maaliskuu 29, 2024, 06:39:49 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


mikä chili näistä ?

Aloittaja dupsus, maaliskuu 15, 2010, 14:37:02 ip

« edellinen - seuraava »

mitä chiliä näistä söisit mieluiten  tai haluaisit?

naga morich
habanero
jalapeño
bhut jolokia
aji cristal
paprika
bolivian rainbow
joku muu, mikä?
kaikki

Tellus

Infernon palopuheen innostamana villit ja meksikolaiset alkoivat kiinnostaa kovasti, joten siemeniä saisi mielellään kaupata, jos joltakulta löytyisi?
(Mulla on Bolivian Small Pl 439361 ja C. lanceolatum.)  yv


bittipippuri

Mmmh. Vastauksena noihin villijuttuihin, tällä hetkellä kolme eri praea kasvamassa. Eli täällä ainakin piisaa.

Toni.A

Vielä yksi Aji Cristal lisää, maku on vaan yksinkertaisesti viehättävä!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

MasaT

Harold st barts on varmaan yksi parhaimmista, tai sitten vaan orange habanero.

biblo

Lainaus käyttäjältä: MasaT - maaliskuu 28, 2010, 02:14:47 ap
Harold st barts on varmaan yksi parhaimmista, tai sitten vaan orange habanero.


Haroldissa vielä mukana se hedelmäinen tuoksu :-*
"Grow food, not lawns"

MiguP

Bih Jolokia. <3
Löytyy tulisuutta, mutta voi herranjumala kun on hyvän makuista. Tuota kun oppii annostelemaan niin menee ihan mihin vaan.

hessi

savu Nagajauhe oikein annosteltuna on todella mainio mauste :)
Harold st Barts on taas niin ihanan tuoksuinen ja hedelmäisen makuinen,
odotan innolla Chilacan valmistumista kun sitä on kehuttu :)
ja kaikki Rocotot savustettuna aah...
eli lähes kaikki kelpaa :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

kapsituuttaaja

Habahan se parasta on mut riippuu Habasta, kyllä Aji Cristal paskan haban pesee mennen tullen.
Mut Räyhäkas rupes tuolla mennäsivulla verrannollisesti väitämään et koff ja karjala on samaa tavaraa mut eri paketissa!
PIENTÄ RAJAA!!!
Koskaan en oo maitoo juonu        enkä juo!!!

Ryhis

Samaa paskaa, eri etiketti.

Katkeroainepitoisuudet, väri, proteiini sekä hiilihydraattijäämät ovat liki identtiset kansainvälisesti käytössä olevalla skaalalla. Mahdollinen makuero saattaa syntyä alkoholin määrästä, joka on 0,1 tilavuusprosenttia enemmän Koffissa.

Sitä paitsi kotimaiset oluet pilataan kahdella E-aineella ja tärkkelyksellä, mikä jos jokin on varsinainen eroanomus ihmiskunnasta.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Hegu

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - toukokuu 28, 2010, 23:29:58 ip
Samaa paskaa, eri etiketti.

Katkeroainepitoisuudet, väri, proteiini sekä hiilihydraattijäämät ovat liki identtiset kansainvälisesti käytössä olevalla skaalalla. Mahdollinen makuero saattaa syntyä alkoholin määrästä, joka on 0,1 tilavuusprosenttia enemmän Koffissa.

Sitä paitsi kotimaiset oluet pilataan kahdella E-aineella ja tärkkelyksellä, mikä jos jokin on varsinainen eroanomus ihmiskunnasta.


yhdyn räyhäkäksen kommenttiin :) samaa tavaraa ne kyllä on ja samalla tavalla valuvat kurkusta alas

Mikho

7pod on ollut tähän mennessä parhaimman makuinen, mutta niiiiiiiiiin paljon on kokeilematta.

Hombre

Chinenseistä olen jotenkin viehättynyt Fataliin punaiseen muotoon.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Aji Inferno

Nagassa ja habanerossa on maku kohdallaan. Siksi vakiomausteita! ;)

Listasta puuttuivat monet maun puolesta mahtavimmat chilit, kuten meksikon Chilaca, Serrano jne. Tai vaikkapa Perun Aji Panca.

Suomen chilipiireissä liikkuu nykyään monia maailman harvinaisimpia ja parhaimpia lajikkeita mitä merkillisimmistä paikoista. Mutta monet kaikkein parhaista eivät silti ole saaneet huomiota. Monien loistavimpien lajikkeiden siemenet ovat kadonneet. Esim. Infernon sivuilla ylistetyistä lajikkeista monet ovat kadonneet meiltä kokonaan. Kukaan ei ottanut talteen siemeniä - ja se siitä sitten... :(

Juuri nyt moni kasvattaa chiliä. Mutta useimmat meistä kasvattavat vain samaa kuin kaikki toisetkin, eli hyvin rajoittunutta kokoelmaa lajikkeita. Niinpä vaihtoehdot katoavat.

Katsokaapa piruuttanne jonain hetkenä Infernon chilisivustolta vaikkapa baccatumin koko olemus, lukuisine alatyyppeineen ja lukemattomine maa-kohtaisine muunnoksineen...  Eikö tule mielihalu kokeilla vaikkapa Ecuadorilaisia, korkean vuoriston herkullisia lajikkeita? Tai vaikka Bolivian hyvin erilaisia muunnoksia?

