maaliskuu 28, 2024, 10:07:27 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tuoreesta chilistä jauheeksi, kuvitettu ohje.

Aloittaja Caderusso, elokuu 26, 2010, 15:41:43 ip

« edellinen - seuraava »

Jahvetti

Ei kai niissä mitään vikaa ole.
Kukin tekee miten parhaaksi näkee.
Itse ole tullut siihen tulokseen että sähkökäyttöinen kahvimylly on omaan käyttööni se paras vaihtoehto.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

greenlife

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 16, 2011, 22:53:05 ip
Eiköhän semmonen muutaman kympin mylly ole kuiteskin aika pieni investointi näissä(kin) hommissa?
Jauhetta, todella hienoa jauhetta, tulee nopeasti ja siististi.
Eikä paljon edes vie tilaa, aikuisen miehen nyrkin kokoinen laite.


Mikä malli on noin pieni, kuulostaa hyvänkokoiselta?

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 16, 2011, 22:53:05 ip
Eikä paljon edes vie tilaa, aikuisen miehen nyrkin kokoinen laite.


Mulla on kaks juuri kuvailemasi kokoista chilinmurskauskonetta. Ovat lisäksi ns. "matkamallia", eli aina mukana. Bonuksena vielä molemmat toimivat ilman sähköä ja karkeuden voi säätää portaattomasti!  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jahvetti

Se mun tarkoittama versio on Bosch MKM6003, muistaakseni gigantista hommattu.

Räyhiksen koneetkin varmaan toimii ihan hyvin, pölynhallinnassa saattaa tulla ongelmia ;D
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

greenlife

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 17, 2011, 20:39:19 ip
Se mun tarkoittama versio on Bosch MKM6003, muistaakseni gigantista hommattu.

Räyhiksen koneetkin varmaan toimii ihan hyvin, pölynhallinnassa saattaa tulla ongelmia ;D


:) Kiitos tarkasta vastauksesta.

sorrii

Wanhaan ketjuun pakko laittaa kommentti!

Täähän on ihan hyvä ohje varuaksin ja jos ei ammattimaisesti kuivaile.

Itse ostin edellis-syksynä Prego-merkkisen "oikean" kuivurin "oikealla" termostaatilla eli namiskalla joka säätää vain tehoja ilman mitään termostaattia: 50 asteen asennossa meni ekat kaksi tuntia 35->50 asteessa; 3tunnin jälkeen näytti mittari [erillinen!] jo 65 ...
Prego hajosi kahden kuivauskerran jälkeen ja vein takaisin kaupaaan - rahat pois.

Tässä uunikuivauksessakin on sellainen riski että se uuni hajoaa! Itsellä havainto että muutamia kertoja kuvattuani chilejä em. metodilla niin huomasin että välillä uuni pysyi ihan kylmänä; välillä taas lämpeni; lopulta pysyi kylmänä kaikissa asennoissa! Korjaaja paikalle: uusi termostaatti maksoi hoitoineen ~200€
Tuo liesi oli vasta 3v vanha, joten tuli se korjaaja kuitenkin tilattua ..

Tuolla hinnalla jo melkein saisi kunnon kuivurin. Evermat maksaa Prismassa 249€ ...

Nyt taas on harkinnassa kuivaukset. Satoa on pääosin vielä raakana kasvihuoneessa ja ulkona. Ehkä kohta taas kämppä täynnä kypsyviä puskia ämpäreissä ja istutussäkeissä.

Uuniani en taida viitsiä uudelleen rikkoa, jos kuivattavaa kertyy enemmän kuin pari satsia. Pienet määrät [lähinnä siemeniä] on tullut ennenkin kuivailtua talouspaperin päällä esmes. digiboksin lämmössä, tietokoneen kotelossa[!] ja lämpöpattereiden päällä ym. Nyt ei vaan patteritkaan ole vielä oikein kuumia, niin pitää viritellä palovaarallisempia konsteja kuten esim. ritilöitä pakkasvahdin päälle jne. Kotilieden uunin termostaatti ei varmaan tykkää kun uuni on päällä tuntikausia luukku raollaan.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Ryhis

Ei kai nyt uuni jumalauta hajoa jos kolme kertaa vuodessa pyörittää yön yli minimilämmöillä?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

sorrii

LainausEi kai nyt uuni jumalauta hajoa jos kolme kertaa vuodessa pyörittää yön yli minimilämmöillä?


