maaliskuu 19, 2024, 07:52:16 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Foorumille parempi chilitietokanta

Aloittaja cortezz, helmikuu 22, 2010, 22:31:12 ip

« edellinen - seuraava »

Kaltsu

Ehkäpä hieman provoa. Ei auta hermostua.  :)

LainausMutta kun sitä VÄÄRÄÄ tietoa on niin maan perkuleesti, joka paikassa... Sad


Etkö katso velvollisuudeksi korjata asioita oikein, jos sinä vain tiedät totuuden? Jos asioihin ei kukaan puutu niin väärä tieto vain leviää.

Mihinkä omat tietosi perustuvat? Ovatko ne maailmalla hyväksytty tosiasioiksi? Ovatko ne oikeita, jos ovat niin äkkiä päivittämään sivujasi, koska silloin tietäisin mistä saisin oikeaa tietoa.  ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 16, 2010, 02:42:25 ap
Wanha työvälineeni Dreamweaver kasvoi ohitseni. Siitä tuli ammattilainen web-työssä, minusta ei...  En ymmärrä hevon helvettiä koko pirun ohjelmasta tänä päivänä. 8) Viimeisin päivitysyritykseni Infernoon oli massiivinen katastrofi. ;) En saanut menuja enkä mitään toimimaan. Ja vaikka moni on vuosien varrella tarjoutunut auttamaan tässä tekniikkapuolessa, jota wanha ei enää tajua, nämä nyt vaan ovat sellaisia juttuja, mitä ei oikein osaa tehdä tiimityönä. Ihmettelenkin sitä, miksi PC-puolella ei (tietääkseni) ole ainuttakaan oikeasti hyvää jälkeä tekevää websivugeneraattoria tyyliin Maceissa (taas kerran tämä teema ;) ) joko vakiona tai halvassa lisäpaketissa tuleva sovellus, jolla kokemukseni mukaan tekee (tietyissä rajoissa) oikein hyvän näköiset, nykyaikaiset ja erittäin helposti ylläpidettävät sivut nopeasti ja helposti...


Olisikohan joku serverillä pyörivä CMS systeemi toimiva ratkaisu ? Joomla, Wordpress, Drupal tms.? Noiden pystytys on suhteellisen simppeli homma eikä koodista tarvitse tajuta mitään vaan ylläpito tapahtuu selaimen kautta. Tosin nuo vaativat serverin päähän PHP:n ja tietokannan (MySQL). Monessa Webhotellissa noiden asennukseen on valmiit työkalut jolloin systeemi asentuu parilla klikkauksella mutta ei ainakaan Joomlan ja Drupalin asennus "käsityönäkään" kovin hankala ollut. Noihin löytyy aikahyvin erilaisia vapaasti käytettäviä teemoja joilla ilmeen saa kutakuinkin haluamakseen ilman koodaustakin.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - heinäkuu 16, 2010, 08:20:06 ap
Ehkäpä hieman provoa. Ei auta hermostua.  :)

LainausMutta kun sitä VÄÄRÄÄ tietoa on niin maan perkuleesti, joka paikassa... Sad


Etkö katso velvollisuudeksi korjata asioita oikein, jos sinä vain tiedät totuuden? Jos asioihin ei kukaan puutu niin väärä tieto vain leviää.

Mihinkä omat tietosi perustuvat? Ovatko ne maailmalla hyväksytty tosiasioiksi? Ovatko ne oikeita, jos ovat niin äkkiä päivittämään sivujasi, koska silloin tietäisin mistä saisin oikeaa tietoa.  ;)


Ei huvita leikkiä maailmanparantajaa eikä besserwisseriä - Chileman tekee omaa juttuaan omalla tavallaan. Infernon "totuus" taas on Infernon "totuus" - siihen saa uskoa tai olla uskomatta. Mutta keskimäärin siellä ovat faktat kyllä kohdallaan, eli pahimmat mokat on vuosien mittaan korjattu. Se hyöty on harvasta päivitystahdista. ;)

papereeka88

NO nyt menee itsellä infernon kanssa katsomukset ristiin sillä itsestä olisi oikein hienoa,että kun laittaisi hakusanaksi habanero niin siitä löytyisi monta sivullista tietoa lajikkeista ja variattioista ja hybrideistä :D tosin tiedän hyvin,että tuo on utopiaa,mutta aina saa haaveilla?Ajatuksissa myös kävi tuo 10 eri jalapenoo variaation kasvatus,mutta sitten tulee se todellisuus vastaan ja pitäähän sitä muutakin kasvatella,että voi uskottavasti väitellä muista lajikkeista :D Mutta tuollainen wikipedia tyyppinen tietokanta olisi hieno :)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Legoinsinööri

Taisi olla habaneropointti enemmän se kun markkinoinnin takia puolet chileistä on nykyään "habaneroja".

