toukokuu 12, 2024, 10:16:02 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Helpot ja nopeat hampparit aessun tyyliin

Aloittaja Aessu, lokakuu 05, 2010, 17:07:56 ip

« edellinen - seuraava »

Aessu

lokakuu 05, 2010, 17:07:56 ip Viimeisin muokkaus: lokakuu 05, 2010, 17:11:02 ip käyttäjältä Aessu
No niin, maailman helpoimmat ja nopeimmat hampparit valmistuvat näin.
Tarvikkeet yhteen hamppariin:
1/3 paketillinen naudan jauhelihaa
Sämpylä
Muutama salaatinlehti
(Juustoa)
Ketsuppia tai tomaattiviipaleita
Haluamasi mausteet
Majoneesi (itse tekemällä saa parhaan), omani oli mallia chili-valkosipuli

Hommahan lähtee liikkeelle heittämällä pannu levylle sekä levy täysille, pannulle nokare voita ja loraus öljyä.
Pannun kuumenemista odotellessa ehtii hyvin tehdä tarvittavat valmistelut. Eli ensin otetaan 1/3 paketillinen, eli noin 130g naudan jauhelihaa. Maustetaan suolalla ja pippurilla ja puristellaan/vaivataan käsissä sen aikaa että siitä tulee "mössöä" ts. jauhelihan rakenne ei enää erotu ja muovataan se suurinpiirtein palloksi.

Sen jälkeen painellaan siitä pihvi. Pihvistä kannattaa tehdä melko paljonkin isompi kuin sämpylä, koska se kutistuu paistettaessa! Kuvan pihvi on aikalailla sopivan kokoinen kuvan sämpylää varten.

Kun pannu on kuuma, eli voi/öljy-seos lähes savuaa nakataan pihvi pannulle. Paistetaan n. 2min/puoli, kääntämisen jälkeen maustan itse grillimausteella. Viimeisen 30s ajaksi nakataan pihvin päälle juusto jos sellaista hampurilaiseensa haluaa.

Kun pihvi on valmis, nostetaan se lautaselle tms. Ja laitetaan sämpylän puolikkaat ottamaan väriä ja lämpöä, noin 15s puoli. Levyn voi tässä vaiheessa jo ihan hyvin sammuttaa.

Kun sämpylät ovat lämmenneet, aloitetaan kasaaminen. Pohjimmaisen sämpylän päälle majoneesi, ketsuppi/tomaattisiivut ja salaatinlehdet.

Sitten pihvi sekä kansi päälle ja syömään.



Tätähän voi variaatioida loputtomiin, itse olisin nakannut sekaan vielä jokusen siivun pekonia jos olisi löytynyt. Myös kananmunat ja ananasrenkaat on todistettu toimiviksi hampparissa.
http://www.youtube.com/watch?v=OD4JPEyayus
Tuotetun tekstin määrä on suoraan verrannollinen nautittuun alkoholimäärään.
#365

Kaltsu

Mitäs cheddaria käytit? Olen koittanut etsiä markettien hyllyiltä hyvää voimakasta cheddaria, nimenomaan juustohampurilaisiin, mutta en ole sellaista löytänyt.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

.tomppa.

Itse olen muuten käyttänyt Euroshopperin juustoviipaleita, niitä sulatejuusto  :P

toimii todella hyvin ja sulaa alhaisessakin lämpötilassa, maku ei ole paras mutta toimii..   8)

ja totta on että vain mielikuvitus on rajana tuon hampurilaisen tekoon..

Hmm..  pekonia ja kokolihapihvi missä koskenlaskijaa..  :P   ja tietty se kananmuna..

chilihardhead.fi

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - lokakuu 07, 2010, 21:53:57 ip
Mitäs cheddaria käytit? Olen koittanut etsiä markettien hyllyiltä hyvää voimakasta cheddaria, nimenomaan juustohampurilaisiin, mutta en ole sellaista löytänyt.

Taitaa olla hankalampi tehtävä, täällä ei ole ainakaan tuuria ollu ???
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Aessu

Juu, jotain halppis cheddar-sulatejuustoa toi oli.
Pekoni on kyllä <3
http://www.youtube.com/watch?v=OD4JPEyayus
Tuotetun tekstin määrä on suoraan verrannollinen nautittuun alkoholimäärään.
#365

Sinttis

Itellä on tullut käytettyä Pilgrimin (?) cheddaria, semmosena palana mustassa pakkauksessa. On melko voimakasta, ja ns. oikeaksi cheddariksi (siis ei-sulatejuusto) kohtuuhintaista. Löytyy useimmilta edes kohtuullisesti varustelluilta juustohyllyiltä. Murenee aika helposti tosin, mut joutuu vaan laittaa pienempinä paloina burgerin väliin.

Aessu

Tulipas juuri värkättyä & syötyä versio jossa oli muuten samat kuin alkuperäisessäkin, mutta ketsupin tilalla tuoretta tomaattia sekä lisätty toinen pihvi, 4 siivua pekonia ja kananmuna. Olipas hyvää ja mahakin tuli täyteen...
http://www.youtube.com/watch?v=OD4JPEyayus
Tuotetun tekstin määrä on suoraan verrannollinen nautittuun alkoholimäärään.
#365

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: Sinttis - lokakuu 08, 2010, 16:06:14 ip
Itellä on tullut käytettyä Pilgrimin (?) cheddaria, semmosena palana mustassa pakkauksessa. On melko voimakasta, ja ns. oikeaksi cheddariksi (siis ei-sulatejuusto) kohtuuhintaista. Löytyy useimmilta edes kohtuullisesti varustelluilta juustohyllyiltä. Murenee aika helposti tosin, mut joutuu vaan laittaa pienempinä paloina burgerin väliin.


Onkos tämä nimenomaan keltaista, vahvaa ja siivutettua cheddaria. Kyllähän noita kovia cheddareita löytyy esim. Cathedral Extra Mature, mikä on kyllä oikein maukas cheddar.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Sinttis

Ei kun palana. Siivutettuna en itsekään ole nähnyt kuin sulatejuustoversioita.

shp

Pilgrims Choice, löytyy keltaista ja valkoista, ainakin shittareista. Kannattaa muutenkin tutustua paikallisen juustotiskiin =)
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

ana198

Itse en käytä rasvaa saati voinokaretta kun kyseessä on kumminkin jauheliha missä on enemmän kuin tarpeeksi rasvaa jo valmiiksi yhdelle pannulle.
Sämpylät tykkään lämmittää leivänpaahtimessa, kannattaa paahtaa mielummin liian vähän kuin paljon, kokeilemalla tulee hyvä.
Itse tykkään laittaa pihvin jauhelihaan kananmunan sitomaan sitä kokoon ja reilusti mausteita.
Väliin maun mukaan erilaisia tulisia kastikkeita +jalopeno siivuja.

Aessu

Kerettiläistä! Rasvaa pitää lisätä, koska se on HYVÄÄ! Ja ei siinä naudan jauhelihassa kyllä ole tarpeeksi rasvaa siihen pannulle... Kananmunaakaan ei tarvitse kun käyttää jotain muuta kuin sitä iänikuista sika-nautaa, pihvi kyllä pysyy kasassa.
http://www.youtube.com/watch?v=OD4JPEyayus
Tuotetun tekstin määrä on suoraan verrannollinen nautittuun alkoholimäärään.
#365