huhtikuu 19, 2024, 23:50:33 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Juson syömää

Aloittaja Juso, elokuu 21, 2011, 10:58:31 ap

« edellinen - seuraava »

Juso

elokuu 21, 2011, 10:58:31 ap Viimeisin muokkaus: elokuu 21, 2011, 11:31:10 ap käyttäjältä Juso
Laitetaan tällä otsikolla, koska vaimo kuitenkin vastaa suurimmalta osalta varsinasesta valmistuksesta. Toki itsekin teen ja hoidan mm. grilliosastosta mutta en kehtaa väittää että kaikki olisi ihan omatekemää.

E: meillä ensi sijaisena tarkoituksena ei ole hillitön tulisuus vaan sellainen taso, jolla pystyy tutustuttamaan myös chiliä vähemmän syöneen henkilön tähän kapsaisiinipitoisen ruoan maailmaan. Toki itselle tehdään vähän jyrkempääkin tavaraa. Painotus on myos jonniin verran "kasvispainoitteisten" ruokien suuntaan varsinkin kesällä kun omasta kasvimaasta saadaan runsaasti tuoreita raaka-aineita. Kurkkukasvit ja varsinkin kurpitsat ottavat roolia sattuneesta syystä.

Kaikkea tietysti syödään.

Juso

elokuu 21, 2011, 11:01:47 ap #1 Viimeisin muokkaus: elokuu 21, 2011, 22:51:09 ip käyttäjältä Juso
Mausteinen kurpitsadippi:

Kurpitsalohkoja (siemenet poistettu, ei välttämättä tarvitse kuoria, vaan kuori lähtee hyvin kypsänäkin pois)  n. 600 g, uuniin ja oliiviöljyä sekä suolaa ja mustapippuria päälle. 200 asteessa uunissa paahdetaan ja kun ovat pehmenneet (n. 20 min) , laitetaan kulhoon,sopivasti (1-2 kynttä) valkosipulia, 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna sekä vähintään yksi tuore chili (esim Aji Cristal tai vastaava), ja 1 rkl öljyä. Nämä esim sauvatekoittimella pehmeäksi pyreeksi. Sekaan vielä 1 limen mehu. Tämä voi tarjota kuumana tai kylmänä, ja hyvää dipattavaa ovat esim vastapaistetut patongit. Voi tietysti tehdä keitetystä soseestakin muttei tule yhtä hyvä ja helposti jää turhan löysäksi.

E:typoja korjattu

Juso

Meni päiväkirjaan mutta laitetaan tänne:

Habakurkku (avomaakurkuista ja Peruvian White Habanerosta, muutkin habat käy tietysti yhtä hyvin)

Aivan loistava "nopea" habakurkku tulee kun tekee näin: 1.5 litraa vettä , 3 dl Rajamäen etikkaa, 2,5 dl sokeria, tl suolaa, koko pussi Santa Marian kurkkusäilöntämixiä, muutama sinapinsiemen, vähän neilikkaa ja maustepippuria. Keitetään jonkin aikaa kunnes sokeri on sulanu. Purkki aivan täyteen melko ohuiksi viipaloituja tai pitkittäin 4-6 osaan leikattuja avomaakurkkuja, mukaan  pari kolme valkosipulin kynttä ja 2-3 noita haboja per litran purkki. Jos löytyy niin pohjalle muutama mustaherukan lehti. Kuuma liemi päälle, päälle yksi kruunutillin varsi ja kansi kiinni ja kuulemiin. Päivä riittää hyvin ja herkku on syötävissä. Loistava jälkipolte, muttei kovin riittoisaa, koska tämä on kelvannut kaikkille vieraille, vaikkei chili muuten niin maistuisikaan.  Ollaan tehty myös Nagan (Heinän Penalta) kanssa, mutta tulisuuden kontrollointi ja annostus on herkempää hommaa. Tulisuutta voi säätää vauhdissa eli jos ei riitä, yksi marja avattuun purkkiin lisää kunnes tuntuu.

