toukokuu 12, 2024, 20:13:47 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Watt

1
Elikkäs ajattelin nyt sitten tehdä oman fotoalbumin tänne. Vielä en ole rehuja ehtinyt kuvaamaan, mutta eiköhän niistä ala tulemaan tänne pian kuvia.

Aloitetaan nyt tällä Ebbin kaltaisella viritelmällä, jossa tarkoituksena pumpun avulla antaa vettä suoraan kasvin juurille.


Tässä on idea, piirrettynä.


Osat:


Ikean laatikko - 19l
7l Verkkoruukku

Puuttuu vielä:
Lecasora, ajastin ja letkua.
Pumppu löytyy jo omasta takaa, tarvitsee vain hakea pois vanhan kämpän vintiltä. Perjantaina jos saisi aikaiseksi.


Sitten kuviin!






2
Kodin mausteinen kokkaus / Keskustelua kaupan chileistä.
huhtikuu 01, 2009, 22:00:33 ip
Eli, kertokaa ne parhaimmat kaupassa myytävät tuoreet tai säilötyt kokonaiset chilit.

Fataliin "Get Fresh Chiles!" sivun innoittamana lähdin ajamaan päätäpahkaa Tampereentien Prismaan.
Odotukset korkealla kurvasin parkkipaikalle ja kipittelin vihannespuolelle paprikoiden välittömään läheisyyteen. Ei fataliin chilejä, ei sitten missään. Mietin jo että turhaan tulin tänne asti ajettua muutaman habaneron ja "tavallisten" vihreän ja punaisen chilin takia. Sitten silmiini osui pussillinen Jalapeñoja! En muista minkä firman tai maahantuojan chilejä olivat mutta Fatalii:n ne eivät olleet. Pussi tarttui mukaan, hintanaan 1.79€/9kpl jalapeñoja.

Kotiin päästyäni jännitys nostatti selkäkarvat pystyyn. Hiljaa mietin mielessäni että mahtaako nämä olla parempia kuin etikkalitkussa lojuneet Jalapeñot? Haukkasin yhtä ja hämmästyksekseni huomasin että nämä maistuvat AIVAN paprikalle, ei mitään tulisuutta eikä mitään erityistä makua. Illemmalla ajattelin sitten siinä takanloimussa makkaraa käristellessä lämmittää yhden jalapeñon, haukkasin puolet kun tuote oli hieman jäähtynyt. Poltetta oli todella paljon! Samalla jätti ikävän ja todella pistävän poltteen suuhun, aivan toista luokkaa kuin esim pain 100% soosia suoraan putelista, missä polte on tasainen ja leviää suuhun.

Mistä mahtaa johtua moinen tulisuusero aivan samanlaisissa ja samasta pussista syödyissä jalapeñoissa?
Kyllä nuo silti ihan hyviä olivatkin varsinkin silloin kun silppui ruoan joukkoon!
Nyt on itämässä ikkunalaudalla, auringon voimalla joitain Jalapeñon siemeniä, saa nähdä mitä tulee.

Marketti haboja on tullut käytettyä melkoisen paljon, todella maukkaita olleet, mutta tulisuus erot ovat olleet melko suuria.
Aika tuuri peliä vaikuttaisi olevan tuoreiden chilien ostaminen.



Siitä vähän väriä elämään.



Aivan kuin olisin nähnyt jossain topicin missä oli jotain asiaa sivuavaa, mutta ei löytynyt vaikka kuinka etsin joten päätin tehdä uuden.
3
Tee-se-itse / Tulostettavat lajikkeiden tunnistusmerkit.
maaliskuu 17, 2009, 22:16:48 ip
Kun armoton tylsyys iskee niin on pakko tehdä jotain turhaa.
Nyt haluankin siis jakaa tämän käsittämättömän turhan, mutta silti omalla tavallaan hyödyllisen asian.
Tylsyyteni kulminoitui tähän pisteeseen, eli Lajikkeiden tunnistuslätkät/merkit.

Pitäisi potkia tuo ikivanha epsoni tuolta toimintakuntoon niin saisi itsekkin näitä tulosteltua.

