huhtikuu 19, 2024, 11:28:19 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittiövälineet

Aloittaja RikuS, syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

Lainausihan sitä varten että tuommoinen aarre ei saa maata sinun käsissäsi.


Hah?
Miksi luulet etten osaisi aarteita säilyttää? Oonhan tätäkin turhanpanttina säilytellyt ja muuttokuormissa kuskannut. Joku vaisto sanoi ettei ole ihan tavallinen ... Siksi kai tänne kirjoitin.
Keittiövälineiden keräily ei kyllä ole varsinainen intohimoni, kun on kaapit pullollaan tavaraa: Tee asiallinen tarjous tuosta pannusta, niin lähtee kyllä..

Kiinnostaako Wärtsilän valurautapata [Antti Nurmesniemi]:

Ihan sama pata, samassa [paremmassa!?] kunnossa löytyisi kanssa ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Fredrik-flugarn

helmikuu 10, 2013, 14:05:57 ip #481 Viimeisin muokkaus: helmikuu 10, 2013, 14:07:30 ip käyttäjältä Fredrik-flugarn
Meinas tulla itku ku iskä väänsi muovinen paistinveivin paskaaksi tiskiharjalla.
Mut... Ei nyt semmonen tarvi lettujen paistoon kun löytyy valurautapannu ;D Swoosch ja lettu on ilmassa käännetty.
Pohja ei o kulutettu alapuolella ihan sileäksi vielä jos ihmetyttää epätasaista paistojälkeä... Kyllä tästä.

valurauta 4 ever
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

Torakka

onkos täällä kellään kokemuksia mistä saisi "halvalla" sous vide - laitteen? suomessa taitaa halvin olla 400€ ja muovi runkoinen ja se nyt ei vakuuta ketään.


Torakka


F1kus

toukokuu 14, 2013, 21:50:23 ip #485 Viimeisin muokkaus: toukokuu 14, 2013, 21:54:06 ip käyttäjältä F1kus
Lainaus käyttäjältä: RikuS - syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip
Minkälaisella kalustolla keittiössä heilutaan? Onko Pelit ja vehkeet viimeisen päälle vaiko millä mennään?

Oma Hackmanin kokkiveitsi vetelee viimeisiään ja nyt pitäis sit hankkia uutta veistä, leikkuulautaa sunmuuta settiä, mortteliki pitäis ostaa.
Teroituspuikolla olen kyllä teroitellut tuota veistä, mutta ei se korjaa terän murtumia. Kannataako panostaa kunnon japsiveitseen?
Ostin tänään kokeilu mielessä pienehkön keraamisen veisen ~10cm ni se oli ainakin tosi kökkö köyttää (terä oli tosi paksu), eli keraamisia veitsiä en enään osta. Ja niitä ei saa seinämagneettiin kiinni. Ei ollut onneks kallis, 10€.


Jaahas, joukossa on niin-hifistelijöitä-niin-hifistelijöitä. Minulla on vain hyvin rasvattu köysi :(

Vitsi! Mutta on yksi lihavetsi - uskoisitko kuinka monta eri jäsen.. kasvia sillä saa pilkottua?
Teflon-kattila keittämiseen.
Sähköuuni paistamiseen yms.
Paistinpannu
Lusikka-haarukka


Herra 47

en tuota suomessa käyttäis kyl... väärälle jännitteelle tehty niin suattaa kärähtää
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Torakka

joo. amazonista katoin niin tais olla 240€ yms halvin sellanen pieni ja jenkki pistokeella. ???

tullut nyt luettua http://www.youtube.com/watch?v=Db-2_S0iGEY&list=UUDWjditnIVN0MrCEsSNPDCA&index=9 kyseistä kirjaa ja ois kiva päästä koitaan noita sous vide juttuja mitä noot tekee tossa  8) kirjassa selitetään aivan kaikki

Quini

Erätukun riistapata hakkaa noi mennen tullen. Saa ajastettua ym. (Vierastan minkään kypsennystä tai kuumennusta muovissa josta syystä eritoten savimateriaali on minun mieleeni). Mutta savipatahan nyt onkin jo vanha keksintö, eli ei mitään hypetystä niinkuin vakuumi.  ;) mutta slowcookingin ystäville ihan soiva peli.