Juso

elokuu 21, 2011, 11:21:31 ap #3 Viimeisin muokkaus: elokuu 21, 2011, 12:14:02 ip käyttäjältä Juso
Marinoidut uunikuivatut chilikesäkurpitsat:

Kesäkurpitsaa viipaloidaan ohuiksi (2mm) terävällä veitsellä, pari pellillistä kerrallaan (menee aika pieneksi), 120 astetta kiertoilma (140 ilman), kuivataan noin tunnin. Kurpitsaviipaleet eivät saa ruskistua. Irrota viipaleet leivinparilta ja laita kulhoon. Marinadiin sekoitetaan oliiviöljyä ja punaviinietikkaa, mustapippuria myllystä ja suolaa, 1-2 valkosipulin kynttä, hienoksi murskattua Lemon Droppia (koska käytetty olil keltaista kesäkurpitsaa) maun mukaan( itse on käytetty 2 pellin settiin ehkä puolikas max kokonainen) koska ei tarkoitus  liikaa peittää kesäkurpitsan hentoa makua. Lisäksi vielä tuoretta minttua. Kaada  marinadi sekoittaen kesäkurpitsaviipaleille ja laita tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Käytetään lisukkeena mutta on kylmänä hyvää myös voileivän päällä.

Yksi sukulainen teki tätä ilman  chiliä. Itse lisäsimme sen joukkoon ja ihan päräyttävä ja herkullinen systeemi, varsinkin jos luulit, että kesäkurpitsa alkaa kyllästyttää jo. Säilyy hyvin jääkaapissa päivätolkulla.

E: No sehän oli juuri päässyt loppumaan joten tässä "uunituore" kuva itse prosessista. Kuten näkyy paljon ei 2 pellillisestä tule, kun tuo tuosta menee vielä kasaan.

Juso

Sairaan hyvä alkukeitto joka on alunperin Jamie Oliverin resepti:

4 hengelle:

1 kurpitsa (varmaan joku kilon-puolentiosta verran riittää, sose käy kanssa)
1 iso peruna kuutoina
1 keskikokoinen sipuli
7.5 dl kana-tai kasvislientä
purkki kookosmaitoa
valkosipulia ainakin 2 kynttä
2 kukkurallaan ole tl curryjauhetta kannattaa lisätä ja maistella
2 pientä punaista chiliä (alkuperäisessä ohjeessa näin, tähän voinee käyttää varmaan mitä vaan)
oliiviöljyä hieman
crutoneita  eli mitäsköhän nämä on suomeksi, jotain "leipäkuutioita" ehkä (en ole käyttänyt)

Kattilaan öljy, sipuli, valkosipuli, chili ,  keskilämmöllä kuullotellaan öljyssä kunnes pehmeitä
lisää kurpitsat kuutioina, peruna, ja curry (sen voi lisätä myöhemminkin). Minuutin verran pidetään kattilassa ennen kuin lisäillään kookosmaito ja kasvisliemi. Keitellään kunnes pehmeitä. Sitten kaikki tehosekoittimeen ja sametinpehmeäksi. Sitten voi vielä tarjoilua varten lämmitellä, tarkistella mausteet ja laittaa maun mukaan hieman yrttisuolaa.

Soseesta tulee suurin piirtein samaan malliin paitsi ettei tarvitse keittää niinkään kauan ja mausteet voi tarkistaa jo siinä vaiheessa ennen tehosekoittimeen laittoa, kun on sekoittanut soseen noiden kuullotettujen kamojen kanssa.

Tämä ohje ei ole määristä niin tarkka, laittaa sen mukaan miten haluaa. Jos on liian löysää voi vielä uudelleen lämmittäessä suurustaa esim Maizenalla.

Nonni... olisko tässä näitä näin aluksi. Loput pannaan Vaten tapaan piilon muutamaksi hetkeksi.