Mulla hajosi viime syksynä. Tokikin aika monta "yötä" tuli kuivailtua. Halvin perusliesi Gigantista: Rosenlev Kotiliesi - taisi maksaa vajaat 300€ ..

Kun sitä kuuntelee herkällä insinöörikorvalla siinä kuivausasennossa, niin termostaatti naksuttaa parin minuutin välein. Saattoihan se olla huono yksilö, perjantaikappale.

On muuten yksi ääliömäisimpiä "parannuksia" tehty tuohon malliin: Siinä on vaihdettu nuppien paikkoja niin että 1. ja 4. nuppi säätää takalevyjä; 2. ja 3. etulevyjä.
Vaikka on ollut käytössä nyt yli 5 vuotta, niin tulee tämän tästä laitettua väärä levy päälle - kutoselle tietysti. Joskus siinä on sitten ollut jotain väärän levyn päälläkin; onneksi ei tähän mennessä leivänpaahdinta tai kahvinkeitintä. Satunaiset vierailijat mun keittiössä -tytär, tyttöystävä, äiti ym- erehtyy järjestäin ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

PP

Lainaus käyttäjältä: sorrii - elokuu 30, 2012, 10:50:45 ap
Mulla hajosi viime syksynä. Tokikin aika monta "yötä" tuli kuivailtua. Halvin perusliesi Gigantista: Rosenlev Kotiliesi - taisi maksaa vajaat 300€ ..

Kun sitä kuuntelee herkällä insinöörikorvalla siinä kuivausasennossa, niin termostaatti naksuttaa parin minuutin välein. Saattoihan se olla huono yksilö, perjantaikappale.


Oli taatusti huono yksilö. Minkä tahansa termostaatin pitäisi kestää kymmeniätuhansia kytkentöjä.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: sorrii - elokuu 30, 2012, 10:50:45 ap
LainausEi kai nyt uuni jumalauta hajoa jos kolme kertaa vuodessa pyörittää yön yli minimilämmöillä?


Mulla hajosi viime syksynä. Tokikin aika monta "yötä" tuli kuivailtua. Halvin perusliesi Gigantista: Rosenlev Kotiliesi - taisi maksaa vajaat 300€ ..

Kun sitä kuuntelee herkällä insinöörikorvalla siinä kuivausasennossa, niin termostaatti naksuttaa parin minuutin välein. Saattoihan se olla huono yksilö, perjantaikappale.

On muuten yksi ääliömäisimpiä "parannuksia" tehty tuohon malliin: Siinä on vaihdettu nuppien paikkoja niin että 1. ja 4. nuppi säätää takalevyjä; 2. ja 3. etulevyjä.
Vaikka on ollut käytössä nyt yli 5 vuotta, niin tulee tämän tästä laitettua väärä levy päälle - kutoselle tietysti. Joskus siinä on sitten ollut jotain väärän levyn päälläkin; onneksi ei tähän mennessä leivänpaahdinta tai kahvinkeitintä. Satunaiset vierailijat mun keittiössä -tytär, tyttöystävä, äiti ym- erehtyy järjestäin ...


Jälleen nähdään, että kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita.

Aivan varmasti se saattoi olla maanantaikappale. Itseasiassa se oli maanantaikappale, koska termostaatti naksuttaa "vähän väliä" oli säädetty lämpötila mikä tahansa. Hienoa kuitenkin, että varoitit juuri ~50 asteen lämmön tuhoavan hellan kuin hellan. Äly hoi.

Ymmärrän helvetin hyvin, että kodinkoneet eivät kestä ihmisellä joka ei viidessä vuodessa opi käyttämään hellaansa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

sorrii

LainausHienoa kuitenkin, että varoitit juuri ~50 asteen lämmön tuhoavan hellan kuin hellan. Äly hoi.


