huhtikuu 19, 2024, 08:06:28 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paras pöytämauste.

Aloittaja beever, huhtikuu 04, 2010, 19:44:42 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Poppamiehen Savuchili on nannaa.

dupsus

death rain habanero bbq on hyvä paitsi jos lorahtaa liikaa niin saattaa mennä ruoka roskiin :D
->c<-
-->ch<--
--->chi<---
---->chil<----
----->chili<-----
---->chil<----
--->chi<---
-->ch<--
->c<-

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - huhtikuu 14, 2010, 20:01:52 ip
Tuli ostettua pihapiirimessuilta Blair´s Pure Deathiä ja tarttee sanoa että oli sen verran hyvän makuinen kastike että kiilasi heti kärkikolmikkoon. Tosiaan pelkkää habaa ja joliakia, lisänä etikka ja suola. Maku pelkkää chinensee. Osu ja uppos. ;D
Ja nyt tuota oli ilmestyny Vaasan Kivihaan Citymarkettiinki!
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

daniel

Mama africa's habanero ja chipotletabasco.

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: arse - huhtikuu 10, 2010, 17:23:25 ip
Itellä suosikki on Cholula


Yrmh. Näin sitä huomaa että makuja on monia. Tuo on yksi niitä harvoja sooseja jotka joutui käyttämään "väkisin" loppuun tunkemalla sitä ties minne lasagnekastikkeisiin sekaan valmistusvaiheessa. Maku oli omasta mielestä pistävä ja jollain omituisella yrttisellä tavalla tosi epämiellyttävä.

Pure death on täälläkin kärkipäässä. Samoin Fatalii Fire on kanssa yksi kestosuosikeista. Se on sellanen erittäin rehellinen "No shit Sherlock" -soosi omaan makuun, jossa hetelmän makua ei ole ajettu yli kaikenlaisilla lisämausteilla.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

MrFrost

Chipotle Tabascoa tulee eniten käytettyä nestemäisistä. Tuota sain jenkkilästä ennen kuin suomeen tuli
myyntiin ja on ehdoton suosikkini... Voi melkein vetästä pullollisen suoraan, on niin maukasta.

Noiden lisäksi löytyy 100% Painia, Blairsin sweet Death Mangoa, Blairsin Jersey Deathia, jotain randomeja chilisooseja, perus ketsuppia ja sinappia,
sekä erikseen mainittavaa salolaista Repen Sinappia. Pitää taas ostaa pari-4 pullollista tuota viimeistä, kun tulee käytyä
Salon suunnalla. Samalla hakis Penalta pari-4 kiloa tuoreita chilejä.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: MrFrost - kesäkuu 13, 2010, 15:17:45 ip
Chipotle Tabascoa tulee eniten käytettyä nestemäisistä. Tuota sain jenkkilästä ennen kuin suomeen tuli
myyntiin ja on ehdoton suosikkini... Voi melkein vetästä pullollisen suoraan, on niin maukasta.

-Timo


Tuossa Chipotle Tabascossa on vain yksi paha vika..... todella paha.... se myydään kerta-annospulloissa  ;D Kassat katsovat välillä vinoon kun ostoksissa on muutama pullollinen kerralla  :P

Tomppa

Itse käytän eniten löylyä noin yleisesti  sekä poppamiehen chilitrioa salaatin seassa..

Jos lihaa grillaan tai kanaa niin lemppari on marie sharp habanero sekä savuchili.( kiitos Jannelle mariesta)

Sitten kun tahdotaan risottoon/keittoon ripaus tulta niin  blairs nitro jeesaa tässä...(olkaa varovaisia,menee helposti liikaa)

Mutta Vastaus kysymykseen:

Paras Pöytämauste:   !!Löyly!!

toisena tulee habanero high..                                    ..kun pöytämausteena ei yleensä ole noita tappotulisia  8)

Aji Inferno


Kadotus

En ole vielä löytänyt sitä "parasta" kun yleensä ne parhaan makuset on aika kalliita suhteessa määrään. Esim. joku salsa de la muerte on loistavaa tavaraa etenkin laatikkoruokiin mutta kun siitä pullosta sen 3 annosta maustaa niin ei se kovin halpaa ole. Saa olla ISO pöytäkin jo.  ;D
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

tonttu

Monta hyvää on tullut kokeiltua, mutta chilikaupan sauhu on kyllä edelleen lyömätön herkullisuudessaan. Tosin pidän sitä ehkä enemmän leivänpäällisenä :-)

Iguana XXX on kanssa ihan mieletön.. Löyly hjyvä. Just ostin habatabaa, sekin yllätti positiivisesti, vaikka ei voi verrata  näihin edellämainittuihin.