Juso

syyskuu 11, 2011, 14:25:15 ip #5 Viimeisin muokkaus: syyskuu 11, 2011, 15:52:54 ip käyttäjältä Juso
Tässä ruoka, jossa olen yrittänyt kopsata kiinalaisen ja erityisesti Wuhanin keittiön parhaita perinteitä ja ravintolassa ko maassa nähtyjä settejä, joista olen kyselemällä yrittänyt saada selville että miten ne tehdään. Wuhanin keittiö on kiinalaisista mausteisin ja chiliä löytyy melkein joka ruuasta. Tässä tämän systeemin valmistamisessa ei ole todellakaan mitään erikoista jos sellaiseksi ei lasketa sitä, että kala valmistetaan höyryttämällä, joka saa aikaan mehevän lopputuloksen. Moni saattaa luulla höyryttämistä jollain lailla ikäväksi ja "mauttomaksi" tavaksi kypsentää, mutta lopputulos on kyllä mitä parhain ja yllättää epäilijän pomminvarmasti.

Kyse on siis höyrytetystä chilillä maustetusta kalasta suomalaisena sovellutuksena. Itsellä tuossa on noin 500g lohifilepala. Kiinassa käytetään usein jotain vaalealihaista melko mietoa kalaa, joka on perattu ja suomustettu muttei fileoitu. Itse viimeksi söin siellä kampeloita tähän tyyliin, ja joku siika miksei lahnakin (jota en itse jostain syystä arvosta) voisi olla kanssa hyvä. Tuossa tapauksessa kaikki ainekset asetellaan kalan päälle (ei siis kalan sisään elikkä vatsaan), koska on tarkoitus että höyry siitä irroittelee aromit ja jakaa ne tasaisesti.

Otetaan siis 4 Lemon Droppia, poistetaan siemenet ja suikaloidaan ne pitkittäin ohuiksi tikuiksi. LDn määrä saattaa tuntua kohtuullisen suurelta, mutta johonkin ne vaan tässä uppoaa ilma mitään isompaa vaikutusta.



Sama juttu tehdään yhdelle isohkolle porkkanalle ja paloitellaan myös keskikokoinen sipuli melko pieneksi. Muitakin kasviksia voi käyttää mielen mukaan. Ohueksi ne pitää saada siksi että höyry ne ehtii n. 20 minuutissa kypsyttää ainakin al dente -tasolle. Olen tässä käyttänyt kasviksia alkuperäistä esikuvaa enemmän. Päälle vielä hienoa ruohosipulia ja persiljaa. Yrttipuolta voi lisäillä ja vaihdella fiiliksen mukaan.

Tehdään noin 2.5 dl kasvis/tai kalalientä ja lisätään ruokalusikallinen soijaa. Jos tulee liian suolaista laitetaan hieman lisää vettä joukkoon.

Asetetaan kala ritilälliseen höyrytyskääreseen (tässä Lekuen systeemi), johon pohjalle tuo höyrytysliemi. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla, ja päälle ladotaan Lemon Drop suikaleet, porkkanat, sipuli ja yrtit (tässä kuvassa tavaraa jo ehkä liikaakin).


Uuni noin 200 asteeseen, kansi kiinni ja kääre sinne 20 minuutiksi. Sitten vaan tarjoiluvadille ja liemi sellaisenaan kastikkeeksi. Sitä ei pidä suurustella, tai jutun idea "keveydestä" ja mehukkuudesta kärsii. Tässä lopputulos, jossa maistuu samaan aikaan miedonkin kalan (jota lohi toki ei ole) hieno maku ikäänkuin vahvistettua ja toisaalta pehmeä ja melko voimakas polte. Jos joukossa on joku jolla on heikommat toleranssit, voi nauttia kalaa ilman kasvisosiota tai ainakaan selvästi erottuvia LD suikaleita. Lisäkkeinä sitten salaattia ja esim perunoita näin suomalaissovelluksena, jos tämä syödään "ainoana" ruokana. Alkuperäismaassahan tämä on yleensä yksi monesta pöytään tuotavasta ruokalajista eikä silloin tarvitse mitään lisukkeita.