Herpiili


Tokmannin maahantuoma mortteli, 18x10cm, painoa noin 6kg, materiaali ilmeisesti dioriittia ja hintaa 8€. Loistava hinta-laatusuhde.

sorrii

On tullut Tokmannilta [Vapaa-Valinta] tullut ostettua kaksikin keraamista morttelia. Ensimmäinen halkesi kun menin vähän liikaa survomaan jotain ..
Eukolla on valurautainen Skepshult-merkkinen, joka on kyllä paljon parempi! Nämä Tokmannin keraamiset ovat liian sileitä [=liukas], ja imevät vettä jos unohtaa vähänkin likoamaan. Toivoisin löytävän vielä toisen paljon pienemmän ~5cm max halkaisijaltaan..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

-V-

marraskuu 12, 2013, 19:46:47 ip #492 Viimeisin muokkaus: marraskuu 12, 2013, 19:48:46 ip käyttäjältä -V-
Lainaus käyttäjältä: Herpiili - marraskuu 12, 2013, 11:43:42 ap
Tokmannin maahantuoma mortteli, 18x10cm, painoa noin 6kg, materiaali ilmeisesti dioriittia ja hintaa 8€. Loistava hinta-laatusuhde.


Aavistuksen isompi, kuin IKEAsta joskus heräteostamani. IKEAn mortteli on muistaakseni marmoria ja painoa 1750g nuijineen. Voidaanko tästä päätellä, että tuo Tokmannin tuote saattaisi olla kovempaa kamaa? Jos näin, niin käyn tod. näk. poistamassa.

EDIT: Punnitsin ja otin turhan quotesta...

Raimo Rintalihas

Nostellaanpas tätäkin paremmin näkyville.

Tässä topicissa on aiemminkin ollut asiasta puhetta, mutta vain ohimenevästi. Eli siis YLEISKONE.

Kunnollista Kenwoodin konetta olen hankkimassa, joko Chef Classicin tai Majorin. Tuttavalla on Chef eikä ole ollenkaan huono masiina. Hintaeroa kyseisten koneiden välillä on niin vähän, että Major houkuttaisi. Onko teillä, oi gurut, mielipidettä asiaan? Kykeneekö Majorilla veivaamaan myös pienempää taikinaa vai tyydynkö pienempään?

Niin, onkos Sorriilla vielä timanttipannu kunnossa?


InkRose

Kyllähän Major yllättävänkin hyvin pärjää pienemmilläkin satseilla, ei tarvitse aina tehdä viiden kilon pullataikinaa. En kyllä vaivautuisi myöskään yhden hengen pikkupiiraan muropohjaa sillä vääntämään. Mutta esim. normi yhden kuivahiivapussin sämpylätaikinakin luonnistuu oikein hyvin, vaikka hieman säälittävältä moinen taikinamäärä 6,7 litran kulhon pohjalla näyttääkin. Lahjaksi saimme tuon pari vuotta sitten, itse jos olisin ostanut niin normikoko teräskulholla olisi ollut valinta.

sorrii

Sorrin timanttipannu on ok. Heti uutena tuli vähän turhan rohkeesti käytettyå metallilastaa, joten on vähä ruma. Toimintaa ei oo haitannut...
Tämmöisen harrastelijan käytössä hyvinkin 10 vuoden pannu  ;)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Jaava

heinäkuu 09, 2014, 14:40:53 ip #496 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 09, 2014, 15:36:30 ip käyttäjältä Jaava
Osaisitteko suositella pannua/kasaria seuraaville kriteereillä:

  • 26+ cm

  • Tarttumaton pinnoite

  • Kestää metallityökalut

  • Kansi

  • (korkeahkot reunat)

  • Voi laittaa uuniin

  • ~100€



Lähinnä kaupassa olen hypistelly Matadoria / Kovanaamaa, mutta Matadorin kannellinen on 24cm, eli liian pieni. Kovaanaamahan olisi juuri se mitä kaivataan, mutta siitä löytyy kovin huonoja kokemuksia interwebsistä..?

Swiss Diamond? Jamie Oliver Tefal? (kannet erikseen..)

