Paholaisen käärylettä Tammiston Citymarketissa (ent. Jättijaossa) Vantaalla

Aloittaja Aji Inferno, syyskuu 18, 2010, 16:47:19 ip

« edellinen - seuraava »

mohla

Oli tuo possuversio huikean hyvää! Niin tulista, mutta niin hyvää. Mun toleransseilla siellä yläkastissa, jossa tulisuus on vielä mukavaa ja lisäystä ei halua. Nautinnollisen tulista siis! 1½ käärylettä meni ja vaimokin tykkäsi, mutta vain puolikkaan verran. =)

Tarvii testata se nautaversio joskus kanssa. =)

Tarvii ottaa tavaksi käväistä Helsingin reissuilla paluumatkalla Lahteen CM Tammiston kautta. Oli muutenkin perjantaina mieltä ylentävää huomata klo 16:30, että parkkipaikan täysinäisyydestä ja väkimäärästä huolimatta kassat vetivät oikein hyvin. Ainakin Lahessa ja Tampereella Shittareiden kassat ovat tolkuttoman hitaita, mutta Tammistossa ainakin avajaisissa toimi hyvin! =)

PP

Hesarin mainoksessa oli pari Savuhovin tuotetta. Onko niiden chilimakkarat myös myynnissä teillä?

Lihamestari

Kyllä niitä saa!
Tuskaa, raivoa ja kiukkua on ollu tiskissä!

Mutta kuinka kauan? Savuhovilta soiteltiin ja kyseltiin nagajauheen perään, kun on kuulema suomeniemeltä loppu!
Toivottavasti viljeliöiden sato kypsyy nopiasti... :-\
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Aji Inferno

Makuliha valitettavasti muuten tuntuu jatkavan linjallaan... :(  Nyt oli uutuutena "kuumakurvi" lenkki, jonka piti olla tulista magaraa. Sanottakoon lyhyesti: maussa ei suurempaa hurraamista, eikä minkäänlaista (!) tulisuuden haamuakaan havaittavissa. Sitä lähinnä ihmetteli jotta minkälainen makuaisti tai omatunto mahdollistaa HK:n sinistä vastaavan (mutta heikomman makuisen) kalliin tuotteen myynnin laadukkaana chilimagarana..?  >:(

Kugelschreiber

Kuuma Kurvi
Reilusti lihaa ja rehellistä makua mukavassa muodossa. Sopivasti pippurinen A-luokan grillimakkara, joka ei jätä nälkäiseksi. Lihapitoisuus 91%. Laktoositon ja gluteeniton. Luonnonsuolessa.



Ei ole chiliä ainakaan nettisivuilla mainittuna   :-\

Lihamestari

Kuumaa kurvia oli aikoinaan meilläkin!
Tainnut resepti vaihtua, kun silloin siinä ei ollut ripaustakaa chiliä. Ne "tuliset" makkarat oli Chigolo ja Tulisuukko, muistaakseni.

Kuumakurvi oli vaan lenkin mallinen, mutta muistissa saattaa olla vikaa, vikaa, vikaa...

Makulihalla on mielestäni muuten loistavan makuiset tuotteet, mutta "pientä" sisäistä chilistiä ne ei oikein palvelleet.
Uskallus vanhojen asiakkaiden karkoituksen pelossa, aiheuttaa ilmeisesti repäisevien tuotteiden tekemisen, vaan pysytään sillä varmuusvyöhykkeellä.

Sen takia olen hyvin epäileväinen reseptiikan toimivuudesta muualla suomessa, jos näitä omia ja tulevia uutuuksia ryhdytään levittämään Cittari ketjulle. Tuolla jossain, kun joku varttia vailla eläkettä oleva lihamestari maistaa reseptin mukaisen tuotteen ja meinaa tehdä kokemuksen johdosta kuoleman, muuttaa tuotetta omaan makuunsa ja uskalluksen tasoonsa sopivaksi. Naga --> randomi chilijauheeksi kustannussyystä ja murto-osa poltteesta, niin johan rupeaa tulemaan pettymyksiä asiakkailta... :(

^Tossahan toi varmistus tulikin, ei chiliä...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Aji Inferno

Taisi sitten myyjä puhua palturia, mutta olikin ilmeisesti vain tiskillä väliaikaisena... No, kauppa syntyi. Tuotteen nimi hämäsi.  ::)

Lihamestari

Noissa on helppo mennä sekaisin!
Tuotteita kun on paljon ja yrittää tommoisesta nimisekametelisopasta etsiä niitä tulisia, niin kokemattomalla saattaa maalaisjärjen käytön jälkeen tulla pikku fiba.