Ollaan tehty myös samoista raaka-aineista ja asettelulla normaalisti uunissa ilman höytystä, mutta makuero on dramaattinen tämän höyrytyssysteemin hyväksi.

e: viimeinen lause muutettu ymmärrettäväksi

Tapiiri

Lainaus käyttäjältä: Juso - syyskuu 11, 2011, 14:25:15 ip
Wuhanin keittiö on kiinalaisista mausteisin ja chiliä löytyy melkein joka ruuasta.


No ei kai nyt sentään..? Kai se mausteisin/tulisin ruoka Kiinasta tulee Sichuanista ja sen naapuriprovinsseista. En nyt ole ihan varma, olenko wuhanilaista/hubeilaista jossain syönyt (luultavasti kyllä), mutta tuollaista väitettä en kyllä ole ennen kuullut. Korjaa tok jos olen väärässä.

Ei siinä, yhtäkaikkii hyvänoloisia reseptejä ja kivoja kuvia, keep up the good work!

Juso

Ok, jos niin sanot. Olen näissä asioissa maallikko, käyn maassa duunin puolesta, ja varmaan isännät pyörittäessään laittaa juttulisää...enkä tarkoita pelkästään nyt chiliä/poltetta vaan kokonaisvaltaista mausteiden käyttöä. Yritän kopsata soveltaen sen minkä kiinnostavista ruokaan liittyvistä asioista  saan selville.  Minulle nämä tehot ovat myös kapsaisiinimielessä aivan ok.

Tässä kuitenkin miltä kala (Wuchang Steam Fish) alkuperäisen mukaan saattaisi näyttää.


Yksi mikä nyt ei liity tähän, mutta on aika eksoottinen meikäläisen makuun, on chilimarinoitu meduusa (jellyfish). Melko maukasta, joskin tavaran "tekstuuri" vaatii hieman totuttelua.

Kebabmaniac

Wow, tällaista autenttisen oloista kun saisi jostain kiinalaisesta raflasta täällä Suomessa. Mut ei, kaikki on vaan niitä suomalaisversioita riisistä friteerattuihin banaaneihin. Itse kun kävin Shanghaissa niin taisin selvitä koko reissun ilman riisiä, muuten tuli syötyä lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä...

Lainaus käyttäjältä: Juso - syyskuu 13, 2011, 17:35:47 ip

Yksi mikä nyt ei liity tähän, mutta on aika eksoottinen meikäläisen makuun, on chilimarinoitu meduusa (jellyfish). Melko maukasta, joskin tavaran "tekstuuri" vaatii hieman totuttelua.


Tä ei varmaan kuulu wuhanilaiseen keittiöön, aika pitkä matka merelle...:)

Juso

Eipä liity ei, onhan vaan hieman eksoottisemmalta suomalaiselle tuntuva chilipitoinen ruoka jota Kiinassa yleisesti saa, että sikäli etäinen aiheyhteys edelliseen ja foorumin aihepiiriin.   Taitaa mennä niin että itärannikolta länteen ja sisämaahan siirryttäessä alkaa mausteiden ja myös chilin määrä lisääntyä. Mutta kuten sanottu täällä on varmasti parempia asiantuntijoita asiassa. Hauskaa on myös lähes koko "elukan" hyödyntäminen, olipa se mikä tahansa. Ja kuva on siis yksi alkuperäisen versio, eli autenttinen, ei meikäläisen vääntöä, ettei kenellekään synny väärää kuvaa.

bluesman

Höyrytys lienee melko yleinen tapa valmistaa kala Kiinassa. Kantonissa pyysin paistettua kalaa. Olivat aivan tolaltaan. Mitä se on? Aina tuotiin samaa höyrykalaa joka oli kylläkin taivaallisen hyvää mutta haluttiin vaihtelua.

