huhtikuu 19, 2024, 22:38:52 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Sriracha chilikastike

Aloittaja Mika73, maaliskuu 23, 2014, 12:07:29 ip

« edellinen - seuraava »

Mika73

Tälläinen tarttui mukaan Cittarista. Voin suositella, oli hyvää. Pullo löytyi Poppamiehen hyllystä, hinta edullinen ja isohko pakkaus. Koostumus muistutti hieman ketsuppia.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Jame

Tuohan on suorastaan legendaarinen, "The Chilikastike". Muut ovat enemmän tai vähemmän halpoja kopioita  ;)
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

sorrii

Sricacha on legenda ...

Joku Vietanamilainen jamppa Californiassa ikävöi kotipuolen chilikastikkeita ja kun ei löytynyt niin piti tehä itse.
Sen myynti nykyään taisi olla jokunen biljoonaa putelia päivässä tai-jotain ....

Ne väittää että käytetään ainoastaan samana päivänä pomittuja punaisia jalapenoja valmistukseen ... eppäilen!

Si Racha on joku pikkukaupunki Thaimassa, mistä nimi. "Aito" tuote kuitenkin tulee Jenkkilästä: Onhan se hyvää ja aika halpaa, ainakin jos kokeilee itse kasvattaa raaka-aineet ½kg'een kastiketta  ??? ... Hinta joku 10€/kg !?!

Etnisissä kaupoissa näkee jäljitelmiä hirmuisesti ja huvittavaa on että ne jäljitelmät saattaa tulla pahimmillaan jopa Thaimaasta, Srirachan kaupungista ... Sriraja Panich: http://www.bonappetit.com/trends/article/the-original-sriracha
"Aito tavara" on Huy Fong Foods Inc. valmistamaa läpinäkyvässä Kukko-etiketillä varustetussa pullossa jossa vihreä ruikkukorkki ?!? Ota näistä selvää  :D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

bluesman

 Mielikuvani on se että soosi olisi valmistettu punaisista Serranoista.

Althalus

Legendaarinen "Thaimaan ketsuppi" tai "kukkokastike"

Löytyy lähes jokaisen thaimaan ravintolan maustekorista. Suomessakin nykyään hyvin yleinen.
Huvittava tämä pyhä kolminaisuus "Vietnamilaisen miehen kehittämä, Thaimaalainen, U.S.A:ssa valmistettu chilikastike"
Ainesosissa myös valkosipuli mikä mielestäni sopii hyvin chilin kaveriksi. Perus hyvä ja halpa pöytäkastike.
Kaikkea kiinnostavaa täytyy kokeilla, yleensä erittäin huonolla menestyksellä.

Kausi 2014
Kausi 2015

sorrii

LainausMielikuvani on se että soosi olisi valmistettu punaisista Serranoista.


Lainaus..."In a matter of months, he had arrived at his rendition of Sriracha, a version of the Thai sauce made with hybrid jalapeño peppers (red or sometimes orange in color), vinegar, sugar, salt, and garlic, and was delivering it to local markets throughout the city. Soon thereafter, he was packaging it into its now unmistakable clear bottles with the rooster logo and green caps."

http://qz.com/132738/the-highly-unusual-company-behind-siracha-the-worlds-coolest-hot-sauce/





Enpä löytänyt artikkelia jonka luin joku aika sitten: Sriracha tehdas pantiin kiinni hajuhaittojen takia, ympäristön ihmisten valitusten, siis ...
Siinä jutussa kerrottiin koko tarina. Se kukko tulee muuten perustajan horoskoopista ja kuva kopioitu jostain sellaisesta ..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Modifier


sorrii

Löysin kerran ohjeen kuinka tehdä itse vastaavaa. Siinä "fermentoidaan" kypsuiä chilejä ~vuorokausi, kunne kuplii, ja sitten lisätään etikat sum muut lisät.'
Taitaa olla pakastimessa odottamassa pari kiloa sekalaisia kypsiä annuumeita [jallujakin]. Pitäis kait kokeilla. Pakastelut varmaan alkaa käymään vaan tehokkaammin ja on helppo soseuttaa  8)

[oli niin stressi syksyllä sadon perkaamisessa, säilömisessä, kuivaamisessa, että tuli työnnettyä aika paljon pakkaseen, eikä ole huvittanut niille mitään tehdä. Ruokiin toki on tullut sössättyä pakastechiliä urakalla: On se kauheeta jos alle satakiloinen ukko joutuu melkein yksin syömään talvena aikana toistakymmnetä kiloa chilejä - varsinkin kun niistä 1½kg oli Nagaa ja toiset 1½kg keltaista Rocotoa, arvatenkin Cusco ...  ??? ]
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

chili noob

aivan loistava chilisoosi!! sisältää 79% red jãlãpenoa soseena.. kylläkin aika mieto polte, mutta voi käyttää reilusti ja on silti hyvää.  ;D

en sit tiedä pitääkö paikansa mut tuolla sivulla väitetään olevan red jãlãpenoa.

linkki:
http://www.fourpoundsflour.com/what-i-know-about-sriracha-an-insiders-perspective/

mikestones

se on melkein ihan turha mitään muuta soossia edes ostaakaan, turhan kalliita piperryksiä kaikki , siracha ajaaa asian ja stadista kalliosta saa 3,50 e puteli

Jani M

Oulussa myös Aasia marketissa (Isokatu 54) normitölppä Srirachaa 3,50€ ja sellanen reipas 7dl tölppä samaa tavaraa 5€.

Rikkaruoho

Cittarista tuli haettua myös tommonen. Ei paha 1,99€ pullo. Valkosipuli isossa roolissa, ihan hyvää on hintaansa nähden   :P


Hegezi

Soosihyllyn vakiokasvo. Nykykulutus varmaan lähentelee sitä isoa nollaseiskan tönikkää kuussa, ainakin makkaraperunani nykyään maustan ketsupin sijaan kukkokastikkeella.

Jani M

Sriracha-putelit piti jo päivittää tollasiin 740ml-versioihin...


Sitä vaan menee...