Neofelis

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 16, 2010, 02:42:25 ap
Ihmettelenkin sitä, miksi PC-puolella ei (tietääkseni) ole ainuttakaan oikeasti hyvää jälkeä tekevää websivugeneraattoria tyyliin Maceissa (taas kerran tämä teema ;) ) joko vakiona tai halvassa lisäpaketissa tuleva sovellus, jolla kokemukseni mukaan tekee (tietyissä rajoissa) oikein hyvän näköiset, nykyaikaiset ja erittäin helposti ylläpidettävät sivut nopeasti ja helposti...


Eikös wikityyppinen ratkaisu olisi tähän melko hyvä? Helppo muokata ja lisäillä ja kategoriatkin saa kätevästi tehtyä. En itse ole kokeillut, mutta muistelen, että ainakin PmWikiä olisi kehuttu. Äkkiseltään katsottuna sillä voi laittaa salasanankin ryhmille tai sivuille, joten voit muokata sitä kokonaan yksinäsi tai vaikka tehdä erillisen habaneroalueen, johon muutkin voivat lisätä varianttejaan.

En tiedä kuinka helppoa käyttöönotto tai teeman luominen on, mutta luulisi että ainakin tietojen lisäily sen jälkeen onnistuu vaivatta. Toivottavasti muukin, koska mieluusti lukisin lisää Inferno-tietoutta.

Aketza

Minäkin näkisin wiki-tyyppisen tietokannan aika kätevänä. Esim. Minulla on cayenne ja haluaisin tietää siitä vähän tarkemmin, mm. onko cayennellä jotain erityisvaatimuksia kasvatukseen tai kuinka paljon vaatii vettä kesällä ja talvella. Mutta niitä ei löydy, koska kukaan ei ehdi millään yksin kirjoittamaan jokaisesti chili-lajista paljoa. Tässä vaiheessa kysyisin sitä foorumilta, mutta foorumi osaa välillä olla vähän sekainen eikä sieltä aina löydä vaikka etsisikin, että onko samasta aiheesta joku jo kirjoittanut. Ja jos kaikki kysyvät samaa asiaa (mikä tapahtuu täällä kyllä aika usein), tulee foorumi vielä sekaisemmaksi. Jos taas olisi tietokanta, jota jokainen voisi päivitellä, tietokanta paisuisi paljon isommaksi kuin Infernon tämän hetkiset sivut (Infernolla menisi myös vähemmän aikaa, kun hänen ei tarvitse kaikkea itse tehdä). Eihän noita kaipaamiani tietoja välttämättä silloin ole, kun niitä etsin, mutta kun löydän vastauksen, voin päivittää sen sinne jolloin seuraavat löytävät sen helposti sieltä. Tietenkin, jos joku laittaa sinne vääriä tietoja, kannattaisi ehkä avata tänne wiki-tietokannalle oma osio jossa näistä voisi keskustella. Ja jos joku tahallaan poistaa tekstejä, yms, eikös siellä pysty antamaan IP-porttikiellon?

Ja jos tämä toteutetaan, kannattaisi antaa yleiset ohjeet, että ensin etsii Wiki-hausta, sitten menee Infernon sivuille etsimään, tämän jälkeen etsii sitä foorumeilta ja viimeisenä kysyy sitä foorumeilta. Ja kun saa vastauksen, laittaa asian Wikiin.

Tai jos tätä ei tule, hakusysteemi olisi Infernon sivuille aika kätevä. Myöskin vähän jotain uutta päivitystä...

