huhtikuu 18, 2024, 07:55:58 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Suositelkaa kastiketta, jossa maistuu muukin kuin etikka

Aloittaja Wahi, heinäkuu 24, 2011, 13:04:14 ip

« edellinen - seuraava »

Wahi

Haussa hyvä all-around chilikastike. Savu-osasto ja Aasia-hommat on hallussa, mutta joku hyvä yleiskäyttöön sopiva olisi haussa. Useampi kastike tullut tyypattua mutta edelleen se täydellinen kastike on etsinnässä.

Kommentia muutamista eniten käyttämistäni: Blair's Sudden Death on hyvä mutta ehkä hitusen liian tulinen, tai siis hankala annostella tasaisesti joihinkin juttuihin. Original Death taas oli liian mietoa ja purkki meni hetkessä. Maultaan ihan ok mutta joku siitä puuttu. Poppamiehen Habanero oli aivan liian etikkainen ja mieto. Mites Poppamiehen Naga Jolokia, Pure Death tai After Death?

Hot Headz vaikuttaa myös kiinnostavalta, onko ehdotuksia/suosituksia?

Minbaari

Pure Death on kyl hyvää. Ehkä kuitenkin vähän liian mieto omaan makuun. Löyly on sitten lähellä täydellisyyttä koska on tulista ja hyvänmakuista. Sitten pari erikoisempaa joita voin suositella jos jostain löydät:
LOL TUN- salsa de chile habanero hot sauce on hommattu Baltic Princess laivalta ja on tosi jees makuinen.
Tropical Pepper Co. Scotch Bonnet Caribbean Pepper sauce ja
Iguana Tropic Thunder ovat Espanjasta hommattuja työkaverin toimesta. Molemmat noista on riittävän tulisia ja perhanan hyvän makuisia.
#816

Wahi

Hei kamooo, melkein sata kertaa avattu tää ketju mut kellään ei mitään sanottavaa? Saa suositella ihan rohkeasti, vaikka niitä omia suosikkeja!

TunturiTiger

Löyly, ahjo ja savunaga on vissiin yleisimmin käyttämiäni. Pain100% alkaa vissiin mätäneen tuolla jääkaapissa. Sitten tietysti toi mun omatekonen paholaisenhillo. Siihen lätkähti muutama ylimääräinen caribean red habanero. :P


Wahi

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - heinäkuu 25, 2011, 16:41:28 ip
Hei kamooon, kokeile hakua, lue asiasta aikaisemmin kirjoitettuja.
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7345.0
http://chilifoorumi.fi/index.php?board=48.0
http://chilicapsicum.blogspot.com/



Useiden muiden ketjujen lisäksi Paras pöytämauste -ketjukin on tullutkin luettua, mutta siinä oli aika paljon pelkkää listausta ilman sen kummempaa kuvausta itse kastikkeista, joten päätin sohaista muurahaispesään ja kokeilla uutta keskustelua vähän eri spekseillä.

Pistinkin tuon blogin seurantaan, kiitos siitä.

Ryhis

Löylyä minäkin käytän, jos sitä sattuu löytymään jostain! Ahjo menee seuraavaksi testaukseen!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

chilihardhead.fi

Löyly on hyvää, Ultra Death käy ketsupin tai muun pika tulistamiseen, habataba vanhenee kaapissa.
Eipä noita valmiita tule ostettua juurikaan, kun parempaa saa vaikka sekoittelemalla hedelmäsoseisiin nagaa tai muuta, on nopeaa ja vaivatonta ja onnistuu vaikkei sooseja muuten osaa keitellä.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Wahi

Pitää varmaan sitten Löylyyn ja Pure Deathiin tutustua.

Onkohan muuten Tampereen Chilifesteillä mitään maistiaisia tarjolla?

InkRose

Kun Poppamies kerta on yksi pääorganisaattoreista, niin kyllä vähän veikkaan että voipi hyvinkin löytyä maistiaisia soosista jos toisesta.

Azukki

Omasta mielestäni noi Hot Headzin soosit on tosi hyviä, eteenkin serranosoosi. Eikä mielestäni kauhean etikkainen maku.

Aji Inferno

Jos etikkaisuutta kammoaa, niin Mama African habanerosoosi voisi kolahtaa lujaa. Vastaavaan en ole törmännyt. Itse pidän eniten, vähän tylsästi, habanero-Tabascosta. Se vain toimii. Blair'sin tuliliemistä parhaisiin kuuluu Pure Death - habanero & naga -kastike mallia varsin, muttei aivan tolkuttoman tulinen. Jos pitää voimakkaasta chinensepaprikan mausta, tuosta sitä löytyy ilman lisäaineita tai lisättyä kapsaisiiniuutetta. Hyvät sriracha-kastikkeet toimivat myös monenmoisessa kokkailussa.

Perry

Poppamiehen Ahjo.

