huhtikuu 19, 2024, 06:22:44 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


vastahanka.fi - uusi ruokablogi

Aloittaja Janne, marraskuu 08, 2012, 19:29:42 ip

« edellinen - seuraava »

Janne

Saapi käydä katsomassa ja kommentoimassakin eilen avattua blogia. Tarkoitus on kirjoitella vähän kaikesta, etenkin ruokaan liittyvästä sekä toki myös chilistä :)

http://vastahanka.fi

ainakin seuraavat pari viikkoa varmaan tupsahtelee liki päivittäin jotain pientä tuonne.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

TunturiTiger

Miten noi siankorvat pitää oikein tehdä? Paistetaam vissiin niin kuin pekoni. Ainakin siltä se vaikutti, kun niitä joskus Tallinnassa tuli maistettua. Ei muuta ku valkosipulidippi ja litran tuoppi eteen ja se on siinä! ;)

Whili

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - marraskuu 09, 2012, 18:58:57 ip
Miten noi siankorvat pitää oikein tehdä? Paistetaam vissiin niin kuin pekoni. Ainakin siltä se vaikutti, kun niitä joskus Tallinnassa tuli maistettua. Ei muuta ku valkosipulidippi ja litran tuoppi eteen ja se on siinä! ;)


Kysy koiriltas, ne varmaan ainakin diggaa  ;)

Janne

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - marraskuu 09, 2012, 18:58:57 ip
Miten noi siankorvat pitää oikein tehdä? Paistetaam vissiin niin kuin pekoni. Ainakin siltä se vaikutti, kun niitä joskus Tallinnassa tuli maistettua. Ei muuta ku valkosipulidippi ja litran tuoppi eteen ja se on siinä! ;)

Jumaleisson, nyt alkoi naama punottaa. Mä pistelin ne suoraan paketista kylmänä napaan, ei tullut mieleen että olis voinut paistaa rapeaksi :D

edit: no sainpa ainakin uuden blogikirjoituksen aiheen jossa korjataan erhe...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

wille

Me likes. Selkeä ja tyylikäs blogi.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Janne - marraskuu 09, 2012, 19:59:26 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - marraskuu 09, 2012, 18:58:57 ip
Miten noi siankorvat pitää oikein tehdä? Paistetaam vissiin niin kuin pekoni. Ainakin siltä se vaikutti, kun niitä joskus Tallinnassa tuli maistettua. Ei muuta ku valkosipulidippi ja litran tuoppi eteen ja se on siinä! ;)

Jumaleisson, nyt alkoi naama punottaa. Mä pistelin ne suoraan paketista kylmänä napaan, ei tullut mieleen että olis voinut paistaa rapeaksi :D

edit: no sainpa ainakin uuden blogikirjoituksen aiheen jossa korjataan erhe...


Välitön repeeminen! ;D ;D

LupeKani

No eikös se Janne heti vetänyt vastahankaan kun noin meni noita korvia maistelemaan ;)  Jatkakaa!

JaloPena

Asiallisesti tehty mukava blogi, hieno homma. Laitetaanpa kirjanmerkkeihin :)

(mutta siankorvia en osta kuin koiralle... ;) )
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

SK

Alkaa kyllä niin loistavasti, että seurantaan menee. Hyvät naurut näin yövuoroon.... ;D

Hyvälle ja selkeälle näyttää.

TunturiTiger

Ei mutta hyvä tietää, mistä noitakin saa! Oikeesti, jos olette pekonin ystäviä, niin tykkäätte noistakin. Ainakin paistettuna! ;)

Janne

Pikkuhiljaa olen saanut sisältöäkin blogiin. Etikkamunista kirjoittelin joskus tännekin mutta blogissa vähän pidempi juttu niistäkin.

http://vastahanka.fi/?p=136

ps. munat huomasin kyllä kypsentää ennen liemeen laittamista.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

Useampi artikkeli lisätty parin viikon aikana. Viimeisimpinä projekteina tönkkösuolattu kinkku ja kotitekoisen pekonin ensimmäinen vaihe:

http://vastahanka.fi/?p=190
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

Uutena juttuna foorumillakin aiemmin olleen Hardcore Jerkyn päivitetty versio, juuri valmistuneen uuden kuivalihaerän kunniaksi:

http://vastahanka.fi/?p=49
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Miquel

Onko mainittu "Nitriitti" Lihan säilöntään käytettävä Natriumnitriitti E 250?
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Janne

Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 13, 2013, 17:10:33 ip
Onko mainittu "Nitriitti" Lihan säilöntään käytettävä Natriumnitriitti E 250?

Just se. Ei terveellistä mutta vähemmän haitallista kuin botuliini. Noissa nitriittisuoloissa on 3% pintaan nitriittiä ja loput ruokasuolaa ihan turvallisuussyistä, tuo on sellaisenaan tosiaan melkoista myrkkyä.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Miquel

Riku Rantala kiteyttää hienosti, mutta tosiaan parempi nitriitti kun listeria tai botuliini.

https://www.youtube.com/watch?v=csZZKXsx7RY

Täytynee tuota taikasuolaa hankkia itsellekkin turvaamaan laadukkaat kylmäsavusteet. :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Janne

Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 13, 2013, 21:47:02 ip
Täytynee tuota taikasuolaa hankkia itsellekkin turvaamaan laadukkaat kylmäsavusteet. :)

Lähinnä tuota käytän silloin kun lopputuotetta säilytetään pitkään, esimerkiksi tuollainen lampaanjalka saattaa roikkua puolikin vuotta katossa. Botuliinibakteerit ovat anaerobisia joten huoneenlämmössä säilytetty vakuumituote on pahimpia lähteitä. Kuivalihassa kuivunut pinta saattaa muodostaa sen verran tiiviin paketin että pahatkin pöpöt saattavat lisääntyä. Muistaakseni 10% natriumkloridikin vähentää riskiä merkittävästi.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Ryhis

Hesarissa oli juttua sällistä joka tekee perinteistä vuoristokinkkua omalla vintillään.

Ilmakuivattua kinkkua tehdään Suomessakin

Jannellahan on kokemusta lihasta ja sen jatkojalostamisesta ja hän vaikuttaa muutenkin olevan Tolkun Miehiätm. Miltäs tuo vaikuttaa? Uskaltaisitko kokeilla?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Janne

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - tammikuu 20, 2013, 12:57:17 ip
Miltäs tuo vaikuttaa? Uskaltaisitko kokeilla?

Tuo oli kyllä erittäin mielenkiintoinen juttu. Ensireaktio oli googlettaa sedän yhteystietoja :)
Tuollainen iso possunkinkku vaatinee vaan vielä tarkemman käsittelyn ja etenkin kuivaustilat kuin pikkuiset lampaanjalat, mutta kyllä tää menee harkintaan ehdottomasti. Homekypsytettyjä salameja ym. kestomakkaroita olen kans harkinnut, niihin saisi maailmalta tilattua oikeat homekasvustot, hapatteet ja muut mömmöt myös.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Miquel

Lainaus käyttäjältä: Janne - tammikuu 20, 2013, 13:26:04 ip
Homekypsytettyjä salameja ym. kestomakkaroita olen kans harkinnut

Kuuluisia viimeisiä sanoja? :D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0