toukokuu 14, 2024, 16:10:18 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mitä nautitte juuri nyt?

Aloittaja Minbaari, elokuu 27, 2009, 23:25:11 ip

« edellinen - seuraava »

ChIlIDoG


Minbaari

Lainaus käyttäjältä: wille - kesäkuu 26, 2015, 18:27:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - kesäkuu 25, 2015, 23:20:01 ip
Kansan Kaikua.


Tuli viikolla testattua. Maukas bisikkä!

Jussina maistoin ekan ja toisen Maijana. :-X Eiku siis toisen eilen. Saisoniksi ensimmäinen maistui turhan humalaiselle, mutta tästä toisesta löysin sen korianterin ja mustapippurinkin. Appelsiininkuorta en.
#816

narttu

Eldorado lageria, tarttee välillä vaihtaa väriä. ;)
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

wille

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - kesäkuu 27, 2015, 00:05:51 ap
Lainaus käyttäjältä: wille - kesäkuu 26, 2015, 18:27:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - kesäkuu 25, 2015, 23:20:01 ip
Kansan Kaikua.


Tuli viikolla testattua. Maukas bisikkä!

Jussina maistoin ekan ja toisen Maijana. :-X Eiku siis toisen eilen. Saisoniksi ensimmäinen maistui turhan humalaiselle, mutta tästä toisesta löysin sen korianterin ja mustapippurinkin. Appelsiininkuorta en.


Eipä se aplarinkuori tosiaan sieltä erityisesti noussut. Ehkä myös himppasen liian kylmänä omani huitaisin - ja tyyliin töiden jälkeen tuulikaapissa seisaaltaan. Pitää ostaa toinen tarkempaan massutteluun. Mustapippuri maistui tosiaan, vaikka humalointi on tosiaan aika rajugas. Korianteri oli vähän niinkun sivuroolissa.

Ettei ihan nollapostiksi mene, niin nautin vm. 2014 säilykekurkkuja. Scorpparia näkyi olevan mausteena.

Omnonomnom.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

kahvitahra


Herpiili



Kylmäsavustettua poroa, kylmäsavustettua rocotoa, tuorejuustoa, punasipulia ja rullarieskaa kun käyttää raaka-aineina niin tulee maukasta huikopalaa ;)

bläkkäri

Kylläpäs nyt alkoikin huikomaan :P.

Noh, omia Rocotoita saa vielä jonkin aikaa odottaa, noita voisi kyllä jollain marketti chilillä kokeillakin.

Nautinnassa Olvi CXX saunan jälkeen. Myöhemmin sitten testaukseen Long John-blendi...

Charles D. Ward

Calvadosin jämät lasissa. Mmmm....

narttu

Same old, eli kohvia ääntä kohti. :o
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Helzy

Kävin moikkaamassa ystävääni ja hänen miehensä kanssa keskusteltiin chileistä. Iski se perus "haluan sen ihanan kihelmöivän poltteen tunteen NYT!" No, kotiin päästyäni vesi kielellä kasvihuoneelle poimimaan "satoa," jota oli kypsänä huimat 12 g edestä,  kaksi lemondroppia, kaksi minikääpiö cayenne goldenia ja yksi nuupahtanut kääpiökokoinen Garden salsa. Pakko oli halkaistuja lemoneja ja cayenneja vetää lämmitetyn juuston kera ääntä kohden ja huuhdella alas kuivan omppusiiderin kera. Njamm! Olen ihan amatööri chilien syönnissä, mutta ihan kuin lemon drop ei tuntuisikaan niin hotilta kuin jokin aika sitten...  :o
"Jukra, että minustakin tuli vihreäpeukalo." -Pikku Myy
Instagramissa @helzyy

masaiman

heinäkuu 24, 2015, 09:48:59 ap #6170 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 24, 2015, 09:50:38 ap käyttäjältä Mattson
Kyllähän siihen sitä toleranssia alkaa tulla. Ite kun olen vatsaongelmien takia joutunut jättämään chilin lähes kokonaan pois kun ei pakki tahdo kestää mitään tulista meinas pancho villan jalapenojuustopossuleike, jollaisen aikasemmin söi juuri hidastelematta, ottaa meikäläisestä erän eilen.

ChIlIDoG

Ensimmäinen Montyfar   :P ...tahtoo näitä lisää

narttu

Kevyttä ketutusta huomisesta työpäivästä ja tietenkin kalj.. eikun kahvia. ;)
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

PP

Eilen ja äsken.


Tuollainen 2,6 kg pala eläintä aloitti grillissä klo 10. Savua, lämpöä 110-130 ja lopussa reilusti kosteuttakin. Pinnassa on Poppamiehen Slow food rubia ja sumuttelin päivän mittaan silloin tällöin pintaan omenamehua.

Klo 20 köntin sisälämpö oli vasta 85, mutta oli pakko syödä osa. Eihän se pahaa ollut mutta vähän kuivaa. Yli puolet jatkoi sähköuunissa vielä kaksi tuntia folion alla 115 asteessa. Muutos parempaan oli todella suuri, kun sisälämpö nousi 5-10 asteella.


Tämä on ihan poskettoman hyvää. Musta pinta on mausteiden ja savun yhdistelmänä syntynyttä eikä yhtään kovaa.

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: PP - heinäkuu 31, 2015, 17:29:46 ip
Eilen ja äsken.


Tuollainen 2,6 kg pala eläintä aloitti grillissä klo 10. Savua, lämpöä 110-130 ja lopussa reilusti kosteuttakin. Pinnassa on Poppamiehen Slow food rubia ja sumuttelin päivän mittaan silloin tällöin pintaan omenamehua.

Klo 20 köntin sisälämpö oli vasta 85, mutta oli pakko syödä osa. Eihän se pahaa ollut mutta vähän kuivaa. Yli puolet jatkoi sähköuunissa vielä kaksi tuntia folion alla 115 asteessa. Muutos parempaan oli todella suuri, kun sisälämpö nousi 5-10 asteella.


Tämä on ihan poskettoman hyvää. Musta pinta on mausteiden ja savun yhdistelmänä syntynyttä eikä yhtään kovaa.


Näyttää hyvältä

Itse savustelen 7-10 tuntia ja sen jälkeen folioon ja ylikypsäksi. Lopuksi on vetäytyny 1-2 tuntia.

akselsson1

Tulee nälkä vaikka just söin!! Prkl!!  ;D
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

MiM

Kesän ensimmäisestä omasta chinensestä: "Chèvre bonnet"
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

chilinerd

Voileipää jossa tuoretta aji fantasya ja emmentalia :) ja tietty aamukahvit odottelee pannussa!

akselsson1

Kaurapuuroa ja mansikkahilloa :p
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

PP

Vasta nyt kesän ensimmäiset grillatut chilit. Muutama punainen Gaucho, Aji Fantasyja ja tytölle ensimmöinen kypsä Campane. Sisällä jotain ruotsalaista pitkään kypsytettyä kermajuustoa, käärönä luonnollisesti pekonia. Muuten ruokana makkaraa ja salaattia mansikoilla, ei paha. Ei ole toleranssit kai ihan kohdallaan, kun Isoviha meinasi olla tulista.