toukokuu 14, 2024, 15:08:40 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Helsingin raflat

Aloittaja theBro, tammikuu 24, 2004, 22:03:49 ip

« edellinen - seuraava »

wille

toukokuu 16, 2012, 22:40:08 ip #220 Viimeisin muokkaus: toukokuu 16, 2012, 22:44:19 ip käyttäjältä wille
Lainaus käyttäjältä: mikestones - toukokuu 16, 2012, 14:32:46 ip
paras ruokala on...



Räyhis...?


Edit. Toi ravintola kyllä pesee muut ravitsemusliikkeet hinta-määrä suhteessa mennen tullen.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

ana198

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 16, 2012, 00:49:31 ap
Cantina Westissä oli nyt tiistaina esittelytilaisuus ...

Sen jälkeen kun Helsinkiin on auennut muutama autenttinen meksikolainen ravintola (Cafe De Nopal, Patrona, Pueblo Bar y Taqueria) niin ei ole tarvinnut Cantina Westissä juuri käydä. Hiljattain silti jouduin (kaveriporukan kanssa) tonteille astumaan pariin otteeseen ja ero näiden paikkojen välillä ei olisi voinut selvempi olla.
Siinä missä noissa edellä mainituissa esiin nousee tuoreus ja ylpeys omasta ruoasta, joka selkeästi on valmistettu paikan päällä tuoreista ja laadukkaista aineista, Cantina tuntui niiden perään kun olisi syönyt jonkun himassa valmistamaa mikroateriaa Santa Marian (tai vastaavan) valmistuotteista.
Jopa ennen hyvät alku jallut oli joko poltettu tai tuotiin pöytiin kylminä, toki uudet sai pyytämällä mutta ei tuon friteerauksen niin järjettömän vaikeaa pitäisi olla.

Toki noissa uusissa paikoissa jonot vaativat käytännössä aina pöytävarauksen rutkasti etukäteen mutta ruoan, tunnelman ja palvelun tasoa ei voi edes verrata mikä nuo pitkät jonot selittääkin.

En ole tämän vuoden chiliviikkojen tuotteita kokeillut (enkä tule kokeilemaan) joten niihin en ota kantaa.

Aji Inferno

Cantina käyttää kotimaista chiliä eräältä tuntemaltamme puutarhalta Turun seudulta, kun vain sitä sieltä saa. Laatu siltä osin kunnossa. Muutoin CW on 700 asiakaspaikan jättiläinen suomen mittapuulla, ja sen asiakkaista moni etsii esim lounaalla ihan perunamuusi + uunimakkara -tyylin makuelämyksiä. Asetelma on siksi vähän haastava. Mutta kuten testattu ja todettu, maistamani chiliviikkojen menu oli laadultaan erinomainen, jos sitten ei aivan huokea. Viinitkin olivat hyvin valittuja chileläisiä. Arvelisinkin, että ero ns. bulkkiruoan (sen mitä se 700 tavista haluaa normaaliin lounashintaan) ja näiden erikoismenujen välillä on väistämättä aika iso. Keittiömestari kyllä osaa hommansa, ja vaikkei suureksi tulisen ystäväksi tunnustautunutkaan, hallitsee Habanerotkin. ;)

Aji Inferno

Nämä sen kun parantavat juoksuaan. Dong Bei Hu on paitsi äärettömän rauhallinen ja miellyttävä ruokailupaikka (ja siksikin suosittu bisneslounaisiin), myös lounasruokansakin tasossa hiljalleen vertaansa vailla. Kaksi hiljattaista chilikana-annostani maapähkinöillä ja pyytämälläni ekstrachilillä olivat sanalla sanoen suussa sulavia!! Maun lisäksi potkuakin riitti; täällä otetaan sichuanilainen tulinen kiinalaisruoka vakavasti!  ;D. Pöytäkaverini söi samaa ilman ekstrachiliä, kehuen annostaan yhtä lailla - ja pyyhkien hikeä otsaltaan. :)

Hintaan 9,20 kerrassaan huimaa ruokaa, eikä kukaan ole ajamassa pois vaikka lounas venyisi tunteihin. Siinähän voi nauttia vielä litrakaupalla vihreää teetä. Paikan illallismenu sitten onkin ihan oma juttunsa.

Aji Inferno

Niin, Cantina Westistä vielä sana: he eivät haluakaan profiloitua meksikolaisen (!) ruoan ravintolaksi - se tuli selväksi! Kyse on amerikkalaisesta tex-mexistä, joka on sovitettu skandinaaviseen makuun. Sikäli suoraa vertailua hesankaan meksikolaisrafloihin ei kannata tehdä. Kyse on aika erilaisesta ruoasta, vaikka molemmista niitä friteerattuja jalluja ja tortilloja tilattua saakin. ;)

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 17, 2012, 17:57:15 ip
Kyse on amerikkalaisesta tex-mexistä, joka on sovitettu skandinaaviseen makuun.


