huhtikuu 16, 2024, 09:32:21 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Salainen ase ensi kaudelle?

Aloittaja Nike, joulukuu 08, 2006, 07:27:53 ap

« edellinen - seuraava »

Mieli%

Itsekin otin tuon mykorritsan testiin.
Mitäs lannoitetta uskaltaa tuon lisäämisen jälkeen käyttää ja miten lannoitusmäärät muuttuvat?
Tyhmänä runttasin luujauhoa ruokalusikallisen per ruukku. Fosforia eii, virhe! Kaipa se sieltä kuluu ajanmittaan?

svalli

Luujauhon sekoittaminen multaan ei ehkä ole ihan niin paha virhe, kuin jonkin korkea fosforisen keinolannoitteen käyttö sienirihmojen kanssa. Luujauhon fosfori on hitaasti liukenevaa ja oikeastaan ne maaperäbakteerit ja sienet mahdollistavat, että luujauhon fosfori tulee kasvin käyttöön.

Yleinen suositus myco tuotteiden kanssa on, että ei saisi käyttää lannoitteita, joissa P arvo on yli 4.

Ostin eilen Nelsonin markkinoimaa Giva Bio Bactia ja siinä ei selosteen mukaan ole fosforia. En tiedä mitä mikrobeja se sisältää, mutta kokeilen käyttää sitä kasveilla, joille olen laittanut MycoGrowta.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

InkRose

Vesi ainakin huvennee ko. bubblerista kaksi kertaa nopeammin. ;)

Coofdrad

huhtikuu 03, 2011, 08:56:39 ap #63 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 03, 2011, 09:49:02 ap käyttäjältä Coofdrad
Taidankin tilata tota myko-ymppiä itselleni. Pitää kokeilla uudessa orgaanisessa hydrossa sitä  ;D Lannoitteina ajattelin käyttää bio seviaa. Nehän pitäisi olla orgaanisia ravinteita.

Coofdrad

Nyt on tilattu 1 litra myko-ymppiä  :D Juttelin jonkin tovin Mauritz Vestbergin kanssa, mukava jamppa.

Laittaa vielä ohjeita sähköpostiini ja joitain tutkimustuloksia ilmeisesti.

THä

Viikonloppuna kun ruukkuja jälleen vaihtelin, niin tulin lukeneeksi Kekkilän taimimultapussin kyljestä, että se sisältää jotain juurtumista parantavaa ainetta. Tuli nyt vasta mieleen kun tähän threadiin törmäsin, niin en tietenkään muista mitä se tarkkaan sisälsi. Lie jotain samantapaista? Tavallaan pienessä testissä nyt samankokoiset chinenset joista toinen taimimullassa ja toinen taimi-, kukkamulta -seoksessa.

-V-

Noniin, raporttia kehiin Symbivit-kokeiluista.

Valitsin (Bolivian Rainbow X Pimenta da Neyde)F2 X Harold St. Barts -taimien joukosta kaksi kasvunopeudeltaan ja -tavaltaan identtisen oloista yksilöä, jotka nakkasin juurien tarkastelun mahdollistaviin pakasterasioihin(1l). Toiseen Symbivitiä. Tämä tapahtui 15.3.2011. Kehitys oli seuraavanlaista:

Alkutilanne 17.3. Symbivitillä höystetty kasvi kuvissa oikealla.



25.3. Aika tasoissa mennään vielä.


Juuria on hitusen enemmän Symbivit-kasvissa, ja niitä on runsaasti Symbivit-kerroksessa (nuolet).


2.4. Symbivit-kasvi alkaa ottaa etumatkaa. Vertailuyksilö kellastuttaa muutaman alalehden.



8.4. Symbivit-kasvi kasvattaa etumatkaansa ja on tummemman vihreä. Vertailuyksilö kylläkin ehätti avaamaan ensimmäisen kukkansa päivää ennemmin.



16.4. Erot koossa ja vihreydessä alkavat olla selviä. Vertailukasvi teki yhden satsin kukkia ja jämähti. Symbivit porskuttaa.



11.5. Vertailukasvi alkaa näivettyä ravinteiden puutteessa. Symbivit on siivittänyt toisen kasvin tekemään pari podiakin.


Mykorritsalla hyöstetty kasvi siis vei ensimmäisen erän. Seuraavaksi selvitetään, miten se pärjää lannoitettua kasvia vastaan (kai sillekin vähän jotain pitää antaa. Tästä enemmän seuraavassa viestissä.).

Ryhis

^ Tätä lisää. Mustaa valkoisella.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

-V-

Symbivitiä kokeiltiin myös muille kasveille:

Tässäpä Manzano Rojo -kaksikko. Jälkimmäinen on saanut Symbivit-käsittelyn.

