Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tapiiri

Sivuja: [1]
1
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Ruokablogit
« : Huhtikuu 15, 2014, 16:19:40 ip »
Ihan mainioita ruokia myös täällä:

http://lautasella.blogspot.fi/

Varmaan ihan mainioita ruokaohjeita, mutta kun kirjoitustaito on apukoulutasoa, ei tuota vaan pysty lukemaan. Kuvia selailin jonkin verran.

2
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Onko Lontoossa mitään tulista?
« : Huhtikuu 03, 2014, 15:49:14 ip »
Nando's on kyllä tuollaiseksi ketjupaikaksi hyvä, kannattaa testata! Juuri mietin sieltä tilaamista, mutta eipä näkynyt vieläkään olevan mahdollista suoraan, välikäsien kautta joutuu sitten maksamaan liikaa. Kokemusta Singaporen ja Bangladeshin paikoista, ja menut eroaa jonkun verran. Dhakassa jo mild oli melko tulista, Singaporessa tulisinkaan ei mitään ihmeellistä. Onneksi Dhakaan ei näillä näkymin tarvitse enää mennä, mutta siellä Nando's oli niitä harvoja hyviä hetkiä, oli näemmä ihan toimiston vieressä ja jos minulta kysyttiin, se valikoitui lounaspaikaksi kerran kerrasta.

3
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Onko Lontoossa mitään tulista?
« : Huhtikuu 01, 2014, 07:08:13 ap »
Intialainen olisi minunkin ensimmäinen ehdotus poltetta haluavalle. Tai sitten Chinatownista joku sichuanilainen tai muun tulisemman keittiön ravintola.

4
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Oulun raflat
« : Helmikuu 28, 2014, 12:50:59 ip »
Oulussa aseman lähel pizzeria Finlandian vieressä kiinalainen Sheng Long, saa tulista ku pyytää tarpeeks tähtiä. Tosi hyvää ja kohtuu hintasta. Kokkeilkaa ihmees!!

Meikästä ei kovin kaksinen paikka, aika tylsää niiden ruoka. Hai Long on parempi jos kiinalaista haluaa, tai Joutsesillan vieressä olevassa citymarketissa on myös hyvä paikka

Joo, Sheng Longista sama, aika perustylsää eurokinkkiä, tosin kohtuuhintaan. Hai Longissa kävin kerran (taisi olla joku vkl buffet), ei oikein vakuuttanut. Joutsensillan paikassa tuli aikoinaan käytyä silloin tällöin lounaalla, eikä sekään nyt niin kaksinen ole (toki voitti työpaikkaruokalan setit ainakin maussa).Ei Oulusta oikein hyvää kiinalaista tahdo saada. IMO Oulun intialaisissa parempi taso ja value vs. kinkkipaikat.

5
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Oulun raflat
« : Helmikuu 28, 2014, 12:37:20 ip »
Joululomalla tuli testattua tämä uudehko paikka Café Rooster, ja oli kyllä positiivinen kokemus. Listahan on aika suppea (en tiedä liekö laajentunut sittemmin), mutta usein se on myös hyvän ravintolan merkki - keskitytään siihen mitä osataan ja tehdään se mahdollisimman hyvin. Hampurilaisateria oli hyvä, varsinkin sämpylä, ja ranskalaiset parhaat mitä olen Oulussa saanut. Kepittää mielestäni Kauppuri5:n ihan selvällä marginaalilla, tosin kauppurissa olen syönyt viimeksi 2013 kesällä ja silloinkin taisi olla siipiä. Mitään tulista Roosterissa ei ainakaan viimeksi ollut, mutta todella laadukasta perusjuttua.

6
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Ruokablogit
« : Helmikuu 22, 2014, 16:21:55 ip »
Tosi kiva blogi sinulla, Pavla! Terveisin Tapiiri Singaporesta.

7
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Espoo: Fusion Square
« : Marraskuu 11, 2013, 14:58:49 ip »
Juuh, lounaalla siellä en olekaan käynyt, joten en tiennyt sen olevan ihan eurokinkkiä, normilista kun tosiaan vaikuttaa olosuhteisiin nähden melko autenttiselta. Eipä toki yllätä, sitä tarjotaan mitä kansa haluaa.

8
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Espoo: Fusion Square
« : Marraskuu 10, 2013, 13:33:58 ip »
Hieno kuulla, että Suomeen on tullut uusi asiallinen kiinalainen!

Täytyy kyllä olla eri mieltä siitä, että Dong Bei Hun normilistan (sikäli mikäli siellä mitään toista listaa onkaan, en oikein usko) olisi mautonta paskaa. Parasta kiinalaista mitä olen Euroopassa syönyt, ja Aasiankin Sichuan-ravintoloihin verrattaessa menee suunnilleen sinne parhaaseen yläneljännekseen. Kallishan se kyllä on. En tosin ole käynyt kahteen vuoteen, joten voi olla että tilanne on muuttunut.

9
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Piri Piri kanaa
« : Lokakuu 24, 2011, 16:12:03 ip »
Piri piri -kanasta puhuttaessa ei voi olla mainitsematta eteläafrikkalaista Nando's -ravintolaketjua, jonka spesialiteetti on juurikin tuo ruokalaji (tai Peri-Peri chicken, kuten tuntuvat sen kirjoittavan). Aika monihan täällä varmaan tuntee lafkan sen maustekastikkeista, niitähän on näkynyt Suomen marketeissakin.

Ensimmäinen kosketus ravintolaan minulla oli Dhakassa, Bangladeshissa, missä joku oli tilannut toimistolle lounaaksi annokset. Pahvitörpöissä oli kanaa ja riisiä, kannessa tarra "mild". Kuitenkin tuokin eväs toi jo ihan kivan poltteen, ja oli muutenkin oikein mainiota. Olin myyty. Pian selvisi, että ravintola sijaitsee ihan toimiston lähellä, joten jatkossakin aina kun mahdollista lounaat tuli syötyä siellä. Viime launtaina kävin ekaa kertaa Singaporen Nando'sissa, ja hyvää oli sielläkin. Yksi parhaita ketjuravintoloita mielestäni, perusjuttu toimii, eli kana on hyvää ja hyvin maustettua. Pöydässä on lisäksi tarjolla neljää erilaista kastiketta, joista tulisimmassa on kyllä potkuakin. Suosittelen testaamaan, jos mahdollisuus tulee. Euroopassa taitaa ravintoloita olla ainoastaan UK:ssa.

10
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Oulun raflat
« : Lokakuu 19, 2011, 08:48:56 ap »
Kuulostaa hienolta tuo meksikolainen ravintola. Koko Suomessa noita ei taida juuri olla (Café de Nopal, liekö muita). Pitäisikö olla jo joulun tienoilla auki?

11
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Täti-E:n sörsselit
« : Lokakuu 05, 2011, 15:35:21 ip »
Valmisbechamelia ei voi puolustella mitenkään. Melkein sama kuin ostaisi kaupasta valmiiksi keitettyä vettä "joka tarttee vain lämmittää niin saat kiehuvaa vettä".

Vahva sama tähän. Bechamel kannattaa tehdä itse, tekee mieluummin vaikka sen tomaattisoossin sitten purkkimurskasta (mikä muutenkin hyvä valinta, jos ei sitten ole onnistunut haalimaan poikkeuksellisen hyviä tomaatteja jostain, yleensä kun Suomessa myytävät tomaatit ovat aika kuraa).

12
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Juson syömää
« : Syyskuu 13, 2011, 06:53:33 ap »
Wuhanin keittiö on kiinalaisista mausteisin ja chiliä löytyy melkein joka ruuasta.

No ei kai nyt sentään..? Kai se mausteisin/tulisin ruoka Kiinasta tulee Sichuanista ja sen naapuriprovinsseista. En nyt ole ihan varma, olenko wuhanilaista/hubeilaista jossain syönyt (luultavasti kyllä), mutta tuollaista väitettä en kyllä ole ennen kuullut. Korjaa tok jos olen väärässä.

Ei siinä, yhtäkaikkii hyvänoloisia reseptejä ja kivoja kuvia, keep up the good work!

13
...nimenomaan.

Se hyvä tossa kirjassa on, että se just ei ole pelkästään sitä mitä Madcook-sarja tai madcook-osio on, vaan paljon muuta.