Tommoiset nimet myy paremmin, sen takia mekin ollaan omiimme keksitty vekkuleita nimiä. Tosin sekaannuksia tulee aina...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

hessi

huhtikuu 12, 2011, 19:04:44 ip #268 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 12, 2011, 19:07:19 ip käyttäjältä hessi
Yhdistyksen hallituksen kaksi jäsentä ja kaksi heidän ystäväänsä (tuliseen ruokaan tottuneet)
testasivat Paholaisen tuotteita ja tässä raadin tulokset :

Naudan paholaisenkääryleet (39,95€/kg)
Liha ja täyte oli hyvää, tulisuus ok, mutta täytteen ? sisälössä annuumia? joka oli suuri pettymys sen kitkerän maun vuoksi.
Ystävä pariskunta oli sitä mieltä, että aikaisemmin maistelmansa kääryleet olivat paremman makuisia. (oliko Hessin tilaus jotain ei normi makua?)
Tähän kilohintaan kuuluisi saada vain priima chiliä :)
Itse luulin kääryleen sisältävän vain Nagaa joten minulle tuo annuumin kitkeryys tuotti suuren pettymyksen :( enkä yksinkertaiseti syönyt kaikkea,
muut kyllä tuhosivat kääryleensä :)

Cristal broileri taskut (?€/kg)
Tuote erittäin hyvä ja chili oli oikeaa varmaankin, koska kitkeryys puuttui, mutta tulisuutta kaipasimme lisää, tuotteen suolattomuus on hyvä, mutta kun sen unohtaa niin...
ohje oli paistaa runsaassa voissa jonka teimmekin ja koska pannulle voihin jäi osa tulisuudesta pilkoimme sinne kasan pikku tomaatteja ja teimme kastikkeen :) namia oli
suosittelen käyttämään paisto voin!

Paholaisen lohitasku (28,90€/kg)
Siis tämä kala oli tuoretta ja tuoksui siltä miltä lohen kuuluukin :)
Ja tässä maistui se oikea NAGA ! tulisuuskin oli juuri sopiva (itse olisin hiukan ripotellut päälle ehkä savu LemonDroppia)
Todella maukas,kastike taskussa herkkua kun hiukan rippotteli suolaa päälle :)
Tämä oli ehdottomasti näistä kolmesta se PARAS! KIITOS KALAMESTARILLE !
Tämä oli myös tuote jota en ollut tilannut vaan se oli suoraan tiskiltä :)
näihin tuotteisiin upposi 100€jokaon kyllä aikas kova hinta, mutta laadusta joutuu ja kannattaa aina silloin tällöin maksaakin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

nuiden tulisuudesta vielä, että paholaisen kääryle on todellakin tulinen. Seuraavana lempeän tulinen lohitasku ja cristal broikku lähes tulettomana (tosiaan voisula kyllä oli kevyesti tulinen joten suurin osa tulisuudesta oli kaiketi imeytynyt siihen ;) )
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Ryhis

Kuinka helvetisti te oikein ostitte ruokaa? Tuotteiden keskikilohinta n.33€ (jos oletetaan broiskun olevan kilohinnaltaan 30€) niin ostitte päälle kolme kiloa neljälle hengelle? Lisukkeet päälle..tsiisus.

Lisäksi pari kohtaa tälleen eriteltynä;

Miksi kysyt onko tuotteessa annuumia jos kerran "varmasti" maistat sen?

Meinaatko tosiaan, että naudanlihakääryleessä hinta muodostuu täytteen mausteen mukaan? Jos annospaino on 180g, josta lihaa on 150-160g, niin chilin osuus pyörii siinä 3 grammassa, kuinka monta prosenttia tekeekään...?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Herra 47

taisi olla enemmän ihmettelyä se ? annuumia ? :)
ja 4 hengelle kun ostetaan niin kyllä siinä äkkiä painoa tulee (kaikkia 4 kpl) ja ei sitä hintaa sisällön mukaan vaan ettei tuohon hintaan käytettäisi annuumeita enää

kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: herra 47 - huhtikuu 12, 2011, 19:46:45 ip
taisi olla enemmän ihmettelyä se ? annuumia ? :)
ja 4 hengelle kun ostetaan niin kyllä siinä äkkiä painoa tulee (kaikkia 4 kpl) ja ei sitä hintaa sisällön mukaan vaan ettei tuohon hintaan käytettäisi annuumeita enää


Neljä kutakin. Ei vissiin tarvinnut poiketa grillällä iltasella?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

PP

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 12, 2011, 19:39:37 ip
Meinaatko tosiaan, että naudanlihakääryleessä hinta muodostuu täytteen mausteen mukaan? Jos annospaino on 180g, josta lihaa on 150-160g, niin chilin osuus pyörii siinä 3 grammassa, kuinka monta prosenttia tekeekään...?


