peruvian white habanero
Harold st'Barts
Criolla sella
Campane
Aji verde
Jamy
Canario
Hyper pube
Turbo pube
Rocoto grande

Flexuja en saanut taimiksi asti. Tekivät hännän mutta delasivat sitten. Joku hoitovirhe varmaan, vaikka samassa boksissa muut tulivat moitteitta taimiksi asti. Joskus toisena vuonna yritys uusiksi.

Hmmm... 24 omaa, ainakin 14 Tonilta ja puolenkymmentä uusittavaa (mm. oranssi haba joka ei itänyt)... Tässähän taidetaan mennä viimevuotisten määrien ohi. Koristeannuumit on pakko jättää pois.




Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

JaloPena

ToniA kävi kyläilemässä vihreiden tuoretuliaisten kanssa. Kiitos niistä hänelle. Sain viitisentoista uutta lajiketta ja jo nyt, ennen kuin annuumit ja pari muuta varalajikettä ovat lautalla, lista menee yli 40 lajikkeen. Minkäkönhänlainen rangaistus siitä tulisi, jos siirtäisin tuota tontin aitaa muutaman metrin kunnan maille päin... ;D

Joka tapauksessa tämän hetkinen taimivalikoima näyttää siirtyvän edellisvuodesta piirun verran tulistuneempaan suuntaan, chinenset ainakin ovat aika edustettuina.

Kahden alimmaisen lajista en ole ihan varma, joten laitoin ne vielä omaksi ryhmäkseen.
Ja Edellisen listan Hyper pube otti ja kuoli.


TSMB
Trinidad scorpion orange
Fatalii
Chupetinho
Peito de moca
Naga morich
Naga black
Habanero large brown
Cajamarca
Tobago sweet (var "blues")
Peruvian white habanero
Harold st'Barts
7pod white
7pod douglah brown
Aji panca
Habanero Paper lantern
Cumari do para
Cili goronong yellow
charapita
Enorme caliente
Grao de bode
CGN23258
CGN23255

Thai rawit

Tabasco

Omnicolor
Inca red drop
Lemon drop
Aji cristal
Criolla sella
Campane
Aji verde
Jamy

Rocoto peru cusco
Manzano yellow
Manzano rojo
Canario
Turbo pube
Rocoto grande

Ecuadorian brown
Aji banana

Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Toni.A

Hienoltahan tuo lista näyttää kieltämättä, kuin osittain katsoisi omaansa. Harmittaa kovasti, että unohdin sulle sitä salsaa tuoda, mikä oli jo varattuna matkaan. Noh, eiköhän tuo korjaannut jotenkin. Onnea noiden kanssa todellakin ja chilirikasta vuotta samalla toivottaen. Hyvä se on jemmassa muutama paikka olla, jos ei itsellä nappaa, niin voi ruinata siemeniä myöhemmin toiselta! ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A

Tuossa huomasin, että jonkinlaista jaottelua on sulla noiden chilien suhteen, niin tuo Ecuadorian Brown kuuluu chinenseihin ja Aji Banana baccatumeihin. Muutenhan nuo näyttäisi menevänkin oikeisiin lajikkeisiin.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

JaloPena

Kiitti Toni. Chiliwiki ei näyttänyt pikakatsannolla tuntevan noita lajikkeita enkä ihan kaikkea muistanut mitä eilen näistä juteltiin (vanhuus ei tule yksin...  ;)).  Bananasta oli baccatumin mielikuva, mutta en ollut satavarma. Tuo ecudorilainen on nimenäkin täysin uusi tuttavuus.
Hyvin jaksavat kasvit, eivät olleet saaneet kylmää matkalla.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581