Tänään tehty laajoja tutkimuksia eri chililajien sopivuudesta sieniin.
Materiaalina haudutettu sieni ruokakermassa. keltavahveroa, torvisientä, vahakkaita, kuusi- ja leppärouskua jne.
Savustettu Hainan Chili ei sovi.
Savustettu Aju Cristal ei sovi
Mini Rocoto ok ja savustettu Boblano samoin. Muut kotona
Ei pidä savuchiliä tunkea joka ruokalajiin. Eikä chiliä ylipäätään.
Oman makutestailuni mukaan miedot tai keskituliset baccat sopivat parhaiten sienten kanssa. Trepadeira do Werner, Omnicolor, Aji cristal ym.
Herkkutattia en pilaisi millään, en laita edes mustapippuria hekkutattipaistokseen.
Nämähän ovat makuasioita.
Herkkutattiin ei ikinä Chiliä.
Itse laitan ihan pienen ripauksen mustapippuria.
Edellisen kirjoituksen jälkeisen testauksen kanssa alan olla Bluesmanin kanssa samaa mieltä. Sienten kanssa Chili, varsinkaan väkevät, eivät ole hyviä. Suola, kerma ja ihan ripsaus mustapippuria. Se on siinä
Lainaus käyttäjältä: DiscoKai - lokakuu 10, 2018, 18:16:21 ip
Herkkutattiin ei ikinä Chiliä.
Itse laitan ihan pienen ripauksen mustapippuria.
Edellisen kirjoituksen jälkeisen testauksen kanssa alan olla Bluesmanin kanssa samaa mieltä. Sienten kanssa Chili, varsinkaan väkevät, eivät ole hyviä. Suola, kerma ja ihan ripsaus mustapippuria. Se on siinä
Samat mausteet myös. Pekonia kun haluaa hiukan tuhdimpaa evästä sienistä, tai keittoon ja sitten jo tarvoitaan juuriselleriäkin siihen.
Sienet yleensä on aika pitkälle "mausteinen" maku, ja siksi ei oikein ainakaan omasta mielestä sovi chilien kanssa. Tai sopiihan ne samaan keitokseen, mutta jompi kumpi väistyy makujen puolesta.
Kantarellikeittoon en chiliä laittanut. Sitten tein samalla k-ruoka.com:in kantarellikeiton ohjeella keittoa suppilovahveroista ja laitoin sekaan puolikkaan podin Montufaria. Minusta se yhdistelmä toimi ihan hyvin, tosin vaimon mielestä vähempikin olisi riittänyt.
Erilaisia kokeiluja tehty eri sienilajeilla sellaisenaan sekä sekoituksena ja lopputulema on perheemme makunystyröiden perusteella yksinkertainen.
Sienet eivät sinänsä tarvitse chiliä, mutta jos haluaa chiliä laittaa niin alle nelosen vahvuuksia ja au-naturel. Poblano ainoa poikkeus. Poblano parempi kylmäsavustettuna.
Ugh, olen puhunut