Masa.T

Tanskalaiset muistaakseni ennemmin höyryyttävät esim. ahvenet nyljettyinä valkoviinin sekaisessa vedessä, kuin alkavat vaikka savustamaan ahvenia.

Juso

Kimchin veivasin tämän Youtube-ohjeen mukaan soveltaen siten että riisijauhon sijaan tavallisia vehnäjauhoja ja hyllystä käyttelin jonkun punaisen vanhan kaupan chilipurkin sisällön. Korean Radish:sta en ihan varma ole mutta retikka näkyy sopivan kuvaukseen aika hyvin. Jotta setin saisi kauniin punaiseksi, niin kannattanee käyttää "chilihiutaleita". Poltteen tiukkuus on tietysti oma asia, mutta mielellään miedompaa chiliä suurempi volyymi, jotta kimchistä tulee kauniin punaista. Kolmisen kiloa kiinankaalia (50 senttiä kilo!) ja muut kamat käytetyin määrin lähes ilmaisia, eli halpaa on. Suolaus on ymmärtääkseni kaalin pehmentämistä ja maitohappokäymiseen valmistamista varten (eikä mielestäni sitä varten että valmis tuote olisi kovin suolaista) joten pesin huolella ohjeen mukaan kolmeen kertaan. Tämähän on monen saitin mukaan ihmeellistä terveysruokaa parantavine vaikutuksineen joten liika suolaisuus ei kuulune siihen?

Nyt viikon kuluttua (päivä huoneenlämmössä , sen jälkeen kylmäkellarissa) alkaa olla sopivaa syötäväksi ja mielestäni alkuperäisen (muistaakseni) veroista. Koska en pilkkonut kaaleja vaan kypsyvät "puolikkana" ne on nyt prosessin jälkeen hyvä kääräistä rulliksi tarjoiluastiaan lehti kerrallaan, jolloin syntyy hyviä suupaloja. Koukuttava ruoka johon syntyy himo. Vaimo piti aluksi outona (tosin hyvänä) mutta aina kun napsasen jääkaapista snaksiksi vonkaa itselleen myös. Raaka kaali on aika heviä kamaa vatsalle, ja alun maistiaset pistivät mahaa möyrimään, mutta nyt ovat äänekkäät sivuvaikutukset poistuneet. Kyllä on hyvää.

Foorumillahan tätä Kimchiä on jo käsitelty omana aiheenaan.

Juso

marraskuu 20, 2011, 12:25:21 ip #13 Viimeisin muokkaus: elokuu 09, 2012, 18:37:51 ip käyttäjältä Juso
Ei varsinainen chiliruoka mutta mainio mausteinen kasvisruoka (jos hallussa on tuoretta kurpitsaa). Intialainen kollega suositteli tätä kun puheeksi tulivat paikalliset kurpitsaherkut:

PUMPKIN MASALA

Pilkotaan noin 500g kurpitsaa TASAKOKOISIKSI palasiksi 1.5-2 cm sivu. Laitetaan suurehkolle paistinpannulle öljyä ja siihen puoli teelusikkaa sinapinsiemeniä melko miedolle lämmölle. Kansi päälle, koska ne poksahtelevan popcornin lailla. Poksahtelun loputtua, puoli teelusikkaa kuminan/juustokuminan siemeniä, saman verran curryjauhetta, ja puolikas tai kokonainen kuivattu chili(esim Aji Cristal käy hyvin) tai vastaava määrä chilijauhetta  sekä 10-15 cashew-pähkinää. Voi myös käyttää/lisätä garam masala- maustesekoitusta jos kaapista löytyy. Nämä siis tekeytymään/paahtumaan pannulle sinapinsiementen kaveriksi öljyyn. Perään laitetaan vielä yksi pieneksi pilkottu sipuli/punasipuli, pari pilkottua valkosipulin kynttä sekä peukalonpään kokoinen pala raastettua inkivääriä. Kuullotetaan hieman noita mausteseoksessa.