Larski

Onko ihmisillä kokemuksia Mama africa's Chilli mint-soosista?

wille

Chilikaupasta löytyvä LaLatinan Salsa De Rocoto.

Älyttömän miellyttävä polte ja maku paikallaan. Toi korvasi ketsupin välittömästi. Pidettävä aina käden ulottuvilla. Pullo on myöskin eri kätevä!

Suosittelen.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

MadDog.357

elokuu 10, 2010, 15:38:05 ip #33 Viimeisin muokkaus: elokuu 10, 2010, 15:39:50 ip käyttäjältä MadDog.357
Aloitteleville chilipäille voisin suositella Texas Pete kastiketta. Ei ole tabascoa tulisempaa ,mutta maistuu 100x paremmalle. Sitä tunkkaista lokinpississä keitetyn etikan makua ei yksinkertaisesti tuossa tuotteessa ole, kuten tabascoissa. Cayennepippuri ei juuri tulisuutta (kokeneille) anna ,mutta aloittelijat saavat siitä hyvin irti.

Tästä seuraava "leveli" voisi olla Mama Africa kastikkeet, jotka ovat maultaan aivan taivaallisia. Poltetta ei juuri irtoa, mutta ei voi kun ihmetellä miten se chilikastikkeille tyypillinen tunkkainen ja tympeä maku loistaa poistaolollaan. Myös original death sekä pure death sopivat blairssin tuotteista ensiaskelta kehittyneimmille chilialoittelijoille.

Sitten kun tullaan meidän kokeneempien tasolle, niin itse ainakin suosin:

Pain 100%
Hot-Headz! Naga Jolokia (mukava polte kestää todella pitkään)
Daves ghost chili -sauce (pienenpieninä annoksina.)

Ja ennenkuin joku elämää suurempi "aamupalaksisyönTheSourcessadipattujajolokioita" chilipää/masokisti meuhkaamaan siitä, etteivät nuo kovin tulisia ole, ottakaa huomioon että ainakin minä henkilökohtaisesti pidän siitä ,että ruuasta löytyy paljon makua ja sen jälkeen sitä poltetta. Jos ruuan syöminen chilikastikkeiden kanssa menee taas siinä järjestyksessä ,että ensin polte ja sitten mahdollinen maku, niin silloin kannattaa syödä pelkästään sitä chilikastiketta sitten.

Masokismia varten löytyy hyllystä sitten ne sitä varten tarkoitetut tuotteet, kuten tuoreita nagoja, big jolokia jauhetta, kuivattuja nagoja, Wicked Wanza,  Mad Dog 1 million scoville extract, Mad Dog 5 million scoville extract jne. Noita , varsinkaan kastikkeita nyt ei ole mitään järkeä ruokaan laittaa, vaan niitä vedellään ultimaalisen poltteentuntemisen takia sekä keppostellessa (kaverit eivät enää ota mitään mitä heille tarjoan.)

Siipikastikkeissa Nate Dog on suvereeni ykkönen. Sitä valikoimaa ja maun määrää ei vain mikään muu tuotesarja päihitä. Toki makuasioita nämä.


This is the proving ground
As the heat begins to rise
Turn away from yesterday
Tomorrow is in my eyes

Even through the darkest days,
this fire burns, always..

Fire

No mulle on ollu toi Blair's Salsa De La Muerte siinä osassa. Noi kehut Pure Death:sta vois olla potku arslochiin, kun kun tota miedompaa menee liikaa ja tulee kalliiksi.