Kaavailemallani kuubalais-kiinalaisella ravintolalla on siis vielä tulevaisuutta!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kebabmaniac

toukokuu 18, 2012, 10:56:07 ap #226 Viimeisin muokkaus: toukokuu 18, 2012, 11:26:37 ap käyttäjältä Kebabmaniac
Onkos huomisessa Hgin ravintolapäivässä mitään chiliviritteistä tiedossa (itse kun olen facebook-rajoitteinen) ?

Edit: Nytpä huomasin että näkyyhän nuo ilman kirjautumistakin - http://www.restaurantday.org. Tässä lähistöllä Savelassa ainakin näyttäisi olevan meksikolaista ruokaa. Ja Viikissä heinäsirkkoja ! :P

Chilivaari

Onko tosiaan jo näin pitkälle menty tuossa tiedotusmonopolissa?
En yrittämälläkään löytänyt vapaasti katsottavaa tietoa Tampereenkaan ravintoloista. Viime kesältä olisi ollut lista paikallislehden julkaisemana. Olkoot, pitäkööt ruokansa Zuckerbergiläiset hienostelijat.

wille

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 18, 2012, 11:13:23 ap
Onko tosiaan jo näin pitkälle menty tuossa tiedotusmonopolissa?


Langan ohihan tämä nyt menee heittämällä, mutta samaa olen itsekin pohtinut. Monasti näkee tarjottavan tietoa kampanjoista tai vastaavista - ainoastaan naamakirjan kautta.

Ärräpää pulpahti suustani myös asennettuani puhelimeeni Spotify-sovelluksen.
- Lataus onnistui!
- Asennus onnistui!
- Onnittelut! Spotify on nyt valmis käytettäväksi!
- Kirjaudu sisään Facebook-tilisi kautta.

Poistin sovelluksen. Facebook-tili oli sovelluksen elinehto.

Facebook. VMP.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Larski

Tietoa ravintolapäivästä ja paikoista löytyy kyllä jos ettii. Mielikuvituksellisimmat saattavat jopa kirjoittaa osoiteriville ravintolapaiva.com.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 18, 2012, 10:13:01 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 17, 2012, 17:57:15 ip
Kyse on amerikkalaisesta tex-mexistä, joka on sovitettu skandinaaviseen makuun.


Kaavailemallani kuubalais-kiinalaisella ravintolalla on siis vielä tulevaisuutta!


Kuten myös omalla kiinalaissuomalaismeksikolaissurrealistisella "mitä vaan, kunhan maistuu ja potkuakin löytyy" -fuusioraflakonseptillani! Voisikohan nagakalakukon sichuanin pippurilla tuotesuojata..? ;)

Aji Inferno

En muuten ihan ymmärrä monien kiivasta naamakirja-inhoa - sehän on oikeasti mitä loistavin tiedotuskanavakin. Auttaa arjessa ja työssäkin paljon, eikä siellä oikeasti tarvitse itsestään satuilla juuri mitään, jos sellainen ei miellytä.

Sinänsä mielenkiintoinen kysymys on se, "pitääkö siellä olla"... Se kun nykyään on pitkälti saman sortin kysymys kuin että "onko sulla puhelin tai sähköposti?". Sitä odotetaan - ja jos ihmistä ei saa sen kautta kiinni, yllätytään. Esim valtaosa työviesteistäni, tapaamisistani, ym kulkee nykyään naamailun kautta. Ei suunniteltu juttu, vain näppärintä. Kätevää on myös noiden palvelujen tietty yhdistyminen, koska en ainakaan itse halua käyttää eri välineitä eri keskusteluihin, ja joutua pitämään siten tietsikassa tai puhelimessa auki kymmentä eri viestintä. Toki jutussa on vaaransakin.

No, off-topichan tämä (sorry), mutta en tosiaan usko tiedotuksen FB:ssä olevan se ongelma - paremminkin ehkä sen, ettei tieto oikein enää aina kulje muilla tavoin. Sähköpostitkin jäävät yhä helpommin lukematta tai menevät roskapostisuotimiin. Miten siis tiedottaa paremmin?

Chilivaari

Ensinnäkin, suomalaisista vain 40% on kirjautunut naamakirjaan eivätkä heistäkään kaikki käytä sitä aktiivisesti. Enemmistö on unohdettu. Vielä vuosi sitten oli yksinkertainen nettisivu kotimaisella kielellä, jossa oli listattuna alueittain ravintolat, niiden tarjonta, aukiolot ja hinnat. Innolla käytin tarjontaa.


