huhtikuu 18, 2024, 09:46:30 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero-hunaja-tahna?

Aloittaja snu, huhtikuu 30, 2009, 21:46:07 ip

« edellinen - seuraava »

snu


Ajatuksena olisi kokeilla jonkinlaista hapan-imelä-kastiketta habaneroista, hunajasta ja etikasta. Tarkoituksena olisi saada siitä sellaista, että lusikallinen tavaraa riittäisi saamaan ruokaan "sopivan" poltteen, eikä ruuasta tulisi liian makeaa tai hapanta. Sopiva on edellisessä lauseessa mitoitettu niin, että avopuolisokin voi vielä sitä syödä. Tavaran pitäisi vielä säilyäkin jääkaapissa.

Kertokaapa omia mielipiteitä siitä, että missä suhteessa te aineksia laittaisitte, ja ennen kaikkea siitä, että miten soosin kokkaus käytännössä pitäisi tapahtua.
#419
Eksyminen on suotavaa.

naga morich

Sekoittelet aineita keskenään maistelet silloin tällöin.sit lisäät jotain niist aineist jos on tarvis. sitku maku on täydellinen sit se varmaan on valmist.
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

snu


Ajattelin tuolla kokkauksella lähinnä sitä, että pitääkö chiliä jotenkin kuumentaa, että se säilyy? Ja kannattaisiko se tehdä yksin pannulla, vai yhdessä etikan kanssa, vai miten?
#419
Eksyminen on suotavaa.

naga morich

toukokuu 09, 2009, 11:16:32 ap #3 Viimeisin muokkaus: toukokuu 09, 2009, 11:21:05 ap käyttäjältä naga morich
Ei se varmaan tarvi koska siihen tulee etikkaa, mutta voithan sinä sitä keittää esim 50% vettä ja 50% sitä etikkaa mitä kaytät(yleensä etikka on 10% liuosta.) sit sekaan vaan hunaja ja maistelet silloin tällöin pikkaisen.

varmaan kannattaa keittää, koska silloin chilin makua tulee eniten. sit ´kun se on sun mielest loistaavaa nii pistät johonkin suljettuun purkkiin tai johonki sellaiseen pariks viikoksi .silloin maut tulee parhaiten esiin ja ne maut on silloin parhaimmillaan.

Ps. anteeksi huonosti kirjoitettu teksti. mutta muista jos keität niin kannattaa lisätä vähintään muutama desi vettä,muuten etikkahapon pitoisuus kasvaa.

käytätkö tos kaupan chilejä vaiko oma kasvattamia chilijä, jos teet ton tahnan
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

MasaT

Pitäis tuon kuumentamisen ainakin hieman voimistaa chilin makua. Tuolla meksikossahan niillä on tuollaiset roasterit joissa ne paahtaa chilejä nestekaasuliekillä, että saa niistä tuon kuoren helpommin pois. En tiedä  miten se sitten vaikuttaa säilyvyyteen.

snu

Lainaus käyttäjältä: naga morich - toukokuu 09, 2009, 11:16:32 ap
käytätkö tos kaupan chilejä vaiko oma kasvattamia chilijä, jos teet ton tahnan

Omia, kunhan ne kypsyy. Tällä hetkellä on parisen kymmentä habsun raakiletta, joista vasta yks vaihtamassa väriä.
#419
Eksyminen on suotavaa.

naga morich

toukokuu 09, 2009, 21:37:24 ip #6 Viimeisin muokkaus: toukokuu 09, 2009, 21:43:25 ip käyttäjältä naga morich
tos on viel yks vinkki:

kun kaadat tahnan purkkiin kannataa purkki pestä kuumalla vedella,sit kaadat kuuman tahnan sinne.pistä korkki tiukasti kiinni. laita purkki kiehuvaan veteen noin 1/2-1min silloin pilaantumis bakteerit kuolevat ja purkkiin syntyy alipaine. noin säilyvyys paranee. ainekin siksi aikaan ennen kuin avaat purkin.

itsekin voisin kokeilla jotain tän tyylist juttuu, pitää käydä kyl ostamas launeen citymarketista habaneroja jos vielä on.

ps. oma kasvattamista chileistä tulisi paljon parempaa, mut tää on mun eka vuosi chilin kasvatuksessa eikä omaa satoa ole tullu vielä eikä tule vähään aikaan
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

snu

Ei oo Launeen síttarissa näkynyt vähään aikaa habsuja. Sun pitää varmaan pistää kauppiaalle postia.

Prismassa on ihan turha edes käydä.
#419
Eksyminen on suotavaa.

naga morich

toukokuu 10, 2009, 11:41:32 ap #8 Viimeisin muokkaus: toukokuu 10, 2009, 12:04:43 ip käyttäjältä naga morich
no voihan paska. no ei voi sit mitää.´missään muuaalla en oo nähny haboja.

Ps. Tiiätkö jotain muuta hyvää kauppaa mis ois hyvä chili valikoima?
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

snu


Viimekesänä Launeella oli habsuja, kerran jopa irtomyynnissä. Kerran löyty myös yks paketti Scotch Bonnetteja (chinenese), ja erilaisia annuumeja. Prismassa en ole kertaakaan nähnyt muuta kuin perus hollantilaisia. Pikkukaupoissa ei tietenkään ole mitään, muissa kaupoissa käyn harvoin, eikä niissäkään mitään oikeen ole näkynyt.

Veikkaisin, että se Launeen síttari on kuitenkin se paras vaihtoehto.
#419
Eksyminen on suotavaa.

Macc

Launeen Prismassa oli viime kesänä myös habsuja irtomyynnissä, mutta se yksi laatikko joka niillä oli taisi riittää vain pari päivää. Samoin syksyllä (?) oli kaupan Fassen Aji Cristal -paketteja. Tälle kesälle ei prismassa ole mitään mainittavaa ollut tarjolla.