En mä sanonut että "juuri ~50 asteen lämmön"
Arvelin että termostaatti ei ehkä pidä siitä että luukku on auki - onhan se epätyypillistä käyttöä. Ja se arvelu oli peitelty kysymys viisaammille, vaan ei tarkoitettu tyhmemmälle katkeroituneelle ukolle joka ei tee muuta kuin vittuilee ihmisille lukematta tai ymmärtämättä yleensä edes mistä puhutaan ...

Tuo nuppien paikan vaihtaminen on vähän kuin autossa vaihdettaisiin jarrun ja kaasun paikkaa: kaipa sen oppisi kun tottuu, mutta varmaan 30-40 vuotta autolla ajanut välillä erehtyisikin huonolla hetkellä...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

masaiman

Tuohon termariasiaan heittäisin, että tottakai se naksuu ~50 asteen lämpötiloissa koko ajan, katsos uunin lämpötilansäädin säätää loppulämpötilaa, ei niinkään lämmitystehoa. Jos uunia lämmitetään nyt vaikka 1000w:n vastuksilla 225:een, totta kai siinä menee kauemmin kun siihen 50:een, jonka termari saavuttaa kohtuu äkkiä. En sinänsä usko että uuninluukun aukipitämisellä olisi termarin hajoamiseen oikein muuta tekoa kuin jos valmiiksi paska termari on muutenkin jo henkitoreissaan saattaa tuollainen koko ajan naksutus liipasta sen viimeisen kerran. Se on lopulta erittän yksinkertainen kapistus, normaalisti kovia lämpötiloja kestävä termostaatti saattaa olla epätarkka sille alhaisessa lämpötilassa, mutten usko että se sitä on rikki saanut.

Tämä siis jonkinlaisen sähkömiehen mutuilua, ei tarkistettua faktaa.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: sorrii - elokuu 29, 2012, 14:18:18 ip
Tässä uunikuivauksessakin on sellainen riski että se uuni hajoaa! Itsellä havainto että muutamia kertoja kuvattuani chilejä em. metodilla niin huomasin että välillä uuni pysyi ihan kylmänä; välillä taas lämpeni; lopulta pysyi kylmänä kaikissa asennoissa!


LainausUuniani en taida viitsiä uudelleen rikkoa, jos kuivattavaa kertyy enemmän kuin pari satsia.

Lainaus
Kotilieden uunin termostaatti ei varmaan tykkää kun uuni on päällä tuntikausia luukku raollaan.


Joo ei tosiaan tullutkaan sellainen olo..eikun....tuota...siis..joo...tuli tai jotain. Taidan paukauttaa iltasella oikein kunnon jöötin hasaa niin aukeaa nämäkin kielelliset kiemurat.

Minä en kehtaisi A) tunnustaa, etten osaa käyttää liettä ja B) rinnastaa uunin namikoita autolla ajamiseen. Äläkä ukottele +20 vuotta nuorempiasi.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

sorrii

Lainaus...sellainen olo..eikun....tuota...siis..joo...tuli tai jotain...


?!?
Mikä teksti noissa lainauksissa tuotti vaikeuksia?
Taisit paukattaa jöötisi ennekuin tulit taas rentona itsenäsi lukemaan vähän taas foorumia.

Oliko muita jotka ei ymmärtänyt??

Ukkous ei liiity mitenkään ikään. Akkamaista moista väittääkään ..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Ryhis

Niin, että älä tule tunkemaan sitä mutuiluasi faktoina.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Thiikeri

Lainaus käyttäjältä: Tunari - toukokuu 31, 2011, 21:06:41 ip
Tuoreista paloista siemenet kuivumaan (esim.. kertakäyttölautanen).. muutama päivä siinä, sitten minigrip (tai vast.) pussiin ja jääkappiin.... Tällä metodilla olen itse saanut parhaan itävyysprosentin siemenille...