No mitä se "tiukkaa asiaa ruokateollisuudesta ja erilaisista ruokakulttuureista"  -osio sitten pitää sisällään? Jannujen matkakertomukset on ihan hauskoja, mutta maailmanselitykset haen mieluummin muualta kuin tämän 30+ kadis-dropout & teatteriperheen vesa -kaksikon jutuista.

Kaipa tuo kuitenkin tulee joskus jostain kirjakaupan alelaarista hommattua vessalukemiseksi.

14
Suosittelen lukemaan Madventures kaksikon Madcookin. Nimestään huolimatta kirjassa on vain todella pieni osa sitä "yrjöttävää keittiötä". Pääpaino on hauskasti ja hyvin kerrottua ja kirjoitettua tiukkaa asiaa ruokateollisuudesta ja erilaisista ruokakulttuureista + tietty tv-ohjelmaan liittyvää juttua.

Kirjaa lukematta jotenkin pelkään, että tuo "tiukkaa asiaa ruokateollisuudesta" on jorinaa länsimaiden paskuudesta ja siitä miten OG-mestoilla (lue kehitysmaissa) kaikki on aidompaa ja siistimpää. Ei siinä, itsekin vihaan oranssissa spermassa lilluvia kanasuikaleita, suosin luomua ja halvempia ruhonosia, mutta jotenkin noiden urpojen tekopyhä "who am I to judge" -saarnaus on vaan niin pirun vastenmielistä.

Madcookeja huomattavasti parempi ohjelma on Andrew Zimmerin Bizarre Foods, jossa äijä vetelee vastaavia settejä hyvällä ruokahalulla ilman mitään kivi-paperi-sakset -pelleilyjä.

15
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
« : Joulukuu 22, 2010, 10:59:49 ap »
Dong Hei Bu tuli täälläkin kokeiltua viime kesänä. Ehdottomasti paras kiinalainen Suomessa (eipä noita vastaavaan autenttiseen tyyliin pyrkiviä rafloja taida Suomessa montaa muuta olla..?) ja parhaita testaamiani kiinalaisia ravintoloita missään. Pikkasen kallishan tuo on.

New Bamboo myös lajissaan erittäin jees, mutta se on sitten taas tätä riisi+kastike -linjaa. Ja harmitti kun ei saanut olutta ruokajuomaksi.

16
Voi. Ei-niinkään-kaukainen-kokemukseni Kiinasta, Beijingin lentokentältä oli kuvaava. Amerikkalainen Burger King oli rakentanut sinne oman kioskinsa, joka tarjoili jotain AIVAN muuta kuin mitä samainen firma luultavasti tulee tarjoilemaan junteille Helsingissä. ;) Valikoimassa oli useitakin tulisia purilaisia - ja vaikken BK:sta ole aiemmin juuri pitänyt, on pakko sanoa, että nyt homma toimi! Maukasta ja potkivaa kamaa!


Myös Mäkkärillä on Singaporessa tarjolla ihan kohtuullisen hyvä ja tulinenkin eväs; McSpicy. Aika lailla vastaa KFC:n Zingeriä, mutta mielestäni parempi ja myös tulisempi.

17
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Oulun raflat
« : Joulukuu 22, 2010, 10:39:45 ap »
Kauppuri 5 on kyllä hieno paikka. Tekee minusta juuri oikeita asioita oikealla tavalla, ja kaikesta huokuu kunnioitus ruokaa, ja erityisesti tämän tyyppistä katuruokaa kohtaan perinteitä kunnioittaen mutta myös uutta kokeillen. 

18
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Maailman chili-ravintolat?
« : Maaliskuu 30, 2010, 11:32:47 ap »
Jenkkipaikkojen osalta kannattaa tsekata tämä sivusto:http://www.roadfood.com/

19
Mausteet / Vs: Dave's Six Pure Dried Chiles maustesirotin
« : Maaliskuu 10, 2010, 11:11:35 ap »
Minulta löytyy tuo kans. Lähinnä olen käyttänyt chiliin ja ihan perusruokiin mietoa poltetta tuomaan. Chipotle-lokero on tyhjä, haba, ancho ja de arbol puolillaan, new mexico ja cayenne lähes täynnä.

Sivuja: [1]