Kasvatus ja yleinen chilitieto => Äänestykset => Aiheen aloitti: - tammikuu 01, 1970, 02:00:00 ap

Äänestys
Kysymys: Suosikki-chinence 2015
Vaihtoehto 1: Orange habanero "Sudden death" ääntä: 22
Vaihtoehto 2: Bonda ma Jacques ääntä: 6
Vaihtoehto 3: 7 Pot ääntä: 7
Vaihtoehto 4: Biquinho ääntä: 0
Vaihtoehto 5: Habanero Brown Large ääntä: 1
Vaihtoehto 6: Caribbean Red Habanero ääntä: 6
Vaihtoehto 7: Goronong ääntä: 1
Vaihtoehto 8: Fatalii ääntä: 11
Vaihtoehto 9: Harolds st Bart`s ääntä: 3
Vaihtoehto 10: Naga Morich ääntä: 20
Vaihtoehto 11: Pink Habanero ääntä: 7
Vaihtoehto 12: Rocato ääntä: 8
Vaihtoehto 13: Trinidad Scorpion ääntä: 8
Vaihtoehto 14: Tobago sweet ääntä: 5
Vaihtoehto 15: Brasileiro marimbondo ääntä: 3
Vaihtoehto 16: joku muu, mikä ?? ääntä: 14
Vaihtoehto 17: Scotch bonnet ääntä: 7
Otsikko: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Whili - joulukuu 01, 2014, 08:56:04 ap
Mikä on vuonna 2015 suosikki-chinence ja miksi ??

Oma suosikkini on Järkyttävän maukas ja todella satoisa keskitulinen Brasileiro marimbondo !!
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: MiM - joulukuu 01, 2014, 09:37:15 ap
No voihan piru, et voinut aloitta tätä ketjua eilen?

Pitäisiköhän vielä avata tuo SKK2 pakettia, kun en ole vielä vienyt postiin, ja kaivaa sieltä vielä pari marimbondo siementä. On ilmeisesti hiukan oudompi lajike, kun Googleella löytyy hyvin naftisti tietoa?

:-\
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: HeatSeeker666 - joulukuu 01, 2014, 09:48:53 ap
Naga Morich ehdottomasti. On ollut 18 kautta jo chinense-suosikki. Helppo kasvatettava, satoisa, ainakin vesiviljelyssä. Maukas ja sopivan tulinen. Monikäyttöinen tuoreena, rouheena ja jauheena. Savustettuna saa vielä lisää hyvää makua. Sopii niin alku- , pää- ja jäliruokiin. Monipuolinen  etikkasäilykkeissä ja hapantuotteissa. Ehdottomasti käytetyin mauste meillä.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Whili - joulukuu 01, 2014, 09:49:49 ap
Lainaus käyttäjältä: MiM - joulukuu 01, 2014, 09:37:15 ap
No voihan piru, et voinut aloitta tätä ketjua eilen?

Pitäisiköhän vielä avata tuo SKK2 pakettia, kun en ole vielä vienyt postiin, ja kaivaa sieltä vielä pari marimbondo siementä. On ilmeisesti hiukan oudompi lajike, kun Googleella löytyy hyvin naftisti tietoa?

:-\
Rähinä-Reetta tuota kehui joskus ja päätin kokeilla. link (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=13244.msg260929#msg260929)
Ekana kautena kaks raakiletta ja viime kesänä puoli ämpärillistä herkkua  :D  Suosittelen todella lämpimästi.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: x46900 - joulukuu 01, 2014, 10:08:46 ap
Samankaltaisen ketjun perustamista mietin itsekin... Suurimmat odotukset olen itse ladannut kaudelle 2015:

Fatalii - täytyyhän siinä olla jotain erikoista, miksi muuten fatalii.net olisi fatalii.net -> suomen näkyvin chilitoimija valinnut 'brändikseen'.

Scotch Bonnet (MOA) - niin tällä foorumilla kuin THP:ssäkin erittäin paljon huomiota saanut chinense kaudella 2014 -> ei voi ohittaa, jos yhtään haluaa seurata chilimaailman trendejä.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: NPhoBiaz - joulukuu 01, 2014, 11:01:23 ap
Himottaisi päästä maistamaan Pink Habaneroa, ei ole vielä tullut mahdollisuutta. ::)
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Whili - joulukuu 01, 2014, 12:40:09 ip
Lainaus käyttäjältä: x46900 - joulukuu 01, 2014, 10:08:46 ap
Scotch Bonnet (MOA) - niin tällä foorumilla kuin THP:ssäkin erittäin paljon huomiota saanut chinense kaudella 2014 -> ei voi ohittaa, jos yhtään haluaa seurata chilimaailman trendejä.
Lisäsin Scotch bonnetin tuonne listaan. Todellakin takavuosien trendichili  8)
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: jaolsten - joulukuu 01, 2014, 15:29:08 ip
Jamaican scotch bonnet siis, Ministry of agricultur. Se on minunkin valinta.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: jewe - joulukuu 01, 2014, 16:38:01 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - joulukuu 01, 2014, 15:29:08 ip
Jamaican scotch bonnet siis, Ministry of agricultur. Se on minunkin valinta.