Tämä ei ole oikeaoppinen vertailutesti, kasvit ovat istutettu eri aikoihin, erikokoisiin ruukkuihin, erilaisiin valo-olosuhteisiin ja toinen on saanut jo lannoitetta, kun alkoi kellastua ja jumittaa. Symbivit-kasvi on tähän asti pärjännyt ilman.


Harold St. Barts

Tämäkin on pärjännyt ilman lannoitteita. Tämä puska kärsi viime vuonna "maastokuviosta" lehdissään. Nyt on pysynyt parempana, joskin kellertymistä ja rusehtumista edeltäviä läpikuultavia laikkuja näkyykin. Satoa ei kyllä ole tuottanut, vaikka tähän aikaan jo pitäisikin (pari raakileen alkua lymyää lehtien suojassa).


CAP1035 (C. Chinense)

Tämä veijari ei liiemmin pitänyt Symbivitistä tai jostain muusta. Lopulliseen 10l ämpäriin Symbivitin kera istuttamisen jälkeen ei ole tapahtunut paljoakaan, mitä nyt väri on haalentunut.

Alkaa olemaan ajankohtaista lannoittaa myös mykorritsakasveja. Mahtaisiko olla paikallaan pohtia Nutriforten Tomaatti- & Mansikkaravinteesta sellainen lantraus, jossa fosforin määrä jää alle sen 100mg/l (vai mikä olikaan)?

Juso

3sen viikkoa pitäisi kestää ennenkuin mycon vaikutukset (jos niitä on) alkavat näkyä eli kuiva aines aktivoituu ja pääsee juureen kiinni. Täytyypi ottaa kuvat omistakin puskista, vaikka meikäläinen metodit ovat sen verran epätasaiset chilin osalta ettei ne varmasti mitään todista. Mutta kilotolkulla olen syytänyt sitä jo eri kasveille ja yleensä löytyy joku vertailuryhmä samassa paikassa, joten hauska nähdä missä toimii, missä ei.

-V-

Lainaus käyttäjältä: Juso - toukokuu 17, 2011, 18:14:32 ip
3sen viikkoa pitäisi kestää ennenkuin mycon vaikutukset (jos niitä on) alkavat näkyä eli kuiva aines aktivoituu ja pääsee juureen kiinni.


Juurikin siinä kolmen viikon paikkeilla alkoi näkyä vaikutuksia jokaisessa, missä vaikutuksia oli ylipäätään tulossa (eli kaikki paitsi tuo CAP1035). Ryhdyn ehkä syytämään vähän lannoitetta sille. Tuolla jossain toisessa ketjussa oltiin laskettu, että fosforia tulisi tuolla Nutriforten tavaralla 57PPM, kun tehdään liuos pääsato-ohjeen mukaan. Eli tuosta ihan pikkuisen tiputtamalla (käytännössä taidan puolittaa, ainakin alkuun) päästäisiin sinne <50mg/l. Jos nyt tajuan oikein. Eipä tosiaan mennytkään jumalattomaksi säätämiseksi lannoitteiden kanssa, tuohan sopii sellaisenaan.

döderö

Ainakin rautiassa myytiin sellaista ainetta jonka pitäs edistää pistokkaan juurtumista ja auttaa taimia tekemään juuria, se oli valmistettujostain merilevä uutteesta yms.
Se on sellaista kuin peruna jauhoa ja paketissa niitä on kaksi pussia ja olikohan nimi joku neu joku tms.

Laitan illalla sen nimen kun pääsen pussin ääreen joten odottakaa  ;D

döderö

Eli aine on neudofix

Ja firma on neudorff ja he tekevät kaikenlaista tämän lisäksi kuten jtn hyönteis karkotteita, löytyy cittareista ja "kooraudoista"

Nightfrost89

Itsekin törmäsin kyseiseen aineeseen (Neudofix) Ainetta tuli käytettyä pelastamaan yksi uhkaavasti kuolemaisillaan oleva boliwiani. Boliwian Rainbow siis kärsi koska sillä ei ollut juuria.

Aineen tehoa en varsinaisesti kuitenkaan päässyt näkemään, sillä samaan aikaan kasville vaihdettiin kasvualusta ja annettiin vähän lannoitettakin.

Olisikos jollakulla kokemusta aineesta ja sen vaikutuksesta? Olisi mukava tietää onko aineesta oikeasti apua

Boliwiani siis skarppasi kummasti tuon jälkeen kun Neudofixia sille annettiin, mutta en osaa sanoa johtuiko kyseinen käännös parempaan päin neudofixista vai jostain muusta.

Mandrake

Maastokuvioisesta lehdestä sen verran, että hyvin luultavasti kasvia vaivaa virus tai kaksi!
Esimerkkinä voi olla mm. PMMV (Pepper Mild Mottle Virus)

Taudista hiukan tietoa:
http://plantpath.ifas.ufl.edu/takextpub/FactSheets/pp0055.pdf

-Mandrake