Ei ollut mulle, mutta kumminkin. Ei kai siinä voi olla likikään 3 grammaa chiliä, kun (?) puhutaan Nagasta? 3 g kuivattua Nagaa eli kolmisen podia tuoreena lennättäisi syöjän suunnilleen Marsia kiertävälle radalle. :D

Ryhis

^ Mutta toveri PP, nythän puhuttiin kitkerästä annuumista jota helposti voi laittaa sen kolme grammaa!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Herra 47

MIELELLÄÄN EI  ;D
se kitkerä maku todella pilaa hyvän maun kokonaan...  >:(

ja ei se 2-3 g jauhetta nyt niin tuliseksi välttämättä tee  :P
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Just kirjottelen!
Se piiiiiitkä, kun nälkävuosi...

Siksi se kestää, varsinkin kun hidasteena on lukiviki ja pehmeä pää! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

hessi

huhtikuu 12, 2011, 21:04:08 ip #278 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 12, 2011, 21:13:57 ip käyttäjältä hessi
jaa mitkä lisukkeet  ::)
joo hyvää punkkua oli ja vähän vihreätä salaattia, me syötiin siis kunnon ruokaa  ::)

Eli ostin neljä naudanrullaa kuitti tässä vieressä kertoo, siis kaksi pakettia yhdessä aina kaksi, hinnat 29,80 ja 30,76 ( eli n 15€/pihvi)
ja paholaisen lohitaskuja en ostannut kuin kaksi, nämä kun tulivat hetken mielijohteesta "alkupaloiksi" 20,69
ja cristalli kanaa neljä filettä 16,64, laskussa voi 1,68 ja muovikassi loppu summa 99,77 !
siis cristalli kanan kg en muista, lohesta ja naudasta jäi laput muistiksi.

ja tuo naudan liha oli siis laadultaan mielestäni ihan huippua ei siinä ollut valittamista ja uskoisin että se "mömmö" sisälläkin olisi ollut tosi herkkua ilman tuota Annuumia jota siinä näköjään enimmäkseen oli ei kai tavallinen paprika paahdettuna voi noin H-l-e-in pahaa olla ? !
mutta en sitten tiedä oliko mun tilaamiin lihoihin lisätty chiliä, koska ystävä pariskunta on näitä ennenkin syönyt ja sanoivat ettei näin pahoja ole ennen olleet ?!? hm....

olihan näillä hintaa myönnetään, mutta onhan se kokeiltava ainakin kerran :)
juu kävin muuten stokkan hulluilla päivillä torstaina ja kannoin sieltä lihaa n. 10kg ja lohta n 3,5 kg ja loppu summa oli n 115 € eli oli hiukan parempi ostos :)
esim. entrecote oli vain 11€/kg

ja kyllä minä sen 3g Nagaa kestän pihvissä, mutta en annuumin p-s-aa!

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Lihamestari

Täällähän käy keskustelu kuumana! :)
Kommetoidaan hieman asioita, niin pysyy asioissa mutu ja fakta erillään!

Tosin ensiksi haluan kiittää palautteesta, se on ensiarvoisen tärkeää!  :)

Sitten astialle!
Hessi, tilaukseesi ei oltu laitettu mitään poikkeavaa, saman tavaran olisit saanut tiskistä ostaessasi.

Kääryleiden hinnasta pitää mainita se, että hinta muodostuu pääasiassa siihen käytettävän pääraaka-aineen mukaan. Tässä tapauksessa (kalvottoman, takuumurean) naudan ulkofileen mukaan. Tuotteen hintaa laskisi käytettävän täytteen hinta, ellei tuotteen valmistuskustannuksia (työtä) otettaisi huomioon.
Kyseessä on kuitenkin liha puolivalmiste ja kun suomalainen ammattilainen tekee jotain, se ei ole halpaa. Olen omia ratkaisujani käyttäen saanut hinnan pysymään suurin piirtein kurissa, mutta silti mennään aika kipurajoilla ton naudan kanssa. Syksyyn on kehitteillä paistista tehty versio, niin saadaan hinta tippumaan melkein puolella.
Ja aina kun veitsi poistaa lihasta/kalasta/kanasta jotain ---> hinta nousee.
On melkein sama, jos vertaisi Mersua Ladaan, pelkän hinnan perusteella... Autojahan noi kummatkin on ja! Lada oli vielä tarjouksessa! ;)

Ja kokohan tekee tästä hintavan tuotteen! Jos laskisi ravintolassa käytettävän pihvikoon mukaan, Paholaisen nautakääryleen hinnaksi tulisi 150gx39,95=5,925! Jokainen näppäräsorminen voi kokeilla, miten tämmöisen luonti onnistuu. Liha pitää olla erittäin ohutta (lopputulos kuiva), että siitä saadaan pinta-alaltaan tarpeeksi iso pihvi, mihin täytteen saa käärittyä sisälle. Maku ja poltehan tässä tuotteessa on juurikin täytteessä. Samoin ohuesta pihvistä tehty kääryle on erittäin vaikea käsiteltävä myydessä ja kotona. Lopputulos saattaa olla repaleinen liha, epämääräisessä mössössä...

