toukokuu 13, 2024, 13:21:17 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Juustoista asiaa

Aloittaja tomppa,, tammikuu 08, 2012, 18:49:51 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Lainaus käyttäjältä: .TOMPPA. - tammikuu 11, 2012, 12:04:03 ip
Täytyy muuten tehdä kun pääsee hyvin varustettuun pakastin osastoon käsiksi..  ternimaitoa saa hintaan 9.60€ litra. ja on ihan yhtä hyvää kuin tuoreestakin maidosta tehty.


Mistä tuota kannattaa pk-seudulla etsiä?

tomppa,

Mikä tahansa hyvin varustettu iso cittari/vastaava. Pakastealtaassa on valkoisissa litran purkeissa ternimaitoa pakastettuna. kannattaa koittaa,suosittelen lämpimästi!


tonttu

Lainaus käyttäjältä: .TOMPPA. - tammikuu 11, 2012, 12:04:03 ip
-Mtk-  sen verran juu täytyy tähän tokaista että täälläpäin tuo kutujuusto tunnetaan kyllä nimellä uunijuusto mutta kutujuusto nimeä voi käyttää sekä lehmän että vuohen maidosta valmistetulla uunijuustolla! alkuperänen nimi on pihkamaito ja se otettiin lehmästä! 

Täytyy muuten tehdä kun pääsee hyvin varustettuun pakastin osastoon käsiksi..  ternimaitoa saa hintaan 9.60€ litra. ja on ihan yhtä hyvää kuin tuoreestakin maidosta tehty.


Onko siis kutujuusto ja kutunjuusto eri asia?

Kuttuhan on http://fi.wikipedia.org/wiki/Vuohi

Outoja on murteet jos näin on :D Vaikka niinhän ne onkin

linker

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Nizo


linker

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Nizo

No nyt kun kuvankin pistit, niin kysympä. Onko tuo Babybell juusto millaista? Useamman kerran olen kaupan juustohyllyllä arponut että ostanko, mutta en vielä ole saanut ostetuksi.

Tepi

Lainaus käyttäjältä: linker - tammikuu 11, 2012, 19:50:04 ip


mä mitään harrasta


Tuo kuvassa näkyvä savujuusto on muuten loistavaa tavaraa. Siitä saa myös hyvän juustokastikkeen sulattamalla sen ranskankermaan.

Asiasta sinihomeeseen...muistaakseni yksi Oulun Stockan juustotiskin työntekijöistä pitää jääkaappiaan rikkoontuneena mikäli sieltä ei löydä Roquefortia...
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

linker

Babybell on IMO  miedohkoa mutta kuitenkin ryhdikästä, ja tekstuuri kohdallaan. Sitä syö vaikka sellaisenaan, mutta voi heittää vaikka pizzan päälle sulamaan.
Tuota savujuustoa on saatavana myös mexican-versiona jossa on mausteena cayenne'a. Mutta mikään tulikeppihelvetti se ei ole.

SAATANA-kommenttini tuli spontaanisti siihen että avausviestin juustot ammuttiin oikopäätä alas, verraten niitä johonkin pirkkachileistä puhumiseen
chilijeesusten keskuudessa. Se on aivan makuasia, mistä kukin sattuu nauttimaan. Jos kyseiset juustot laitettaisiin johonkin muuhun kääreeseen niin
schneiderin pelkoinen hifiharrastajakin voisi vahingossa haukata paskaa ja puhua mitä sattuu.

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

tonttu

Lainaus käyttäjältä: linker - tammikuu 11, 2012, 21:25:25 ip
Babybell on IMO  miedohkoa mutta kuitenkin ryhdikästä, ja tekstuuri kohdallaan. Sitä syö vaikka sellaisenaan, mutta voi heittää vaikka pizzan päälle sulamaan.
Tuota savujuustoa on saatavana myös mexican-versiona jossa on mausteena cayenne'a. Mutta mikään tulikeppihelvetti se ei ole.

SAATANA-kommenttini tuli spontaanisti siihen että avausviestin juustot ammuttiin oikopäätä alas, verraten niitä johonkin pirkkachileistä puhumiseen
chilijeesusten keskuudessa. Se on aivan makuasia, mistä kukin sattuu nauttimaan. Jos kyseiset juustot laitettaisiin johonkin muuhun kääreeseen niin
schneiderin pelkoinen hifiharrastajakin voisi vahingossa haukata paskaa ja puhua mitä sattuu.


Elä melttoo. Ja minähän se tylytin, eikä passiivi.

Herpiili

Muutamia kestosuosikkeja:
- Morbier
- Stilton
- St Agur
- Jokilaakson Savujuusto

Paljon muitakin herkullisia juustoja on tullut vastaan mutta ongelmana on huono nimimuisti :D Jossain vaiheessa tuli ostettua viikoittain paria eri juustoa testaukseen, rahaa saa menemään melko helposti... Savujuustot ja Stilton ovat varmaankin suurimpia suosikkejani.

Joskus takavuosina myytiin Prismoissa "Monterey Jack"-juuston alatyyppiä "Pepper Jack", josta on olemassa mm. habaneroversio. Näissä oli jopa mukavasti potkua ja makua :) Kunnollisia chilijuustoja ei markkinoilla nykyisin tahdo oikein olla.

tomppa,

Kunnollisia chilijuustoja tai juusto on kyllä tulossa markkinoille,menee vain hieman aikaa. Olen ottanut asian tiimoilta yhteyksiä muutamiin valmistajiin ja asiaan on tulossa muutoksia. mutta se voi kestää noin 6 kk  ::)

meni hieman päreet tuon riitan herkun kanssa mutta katsotaan onko sieltä tulossa uutta

Ryhis

Alepasta saa muuten oikeasti hyvää Camemberttiä. Se jopa maistuu ehdalta, vaikka onkin pastöroidusta maidosta tehty.

http://riitanherkku.fi/fi/tuotteet/juustot/46-homejuustot/88-camembert-cardinal.html
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Bruce Willis

Unohdettu topic, jonka olen itse aloittanut  ;D   
Onko kenelläkään päivityksiä tämän harrastuksen osalta?

Noli Me Tangere

Old Amsterdam, hemmetin hyvää goudaa. Ainakin Prismasta löytyy.

Wahi

Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - elokuu 09, 2013, 14:36:37 ip
Old Amsterdam, hemmetin hyvää goudaa. Ainakin Prismasta löytyy.


Tämä ja Primadonna on molemmat hyvää markettigoudaa.

Jani M

Goudassa lyömätön hinta-laatusuhde on Lidlin pari vuotta kypsytetyllä. Sitä pitää aina jemmata hirveä satsi varastoon, kun sitä on saatavilla.

Kebabmaniac

Tuo ternimaidosta tehty uunijuusto on muuten päijät-hämäläisittäin onomatopoeettisesti (???) nimeltään muljaus. Ken on sitä (tyypillisesti kera kanelin&sokerin) nauttinut ymmärtänee nimen.

Eipä ole tässä säikeessä muuten vielä tullut ensimmäistäkään chilijuustosuositusta - onx ne kaikki ihan /cstä ?

Ai niin muutes: Riitan herkku on paras firman nimi heti Jorman kuljetuksen jälkeen.

Bruce Willis

Itse asiassa, chilijuustoja on mutta ne ovat todella mietoja, ja tuon uunijuuston nimi on myös kutujuusto jne, on rakkaalla lapsella monta nimeä.Nimi on varmasti hieman erilainen jokaisessa pitäjässä.
itse olin jo jonkin aikaa sitten yhteydessä erääseen juustontuottajaan josko saataisiin kauppaan tulisempia juustoja, mutta ei niin ei. Syynä on se vähäinen menekki. Ja vaikka juustot säilyvät kauan niin ei niitä tavallinen mikkosen perhe osta ja jos erehtyy ostamaan niin voi sitä nillityksen ja itkun määrää!

Kukaan tämänhetkinen juuston valmistaja ei ota uutta reseptiä tai tuotetta tehtäväkseen koska jo nyt on vaikeuksia myydä perusjuustoa kauppoihin.
Ehkä tilanne paranee vielä ja jos jollain on heittää hyviä ideoita että miten niin otetaan vastaan..

Riitan herkku ei ole chilistä kovin innostunut  :-\

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Kebabmaniac - elokuu 09, 2013, 23:59:33 ip
Eipä ole tässä säikeessä muuten vielä tullut ensimmäistäkään chilijuustosuositusta - onx ne kaikki ihan /cstä ?


Lidlin mexico-spesiaali chili-cheddar on ihan ok.