Ovatko TFM ja MOA samoja ?  Jos äänestyksessä on TFM niin voisin antaa sille ääneni, oli kasvatuksessa monta vuotta sitten ja maku erinomainen, MOA:aa en tunne eikä ole siemeniäkään, mutta jos olisi niin pistäisin vertailuun.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Whili - joulukuu 01, 2014, 16:45:20 ip
Tuohon äänestykseen en viitsinyt eritellä kaikkia "nurminahikkaan" sukuhaaroja...  ;)
( = Googlen käännös Scotch bonnetista)  ;D ;D
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: 0lli - joulukuu 01, 2014, 17:56:55 ip
Läheskään kaikkia en ole maistanut, saati kasvattanut, mutta kyllä tällä hetkellä orange habanero on lähellä sydäntä :)<3
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Miquel - joulukuu 01, 2014, 17:58:48 ip
Annoin ääneni Tobago sweetille ja Bonda ma Jacquesille. Makuasia, omaan suuhun sopiva niin poltteeltaan kuin maultaankin.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Kaltsu - joulukuu 01, 2014, 21:10:40 ip
Huikea chinense on CGN-21500.

http://chilicapsicum.blogspot.fi/2014/09/mahtava-chili-cgn-21500.html (http://chilicapsicum.blogspot.fi/2014/09/mahtava-chili-cgn-21500.html)
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Larski - joulukuu 01, 2014, 22:16:56 ip
Tylsyydenkin uhalla annan ääneni vanhalle ja tutulle sudden death haballe. Se maistuu vähä niinku nagalta, mutta paremmalta, ja sitä pystyy syödä. Ei tarvine perustella enempää.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: chipe - joulukuu 01, 2014, 22:33:36 ip
Ääni Bonnetille. Fataliii perintöprinsessaksi. Molempia chinense-pääsatokasveja on jo 4 tainta ja lisää ois tarkoitus idätellä.

Moni noista on tosin vielä maistelematta mutta moni on myös tämän kauden kasvateissa, eli pidätän oikeuden muuttaa mieltäni seuraavan sadon kypsyessä :D.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: jaolsten - joulukuu 02, 2014, 08:35:37 ap
Lainaus käyttäjältä: jewe - joulukuu 01, 2014, 16:38:01 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - joulukuu 01, 2014, 15:29:08 ip
Jamaican scotch bonnet siis, Ministry of agricultur. Se on minunkin valinta.


Ovatko TFM ja MOA samoja ?  Jos äänestyksessä on TFM niin voisin antaa sille ääneni, oli kasvatuksessa monta vuotta sitten ja maku erinomainen, MOA:aa en tunne eikä ole siemeniäkään, mutta jos olisi niin pistäisin vertailuun.

Pitkälti ovat varmaan samoja. True Form jo nimenä kertoo, että lajikkeessa on aidon Jamaicalaisen muoto. MOA on muistaakseni Bluesmanin lyhenne, kun tuolta Jamaican maatalousministeriöstä alettiin noita jyviä saamaan tänne Suomeen.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Huru-ukko - joulukuu 02, 2014, 09:57:39 ap
Ääni meni Nagalle. Tänä vuonna ei pitänyt kasvattaa tappotulisia/tulisia lainkaan, mutta kiinnostus heräsi juuri noihin MOA Scotch Bonnettiin ja CGN21500.....Kai se Reaperkin pitäisi kerran kasvattaa  :o :o.