Noita todella oikeasti ihmeellisiä siemeniä on vielä olemassa, muttei välttämättä enää kauan.

Paras tapa saada näitä luonnon ihmeitä on tänä päivänä Fatalii'n siemenkauppa. Kaikkea ei sieltäkään saa, mutta näissä asioissa kannattaa ottaa verkostomme käyttöön. Jollain, jossakin, on kyllä yleensä se, mitä etsit. :)

Hyde

Tuoreena Aji Cristal ja kuivattuna Naga....mut kokeilu vasta alussa. Naga siinä mielessä, et on riittoisaa :D

timppa84

Aika paha sanoa, kun päässyt maistamaan niin harvoja lajikkeita. Jotku täälä sanoneet kaupan haban ja "oikeiden" itse kasvatettujen haba lajikkeiden makuero olevan valtava. Itse vain marketti habaa maistaneena tykästyin siihen (sen sekunnin kaksi kun sen maistoi ennen poltetta  ;D)

Jos kaikki menee nappiin, niin kesän mittaan päästään kaverin kanssa testailemaan 10 uutta lajiketta. Pyrittiin valitsemaan pääasiassa eri lajikkeita ja eri capsicum suvuista.

Itsellä kasvamassa: Short yellow tabasco, aji cristal, aji amarillo, turbo pube, peruvian white habanero, pink habanero, fatalin yllätys chili ja kaupan habanero(talvehtimassa).

Kaverilla: trinidad scorpion morouga blend, trinidad bush, rocoto red peruvian, aji cristal, pink habanero


Teukka

Itselle kelpaisi kyllä Jalapenot sopivan tulisuutensa (raakana vedellessä) ja makunsa takia.
Muutenkin ne tuntuvat olevan vähän vaikeasti saatavissa kun taas Nagoja ja Habaneroja saa kaupasta muutenkin.

sorrii

Mä oon viimeaikoina tykästellyt kans jalapenoista; ihan perus säilyke-sellaisista. Nyt taas jo AjiCristal puskissa muutama kypsä, nnii sälykejallut jää vähemmälle. Mä kasvatin viime kesänä jalapeno herkules ja delicia -kasvikset, jotka kumpikaan ei tuottanut mitään isoa satoa, kun en saanut niitä aurinkoon. Niistä tuli aika mauttomia, kuivakkaita eikä poltetta ollenkaan; pettymys! Kaupoissa on joskus ollut sellainen chilli-mix -paketti jossa 5 tai 6 erilaista, mukana myös jalapeno, joka on ollut tosi hyvä. Tyhmää vaan ostaa vitosen pakettia, josta syö vain sen jallun, ja ehkä habaneron mielellään. Tuolla oli ketju joku aika sitten, jossa joku kyseli Tukholman kauppoja. Tein silloin haun, ja huomasin että joku vihannesliike kauppahallissa myi tuoreita jalluja kilohinnalla. Ja kun fataliin leimalla varustettuja Aji Cristallejakin saa kohta taas marketeista, niin voisi myydä noi €$£@ ledit, natikat, pumput sekä ajastimet; säästäisi 30€/kk sähkölaskussa vielä, niin voisi parin kuukaudan välein käydä tukholmaristeilyllä ja kotona olisi tilaa kääntyä ja näkisi ulos ..... [onkohan tänään vaikea päivä ...  :scyth: ]
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

ladoga

On kyllä niin monta hyvää chiliä ettei niitä osaa paremmuusjärjestykseen laittaa, ja vain pientä murto-osaa on vasta kokeiltu. Itselle ei oikein säilykkeet maistu...tuoretta pitää saada.

Aji amarillo oli tänä vuonna kasvamassa mutta taimet olivat rimpuloita ja kiertyivät rullalle vaikka tarjolla oli runsaasti valoa. Ilmeisesti vikaa geeneissä koska kaikki muut kasvit kasvoivat vallan mainiosti. Nyt saan kaverin kaverilta Perusta uusia siemeniä, joten ensi vuonna uusiksi. Tästä kasvista on odotukset korkealla. Korvikkeeksi on kuitenkin kypsymässä Aji pancaa, sekä perulaisia rocotoja. Aji limonia (chilifoorumilaisille tutumpi nimellä Lemon drop) on myös tullut popsittua kevään mittaan...hyvää on vaikka ihan peruslajike onkin.

Tässäkin threadissa kovasti hehkutettu Aji cristal on hyvää, mutta käytettävyydessä se omasta mielestäni häviää selkeästi sellaisille baccoille kuin vaikkapa Inca red drop tai edellämainittu Aji limon. Ruuanlaitossa ja jopa salsoissa Aji cristalin mieto maku hukkuu helposti.

Tekisi mieli tuoretta Jalapeñoa mutta itsellä nuo ovat tehneet satoa aika laihasti.  Jos joku tietää kaupan pääkaupunkiseudulla josta Jalluja voisi kohtuuhintaan ostaa niin kertokaa ihmeessä.

PP

Lainaus käyttäjältä: ladoga - toukokuu 31, 2011, 23:42:47 ip
Tekisi mieli tuoretta Jalapeñoa mutta itsellä nuo ovat tehneet satoa aika laihasti.  Jos joku tietää kaupan pääkaupunkiseudulla josta Jalluja voisi kohtuuhintaan ostaa niin kertokaa ihmeessä.


40 €/kg ei varmaan ole kohtuuhinta, mutta sillä saa Penan Jalluja Tammiston cittarista.