Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: höppänä - heinäkuu 30, 2016, 11:28:51 ap

Otsikko: F.G. JIGSAW
Kirjoitti: höppänä - heinäkuu 30, 2016, 11:28:51 ap
Jigsaw tekee ehkä parisenkymmentä papua.
Olisiko vinkkejä miten säilöä? Saisiko noista jotenkin tymäkkää Tabasco tyylistä soosia?

Myös muut vihjeet otetaan kiitollisuudella vastaan.
Otsikko: Vs: F.G. JIGSAW
Kirjoitti: höppänä - elokuu 01, 2016, 16:56:09 ip
Up,
Olisiko kellään jotain vinkkiä?

Kuivata ja jauhaa en välttämättä haluaisi...
Otsikko: Vs: F.G. JIGSAW
Kirjoitti: tp.teppet - elokuu 01, 2016, 19:18:14 ip
googlesta tai foorumilta hakemalla varmaan löytyy soosi ohjeita. En itse vielä ole kokeillut niin en voi neuvoa hyvää. siiviliömällä sakeampaa soosia saa varmaan kohtuu helposti litkuisempaa tabasco tyylisempää soosia ja kun lisää tarpeeksi etikkaa.

Osan omista moruga scorpioneista säilön varmaan jääpaloina. Silppuna muottiin ja liraus vettä, kuulemma hyvä tapa säilöä. Voi sekoittaa vaikka miedompien kanssa jos tuntuu että valmiit palat muuten liian tulisia ruokaa laitettaissa. Öljyyn menee myös osa. ja osa varmaan tuoreena pakkaseen. Soosejakin tarkoitus kokeilla kun satoa riittää runsaasti mutta vielä en osaa sanoa mikä ohje millekkin hyvä tai muuta vastaavaa.
Otsikko: Vs: F.G. JIGSAW
Kirjoitti: höppänä - elokuu 01, 2016, 20:40:12 ip
Yksi ajatukseni oli ajaa pyreeksi, ja lisätä sopivasti suolaa ja etikkaa säilöntäaineeksi.
Otsikko: Vs: F.G. JIGSAW
Kirjoitti: Chiljonka - elokuu 02, 2016, 01:11:31 ap
Äsken pistin ohjeita tuonne "chilikastike" otsikon alle, kastike 3 vois olla sulle, on aika juoksevaa noin tehtynä jos sitä hait tabascovertauksella.
Otsikko: Vs: F.G. JIGSAW
Kirjoitti: höppänä - elokuu 02, 2016, 11:53:47 ap
Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - elokuu 02, 2016, 01:11:31 ap
Äsken pistin ohjeita tuonne "chilikastike" otsikon alle, kastike 3 vois olla sulle, on aika juoksevaa noin tehtynä jos sitä hait tabascovertauksella.


Suurkiitokset!
Jotain tämän tapaista juuri halusin kokeilla.
Otsikko: Vs: F.G. JIGSAW
Kirjoitti: tp.teppet - elokuu 02, 2016, 13:14:01 ip
Lähtee täälläkin joku päivä kokeiluun juuri tuo numero 3 ja 2 varmaan myöhemmin :)