After Death, Beyond jne. ylöspäin on mun suuhun maultaan aika hirveitä, menee johonkin Heintzin ja pitsan pyresoseenvirittelyyn. Itse maku perseestä. En voi nauttia, mieluummin vedän tuoreen nagan.
Poppamihen Chilimurska potkii aika positiivisesti perseitä. Näyttää häjyltä ja on mukava.

Tomppa

Toi chilimurska on todella hyvää mutta jotenkin makuun kyllästyy..

itselläni mennyt noin kuukausi per purkki... nyt 4 purkkia mennyt..

yleensä tungen tota lämppäriin ja lihiksiin..   itse tehty nagamurska on vaihtelua  :P

....mutta..äärettömän tulista...   tänään piti taas koittaa rajoja  ;D..

perse kiittää aamulla...ja maha yöllä..  ::)

MikkoM


Xbow

syyskuu 09, 2010, 16:34:12 ip #37 Viimeisin muokkaus: syyskuu 09, 2010, 16:36:44 ip käyttäjältä Xbow
Itsetehty, tulinen hjuvan makuinen variaatio Amarillon habanerodipistä ( mihin käytin Heinän Aji Cristallia sekä Habanero Sudden Deathia ) on maistunut :) Maukkaampaa juu kuin tyypillinen punaisista hollantilaisista haboista + dutch chili peruspaprikoista tehty... Rommiakin laitoin tujauksen mukaan.

Maku ei ole omasta mielestä liian hyökkäävä, voi muilla mausteilla säädellä enempi aterian kokonaismakua. Balsamico on pehmeemmän makuista kuin normietikka.

Suht hyvin on kelvannut:
Blair's Pure Death ( mietoa, simppeliä )
Blair's Salsa de la Muerte ( tjsp ) ( Kohtuu ok, lisäpotkua on joskus kaivannut )
Blair's Death Rain kuivamausteet. Jess, näissä ei ole etikkaa, nam nam :D
El Yucatecot -- nam nam, perusainekset kohillaan, jopa aromiakin löytyy

Jotain kokeiltuja:
Habataba -- liikaa banaania, etikkaa yms tilpehööriä, rajoittaa yleiskäytettävyyttä.
Poppamies Barbados -- mielenkiintoisen makuinen, miedohko kastike
Poppamies Savunaga -- ei kovinkaan savuinen tai nagainen, mutta mennee "keskitulisen" oloisena perussoossina sopivasti annosteltuna esim. hampurilaisen väliin.

Ekstraktisoossit ovat valitettavan usein turhan hyökkäävän, läpitunkevan makuisia. Tulisuuden niillä toki saa kohilleen, ja ylikin :) Poppamiehen myymät pekonisuolat ovat tosi käypäsen oloisia, joskaan niissä ei tulisuutta ole. Toinen asia, mikä noissa chilisoosseissa vaivaa, on etikka. Se on kokolailla välttämätön lisä ihan säilyvyyden sekä turvallisuuden kannalta, mutta ikävästi se pilaa makua :(
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

chili123

saatavuuden vuoksi parhain pöytämauste on ilman muuta Habanero tabasco ja kaiken lisäksi se on vielä kohtuu hyvää ja sopivan tulista näin alottelijalle. Etikkakaan ei maistu niin pahasti kuin normi tabascossa ja kaiken lisäksi kohtuu hintaista.

Fire

Tänään tuli ostettua tuota Pure Deathia.
Lusikkatestissä noista oman jääkaapin sooseista Pure Death ja Salsa De La Muerte ottivat kisaa ykkössijasta. Tulisuuden puolesta Pure vois olla, en tiedä, riippuu mihin tunkee.
Mutta After- ja Beyond Death kuluu taas yhtä hitaasti kun ennenkin. Beyond on kyllä parempi.
Oon sen verran paprika, että en tiä onko se se ekstrakti mikä nois vahvemmis sooseissa tökkii ja tunkee kaiken lävitse vai mikä se on.
Ärsyttävää sikäli että vähänkin liikaa annosteltuna peittää ruoankin maun. Noh siks tuore chili hedelmä onkin ihan kuningas...jos näkyy haarukassa liikaa herkkuja niin ottaa pari pois. Pera nyt semmonen soosi johonkin. :)