Olisi tässä myös yksi kysymys. Miksi Da´ Bomb Ground Zero  on huomattavasti tulisempaa kuin tuo Ahjo? Ahjossa on mainittu 333tuhatta Scovillea kun taas Ground Zerossa 243tuhatta. jälkimmäistä ei tarvitse kuin ihan tipan laittaa johonkin niin jo tuntuu. Ahjoa kun saa puolestaan käyttää aika runsaasti?

Pahoittelen tätä kyssäriä, mutta en löytänyt sopivaa topiccia tälle.

LupeKani

Lainaus käyttäjältä: Perry - heinäkuu 28, 2011, 17:20:33 ip
Poppamiehen Ahjo.

Olisi tässä myös yksi kysymys. Miksi Da´ Bomb Ground Zero  on huomattavasti tulisempaa kuin tuo Ahjo? Ahjossa on mainittu 333tuhatta Scovillea kun taas Ground Zerossa 243tuhatta. jälkimmäistä ei tarvitse kuin ihan tipan laittaa johonkin niin jo tuntuu. Ahjoa kun saa puolestaan käyttää aika runsaasti?

Pahoittelen tätä kyssäriä, mutta en löytänyt sopivaa topiccia tälle.


En jaksa nyt tarkistaa noissa kastikkeissa käytettyjä chilejä, mutta tulisuuden tunne riippuu käytetystä chilistäkin melkoisen paljon. Polte kun on lajikkeissa erilainen.

Perry

Lainaus käyttäjältä: Littlelupe - heinäkuu 28, 2011, 17:27:55 ip
Lainaus käyttäjältä: Perry - heinäkuu 28, 2011, 17:20:33 ip
Poppamiehen Ahjo.

Olisi tässä myös yksi kysymys. Miksi Da´ Bomb Ground Zero  on huomattavasti tulisempaa kuin tuo Ahjo? Ahjossa on mainittu 333tuhatta Scovillea kun taas Ground Zerossa 243tuhatta. jälkimmäistä ei tarvitse kuin ihan tipan laittaa johonkin niin jo tuntuu. Ahjoa kun saa puolestaan käyttää aika runsaasti?

Pahoittelen tätä kyssäriä, mutta en löytänyt sopivaa topiccia tälle.


En jaksa nyt tarkistaa noissa kastikkeissa käytettyjä chilejä, mutta tulisuuden tunne riippuu käytetystä chilistäkin melkoisen paljon. Polte kun on lajikkeissa erilainen.


Ok. Kiinnitin kaiken huomioni noihin Scoville lukemiin. Ahjossa on ainakin käytetty Naga Jolokiaa, punaista habaneroa jne. Kun taas Da´bombissa  Habaneroa..

Aji Inferno

Nuo scoville-lukemat taitavat olla hyvin pitkälle ns. hatusta vedettyjä, eikä niistä kannata välittää liikoja. Oma suu kertoo paremmin. :)

Perry

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 28, 2011, 17:47:08 ip
Nuo scoville-lukemat taitavat olla hyvin pitkälle ns. hatusta vedettyjä, eikä niistä kannata välittää liikoja. Oma suu kertoo paremmin. :)


Todellakin. Siis toi Da´bombbi on tällä erää vahvinta mitä oon suuhuni tunkenut, ja maksanut tästä kovaa hintaa kivun muodossa :)

Aji Inferno

Varmaa on vain se, että Blair'sin 2AM ja 3AM kastikkeet ovat suoraan helvetistä. Siis, oikeasti!  8) Scoville-lukemat niissä ovat vähintäänkin kunnioitettavia, mutta viinietikkaa ei ole lainkaan, ja maku on kauniisti sanottuna perseestä, syvältä ja poikittain! Jo noista miedompi, 2AM sai itseni ensi kertaa elämässä melkein soittamaan hätänumeroon, sillä pieni kielenpäällinen tuota helvetillistä lientä tuntui siltä kuin joku sahaisi mahani moottorisahalla halki. Hitaasti...

Mistä tuleekin mieleen: haluaisiko joku ostaa avaamattoman Blair's AM3 pullon säilytyslaatikkoineen? :) Kuuluvat olevan jo arvostettuja keräilykappaleita maailmalla ...

Janne

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 28, 2011, 17:47:08 ip
Nuo scoville-lukemat taitavat olla hyvin pitkälle ns. hatusta vedettyjä, eikä niistä kannata välittää liikoja. Oma suu kertoo paremmin. :)

Ei, kyllä ne on mitattu erittäin tarkalla Stetson-Harrison -menetelmällä ;)

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Wahi - heinäkuu 26, 2011, 16:23:31 ip
Pitää varmaan sitten Löylyyn ja Pure Deathiin tutustua.

Onkohan muuten Tampereen Chilifesteillä mitään maistiaisia tarjolla?


Pisti oikein ääneen hymyilyttään!  ;D Jos oot Tampereen suunnalta, niin et sitte oo käyny Tammelantorin chilipäivilläkään? Sielläkin on maistatettu poppamiehen tuotteita.