Noihin nimiasioihin sen verran myyjien ilmoituksia lukiessa, että niitä taitaa myyjät keksiä kilvan, kuten varmaan True Forminkin.....
Siemenien hintoja katsellessa kiinnitti huomiota hintahaitari, joka oli 2-10€ luokkaa. Samoin kuin podien koko, väri ja muoto, joka vaihteli suippohäntäisestä pelottavan näköisestä ryppykasasta peruspaprikaan. Keltaisesta oransiin ja punaiseen.
Tiedä olisiko nämä niitä oikeita (http://pepperlover.com/pepper-seeds/heal-leve/hot-very-hot/moa-scotch-bonnet,-detail)
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: jaolsten - joulukuu 02, 2014, 13:46:43 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - joulukuu 02, 2014, 09:57:39 ap
Ääni meni Nagalle. Tänä vuonna ei pitänyt kasvattaa tappotulisia/tulisia lainkaan, mutta kiinnostus heräsi juuri noihin MOA Scotch Bonnettiin ja CGN21500.....Kai se Reaperkin pitäisi kerran kasvattaa  :o :o.

Noihin nimiasioihin sen verran myyjien ilmoituksia lukiessa, että niitä taitaa myyjät keksiä kilvan, kuten varmaan True Forminkin.....
Siemenien hintoja katsellessa kiinnitti huomiota hintahaitari, joka oli 2-10€ luokkaa. Samoin kuin podien koko, väri ja muoto, joka vaihteli suippohäntäisestä pelottavan näköisestä ryppykasasta peruspaprikaan. Keltaisesta oransiin ja punaiseen.
Tiedä olisiko nämä niitä oikeita (http://pepperlover.com/pepper-seeds/heal-leve/hot-very-hot/moa-scotch-bonnet,-detail)
Tiedä sitten monettako sukupolvea noi edustaa. Jos ovat vakiintuneet noiden siementämiskasvatuksissa tuohon muotoon, niin hyvä. Pelkään pahoin, että ylläreitä saattaa edelleen esiintyä.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinense 2015
Kirjoitti: wille - joulukuu 02, 2014, 18:07:38 ip
Brown Large, Caribbean Red ja Fatalii.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: fiba - joulukuu 02, 2014, 22:00:47 ip
Yellow Congo (Fatalii), sopiva polte ja aromi. Kaikkia vaihtoehtoja en ole päässyt tuoreelta maistamaan mutta Congon keltainen on kärjessä.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Jani M - joulukuu 08, 2014, 08:55:30 ap
Oranssi habanero, aina ja ikuisesti.

Ensi kaudelta ehkä eniten odottelen silti tältä kaverilta: http://www.refiningfirechiles.com/bahamiangoatgallery.html
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Herpiili - joulukuu 08, 2014, 23:16:13 ip
MoA Scotch Bonnet sekä Moruga Yellow.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: rhubarburger - joulukuu 18, 2014, 20:50:59 ip
Oranssi (tai Yellow) Habanero, Pink Habanero ja tavoitteena on saada kasvamaan myös Cajamarca.
Kunnolla tulisia chilejä saan syödä itsekseni, perhe on enemmän mieltynyt mietoihin.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Whili - joulukuu 19, 2014, 22:02:16 ip
Lainaus käyttäjältä: rhubarburger - joulukuu 18, 2014, 20:50:59 ip
Kunnolla tulisia chilejä saan syödä itsekseni, perhe on enemmän mieltynyt mietoihin.

Goronongia voisin suositella koko perheelle  :D
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: teroasi - maaliskuu 02, 2015, 10:47:16 ap
Cheiro Roxa!
En ole koskaan maistanut mutta odotukset on kovat!
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Trioniska - maaliskuu 04, 2015, 05:25:00 ap
Itselläni kovimmat odotukset tosiaan kohdistuu allaoleviin...

goronong ja cgn 21500

Vesi herahtaa kielelle muistakin, mutta nuo ovat ehkä omalla kohdalla ne odotetuimmat...
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: svalli - maaliskuu 08, 2015, 08:04:06 ap
Trinidad Perfume

Aromikkain kaikista Caribbean Seasoning lajikkeista.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Petri_1313 - maaliskuu 08, 2015, 19:27:28 ip
Naga Morich.


Tällä kaudella on 61 erilaista chinenseä Naga Morich:n lisäksi kasvamassa. Saa nähdä onko Naga morich suosikki vielä ensivuonna. ;)
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Nebs - maaliskuu 13, 2015, 19:00:56 ip
Äänet menee Pink Habanerolle ja Trinidad Perfumelle, vaikken vielä ole päässyt maistamaan. ;D
Alkaa aina vaan enemmän himottamaan tuo Orange Habanero kun sitä joka paikassa ylistetään, pitää vissiin hankkia ensi vuonna jokun muun übertulisen lisäksi.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Rähinä-Reetta - huhtikuu 01, 2015, 17:14:45 ip
Kyllä se yhä edelleen on Brasileiro Marimbondo. Viime kaudella löysin siitä jopa kirsikkakaramellin makua. Aateloi tuotteen kuin tuotteen.  ;D
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: MiM - syyskuu 27, 2015, 11:22:43 ap
Kautta on vielä jäljellä, joten en vielä äänestä, mutta nyt kuin ensimmäinen Fatalii kypsyi, se pompsahti kyllä erittäin vahvaksi ehdokkaaksi. Erinomainen aromi, ja tulisuus vielä jotenkin hallittavissa.

