maaliskuu 28, 2024, 10:26:02 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Helsingin raflat

Aloittaja theBro, tammikuu 24, 2004, 22:03:49 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Kävin kokeilemassa Ahoritan Jumbossa, kun tuli sattumalta vastaan ja muistin, että sitä on kehuttu. Kaksi testaamaani tacoa (kana ja possu) oli erittäin maukkaita, tehty tuoreista raaka-aineista ja niissä oli hieman tultakin. Nachojen dippikastikkeiksi tuli guacamolea, jotain vihreää kastiketta ja ilmeisesti chilipotle-pohjaista kastiketta. Kaikki oli oikein hyviä, vihreä kastike mietoa ja chipotle mukavan tulista. Tällä kokemuksella Ahorita on erittäin hyvä joskaan ei halpa pikaruokapaikka.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: PP - toukokuu 07, 2016, 20:13:57 ip
Kävin kokeilemassa Ahoritan Jumbossa, kun tuli sattumalta vastaan ja muistin, että sitä on kehuttu. Kaksi testaamaani tacoa (kana ja possu) oli erittäin maukkaita, tehty tuoreista raaka-aineista ja niissä oli hieman tultakin. Nachojen dippikastikkeiksi tuli guacamolea, jotain vihreää kastiketta ja ilmeisesti chilipotle-pohjaista kastiketta. Kaikki oli oikein hyviä, vihreä kastike mietoa ja chipotle mukavan tulista. Tällä kokemuksella Ahorita on erittäin hyvä joskaan ei halpa pikaruokapaikka.


Oma kokemukseni oli pieni pettymys. Tai ehkä odotukset liian suuret. Minä kun yhä, kaikkien vuosien jälkeen, odotan esim. "meksikolaisen ruoan" maistuvan meksikolaiselta, eikä "suomalaiseen makuun" mukautetulta. Tiskin takana yllätyttiin kun kysyin, onko annoksissa oikeasti chilin potkua. Sanoivat suoraan, että eipä ihmeemmin. Ilmeisesti eivät odottaneet suomalaisen sellaista haluavankaan. Pienehköihin annoksiin sai itse lisätä chilikastiketta ainakin itselleni tuntemattoman valmistajan pikkupulloista. Ei nyt huonoa lientä, mutta miedohkoa, eikä mieleen jäävää. Kyllähän sen söi, ei siinä mitään. Mutta harmittavasti jäi mieleen intialaistyyppisen Namaskaar-ravintolaketjun perustajan takavuotinen lehtikommentti siitä, että "tiedämme, etteivät suomalaiset pidä tulisesta - niinpä osaamme sopeuttaa ruokamme heidän makuunsa."  Mikä tietysti aiheutti itselleni välittömän Namaskaar -boikotin.

Tässä on se peruspulma, ettei tavissuomalaisia ja chilipäitä vain kerta kaikkiaan tunnu voivan miellyttää samalla kertaa. Ja raha ratkaisee useimmilla toimijoilla.

Aji Inferno

Hard Rock Cafe nyt pari kertaa testattu, eikä tehnyt vaikutusta ruoallaan. Miljöö kyllä hieno musafriikille ja aitoamerikkalainen henkilökunta (suomea siellä ei pääsääntöisesti puhuta) suorastaan liiankin ystävällistä ja huolehtivaista aitoon jenkkityyliin. Tuolla tipitkin kuuluvat asiaan, eli pala USA:ta hesan maaperällä.

Mutta niin, se ruoka... Ekaksi on mainittava hintataso, sillä se on varsin kauhea. Alta kahdenkympin ei tahdo saada oikein mitään ja juomat ovat samaten melkoisen tyyriitä. Tuohon tosiaan vielä sitten se 10% tippi päälle. Corona olut tosin oikein kylmää ja hyvää. Menussa ei ole kovin paljon vaihtoehtoja, eikä ketään yllättäne se, että se on suunnilleen niin "jenkkiä" kuin voi olla. Barbecueta, pihviä, pulled porkia ja erilaisia hampurilaisia. Ei todellakaan mitään ns. terveysruokaa, ellei paria salaattivaihtoehtoa sellaisiksi laske. Chiliä käyttävät varsin säästeliäästi ja lähinnä itselleni aivan liian makeiden BBQ ja muiden soosien osana. Toisen annoksen BBQ-kana ei tehnyt vaikutusta; kuivaa ja melko mautonta. Toisen chilikanavarras oli parempi, muttei siinäkään chiliä ollut - maku kohtalainen. Ribsit olivat parasta siellä maistamaani, eli ihan hyviä.

Summa summarum: en näillä kokemuksilla lähtisi suosittelemaaan paikkaa ainakaan kanan ystävälle. Pihvit sitten saattavat olla ihan toista maata. Pitää ehkä vielä kokeila jokin päivä.

chilifellow

Onks kukaan muu käynyt ravintola Jufussa? Sijaitsee Nilsaksenpolku 2 01510 Vantaa. Tammiston Plantagenia vastapäätä.

Siellä saa hyvää taikkukinuski-ruokaa. Ja se wasabitahna on loistavaa. Kenties itsetehtyä?

Lisäinfoa ravintelista www.jufu.fi
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

chilifellow

Uudenmaan alajaoston chilipäät vietti pikkujoulut www.maya.fi ravintolassa Stadissa. Se sijaitsee Rautatietorin laidalla, Kansallisteatterin viereisessä talossa. Ei voi erehtyä! Maya loistas punaisena mm. pimeässä kauas.

Ruoka, ilmapiiri ja henkilökunta oli priimaa eli SUOSITTELEN Maya-ravintolaa.

Menuu, jota söimme oli loistava. Vähän poltetta, mutta maukasta. Tosi chilipäät saa kysyessä mm. Carolina Reaperia appeeseen. 😋

Loistava paikka illanistujaisiin!
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

Kebabmaniac

Toimittaja testasi Helsingin tulisimmat kanansiivet - ylsi ennätyssijalle.
http://www.iltalehti.fi/iltv-pippuri/201611260114606_cj.shtml.

Itsehän en tuollaista pelleilyä viitsisi edes yrittää, ruoka ruokana jne., mutta tiedoksi.

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: Kebabmaniac - marraskuu 26, 2016, 15:00:44 ip
Toimittaja testasi Helsingin tulisimmat kanansiivet - ylsi ennätyssijalle.
http://www.iltalehti.fi/iltv-pippuri/201611260114606_cj.shtml.

Itsehän en tuollaista pelleilyä viitsisi edes yrittää, ruoka ruokana jne., mutta tiedoksi.


Kuinka tulista tuo sitten oikeasti on ? Jonkun vähän chiliin tottuneen arvio voisi olla "kohtuullisen tulista mutta maukasta" tai sitten "onhan siinä vähän potkua mutta maku ei kovin hyvä"..... Tosin jos ei tuota kukaan ole vielä saanut kokonaan syötyä niin ilmeisesti ihan kohtuullisesti potkua vaikka ei tuo toimittaja kovin tuskaiselta näyttänytkään 4 siiven jäljiltä ::)

PP

Väittää, ettei edes syö tulista normaalisti, joten on joko luontaisesti korkea toleranssi tai valehtelee. Jos se ei olisi oikeasti tosi tulista niin kai joku olisi syönyt enemmän kuin neljä siipeä. Tai sitten annos on ollut tarjolla vain vähän aikaa.

Aji Inferno

Tortilla House Vantaan Myyrmäessä testattu. Burritoja on ylistetty netissä, ja kyllä ihan aiheesta. Tulisuutta nuo eivät niihin (ylläri...) defaulttina laita, mutta sain itse maustaa oman naudanlihaburritoni niiden habanerosoosilla. Kokki totesi annostuksestani, ettei itse kyllä kestäisi moista, eivätkä hänen asiakkaansakaan. :) Eikä tulos ollut edelleenkään kovin tulinen, mutta varsin maukas. Suosittelen! Niillä on myös hesassa pari paikkaa, ainakin kai Kampissa.

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 26, 2016, 19:28:42 ip
Väittää, ettei edes syö tulista normaalisti, joten on joko luontaisesti korkea toleranssi tai valehtelee. Jos se ei olisi oikeasti tosi tulista niin kai joku olisi syönyt enemmän kuin neljä siipeä. Tai sitten annos on ollut tarjolla vain vähän aikaa.


Syksyn aikana uusittu resepti mutta ei tarkempaa mainintaa koska, kuukauden-pari ilmeisesti ollut tarjolla tuolla reseptillä. Luulisi silti että joku olisi jo ehtinyt syödä sen kokonaankin, toimittajan suoritus vaan näyttää turhankin "tuskattomalta" eli ei sellaista oikeasti tuskaista irvistelyä vaan enemmänkin tottumattoman reaktiota poltteluun....

papali

Kiitos videolinkistä!
Millaista poltetta on Hookin Suicide-kastikkeessa? Onko makua?
Omaan makuuni olivat Gringos Locosin naga-wingsit. Tulisimmat wingsit olen saanut Jyväskylän Red Neckissä, jossa "Suiciden" tulisuus oli lähinnä epäreilun tulinen ja pahanmakuinen. Söin kaikki, mutta suuta pyyhin pienillä papereilla niin paljon että iho meni rikki.

papali

Hook oli ok siipiravintola, mutta suicidekastike oli pettymys. Se oli srirachapohjainen ja melko makea. Odotin paljon tulisempaa. Jatkossa tilaan jotain muuta kastiketta.

Aji Inferno

Mitä wingseihin tulee, hesassa on mulle lähinnä kaksi paikkaa, joista saa kelvollisia. Ja niiden tuotokset ovat hyvin erilaisia.

Amarillon wingsit ovat isoja ja meheviä, ja kun ne tilaa savunagasoosilla, niissä on kelpo potkuakin (ei mielettömästi, mutta tarpeeksi). Miinusta lähinnä tuon savunagasoosin liiasta makeudesta (en lainkaan pidä BBQ-tyylisestä sokerisesta maustamisesta, mutta tämähän on makuasia). Paikan yhteydessä oleva street bar kannattaa ehdottomasti tsekata, sillä esim. varsin hyvää talon puna- tai valkoviiniä saa ydinkeskustan paikaksi suorastaan hullun halvalla hinnalla (6 eur / 24 cl). Samoin kuoharia. Vähän kumma juttu tosin on se, että itse ravintolan puolella hintataso onkin sitten aivan muuta, mutta eivät pahastu, jos hakee juomansa katubaaripuolelta. ;)

Ja sitten on Henry's Pub. Niiden siivet ovat ns. perinteistä sorttia, eli paljon Amarilloa pienempiä. Kastikkeiksi saa valita monenlaista. Tulisin, eli XXX-hot on sekä maukasta, että jo sitä sorttia, että paatunutkin chilipää alkaa mahdollisesti kaivata helpotusta. Ei siis missään tapauksessa enää noviisikamaa. En osaa sanoa, onko toiseksi tulisin soosi maultaan parempaa (erilaista kyllä, sillä tulisin on c.chinense-pohjaista, miedommat annuumia eli lähinnä Cayennea), mutta toisinaan se on ehkä fiksumpi valinta ajatellen seuraavan aamun oloa. Molemmat paikat kannattaa tsekata! :)

chilifellow

Onks tietoo kyläkauppiaan Siipiweikot ravintolan tulosta Stadiin?
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

papali

Hookissa Wings-haaste maksaa 14,50e ja siihen tulee 8 siipeä.
Tilasin 12 wingsiä hot-kastikkeella ja maksoin euron lisää niin sain kipollisen tuota samaa nagasoossia, niin maksoi 11,50e.
Nagasoossi oli tulista, mutta ei epäreilua. Herkullistakin. Melkein koko kippo meni.

Haasteessahan loput kastikkeet täytyy juoda. Se on typerää.

varis

Ikävä kyllä La Morena on ilmeisesti lopettanut. Onko löytynyt hyviä korvaajia tällä välin?

Jos liikkuu Käpylän/Koskelan suunnalla, kannattaa koeponnistaa El Karim. Egyptiläistä ruokaa ja muutama annos on todellisia helmiä, esim. kebab, mussaka ja fuul on sellaisia mitä kannattaa kokeilla. Tosin pastat ym. ei kovin säväytä ja annosten hinta hieman korkea. Chiliä on osattu annostella jos sitä on uskaltanut pyytää, ja joskus aikanaan söin annoksen nimeltä "tulinen kasvisruukku" mistä kyllä nousi ainakin silloin vielä hiki pintaan.