toukokuu 14, 2024, 12:56:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero-marjahillo - Loistava hillo :)

Aloittaja velitys, huhtikuu 25, 2003, 23:07:58 ip

« edellinen - seuraava »

velitys

HABANERO-MARJAHILLON OHJE:

1kg PUNAHERUKOITA tai muita marjoja esim. mustikoita, mansikoita, vadelmia yms.
600g SOKERIA
PALJON HABANEROJA  :D

1. Perkaa ja huuhdo marjat. Punnitse.
2. Kuumenna marjat ja hienonnetut habanerot hitaasti ja anna niiden kiehua 5 min.
3. Lisää sokeri (vesi) ja kiehauta vielä 15 min. Sekoita silloin tällöin.
4. Kuori vaahto tarkoin pois, kun hillo on valmista.
5. Jaa purkkeihin ja jäähdytä. Voit kuumentaa purkit uunissa jotta bakteerit kuolevat.
6. Sulje purkit ja säilö kellariin tai jääkaappiin.

TÄRKEÄÄ HILLON TEOSSA:

-Paras habanerohillo tulee happamista marjoista
-Pektiinipitoiset marjat, kuten puolukat, karviaismarjat ja mustaheruka, keitetään veden kanssa, ettei hillosta tulisi liian kiinteää. (lisää keittovaiheessa 4dl vettä)
-Vaahdon kuoriminen suoritetaan vasta kun hillo on valmiiksi keitettyä, jotta kuorimisessa ei mene säilykettä liikaa hukkaan
-Valmis hillo säilyy kylmässä hyvin pitkään kunhan sokeri on yli 50% marjojen määrästä
-HABANERJA laitetaan tarpeeks,i jotta saadaan nähdä anopin ilme kun hän syö lettuja hillon kanssa ;)

Tämä ohje on loistava piristys kylmän, pimeän talven iltoihin.

Fatalii

Täytyypä sanoa että kuulostaapa vaan kertakaikkisen ja käsittämättömän hyvältä :D

Ei tässä aikaa olisi oikein kokkailulle, mutta eihän tuollasta voi passata... :)

Tuleepahan vaan mieleen mitä tuosta tulisi eri marjoilla kuten esim. mitä useimmista C.Baccatumeista voisi saada aikaan... :P
Tai sitten jos haluisi maistaa viimeistä hilloaan, voisi jokin Fatalii-hillo olla kohdallaan ;)

Noh... onhan sitten toisena vaihtoehtona esim nuo miedot, lähes tulettomat herkulliset baccatumit joista voisi saada tavaraa joka sopisi herkempiinkin suihin... :)

*kuola valuu*

Näitähän kannattaisi lisäillä tuonne resepti-osioihin vaikka täältä.. tai sitten tehdä mahdollsuus lisätä niitä itse tuonne... ?
Varsin kätevää olisi saada esim. kaikki reseptit tulostettua kerralla samasta paikasta.
Lisää vaan reseptejä kokki-ihmiset!! (tai ne jolile siihen sattuu aikaa jäämään kaiken tämän kasvatushässäkän keskeltä!!) :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

kyris

Nuo chili marmeladit ovat kyllä pirullisen hyviä!

Itse tein appelsiini-habanero marmeladia, ja useampikin on kehunut. Alkuun ovat kyllä olleet "hieman" skeptisiä...

Laitan nyt tänne ruoka puolellekin linkin Chili-resepti kantaan

Osoite on hieman hankala eli,http://tuohikotinvpk.valkeala.fi/chili/mainrecipe.asp?search=%25

Reseptejä saa lisättyä osoitteesta http://tuohikotinvpk.valkeala.fi/chili/addrecipe.asp

Vaatii tunnarin ja salasanan, jotka ovat lähinnä tarkoitettu häirikkö karkoitteeksi, eli eivät sinänsä ole salaisia.

Tunnus: Capsicum
s-sana: Chinense

Kummatkin siis isolla C:llä.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "kyris"Laitan nyt tänne ruoka puolellekin linkin Chili-resepti kantaan

Osoite on hieman hankala eli,http://tuohikotinvpk.valkeala.fi/chili/mainrecipe.asp?search=%25

Reseptejä saa lisättyä osoitteesta http://tuohikotinvpk.valkeala.fi/chili/addrecipe.asp

Vaatii tunnarin ja salasanan, jotka ovat lähinnä tarkoitettu häirikkö karkoitteeksi, eli eivät sinänsä ole salaisia.

Tunnus: Capsicum
s-sana: Chinense

Kummatkin siis isolla C:llä.

Tosiaan, täytyykin nyt muistaa linkata Infernon ruokaohjesivut tuonne! Mielessä kyllä usein mutten saanut aikaiseksi, sorry itse kullekin ruokaohjeita odottavalle!  :p

Aji Inferno

Nyt pitäis olla reseptikannan Infernon ruokaohjesivulla linkkinä. Parannan asiaa vielä, nyt oli lähinnä pikakorjaus.

Pertsa

tein äsken seuraavaa: otin jääkaapista isipapan tekemää mansikkahilloa purkillisen. kaivoin pari pikkupussillista habanerojauhetta(long chocolate ja gold bullet) ja ripottelin ne hillon sekaan. laatikosta ensimmäisenä käteen osui haarukka jolla sekoitin ainekset kunnolla. koemaistos...lisää habanerojauhetta(long chocolate). seuraavaksi 2 digestive keksiä ja niiden väliin ruokalusikallinen tuota jaloa nektaria....moottoriin, ekana maistuu keksille, sitten mansikalle....polttaa. ja vielä se habaneron makukin ilmaantuu suuhun. TÄTÄ LISÄÄ!!!!!!nyt on puolipakettia keksejä tuhottu ja tuntuu että koko pää on tulessa, tämä on sitä tulista ja hyvää. ihmiskunta on ollut onnekas kun on saanut näin hyvän nautintoaineen: CHILIN!!!!!
Meillä määrää Nainen!

Arcane

Tässä iltani ratoksi keittelin sitten tuota hilloa, ja se on, vaikka itse sanonkin, parasta hilloa jota koskaan olen maistanut. Punaherukan ja habaneron maku on sopusoinnussa, polte on juurikin sopiva. Onneksi tätä ihanuutta tuli tehtyä reilusti.

Aji Inferno

Kuulostaisi kaupallisestikin tekemisen arvoiselta tavaralta, nam..! :)

svalli

Kaksi persikkapuistamme ovat tänä vuonna taas tuottaneet hyvän sadon. Brandyyn säilöttyjen persikoitten lisäksi kokeilin Habanero-persikkahilloa. Oransseja habaneroja on kypsynyt vasta pari, joten otin pakastimen kätköistä viimekesäisiä Chocolate Habaneroja. 1,7 kiloa persikkaa maustui sopivaan tulisuuteen parilla siemenettömällä suklaahabanerolla.

Todella hyvää pannareitten kanssa. Sopisi varmaan hyvin myös suklaatäytekakun täytteeksi. Poltteen tuntee syödessä hyvin, mutta sitä ei tarvitse heti sammuttaa sammiollisella piimää, eli ei mitään machokamaa.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

jannes81

Toimii Nagan ja lemon dropin kanssa oikein kivasti mansikkahillo. Tänään tein setin missä on Red fatalii, lemon drop ja black naga. Huomenna maistellaan. :)