maaliskuu 28, 2024, 14:34:29 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Capsicum Annuum var. Glabriusculum

Aloittaja Aji Inferno, helmikuu 24, 2010, 23:00:14 ip

« edellinen - seuraava »

Feint

Lainaus käyttäjältä: Dethlock - toukokuu 27, 2013, 22:24:32 ip
Meinasin itse kysyä toisaalla tuosta pimeässä idättämisestä mutta täältähän tuokin tieto taisi löytyä. Itse olen koko ajan idättänyt ikkunalaudalla valojen kanssa joten saavat valoa ja lämpöä sykleissä. Huomasin vasta myöhemmin että jotkut suosittelevat idättämistä pimeässä.

Mitenköhän jääkaapissa säilyttäminen vaikuttaa? Itse olen siinä uskossa että viileä ja pimeä simuloisi talvea ja kun siemen päätyy lämpimään ja valoisaan se aktivoituu 'kevääseen'.

Lainaus käyttäjältä: Jarok - joulukuu 20, 2012, 17:02:20 ip
Itse muistelin myös lukeneeni jostakin, että chilin siemenet jäävät luonnossa maan pintakerroksiin ja niitä ei tarvitse idättää pimeässä. Siispä minun idätysboksi onkin ollut yleensä tuolla samassa paikkaa, missä pienet taimetkin. Lämpötilanvaihtelu on tullut lampun myötä tuon hyllyn tasolle myös, joten ei sinänsä kai ihme, että itävyys on ollut vaikeillakin lajikkeilla yllättävän hyvä.



Mä oon toistaiseksi idättänyt vain 8 eri chiliä, mutta kaikki samalla tavalla vaihtelevassa valossa/lämmössä ja kaikki, myös lance ja rhombo, itäneet alle 10 päivässä. En jaksa uskoa pimeässä idättämiseen, vaikka luulisi tietysti, että mullassa se niin tapahtuu. Mutta onko siemenet luonnossa mullan alla, vai sen päällä?

Tiemuh

Jos puhutaan villeistä, niin luonnossa ne päätyvät linnun ulosteen mukana maahan kasvamaan. Jalostetut voisi kuvitella joutuvan yleensä mullan alle ihmisen toimesta.

Cheini

taitaa suurin osa kasveista pitää valon ja pimeyden vaihtelusta, sekän lämpötilan vaihtelusta.
toisille se vaan on tärkeämpää kuin toisille.
esim. jotkut yrttien siemenet ripotellaan mullan päälle ja oli itäneet yön aikana vaik oli pimeää.
esim. joissain yrttienkin ohjeissa siemenet laitetaan pariks päiväks jääkaappiin ja sieltä vasta multaan.

vast luin kasvien geeneistä ja biologiasta pätkän:
"jotkut kasvilajit kehittävät kukkanuppuja vasta, kun joko valoisa tai pimeä aika on tarpeeksi pitkä"
"Valoreaktiot ja pimeäreaktiot tarvitsevat toinen toisiaan, eivätkä ne tapahdu toisistaan riippumatta."

Valoreaktio & pimeäreaktio: Valoisaan aikaan kasvi kehittää aineista vaikkapa A+ ja B+ -> aineita nimeltä A ja B.
Pimeään aikaan A ja B aineista kasvi sitoo ravinteita itseensä ja jälkiseurauksena ne aineet muuttuu takaisin A+ ja B+ aineiksi.

Googleen hakusana: Calvinin kierto
Joko tehdään kunnolla tai ei tehdä mitään

yan

Täytyy tuohon tarkentaa sen verran, että pimeäreaktiolla ei tarkoiteta sitä että se tapahtuu pimeään aikaan. Sillä tarkoitetaan, että se reaktio ei tarvi enää valoenergiaa tapahtuakseen.

Se mitä itse olen huomannut, että esim pubet kukkivat mieluiten alku ja loppu kesästä.  Liittyisiköhän siihen tuo valokierto siinämielessä, että kun yöaika on tarpeeksi pitkä niin kasvi intoutuu kukkimaan.

Cheini

lokakuu 02, 2013, 15:10:27 ip #64 Viimeisin muokkaus: lokakuu 02, 2013, 15:12:22 ip käyttäjältä Cheini
"Ulkokasvatuksessa on myös tekijöitä, joihin kasvattaja ei itse voi juurikaan vaikuttaa - etenkin sääolot - ja siksi ulkokasvatusten lopputuloksesta ei voi milloinkaan olla täysin varma, vaikka itse tekisi parhaansa kasvien hyvinvoinnin eteen. Koska Suomen kesä on hyvin valoisa, kasvit eivät saa saa useimpien lajikkeitten tarvitsemaa pimeää aikaa kukkimisen aloittamiseen ja usein kukinto jää pieneksi jos sitä tulee ollenkaan."

Voihan se olla että Pubeissa ja villeissä on tuota "Suomen kesä on liian valoisa" -ongelmaa, eikä siksi kuki herkästi.
Mene ja tiedä. Tämä on selvästi perehtymisen paikka -> surffailee ->

Tekis niille "teko yön". Pussi päähän yön ajaks! :D
Joko tehdään kunnolla tai ei tehdä mitään

Tiemuh

Testasin viime vuonna tuota pimeämpää ja viileämpää yötä pubescenseille. Pariksi yöksi vein useamman lajikkeen perunakellariin ja kappas, ne innostuivat kukkimaan muita pubeja paremmin.

Cheini

huhtikuu 04, 2016, 00:10:58 ap #66 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 04, 2016, 00:13:01 ap käyttäjältä Cheini
Jonkun siementen nettimyyjän sivuilla oli myynnissä Tepin Amarillo (keltainen pod) ja olikohan Chocolate Tepin (ruskea podi). Sen lisäksi väite että ne on villichilejä ja löydetty "vastikään" Sonoran vuoristosta Meksikosta.
Ajattelin että jaahas, joku puolivilli sekoitus tms. KUNNES tsekkasin Bluesmanin tämän kauden kasvatuslistan ja siellähän nämä chiltepinit on villeiksi merkattuina.
Ja nyt kysymys kauan poissa kuvioista olleelta: Miten uus juttu nämä eriväriset villit tepinit on?

Edit. Ja löytyihän se "joku nettimyyjä"
http://www.chileseeds.co.uk/products/10-seeds-of-cappuccino-chiltepin-953.php
Joko tehdään kunnolla tai ei tehdä mitään

Aji Inferno

Ensi ajatus on vähän epäilevä, koska villichileillä ei ole juuri ollut tapana muuttaa marjojen väriä ilman ihmisen vaikutusta. Mutta kuka sitten tietää.

Tiemuh

Keltaisen podin tepiniä on näkynyt myynnissä jo vuosia sitten. Muistaakseni joku tepinin peltoviljelijä oli keskeltä punaista löytänyt yhden keltaisia podeja tekevän yksilön.