Pakko kysyä, miten käy siemenille, jos ne on laittanut piltti-purkkiin (ilman kantta ja mitään paperinpalaa) kuivumaan huoneenlämpöön? Menevätkö piloille vai vieläkö on toivoa ens kautta ajatellen? Pitäiskö siemenet nyt laittaa johonkin muualle odottelemaan ens kautta tuosta lasipurkista? Mistä saa nuita pieniä pusseja, joita esim Chiliyhdistys ja FataliiSeeds käyttävät?

masaiman

elokuu 07, 2013, 12:07:52 ip #56 Viimeisin muokkaus: elokuu 07, 2013, 12:09:54 ip käyttäjältä Mattson
Koeidätyksellähän tuosta varmuuden saat, tokkopa ne pilalla ovat mutta muistaakseni siemeniä suositeltiin säilyttämään pimeässä.

Pieniä salpapusseja saa vaikkapa Kärsältä tilaamalla:

http://www.chilitarvike.fi/salpapussit

Joissain Etolassa tms olen kanssa joskus törmännyt mutta harvemmin kauheesti alle A5-kokoisiin.

Jotkut kuulemma tekee semmosista lätkäkorttikeräilyjutuista ihan kansioita missä siemenensä pitävät, itse olen säilyttänyt ihan pikkuisissa salpapusseissa ja pienessä muovilaatikossa kaapissa valolta suojattuna.

Thiikeri

Kiitos vinkistä Mattson  :)
Laitankin nuo saman tien pimeään nurkkaan kaapin perukoille. Vai onko jokin muu paikka parempi?

Seppo

Minulla on tuollainen halpis-Prego jonka ostin ennen kuin luin chiliyhdistyksen fb-sivulta huonot kokemukset. No kun sellainen on, olen sitä myös käytellyt. Yleensä en mielelläni osta halpaa ja otaksuttavasti huonoa roinaa riesaksi, ennemmin vähän kalliimpi laite 10 vuoden käyttöön kerralla. Mutta tuon Pregon ostin halvan hinnan ja jonkinlaisen alkeellisen lämpötilasäädön houkuttamana, kun kuivuriin menee vain pieni osa sadosta ja käyttötarve niin ollen on vähäinen. On se nyt parisenkymmentä tuntia jaksanut jo hurista ja kuivata, eikä muutamaa ritilää käyttäessä ainakaan yläritsillä lämpö nouse taivaisiin.

amazon.co.uk:ssa nuo samat laitteet, sikäläisen maahantuojan Kiinasta tuomina ja omalla tavaramerkillään myyminä, ovat saaneet oikein hyvät arvostelut. Mutta sitäpä ei tiedä, millä kokemuspohjalla ja miten pitkän käytön perusteella arvostelut on tehty.

Minä jatkan omia kenttätestauksiani ja raportoin sitten, kun laite laukeaa.

sorrii

Mä kirjoitin -ja haukuin- Prego-kuivurin viime (tai toissa-) syksynä. Se siis laukesi kolmannella käyttökerralla ...
Olisin varmaan ottanut kuitenkin uuden samanlaisen tilalle, vaan kun olivat loppu! Paskasysteemi on nykyään kaupoilla kun sesonkituotteita tilataan aina varovaisesti, eikä esim. kuivureita juuri löydykään [ainakaan halpoja] sesongin ulkopuolella.

Mun kokemus halpalaitteista yleensä on että kun takuuna vaihtaa kerran-pari niin voi saadakin ihan kunnollisen ja kestävän yksilön. Nykyään on laatukontrolli ulkoistettu kuluttajille ... Jouduimpa OBH Nordican Chilli mikrouuninkin vaihtamaan takuusta 2 kertaa: sitten on kestänyt jo ainakin pari vuotta ..

****

Ketjun varsinaisesta aiheesta -Tuoreesta chilistä jauheeksi kommentoin, että mä en enää jauheeksi chilejäni haluakaan! Kuivatut kokonaiset säilyttävät aromit pitempään, ja hyvä eli paras tapa minusta on käyttää niitä joku morttelilla tai paahtaa kuivalla pannulla ja liottaa tilkassa kuumaa vettä - sitten blenderillä tahnaksi, tai käytetään kuten tuoretta. Nesteen voi käyttää ruokaan tai miedompaa halutessa kaataa pois. Tuo paahtaminen [ei saa polttaa!] tuo hyvän pähkinäisen maun chiliin...
Näin meillä Meksikossa  8) 8) 8)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`