Rusakko

Asentelin huvikseni wikin omalle serverilleni
osoite on http://rusakko.dy.fi/chiliwiki
Jos joku haluaa koittaa tuollaista tietokantaa kirjoitella niin siitä vaan, jos ei niin poistan kokeilun turhana
FAKTAA:
Tuo kyseinen wiki engine on valittu ihan sattumanvaraisesti ja voidaan varmasti päivittää järkevämpään jos siihen on tarvetta.
Wiki pyörii kotiserverilläni joten en vastaa katkoksista. Tarvittaessa siirretään järkevämpään paikkaan.
Koska toimitaan serverilläni, varaan oikeuden poistaa tuon koneeltani jos kaistani häviää :)
Tai jos tuota käytetään väärin niin poistan koko setin.
Lupaan kuitenkin ennen mitään poistoja missään tapauksessa tehdä tuosta backupin ja antaa halukkaille täällä foorumilla tai yhdistyksen jäsenille.
En tiedä tuosta enginestä mitään enkä ehdi perehtyä kun huomenna on kaverin polttarit :) tutkikaa itse, koitin että toimii ainakin. Älkää kyselkö minulta miten teen tuolla jotain vaan koittakaa ja jos joku jotain keksii niin tiedon saa tietysti jakaa. Uusi sivu ainakin luodaan kirjoittamalla otsikko hakasulkeisiin[] ja sitten avaamalla kyseinen sivu ja painamalla tekstin perässä olevaan kysymysmerkkiä joka aukaisee juuri luodun sivun jonne voi kirjoittaa juttua

Legoinsinööri

heinäkuu 17, 2010, 09:35:29 ap #28 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 17, 2010, 09:38:12 ap käyttäjältä Legoinsinööri
Mä kattelin myös wikin aloitusta perjantaina, mutta kun puuttuu palvelin niin jäi katselut lyhyeen. Wikissä ainakin kätevää on että sen aiheet voi rönsyilllä aivan loputtomiin. Ei siis tarvitse pitätyä ainoastaan lajikkeissa vaan voi laittaa muutenkin kasvatuksesta. Voin yrittää tehdä jotain sisältöä, mutta todennäköisesti lähinnä muista lähteitä.

Miltä sivustoilta noita tietoja kannattaa kerätä niin että ne olisi mahdollisimman pitkälti faktaa? Entä mitä sarakkeita (ulkonäkö, maku, tulisuus, kasvatusohjeet, jne.) jokaisen lajikkeen tiedoissa pitäisi olla?

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Legoinsinööri - heinäkuu 17, 2010, 09:35:29 ap
Mä kattelin myös wikin aloitusta perjantaina, mutta kun puuttuu palvelin niin jäi katselut lyhyeen. Wikissä ainakin kätevää on että sen aiheet voi rönsyilllä aivan loputtomiin. Ei siis tarvitse pitätyä ainoastaan lajikkeissa vaan voi laittaa muutenkin kasvatuksesta. Voin yrittää tehdä jotain sisältöä, mutta todennäköisesti lähinnä muista lähteitä.

Miltä sivustoilta noita tietoja kannattaa kerätä niin että ne olisi mahdollisimman pitkälti faktaa? Entä mitä sarakkeita (ulkonäkö, maku, tulisuus, kasvatusohjeet, jne.) jokaisen lajikkeen tiedoissa pitäisi olla?


Faktaa... siinä totisesti missio. :)  Tähänastiset laajemmat chilitietokannat kun ovat muuttuneet alta aikayksikön lähinnä näennäistiedoksi malliin "punainen hedelmä, aika tulinen, maistuu ihan habanerolta, kasvaa mullassa" - hienoin valokuvin. Joskus jopa oikeasta lajikkeesta. ;)  No, piruilu sikseen. Ihmisiä kiinnostavat eri asiat. Jollekulle saattaa tarkka kasvupaikka Google Earth-linkkeineen olla tärkeä, toista ei voisi vähempää kiinnostaa. Joku voi saada nirvanan siitä tiedosta, että jollain baccatumilla on aivan erityisen suuri tai pieni kukka. Tai että hedelmä muuttaa väriään sateenkaaren väreissä ja on lopulta läpikuultavan punainen. Nuo sarakkeet ovat siitä vähän kyseenalainen juttu, että ne houkuttelevat hyvin helposti juuri yhdentekevään "hedelmä: punainen, tulisuus: on" -tyylin näennäisinformaatioon. Eli täyttämään maksimaalisella nopeudella taulukot minimaalisen mielenkiintoisella tiedolla ja keskittymään lähinnä nätteihin valokuviin. Jos niihinkään.
¨
En ehkä haluaisi nähdä jotain "Butt Molokia" -kuvausta malliin: "oranssi hedelmä, tulinen, vihreät lehdet, kukkia on, tuotti minun kotona 2011 yhden hetelmän ja kissa söi sen". Ja tuotahan siitä tulee, jos tietokannasta tulee vapaa kaikille. Sieltä tulee löytymään 100 kpl "vihreä chili" -nimikkeitä, joissa lukee "vihreä, vahva, enon isotädin pojanpojan säynävä toi 20 vuotta sitten roodokselta. Vai oliko se nyt epsanjasta? Ehkä se olikin yyberooberista, tillertaaliasta, 10 vuotta sitten. Kasvaa ylöspäin. Monta lehteä ja kukkaa. Laitan kanankakkaa multaan."  Liitteenä valokuva, jossa musta mies hymyilee savimajan edessä hampaat valkoisina ja pitelee kädessään jotain mikä saattaisi ollakin chili. Tai sitten joulukoriste.