Naamakirjan bisnesidea on kehitellä tarkemmin suunnattua mainontaa Googlen tapaan ja sitä varten pitää ihmisiltä onkia mahdollisimman paljon tietoja tykkäämisistä ja kulutustottumuksista.

wille

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 18, 2012, 13:27:48 ip
Sitä odotetaan - ja jos ihmistä ei saa sen kautta kiinni, yllätytään.


Kukaan mun tutuista (Zuckerbergiläinen tai ei) ei ylläty jos minua ei tavoita millään viestimellä. ;)
Ehdottomasti epävarmin keino on sähköposti.

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 18, 2012, 13:27:48 ip
No, off-topichan tämä (sorry), mutta en tosiaan usko tiedotuksen FB:ssä olevan se ongelma - paremminkin ehkä sen, ettei tieto oikein enää aina kulje muilla tavoin.


Bingo!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Tapolan Tulikeppi

Kampin tienoilta löytyi aivan järjettömän hyvä Italialainen paikka, paikan ulkonäkö ei paljoa mairittele. Paikka näyttää ulkoota päin kulmakahvilalta, sisälläkin todella vaatimaton meininki.

Kokki/omistaja/tarjoilija heppu mikä siellä on, tekee itse likimain kaikki ainekset itse ilman ylimääräisiä lihaliemikuutioita tms väri ja makuaineita. Todella laadukkaita raaka-aineita ja tooooodella hyvää sapuskaa.

Marssittiin eilen rouvan kanssa paikkaan sisälle ja suoraa päätä kassalle, ilmoitettiin että tultiin syömään, minkäslainen menu sulla on? --Kaveri heittää (osittain suomeksi ja osittain englanniksi) ulkomuistista annokset, alkuruuista-jälkiruokiin ja kertoo että nämä ruuat vaihtelevat sen mukaa mitä sattuu löytymään, kaikki on tuoretta ja/tai täällä valmistettua. Lisää vielä perään että jos teillä on jotain toiveita niin hän kyllä voi tehdä.

Syötiin "listalta" antipastat alkunälkään ja tavalliset penne pastat pääruuaksi, jälkiruuaksi rouva otti kirsikkajäätelöä (joka siellä valmistuttua) itselleni nasahti porkkanamuffinsi vaniljavaahdolla ja raparperihillokkeella. Ensinnäkin, ne antipastat (itselläni liha- ja rouvalla kalaversio) mitä siellä saatiin, AIVAN TAIVAALLISEN hyvää!! Ei riitä ylisanat ja ylistykset kertomaan siitä, sitä on saatava uudelleen. Tavallinen pennepasta mitä otin oli metsäsienillä ja rouvalla oli ragusoosilla, eli perinteisempi tomaattikastike-viritys.. Molemmat erittäin hyvää, suosittelen. "Listalta" löytyy myös erilaisia keittoja ja sitä mitä kokki on onnistunut haalimaan tuoreena tarjolle. Jälkiruuat olivat myös vailla vertaansa, tuota paikkaa voi suositella lämmöllä ihmiselle joka hakee hyvää ruokaa. Sapuska oli todella autentista Italialaista, konstitonta enkä Suomessa ole vastaavaan törmännyt ikinä.

Paikan ulkonäkö ei todellakaan kerro siitä minkälaista sapuskaa se jamppa siellä loihtii, hinnat myös hyvin hyvin maltillisia ottaen huomioon sijainnin, raaka-aineiden laadun ja sen miten huolella kokki tekee juuri sinulle oman annoksensa. Mainittakoon että tuonne mennessä ei kannata pitää kiirettä, tai jos on kiire - kannattaa tulosta ilmoittaa etukäteen että kokki ehtii tehdä sapuskat valmiiksi, meillä meni rouvan kanssa reilu 1,5h tuolla. Johtuen juuri siitä että sapuskat tehdään sen jälkeen kun ne on tilattu.

Hintaa meillä oli yhteensä 64€, sisältäen 2x antipasta, 2x pasta, 2x jälkiruoka ja 2x espresso. IMHO todella halpa hinta tuosta satsista erittäin laadukasta sapuskaa.

Seuraavan kerran kun olet menossa Rossoon tai muuhun ketjuruokalaan, älä mene. Tuolta ei taida ihan suoraa "listalta" löytyä chiliruokaa, enkä sitä tuolta lähtisi etsimäänkään. Autenttinen Italialainen makuelämys sieltä kuitenkin löytyy.