Sitten ei muuta kuin kurpitsat sekaan, aivan pieni tilkka vettä ja kansi päälle. Tässä vaiheessa lisätään myös hieman suolaa, puoli tl sokeria ja hyppysellinen kurkumaa väriä ja makua antamaan. Aina välillä sekoitetaan kurpitsoja tasaisen kypsymisen takaamiseksi.

Alkuperäisen ohjeen mukaan ruskistetaan kullankeltaiseksi kikherneestä jauhettuja jauhoja (besan) öljyllä kaksi ruokalusikallista mutta sen voi jättää poiskin tai korvata jollain muilla jauhoilla.

Kun kurpitsat alkavat olla pehmeitä nuo mahdolliset jauhot sekoitetaan mukaan ja pidetään vielä minuutti pannulla. Sitten leikataan hieman tuoretta korianteria päälle ja tarjoillaan. Avain on se etteivät kurpitsapalat mene muusiksi, mutta ovat riittävän pehmeitä. Kuutioiden tasakokoisuus on avain tähän. Kyllä maistui meikäläisille tuo makujen sinfonia, jos halutaan vanhoja kliseitä käyttää. Tämä käy itsenäisenä kasvisruokana mutta on myös lisäkkeenä.     


Juso

helmikuu 26, 2012, 10:06:28 ap #14 Viimeisin muokkaus: helmikuu 26, 2012, 15:40:06 ip käyttäjältä Juso
Tämä taitaa olla meikäläisen bravuuri tätä nykyään. Yksi ruoanlaiton tosiharrastaja "lisenssoi valmistusoikeutta" meikäläiselle aina 10 kiloa kerrallaan, mutta koska olen chiliharrastuksen myötä reseptiä muutellut niin uskallan tämän paljastaa.

Kyse on paahtopaistiversiosta. Lihaksi soveltuu käytettäväksi miltei mikä tahansa hyvänlaatuinen riittävän kokoinen (min 1.5 kg) pala naudan paistia tai vastaavaa muttta kappaleen tasaisen muodon vuoksi itse tulee tehtyä nykyään useimmiten ulkofileestä. Hirvi käy myös mainiosti, muuta riistaa en ole kokeillut.Tämä ei ole pikaruokaa koska se on nautittavissa aikaisintaan n. vuorokauden kuluttua valmistuksen aloittamisesta.

Ensin hieman öljyä valurautapannulle ja paistetaan kuumalla pannulla nopeasti pinta ruskeaksi/kiinni. Siirretään 125 asteiseen uuniin jossa saa olla siihen asti kunnes lämpömittari näyttää noin 55-56 astetta, jolloin paisti on vaaleanpunainen sisältä. Yli 60 on sitten jo pilalla, ainakin omasta mielestäni. 


Paisti uunista

Tällä välillä tehdään mausteseos, jossa on 2 ruokalusikkaa karkeaa suolaa, joko hienoksi pilkottua tai puristimen läpi ajettua valkosipulia ja morttelissa karkeaksi rouhittua mustapippuria  molempia myös tuo 2 ruokalusikallista (tai useimmiten laitan keskikoisen valkosipulin kaikki kynnet). Sitten se oma twisti: tuoretta tai pakastettua chiliä (esim Aji Cristallia) maun mukaan, itse käytän 4-5 siemenineen murskattuna melko pieniksi paloiksi. Kun tämä mausteseos on sekoitettu, annetaan sen vetäytyä paistamisen ajan.Nämä määrät siis noin 1.5-2 kg murikalle.


Mausteseos valmiina

Kun paisti otetaan ulos uunista annetaan sen jäähtyä huoneenlämmössä, tai viileällä ilmalla ulkona suojattuna niin että sitä kestää käsitellä hyvin paljain käsin. Hierotaan mausteseos pintaan joka puolelle paistia, kääritään se huolella ensin johonkin leivinpaperin tyyppiseen ja sitten vielä folio päälle ja sitten jääkaappiin. Annetaan olla vähintään vuorokausi, muutamaan otteeseen voi paketin kääntää toiselle kyljelleen.


Mausteseos pintaan

Avataan paketti ja rapsutellaan mausteet pinnasta pois. Leikataan ohuiksi siivuiksi, itse jopa hankin tuollaisen kotikäyttöön tarkoitetun sähkökäyttöisen viipalointikoneen (tätähän voi pitää turhakkeena, mutta on kyllä käyttökelpoinen paitsi lihalle, esim leipien viipalointiin) tätä varten. Tarjotaan sitten lisäkkeiden kera, esim erilaisia kasviksia (perunoita, punajuuria, bataatteja jne) lohkoiksi uuniin kypsymään.


Se olis siinä....

Erittäin helppo valmistaa ja tämän voi mokata oikeastaan kolmella tavalla:

1. Paistaa lihan kypsäksi
2. Käyttää pippuri- ja chilijauheita, jolloin mausteet jämähtävät pintaan kitiksi, ja mausta tule kitkerä.
3. Jos antaa paketin tekeytyä useamman vuorokauden, pitää suolan määrää vähentää, muuten voi tulla lian suolaista. Suolaahan saa aina lisättyä syötäessä.

Mitä kauemmin antaa paketin muhia, sitä tiukempaa tavaraa tulee. 3 vrk kohdalla alkaa olla jo aika ärtsyä.
Kannattaa ensimmäisen kerran tehdä tuo 1 vrk:n versio niin saa hommaan tatsin.
Tämä on myös loistava leike ja säilyy leikattunakin jääkaapissa ainakin 5 päivää.  Ruisleipä, reilu keko tätä paistia, ripaus piparjuurta ja chilisuolakurkun lohko........

Chileistä käy varmaan monet lajikkeet, kunhan potkua on riittävästi. Esim perushabaneron uskoisin sopivan tähän ja varmaan täytyy nagaakin koittaa.  Olen tätä valmistanut useamman kymmenen kertaa perusversiota ja nyt muutaman kerran chilin kanssa, ja kaikkien molempia syöneiden mielestä jälkimmäinen versio on ainakin vaihteeksi parempi. 


E: Olihan mulla kuvatkin ja hieman poistelin toistoja tekstistä. Kirjoitusvirheitä korjattu

Ryhis

UIJUIJUIJUI! Nyt on hyvää settiä!  8)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Minbaari

Näyttääpä herkulliselta tuo liha! Menee takuulla kokeiluun eritoten kun kusin oman pastramin teon taannoin.
#816

Juso

Tämän valmistusta on vaikea kusaista, kunhan huolehtii, että paisti otetaan uunista pois oikeassa lämpötilassa, eikä ylisuolaa sitä. Ja jos unohtuu jääkaappiin, niin aina vaan tuote paranee. Täytyy kyllä sanoa että koskaan ei ole vielä unohtunut ja tämän tyypillisen sunnuntaiaterian ylijäämät on jälkikasvu korjannut aika tarkkaan eväiksi mukaansa omiin huusholleihinsa.

Eric Sour

Tätähän oli aivan pakko kokeilla, kun sattui ääsmarketissa olemaan tyrkyllä tuota nautaa. 1,8 kiloa painoa, ja mausteiksi valikoituivat pippureiden ja suolan lisäksi 3 Fataliita ja 8 kynttä valkosipulia.. Illalla sitten pääsee herkuttelemaan.

LupeKani

Naudan paahtopaistia maustumassa lähemmäs kahden kilon verran. Huomenna illalla uskaltanee maistaa..