Ois kyllä hyvä, jos esim. Infernossa kuvatut lajikkeet sisältäisivät suoran "sosiaalisen" linkin - eli PI-666666:n kuvauksen alla tai sivussa olisi sitten jonkun sitä kasvattaneen kommentti: "Inferno on ihan perseestä! Mene homo ruotsiin!" ... tai ehkä mieluummin: "Mulla oli ihan eri näköinen hedelmä ja vastoin tota kuvausta, oli oikein satoisa ja kylmänkestävä!"  Eli yhdistelmä "virallista" tietoa ja sitten yhteisön antamaa lisäinfoa.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 17, 2010, 15:29:44 ip... Faktaa... siinä totisesti missio. :)  Tähänastiset laajemmat chilitietokannat kun ovat muuttuneet alta aikayksikön lähinnä näennäistiedoksi malliin "punainen hedelmä, aika tulinen, maistuu ihan habanerolta, kasvaa mullassa"

Olen samoilla linjoilla Infernon kanssa. Valmiiksi lokeroitu muodostuu hyvin pian hyvin kaavamaiseksi ja toistaa itseään. Onhan noillakin tiedon murusilla tietysti käyttöä aloittelijalle, joka ei lajeista ja lajikkeista mitään tiedä.

Kommentointi, korjaus ja täydentävän tiedon lisäysmahdollisuus siinä Wikissä pitää vähintään olla, kuten normaalissa Wikissä onkin. Aloittelijan tietokannaksi voisi hyvinkin ajatella muutamaan perusasiaan keskittyvää, kunhan siinä on laajentumismahdollisuus. Jos minä esimerkiksi olen kokeillen havainnut, että Perun Andeilla 3000 m korkeudessa kasvavalle chilille on hyödyllistä antaa hapanta maaperää, tuollainen havainto pitäisi olla sovitettavissa mukaan noiden värin, koon, tulisuuden yms. lisäksi. Rinnakkaisnimet pitäisi voida niputtaa helposti, sillä niitä on paljon. Ruokakäyttö olisi oivallinen lisä, mutta ei kai tuonne reseptejä mahdu.

Tuollahan se jo on: http://www.chiliyhdistys.fi/pages/fi/chilitietokanta/c.-baccatum.php
Jonkun pitäisi vain ylläpitää ja laajentaa sitä.

Legoinsinööri

heinäkuu 17, 2010, 19:06:52 ip #31 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 17, 2010, 19:13:00 ip käyttäjältä Legoinsinööri
Nojoo eihän noita ihan mitattomasti eri värisiä ole, mutta esim. tulisuudessa ajattelin hieman tarkemman kuvailun olevan mahdollista tyyliin mukava tasainen jälkipolte vs. hitsipilli survottu suuhun. Parhaiten varmasti lajiketta osaa kommentoida sellainen henkilö joka sitä on kasvattanut eikä sekään aina se absoluuttinen totuus ole.

Sarakkeita ajattelin näin alkuun vähän lähtökohtana, että on jotain mistä aloittaa. Toki vaikka ne valmiit sarakkeet löytyykin niin sieltä voi droppia pois ne jotka ei olennaisilta vaikuta ja lisätä omiaan. Juuri niitä hyviä puolia muokattavuudesta mitä wikissä on.