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: Jaava - heinäkuu 09, 2014, 14:40:53 ip
Osaisitteko suositella pannua/kasaria seuraaville kriteereillä:

  • 26+ cm

  • Tarttumaton pinnoite

  • Kestää metallityökalut

  • Kansi

  • (korkeahkot reunat)

  • Voi laittaa uuniin

  • ~100€



Lähinnä kaupassa olen hypistelly Matadoria / Kovanaamaa, mutta Matadorin kannellinen on 24cm, eli liian pieni. Kovaanaamahan olisi juuri se mitä kaivataan, mutta siitä löytyy kovin huonoja kokemuksia interwebsistä..?

Swiss Diamond? Jamie Oliver Tefal? (kannet erikseen..)


Tuskin mikään pinnoitettu pannu kestää metallisia työkaluja, kun eivät tahdo muovisiakaan kestää. Kokemusta: Hackman, Scanpan, SwissDiamond, Julienne. Julienne kannellinen suht korkeilla reunoilla ja helposti irroitettavalla kahvalla jos tarvetta laittaa pannu uuniin.

Lihan paistamiseen käytänkin sitten DeBuyer hiiliteräspannu

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Jaava - heinäkuu 09, 2014, 14:40:53 ip
Osaisitteko suositella pannua/kasaria seuraaville kriteereillä:....


Taidat tavoitella mahdottomia, mutta älä nyt ainakaan teflonia hanki, vaikka miten mainostaisivat tai millä nimillä kutsuisivat. Niistä irtoaa ihmiselle haitallisia aineita - ja pinnoitekin ennen pitkää.

Suosittelisin tutkimaan Lidlin tarjouksia. Viime viikolla oli juuri pannuja, tosin ilman kansia tällä kerralla. Keraaminen Ultimate-pinnoite on mainio, ei tartu, mutta ei niille metallityökaluja suositella ja uuniinkin vain 150°. Ongelmaksi taitaa muodostua hinta. Jos pannu maksaa vain reilun kympin, niitä saat ostella vuosien kuluessa kymmenkunta päästäksesi tavoitteeseesi.  ;D  Pari vuotta meillä vasta on takana tyytyväistä käyttöä


MiM

Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - heinäkuu 09, 2014, 16:49:57 ip
Lainaus käyttäjältä: Jaava - heinäkuu 09, 2014, 14:40:53 ip
Osaisitteko suositella pannua/kasaria seuraaville kriteereillä:

  • 26+ cm

  • Tarttumaton pinnoite

  • Kestää metallityökalut

  • Kansi

  • (korkeahkot reunat)

  • Voi laittaa uuniin

  • ~100€



Lähinnä kaupassa olen hypistelly Matadoria / Kovanaamaa, mutta Matadorin kannellinen on 24cm, eli liian pieni. Kovaanaamahan olisi juuri se mitä kaivataan, mutta siitä löytyy kovin huonoja kokemuksia interwebsistä..?

Swiss Diamond? Jamie Oliver Tefal? (kannet erikseen..)


Tuskin mikään pinnoitettu pannu kestää metallisia työkaluja, kun eivät tahdo muovisiakaan kestää. Kokemusta: Hackman, Scanpan, SwissDiamond, Julienne. Julienne kannellinen suht korkeilla reunoilla ja helposti irroitettavalla kahvalla jos tarvetta laittaa pannu uuniin.

Lihan paistamiseen käytänkin sitten DeBuyer hiiliteräspannu


Samaa mieltä. Kaikkia noita speksejä täyttää ainoastaan erittäin hyvin sisäänpaistettu ja huollettu valurautapannu, kun käyttää vielä sopivasti rasvaa paistamiseen. Teflonia varten kannattaa oikeasti hankkia puulastat hämmentämiseen ja muovikauhat nostamiseen (á ~3€ kappale). Itse asiassa käytän mieluiten puulastaa myös valurautapannuissa, se vaan on kädessä niin miellyttävä.

Olen myös kokeillut useat noista, ja päätynyt siihen että itse ostan tulevaisuudessa halpoja perushyviä (esim. Tefalin) paistinpannuja muutamalla kympillä ja vaihdan riittävän usein uuteen (≃vuosittain). Kannattaa tietenkin sen verran kokeilla pannu kaupassa kädessä, ettei tule mitään ihan rimpulaa ostettua.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-