Tässä nyt niitä sitten on, jos joku haluaa näitä tulostella itselleen kepin nokkaan tai vaikka loppulisen olomuotonsa saavuttaneiden tuotteiden pakkausten koristamiseen (esim. jauhe pussukoiden kylkiin). Siitä vain tulostamaan, resoluutio on tulostukseen kätevä 150dpi, joten ihan laadukkaita tulosteita pitäisi tulla. Koko kompakti 5cm x 4cm.

Tein vain muutamalle suht yleiselle lajikkeelle, mutta jos kiinnostusta ihmisillä on ja haluaa kaikkiin chileihinsä samantyylisen niin kertoo vain minkä chilin lätkän tarvitsee niin voin sitten lisäillä niitä tänne! Myöskin voin tehdä tylsyyttäni, muitakin erilaisia...  ;D


Siinä esimerkkinä Jalapeño ja oikealla puolella toisen listan esimerkki.

Kaikissa sama chilien kuva yläpuolella, koska olen laiska.


Lista:


Aji Cristal
Bolivian Rainbow
Cayenne
Habanero
Jalapeño
Lemon Drop
Naga Morich
Rocoto
Scotch Bonnet
Starfish
Tabasco


Tuosta
koko läjä vielä A4 kokoisella arkilla.
Jos näistä ei ollut kenellekkään mitään hyötyä niin ainakin aikaa sai tapettua!  ;D


Edit:
Muokkailen tähän oikeilla kuvilla sitä mukaan kuin ehtii!

Lista kuvilla:
Aji Cristal
Bolivian Rainbow
Jalapeño
Naga Morich

Protip: Saa lähettää kuvia chileistä, jos vain löytyy! Näiden chilien kuvat ovat röyhkeästi netistä käännettyjä, mutta kun rahaa tässä ei olla tekemässä ja omaan käyttöön niin taitaa olla vain moraali kysymys.
4


Erittäin herkullinen ohje, tulisen ruoan ystäville!
Parikertaa tehneenä voin todeta että yksi parhaita kotona kookkaamiani ruokia.

Valmistusaika: noin 2h

Ainekset:

Iso paistinpannu, mielellään wokkipannu!

400g Naudan suikaleita - ulko- tai sisäfile, ei väliä
1 kokonainen habanero - Maun mukaan enemmän tai vähemmän, puolikkaalla tulee hyvin mieto polte ja herkullinen maku.
1 lihaliemi kuutio
4-5 dl Punaviiniä          - Itse olen käyttänyt Magyar Édes Vörös Boria, hinta Alkossa 5,54€. Sopii omasta mielestäni kastikkeeseen, keskitäyteläinen ja makea.
Öljyä tai voita paistamiseen
Suolaa
Pippuria

Suurustamiseen:
Vähän jauhoja
Vettä

Lisää wokkipannuun öljyä tai voita, ruskista naudan suikaleet. Mausta lihat suolalla ja pippurilla.
Lisää noin 2dl vettä, niin että lihat melkein peittyvät ja lisää lihaliemikuutio. Anna hautua noin 15min.
Tällä välin pilkotaan Habanero pieneksi silpuksi ja poistetaan siemenet. Otetaan esiin Punaviini,
korkataan ja juodaan lasillinen ruoanlaiton yhteydessä. Kun lihat ovat hautuneet lihaliemikuution
kanssa, noin 15 minuuttia, lisätään Habanero silppu (ei siemeniä) ja samalla punaviiniä kaadetaan
suoraan pullosta, noin 2 desiä. Tärkeintä on että kastike muuttuu mukavan viinipunaiseksi. Tästä
eteenpäin haudutetaan kannen alla noin 1h 30min. Mitä kauemmin haudutetaan sitä mureampaa
lihasta tulee. Punaviiniä lisätään noin puolentunnin välein noin desi, koska nesteellä on tapana haihtua
hauduttaessa. Lopuksi sekoitetaan noin ruokalusikallinen vehnäjauhoja, noin desiin vettä. Vehnä-
jauho vesi seos lisätään ohuena nauhana kastikkeen joukkoon, samalla hämmentäen. Anna hautua
vielä noin 15 minuuttia, näin kastikkeesta tulee paksumpaa.

Tarjoillaan heti jasminriisin ja paistettujen vihannesten kanssa.

Kaikki mitat ovat suuntaa antavia, että eiköhän sitä sitten valmistaessa annostele maun ja oman mielen mukaan.  ;)

Viini:
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/442627