Se vissiin on jo tullut ilmi että chileistä olevaa FAKTAtietoa on todella vähän. Varmaan johtuu siitä kuinka vähän aikaa sitten chilejä on alettu tutkimaan. Voidaan ehkä siis suosiolla kuopata nimiehdotus "lopullisen totuuden keidas".

Luulisi että lajikkeiden omaan infoon saisi lisättyä jotain alustavaa ruokakäyttöä ja reseptit jotenkin yhdistettyä siihen eri osiossa.

Homo-Inferno voi nyt lopettaa sen näräämisen siellä ja antaa parempia ehdotuksia :P Sulla on sentään "jotain" kokemusta vastaavasta. Itse koen vaan helpommaksi lähestyä aihetta alkaen tekemään ja katsoa sitten futaako se vai ei. Toisaalta en myöskään tiedä saako tällä mitään uutta aikaiseksi, mutta ajatuksena se että kaikki info löytyy samasta paikkaa ja suhteellisen helposti on ehkäpä se ero perus chilitietokantaan ja parannus foorumeiden tiedonhausta.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Legoinsinööri - heinäkuu 17, 2010, 19:06:52 ip
Nojoo eihän noita ihan mitattomasti eri värisiä ole, mutta esim. tulisuudessa ajattelin hieman tarkemman kuvailun olevan mahdollista tyyliin mukava tasainen jälkipolte vs. hitsipilli survottu suuhun. Parhaiten varmasti lajiketta osaa kommentoida sellainen henkilö joka sitä on kasvattanut eikä sekään aina se absoluuttinen totuus ole.

Sarakkeita ajattelin näin alkuun vähän lähtökohtana, että on jotain mistä aloittaa. Toki vaikka ne valmiit sarakkeet löytyykin niin sieltä voi droppia pois ne jotka ei olennaisilta vaikuta ja lisätä omiaan. Juuri niitä hyviä puolia muokattavuudesta mitä wikissä on.

Se vissiin on jo tullut ilmi että chileistä olevaa FAKTAtietoa on todella vähän. Varmaan johtuu siitä kuinka vähän aikaa sitten chilejä on alettu tutkimaan. Voidaan ehkä siis suosiolla kuopata nimiehdotus "lopullisen totuuden keidas".

Luulisi että lajikkeiden omaan infoon saisi lisättyä jotain alustavaa ruokakäyttöä ja reseptit jotenkin yhdistettyä siihen eri osiossa.

Homo-Inferno voi nyt lopettaa sen näräämisen siellä ja antaa parempia ehdotuksia :P Sulla on sentään "jotain" kokemusta vastaavasta. Itse koen vaan helpommaksi lähestyä aihetta alkaen tekemään ja katsoa sitten futaako se vai ei. Toisaalta en myöskään tiedä saako tällä mitään uutta aikaiseksi, mutta ajatuksena se että kaikki info löytyy samasta paikkaa ja suhteellisen helposti on ehkäpä se ero perus chilitietokantaan ja parannus foorumeiden tiedonhausta.


Homo-Inferno (kuka hän on? ;D ) nyt lähinnä kuvaa omia kokemuksiaan asioista. ;) Eli haasteita ja esteitä, jotka pitäisi välttää. Infernon sivut on tehty aikalailla sen filosofian pohjalta, että mitä hyvänsä tietoa siellä onkin, valtaosa siitä on todistettavasti oikeaa. Ei kaikki, myönnän - mutta valtaosa. Jos katselee sen lajikekuvauksia (ja unohtaa jotkut, jotka ovat täyttä paskaa), huomaa yhden piirteen: lajikkeita ei olla käsitelty minään "taulukkoina" tai antaen numeroarvoja ominaisuuksille. Okei, tulisuudelle usein kyllä, mutta senkin tiedon paikkaansa pitävyyttä vähän epäilen...  Kuvauksissa on keskitytty lajikkeiden erityispiirteisiin! Jos sellaisia siis on. Tällä on uskoakseni vältetty tietty "matematiikka" mallia "Naka Molokialla on näköjään tulisuus 9.5, Brööt Molokialla 10. Valitsen siis kasvatettavaksi Brööt Molokian."  Eli tietty hevonpaska. ;)  Sillä chilien erot kasvatusolojen yms. mukaan ovat aivan huikeita.

Itse väittäisin vakavalla naamalla, että chilien kasvatuksessa suuri ellei suurin osa viehätyksestä on "taikaa". Tarinoita. Mainetta. Tunnetta. Jos jätetään ihan huippurationaalinen ruoanlaitto sivuun (siinähän pyritään ennustettavaan, taattuun tulisuuteen, makuun, tms.), valtaosalla meistä on jonkinlainen tunneside kasvattamaamme chilikasviin! Jollekulle se voi olla tieto vaikkapa kasvin alkuperästä jossain Ecuadorin intiaanikylässä. Jollekulle toiselle jotain muuta.

Emme mielestäni tarvitsekaan lisää "numeroita" - vaan lisää taikaa! Lisää tarinoita! Capsicum lanceolatumin takana on paitsi hieno, nätti, äärimmäisen uhanalainen villichili, myös hieno tarina kasvin jo oletetusta sukupuuttoon kuolemisesta ja uudelleen löytymisestä!

Tabascollakin on tarinansa! Samoin lukemattomilla muilla, tutuillakin lajikkeilla. On esim. synti, ettei Inferno ole kuvannut kunnolla Unkarilaisen, eurooppalaisittain täysin poikkeavan chilipaprikakulttuurin syntyvaiheita! Niillä, jos millään, syntyisi tarinoita, jotka sytyttävät intohimon asiaan! :)

Täsmälleen tästä syystä Inferno ei ole koskaan ollut tietokanta. Se on kokoelma tarinoita chilistä. Tositarinoita.

Mutta konseptia voi varmasti parantaa. Tekniikka ei ole asiassa olennaista; on se Wikiä tai jotain muuta, tärkeintä on se, että se tuottaa meille tarinoita, jotka ruokkivat intohimoamme chiliin! :)

MasaT

Joo. Chilien kasvatus tuntuu vaihtelevan mutta alkuperä pitää infernon sivuilla ja varmaankin myös maku! :)
Tabascollakin on tarinansa!
Eikö kukaan ole älynnyt soveltaa tabascon valmistusta habaneroihin??
Kyllä chileissä on taikaa!

hessi

olen samalla linjalla Infernon ja Chilivaarin kanssa....
yhdistyksen sivut olisi hieno saada kuntoon...
Infernon sanoihin luotan täysin :)
hän on minulle se guru, joka saa uuden kipinän tarinallaan aikaan :)
Taikaa, tarinoita ja todellakin tunnetta,
näitä kaikkia on varmaan kaikilla chiliharrastajilla...
Tunne on minulle tärkeä, minä saan nautintoa uuden chilin hipaluksesta :)
tulee vahva tunne kasviin, usko sen kasvuun...

ja toki sivustoissa on kehittämisen varaa...
miten ja koska, se on ajan kysymys,
mutta myös sivuston käyttäjät voisivat ajatella tarkemmin missä ja mitä vastaavat !
Kasvun ihme ei ole niin yksiselitteistä kuin moni luulee...
siihen tarvitaan niin paljon eri tekijöitä ja varsinkin sitä  t a i k a a :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Rusakko

Entäs jos olis blogi sivusto jonne Inferno ja ehkä pari muuta ylläpitäjää lisäilis lajikkeita ja niistä selostusta, jokaisen omaksi sivukseen ja hyvin jäsenneltynä. tuonne voisi sitten jokainen rekisteröitynyt kommentoida omia kokemuksiaan kyseisestä lajikkeesta.
Tämä siis oletuksena ettei yhdistyksen lajikekanta ole toimiva. Joka tietysti olisi paras vaihtoehto

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 17, 2010, 15:29:44 ip
Ois kyllä hyvä, jos esim. Infernossa kuvatut lajikkeet sisältäisivät suoran "sosiaalisen" linkin - eli PI-666666:n kuvauksen alla tai sivussa olisi sitten jonkun sitä kasvattaneen kommentti: "Inferno on ihan perseestä! Mene homo ruotsiin!"


Mjahas... Tossa kyl pitäis lukea "Mene homo ruotsiin ja vedä 20 litraa REAKTORIA!!11111"

Oikeasti arvostan, että Inferno jaksaa pitää tuota kantaansa edelleen netissä, ainoa oikeasti hyvä tietokanta suomeksi yhdistyksen keskeneräisten sivujen ja tämän foorumin lisäksi.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!