huhtikuu 26, 2024, 23:49:52 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Ei oo järkee -keitto

Aloittaja Sauli Särkkä, lokakuu 31, 2008, 11:29:06 ap

« edellinen - seuraava »

Sauli Särkkä

Vedet silmissä, henkitorvi tulessa tässä kirjoittelen. Lue eteenpäin, niin tiedät miksi.

Ainekset:
pari litraa vettä
2 purkkia tonnikalaa, paloina öljyssä
chilitomaattimurskapurkki
muutama habanero
muutama starfish
suolat ja pippurit

Leikkele chilit pieniksi ja välttele hieman siemeniä, jolloin keitosta ei tule niin herkästi kitkerää. Heivaa chilinpalaset ensimmäiseksi kiehuvaan veteen, perään yksi tonnikalapurkki kokonaisuudessaan ja toinen, josta kaadat enimmät öljyt pois. Kaveriksi näiden jälkeen tomaattimurska, suolat ja pippurit. Anna kiehua vartti ja tarkista suola; säädä tarpeen mukaan.

Vajaan tunnin keittelyn jälkeen alkaa kokonaisuus olemaan suht. mukavan tuntuista. No, eiku lautaselle ja ääntä kohden. Tulisuusaste jäi sellaiseksi semivahvaksi, eli ei vaadi ruokajuomaa kaverikseen, kun sisältää sellaisenaan jo paljon nestettä.

Sitten laitat Simpsonit pyörimään DVD:ltä kun ryhdyt syömään kolmatta lautasellista keittoa ja kiskaiset kiireessä, naurunpurskahduksen ja suun palamisen yhteisefektistä johtuen vajaan suullisen tätä linnunmaitoa henkeen.

EI.....OO.........JÄRKEE.

Ehkä karmein tunne koskaan. Tulikuumaa, _tulista_ keittoa henkitorvi pullollaan. Mieluummin leikkaisin toisen palleistani irti kuin tekisin tuon tempun uudestaan. Alle 100 000 eurolla ei puhettakaan.

Nyt varttitunti tuon tapahtuman jälkeen alkaa elämä voittamaan ja viestin kirjoittamisen aikana ovat silmätkin kuivuneet. Napsin samalla tuossa yhden viilin viilentämään kurkkua lämpötilamielessä ja siitä taisi olla ainakin jonkinlaista, vähintäänkin henkistä, etua.

Jatkanpas syömistä.. -->

-Sale
Sauli Särkkä

#002

Sauli Särkkä

Lisättäköön vielä kuitenkin se, että keitto on hyvää ja toimivaa. Tätä tullee tehtyä toistekin, ehkä pelkällä starfishilla.


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Sauli Särkkä

Äsken piti vielä lämmittää pari lautasellista mikrossa ja imaista huiviin, kun tuli näemmä oikeastikin hyvää settiä tuosta. Jokaisella köhäisyllä tosin tulee muistot henkitorvihelvetistä, kun tuntuu hieman karhealta..


-Sale
Sauli Särkkä

#002

hessi

Heh!
herkullisen ruuan kanssa voi joskus käydä näin,
kun se on "sopivasti" maustettu!
Annoin tässä ystävälleni pienen pussillisen chipotle naga jauhettani, ja vaikka varoittelin sen käyttöä, hän oli tehnyt herkullista kasvis sosekeittoa, mutta maustoi sen 1/4 osa teelusikallisella nagajautta ja sitähän ei kuulema
kukaan sitten syönyt vaikka yrittivät sitä millä laimentaa!
viime viikonloppuna kuivattelin nagoja kuivurilla ja joka kerta kun menin testaileen kuivumista sain sellaiset naga pölyt keuhkoihin, että meni varmaan tunti yskiessä ja nenää niiskuttaessa!
Ja taas vaan uudelleen pöntölle. . . oli mukava mennä illalla saunan  :twisted:

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Sauli Särkkä

Paskalla istuessa sitä joskus tulee mietiskeltyä kaiken tämän chilistelyn järkeä. Ja sitten sitä on edelleenkin sitä mieltä, että kyllä se on sen arvoista. Baccat ja chinenset ei enää omalla kohdalla potki ruoansulatuksen jälkipäässä samalla tavalla kuin joskus vuosi-pari takaperin. Yksi syy lienee se, että niitä tulee käytettyä aika paljon ja samalla annuumit ovat jääneet melko vähälle. Penan loistavat jallut menee vielä, mutta kaikki muu on lähinnä baccatumia tai chinenseä, eli Aji Cristalit, Starfishit, Lemon Dropit ja tietenkin Nagat ja Habat. Nagaa on tullut käyteltyä aika vähän noissa keitoksissa, mutta sitäkin tuolla pakkasessa majailee ja sitä joutunee hyödyntämään lähiaikoina.. ;)


-Sale
Sauli Särkkä

#002

MikeO



Member ov Chiliyhdistys

Riiviö

Ai kauhee... Mulla tulee himo väkevään chiliin yleensä kun on flunssa tulossa, mutta eräs ystävä himoitsi kuumeisena piparjuurta, ja osti kaupasta sellaisen tuubin ja imaisi sen kaupan parkkipaikalla...
 Mutta "sisäisesti" lääkkeessä ei kai tarkoita ihan tuota? Siis henkeen...
  Kävin vilkuilemassa Sauli Särkän liskosivuja ja voi että ovat kauniita. Mulla oli noin kymmenen vuotta Madagaskarin päivägekko Phelsuma madagaskariensis grandis, ja nykyään äidilläni on nuolimyrkkysammakoita.
  Olisi kiva keksiä keino jolla voisi chilien kirvat syöttää sammakoille ilman että oksat katkaisee irti kasvista... ISOMPI terraario johon kasvi mahtuu puhdistukseen :?
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

kuartsi

Kuullosti niin helppotekoiselta tämä, joten piti itsekin testata. Ihan menevää tavaraa tämä on, varmasti tulee tehtyä toistamiseen!  :)

timppa

Jatkanpa tähän ketjuun pienen reseptin, joka on tehty tämän inspiroimana. Voisi olla ehkä omanakin ohjeena, mutta mielestäni tämä on kuitenkin niin samantyylinen, että sopinee tähän paremmin.

Tomaatti-chili-kanakeitto-sössö:

Paistinpannulla kanan suikaleita (marinoituja 450g) kypsäksi. Jos pannu on tarpeeksi iso, niin tämän voi tehdä suoraan pannulle, jos ei niin sitten suikaleet pannulta kattilaan. Kypsien kanan suikaleiden sekaan silputtua chiliä maun mukaan, voi lisätä jo kun kypsentää kanat. Silppusin itse yhden ison canarion ja ensi maistamisella tuli taas mieleen, että pitikö taas ahnehtia... kylmänä olikin sitten sopivaa muutaman lusikallisen jälkeen kun oli ensin vähän tottunut. Kuten tomaattikeitto yleensä, tämäkin on myös kylmänä hyvää. Seuraavaksi sekaan yksi purkki tomaattimurskaa (400 g) ja saman verran vettä. Yksi pussillinen tomaatti-paprikakeittoainesta (myydään semmosissa kuivapusseissa) ja kiehutellaan viitisen minuuttia ja jätetään hautumaan joksikin aikaa kansi päällä. Jos haluaa enemmän keittomaista, niin pitää laittaa enemmän vettä. Tällä ohjeella tulee paksumpaa, mutta mielestäni parempaa.
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Chilicutter

Tätä keittoa oon ite tehny,jo ennen kuin luin tämän viestiketjun
Siis
tonnikalaa öljyssä mielellään paloina
makaroonia simpukka malli parasta
purkki tomattimurskaa
muutama valkosipulinkynsi
pikkupurkki kokonaisia herkkusieniä
chiliä (reilusti)mitä milloinkin sattuu olemaan viimeksi haboja
tietty suolaa,paprikaa ja basilikaa
vettä
Joskus olen silpunnut vielä joukkoon meetvurstia
Tää on se safka  jota väsään kun emäntä ja tenavat on jossain muualla  ;)

Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU