joulukuu 02, 2021, 09:39:47 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tubocapsicum Anomalum

Aloittaja Aji Inferno, helmikuu 25, 2010, 08:25:03 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Vielä taannoin nimellä capsicum anomalum tunnettu hyvin erikoinen kasvi, joka kaikista capsicumeista poiketen kasvaa vain Itä-Aasiassa. Japanissa kasvaa myös erittäin huonosti tunnettu sisarlaji.

Anomalum on ns. puolichili, eli varsin läheistä sukua chilille, muttei kuitenkaan aivan sellainen. Se on keskikokoinen kasvi, jolla on suuret, pyöreähköt lehdet ja kirkkaan keltaiset kellokukat. Marja on noin 1cm, pyöreä, tuleton. Ylipäätään, aidoista chileistä tätä muistuttaa lähinnä c.rhomboideum. Selkein ero on anomalumin paksu, mehevä, "raparperimainen" varsi, joka katkeaa taivutettaessa helposti.

Tämä on vaikea kasvatettava. Kasvi on luonnossakin vaativa kasvupaikkansa suhteen, ja kotona erittäin vaikea saada menestymään. Asiaa ei todellakaan auta anomalumin suorastaan itsetuhoinen suhtautuminen vihannespunkkeihin. En ole nähnyt toista kasvia, joka tuhoutuisi punkkeihin lähes silmänräpäyksessä...

Joka tapauksessa, hyvin mielenkiintoinen haaste chilinkasvatuksen korkeakoulutasolle. :) Siemeniä ei ole saatavilla ns. normaaleilla tavoilla, mutta harrastajapiireistä saattaa suurella onnella löytää siemenen tai pari.

Aji Inferno

Eikö kukaan todellakaan kasvata tätä? Tämä on se chilinkasvatuksen äärimmäinen tohtoritaso - vaikein tietämäni kasvatettava ja chilin aivan lähisukulaisena aivan äärimmäisen erikoinen, suorastaan merkillinen kasvi! Ei taatusti jätä ketään villichilien ystävää kylmäksi!!  8)

CyberDog

No jos sitä jostain sais niin voishan sitä kasvattaakin :P

Endalion

Kasvatusta ei myöskään auta, että todetaan, että kasvi on vaativa kasvupaikkansa suhteen listaamatta kuitenkaan vaatimuksia. Onko tietoa missä ja miten sen menestyi?

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Endalion - toukokuu 13, 2010, 11:00:02 ap
Kasvatusta ei myöskään auta, että todetaan, että kasvi on vaativa kasvupaikkansa suhteen listaamatta kuitenkaan vaatimuksia. Onko tietoa missä ja miten sen menestyi?


Jaa-a... Omat kokeiluni ovat päättyneet aikaisin ja huonosti joka kerta. En nyt muista ihan varmana, mutta japanissa tuo taitaa kasvaa varjoisissa, kosteissa paikoissa. Ei tunnu tykkäävän mistään äärimmäisyyksistä.

ladoga


Aji Inferno

Hmm. Tätä pitäisi vielä yrittää kasvattaa. Marjatkin mielenkiintoisia - tiedä, vaikka olisivat miten terveellisiäkin, happamia kun kuulemma ovat. ;)  Kenties sopivia hilloon tai salsaan tai... niin, tiedä mihin kaikkeen. Vain pirullinen kasvatettava.


Aji Inferno

Kyllä sen itämään voi saada... Ongelmana on kaikki siitä eteenpäin. ;)

bluesman

 Täytynee kokeilla kun syliin tupsahti tämän erikoisuuden siemeniä.