Cittarin puolella näkyi olevan (kun viime viikolla kävin) lähinnä annuumi-paketteja, sekä sekaan harhautunut yksi habsu-paketti. Kauppojen tuoreiden chilien tarjonta ei siis täällä Lahdessa tällä hetkellä juuri päätä huimaa, mutta toivottavasti kesän edetessä tilanne paranee...

naga morich

no voihan hemmetti. sit jäi tekemättä chilikastike. ja miten pärjään loppukesään kun saan omia chilejä,jos saan.?  hitto sentään ku ei saa enää habsuja eikä kaupas oo oikeen mitää muit kovin hyviä chilejä
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

Watt

toukokuu 11, 2009, 16:18:05 ip #12 Viimeisin muokkaus: toukokuu 11, 2009, 16:21:08 ip käyttäjältä Watt
Lainaus käyttäjältä: naga morich - toukokuu 11, 2009, 15:56:17 ip
no voihan hemmetti. sit jäi tekemättä chilikastike. ja miten pärjään loppukesään kun saan omia chilejä,jos saan.?  hitto sentään ku ei saa enää habsuja eikä kaupas oo oikeen mitää muit kovin hyviä chilejä


Kai siellä nyt muita kauppoja kuin Launeen prisma ja Citymarket? Turussa menee mihin citymarkettiin tai prismaan(ainakin tampereen tien) niin varmasti löytyy Haboja...


Niin ja olisiko tuo nyt sitten se "Haban-imelä-kastike"   ;)
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com

naga morich

Lainaus käyttäjältä: Watt - toukokuu 11, 2009, 16:18:05 ip
Lainaus käyttäjältä: naga morich - toukokuu 11, 2009, 15:56:17 ip
no voihan hemmetti. sit jäi tekemättä chilikastike. ja miten pärjään loppukesään kun saan omia chilejä,jos saan.?  hitto sentään ku ei saa enää habsuja eikä kaupas oo oikeen mitää muit kovin hyviä chilejä


Kai siellä nyt muita kauppoja kuin Launeen prisma ja Citymarket? Turussa menee mihin citymarkettiin tai prismaan(ainakin tampereen tien) niin varmasti löytyy Haboja...


Niin ja olisiko tuo nyt sitten se "Haban-imelä-kastike"   ;)



itse asiassa lahdessa launeen cittaris on paras chili valikoima ainakin paras mitä olen nähnyt. muissa kaupoissa ei ole kuin jotain chilipaprikaa ja jalapenoa.

jos löydän jostain habsuja niin teen jotenkin tälein:

jonkun verran tomaattimurskaa
jonku verran merisuolaa
jonkun verran persikkaa(antaa tarvittavan makeuden  ja parantaa soossinmakua.)
jonkun verran habsuja(tai joitain muita chilejä jos habsuja ei löydy)
jonku verran vettä ja etikkaa(suhteessa 1/2vettä ja 1/2etikkaa)

tarkoituksena oisi saada juoksevaa kastiketta ja maukasta.
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

Tapolan Tulikeppi

Hapsujahan saa tuoreena vaikka helmikuun pakkasilla kun tilaat http://www.pepper-king.com/shop/fresh-pepper-and-fruits-(en_112)-page-1.chtml , postikulut on melkoiset mutta niin on pepperin valikoimakin ;) --tai jos maltat kesää odotella jonkin matkaa niin voipi olla että koto Suomestakin löytyy. Ainakin viime kesänä matkahuollon paketit ilahdutti montaakin chilipäätä.
# 1022

snu


Nyt olisi joku viitisentoista habaa kypsänä. Suunnitelma on tämä:

1. Habat kaikki tehosekoittimella mössöksi.
2. Mössöstä noin kymmentä habaneroa vastaava määrä purkkiin.
3. Purkkiin lisätään sopivasti valkoviinietikkaa ja suolaa. (Ehkä myös tuoretta basilikaa.)
4. Purkki sisältöineen lämmitetään entsyymitoiminnan lopettamiseksi.
5. Purkkiin lisätään 1dl hunajaa ja sekoitetaan.
6. Jääkaappiin.

7. Loppu habamössöstä siirretään toiseen purkkiin, johon sekoitetaan myös vähän öljyä.
8. Öljy-haba -mössö pistetään jääpalamuotteihin ja pakkaseen.

9. Lopun öljyn joukkoon kipataan viimevuotisia kuivattuja chilejä.

10. Tehosekoittimeen, jossa on edelleen habamössön jäämiä lisätään vanilijajäätelöä ja banaani.
11. Viimeisin mössö syödään pois.

En voi vielä toteuttaa suunnitelmaa, kun ei ole öljyä. Yritän muistaa kertoa, että miten tässä oikein kävi.
#419
Eksyminen on suotavaa.

CyberDog

Eikös sen hunajankin voi ihan hyvin kuumentaa?

snu

Lainaus käyttäjältä: CyberDog - kesäkuu 10, 2009, 00:23:05 ap
Eikös sen hunajankin voi ihan hyvin kuumentaa?

Voi, mutta siitä tulee ihan juoksevaa, mikä hankaloittaa lusikalla annostelua. Väitetään myös, että kun se kuumenee yli 37C:n, se menettää osan hyvistä ominaisuuksistaan. Muistaakseni lämmitettyä hunajaa ei siksi edes saa myydä hunajana. Tässä voin toki olla väärässäkin.
#419
Eksyminen on suotavaa.

CyberDog

ahaa. Uutta tietoa mulle tuo ominaisuuksien menetys... Eiks se sitten kovetu uudestaan?

snu

#419
Eksyminen on suotavaa.