Omat Brasileiro Marimobondot ovat olleet aromiltaan todella vaisuja (verrokkeina scotch bonnet, pink habanero, fatalii, naga, scorpion, kaupan jeanette). Vielä on kuitenkin toive, että nyt sisällä kypsymässä olevat isommat marjat yllättäisi positiivisesti.

21500 taitaa kuulua ensi kauden idätettäviin, jos ylipäätään pistän jotain uutta tulemaan.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: PeLi21 - lokakuu 08, 2015, 16:01:11 ip
Viime vuosina on aina ollut jokin näistä kasvatuksessa: Scott Bonnet, Tobaco Sweet tai Bonda. Tällä kaudella vain SB Big Sun, joka jäi tulisuudeltaan jotankin vaisuksi. Kuuluu kuitenkin suosikkeihin. Täytyy homma ensi kesäksi MoA Scotch Bonnettia.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: MiM - marraskuu 16, 2015, 22:18:02 ip
Jep. Nyt kun ensimmäisen kerran olen onnistunut joitakin chinejä itse kasvattamaan, Fatalii nousi niistä ehdottomaksi ykköseksi. Antoi hyvän sadon ja maku on erinomaisesti kohdallaan.

Ja ykköskäyttö sille on Fatalii-suklaa (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10290.msg319813#msg319813) NAM  :-*
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: rasse - marraskuu 23, 2015, 07:32:17 ap
Äänet meni Scotch Bonnetille, Naga Morichille ja Rocatolle. Suurinta osaa tuossa listalla olevista en ole kyllä maistanutkaan... :D
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Whili - helmikuu 19, 2016, 21:21:57 ip
Äänestyksessä pärjäsivät parhaiten, eikä ollut edes yllätys, Naga ja Orange Haba.
Kolmossijasta käytiin sitten kova kisa; Fatalii on koviten ääniä kalastanut, mutta kun tuo sisältää useamman lajikkeen...  ???
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: MiM - helmikuu 20, 2016, 16:07:05 ip
Onko erivärisillä Fataliilla suuriakin makueroja? Jos ovat suhteellisen samanlaisia niin jo äänestämäni keltainen kelpaa minulle hyvin, mutta jos erot ovat isompia, niin voisi ehkä joskus kokeila muitakin.
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: Whili - helmikuu 21, 2016, 09:44:29 ap
Lainaus käyttäjältä: MiM - helmikuu 20, 2016, 16:07:05 ip
Onko erivärisillä Fataliilla suuriakin makueroja? Jos ovat suhteellisen samanlaisia niin jo äänestämäni keltainen kelpaa minulle hyvin, mutta jos erot ovat isompia, niin voisi ehkä joskus kokeila muitakin.
Ehdottomasti suosittelen myös Chocolate Fataliin kokeilemista. Valkoisesta ei ole tarkkaa makumuistoa, mutta kehuvat (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15911.msg325236#msg325236) aromikkaaksi..
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: chipe - helmikuu 21, 2016, 19:22:43 ip
Keltainen ja Chocolate Fatalii ovat ainakin ihan erilaiset hedelmät. Keltainen on hyvin tulinen ja hedelmäinen kun taas suklaa on hyvin mieto ja rakenteeltaan jotenkin erikoisen rapea ja maultaankin aika erilainen. Molemmat oman tulisuusluokkansa eliittiä IMHO.

Mulla tusina Chocolate Fataliita +1 keltainen taimella täksi vuodeksi :).
Otsikko: Vs: Suosikki-chinence 2015
Kirjoitti: MiM - helmikuu 21, 2016, 19:39:45 ip
OK, kiitos tiedoista! Laitetaan siis suklaa Fatalii ensi vuoden listalle (ellei tusina ole sinulle iikaa, ja haluaisit lähettää yhden Helsinkiin ;)

Tällä hetkellä kun minulla on ainoastaan Fatalii-suklaata. Keltaisen fataliin sato on nimittäin jalostunut lähes kokonaan taloussuklaan kanssa. Kaveritkin tykkää.