Oliva Verde - Runeberginkatu 6, 00100 Helsinki
# 1022

Kebabmaniac

Kiitos kaikille avusta ravintolapäivän ravintoloita etsittäessä. Täältä se apu löytyy !

ana198

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 17, 2012, 17:57:15 ip
Kyse on aika erilaisesta ruoasta, vaikka molemmista niitä friteerattuja jalluja ja tortilloja tilattua saakin. ;)

Noissa edellämainituissa autenttisissa meksikolaisissa ei taideta friteerata yhtään mitään, ei edes jalluja. Tortillat (tai mitä suomessa tunnetaan nimellä tortilla) myydään noissa taco nimellä ja ovat tuoreita paikan päällä valmistettuja, samoin kuin täytteensä (samanlaisia kuin saa Mexicosta jos joku on käynyt), toisin kuin CW:n valmistavara. Vaikka CW ei suoranainen mexicolainen väitäkään olevansa ei se ole mikään tekosyy käyttää valmistavaraa tai valmistaa ruoka huonosti. Viimeiset viisi kertaa mitä muistan (muutaman vuoden sisällä) joka kerta on annoksessa ollut vikaa, jallut kylmiä tai poltettuja, pihvi liian kypsä (tilaa medium minus ja pöytään tulee well done), palvelu reilusti alle keskitason jne...   En omalla rahalla tuonne aio enää vaivautua.

Noli Me Tangere

toukokuu 27, 2012, 03:01:12 ap #237 Viimeisin muokkaus: toukokuu 27, 2012, 03:08:50 ap käyttäjältä Sir Badger
Palvelun laatu on mielestäni yksi suurimmista ongelmista, mitä suomalaisiin ravintoloihin tulee. Parasta asiakaspalvelua olen saanut Helsingin Kurvissa sijaitsevassa Monte Etnassa, missä tarjoilija tuli täyttämään lasit sopivin väliajoin ja muisti kysyä "onko kaikki hyvin" ja "otatteko muuta vai haluatteko miettiä rauhassa". Neljä tuntia vierähti kuin siivillä. Ei ollut kiire, oli vain tervetullut olo. Ruokakin maittoi.

Joissakin paikoissa palvelua saa odottaa pienen ikuisuuden, vettä ei pöytään tule kuin kolmannen kerran kysyttäessä ja muutenkin asenne on yleisellä tasolla kovin nihkeä. "Syökää ja painukaa v***uun."

Olimme tänään (ai kello on noin paljon...) eli oikeastaan eilen Virgin Oilissa syömässä 20 hengen polttariporukalla. Olimme varmasti haastava pöytäryhmä, mutta nuoret ja näppärät tarjoilijatytöt pitivät huolen jääveden saannista, unohtamatta alkoholipitoisia juomia. Ruoka ja laskutus hoituivat niinikään näppärästi. Jostakin syystä en ole Virgin Oilissa käynyt, vaikka Helsingissä on tullut asuttua neljä vuotta. Nyt harmittaa. Hyvä kokemus kaiken kaikkiaan, olosuhteisiin nähden.

EDIT EDIT EDITH PIAF
Laitoin tämän itkuvirren myös amatöörimaiseen blogiini.
http://ruokaarokkiajarommia.blogspot.com/2012/05/asiakaspalvelu.html

hcjani

Hämeentie 16:een on avattu afrikkalainen ravintola nimeltä "Tam Tam". Ainakin lounaan kylkeen saa mukavan purnukan chilitahnaa, joka on melkoisen tulista. Ja ruoassa on muutenkin valmiiksi chiliä. Lounashinnat 9e kieppeillä, tosin niin näytti listahinnatkin olevan.

http://tamtam.fi/home/

edix

Lainaus käyttäjältä: wille - toukokuu 18, 2012, 11:29:18 ap
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 18, 2012, 11:13:23 ap
Onko tosiaan jo näin pitkälle menty tuossa tiedotusmonopolissa?


Langan ohihan tämä nyt menee heittämällä, mutta samaa olen itsekin pohtinut. Monasti näkee tarjottavan tietoa kampanjoista tai vastaavista - ainoastaan naamakirjan kautta.

Ärräpää pulpahti suustani myös asennettuani puhelimeeni Spotify-sovelluksen.
- Lataus onnistui!
- Asennus onnistui!
- Onnittelut! Spotify on nyt valmis käytettäväksi!
- Kirjaudu sisään Facebook-tilisi kautta.

Poistin sovelluksen. Facebook-tili oli sovelluksen elinehto.

Facebook. VMP.


Sori offtopicin jatkamisesta, mutta FB ei ole elinehto spotifyn käytölle, ei työpöytäversiossa eikä mobiiliversiossa. Kirjautua voi sisään joko FB tai Spotify tunnuksilla. Muistaakseni näin on ollut siitä lähtien kun FB:n kautta kirjautuminen on ollut mahdollista.