Hintaan vaikuttaa myöskin käytetty chili, mikä sekään ei todellakaan ole halpaa. Tämä selviää, kun käy vilkaisemassa maustehyllyn reunasta kilohintoja. Vaikka näitä ei tuotteisiin, tulisuutensa vuoksi mene paljoa, nostaa se massan hintaa reippaasti.

Alkujaan (kuten Herra47:lle yv:ssä totesin) kääryleeseen on käytetty aivan ensimmäisissä versiossa ihan tavallista paprikaa (annuum) ja marketti habaneroa (chinense). Tätä reseptiä muutettiin korvaamalla Habanero, Naga Morichilla.
Maku ja polte muuttuivat radikaalisti parempaan suuntaan. Enempää kyseistä reseptiä ei ole tarkoitus muuttaa, koska tuote ei olisi enää lähellekään sama, mitä me olemme myyneet jo usean vuoden ajan.
Edellisillä kaupan nettisivuilla, nämä ainekset oli mainittu, mutta nykyiset on vielä sen verta vaiheessa, että siellä tätä tietoa ei ole. :(

Paholaisen porsaskääryleessä (hinta 18,95€/kg) on täsmälleen sama "vika", paahdettu suippopaprika (annuum) löytyy täytteestä.

Ikävä tosiaisa on myös sellainen pikkuseikka, että kaikille sopivaa makuyhdistelmää on mahdoton löytää. Minä joudun etsimään noista yhdistelmistä sen, mikä menee mahdollisimman suurelle joukolle. Tämä tarkoittaa aina kompromisseja, mitkä eivät sovi kaikkein vannoutuneimmille asiantuntijoille/harrastajille/fanaatikoille. Nyt mennään jo tavallisen kuluttajan mielestä alueella, mikä tuottaa lähes syömäkelvotonta tavaraa ja nyt tarkoitan pelkästään tulisuutta.

Tämän vuoksi esim. Cristallikanassa (hinta 19,95/kg) ei olla käytetty yhtään Naga Morich:a, vaan on käytetty pelkästään Aji Cristalia. Tämä on omastakin mielestä hieman tuleton, mutta testiryhmän mielipiteisiin nojaten, tulisuus jää tähän tasoon. Paholaisen Cristallikana on tulossa, mutta niin sanotuille taviksillekkin pitää olla jotain. ;)
Ja enempää Aji Cristal jauhetta sinne ei saa mahtumaan, ilman että täyte olisi pelkkää jauhetta. Nyt jo suuntuntuma on mielestäni hieman "karkea". Katsotaan mitä tuoreesta saadaan aikaiseksi.
Ja suolaahan tähän ei oltu laitettu ollenkaan, koska se on niin helppo lisätä, mutta mahdoton poistaa. Varsinkin kun runsaassa voissa paistettu tuote vaatii sitä hieman enemmän, muuten suuntuntuma on rasvainen. Ja vielä kun sen heittää tuotteen päälle vasta paiston jälkeen, tulee sitä käytettyä vähemmän, koska se maistuu siinä pinnalla voimakkaammalta.

Paholaisen lohitaskun on ideoinut eräs nimeltä mainitsematon lihamestari! ;D
Mä olen siellä Cittarussa ainoa, joka on näihin tsileihin hurahtanut! Sairaslomalla oleva kalaosaston vastaava olisi ottanut suurimman osan poltetta tuottaneesta SavuNagasta pois...

Uusia tuotteita tulee jatkossa, kunhan pääsen syventymään enempi chilien maailmaan. Nyt ei ole vettä virrannut Vantaanjoessa vuottakaan, sen jälkeen, kun olen Nagaa maistanut! ;)
Ja uusia (minulle entuudestaan tuntemattomia) kotimaisia toimittajia ollaan vasta löydetty, jotta voitaisiin jatkossa käyttää huomattavasti totuttua erikoisempia chililaatuja.

Ja palautetta toivon jatkossakin, näin mä tiedän mihin suuntaan kannattaa mennä, kun uutuuksia suunnittelen... ;)

Toivittavasti asiat valkenivat edes vähän!
Jos tulee lisää kysymyksiä, pyrin näihin vastailemaan aina kun kerkiän! :)

Hiki tuli kirjoittaessa! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn