maaliskuu 28, 2024, 10:04:34 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tietokoneista

Aloittaja Aji Inferno, heinäkuu 19, 2008, 00:21:20 ap

« edellinen - seuraava »

omarosa

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - elokuu 07, 2011, 22:38:07 ip
core2quad prossu ja 4GB rammia, joka tämänkin päivän mittakaavalla riittää heittämällä ohjelmien käynnistämiseen.

en muuta budjettia 10-15x koneen päivityksen osalta. Perustelut taasen jäivät si...


ssd kytkennän lisäksi Virrankulutuksen ja laskentatehon suhde nyt ainakin muuttuu uusille viivankapeuksille siirryttäessä.
Hyvä prossu ja muistit sulla kyll näytää olevankin ja hyvän hinnan noista saisi käytettynäkin, siihen saksan tilaus päälle, niin päivityksen hinta jääkin huomattavasti alle arvailujesi.
Uusia osia on vain mukavampi ostella, mutta http://www.youtube.com/watch?v=nQjxCJzXO-M  
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

Aji Inferno

Kyllähän uudemmat prosut ja näytönohjaimet ovat energiatehokkaampia kuin vanhat, mutta se on sitten eri asia, siirtyykö tuo etu lainkaan esim. sähkölaskuun. Olen huomannut oman pääkoneeni käyvän ainakin 90% ajasta 800..1000 MHz nopeuksilla ja alennetuilla käyttöjännitteillä. Kuten juuri nytkin. Tällöin ero sukupolvea uudempaan vehkeeseen samassa käyttötilanteessa jää helposti olemattomaksi.

Jotenkin asiat menevät uuteen perspektiiviin kun tajuaa, että esim. itselläni prosu käy täydellä teholla käytännössä vain yhdessä tilanteessa: renderöidessäni sopivalla videoeditorilla videomatskua esim. MPEG4-muotoon. Ja sitä taas ei tule tehtyä usein. Suurin hyöty esim. kuudesta ytimestä onkin kokemukseni mukaan siinä, mitä esim. AMD kutsuu "hypertaskingiksi", ihmisten kasvavaa taipumusta tehdä montaa asiaa samanaikaisesti tietokoneella. Tässä yksi päivä esim. huomasin pieneksi hämmästyksekseni tekeväni koneesta pakkaavaa backupia (erittäin raskasta cpu:lle), pelaavani samalla vanhaa mutta tekoälyltään hyvin raskasta Railroad Tycoon 3 peliä, surffailevani kahdella selaimella netissä, ja välillä tekeväni myös tekstinkäsittelyä Wordilla. Ja kun katsoin tehtävänhallintaa, kaikki 6 ydintä olivat kyllä tositoimissa. Luulen, että tuossa tilanteessa jo quadcorelta olisi voinut alkaa loppua kädet kesken, ja dualcoresta aivan totaalisesti. Vastaavissa tilanteissa myös esim. 4 gigan keskusmuisti alkaa helposti loppua kesken.

CyberDog

Toi neljä gigaa meinaa loppua kesken jo pelkässä nettisurfailussa ja koneen "kevyehkössä" päivittäiskäytössä nykyään (tai sitten mulla on vaan erikoiset tottumukset). Tosin tossa tulikepin koneessa oleva SSD varmasti pelastaa paljon kun joutuu swappaamaan niin pirusti. Mulla on C2D tässä koneessa ja hyvin harvoin prossu ottaa vastaan. Ainoastaa tosiaan DivX koodauksessa tai mp3 muunnoshommassa tms. coret on tapissa. Edes pelatessa näin ei yleensä ole. Näyttiksenä HD4870.

Tapolan Tulikeppi

Luulen että kallistun tuon ICH9DO piirisarjallisen emolevyn puoleen, syystä että siinä on 4 dimm paikkaa ja näin ollen saan tulevaisuudessa tuon 8GB keskusmuistia.. Epäilen kuitenkin sen välttämättömyyttä, photoshoppailua tulee tehtyä melko harvoin ja divx koodaustakaan ei enää tarvitse tehdä kun telkkarin kaveriksi on hankittu Asus o!play air. Joka onkin aika mainio laite, toistaa kaikki mediatiedostot millä olen sitä keksinyt heittää. Etsii mediat kotiverkon palvelimelta sekä tukee ulkoista kiintolevyä. Ainoa heikoksi laskettava puoli löytyy laitteen ekstroista, eli internetistä toistettava lisätauhka - joka toimii tai ei toimi syytä tai kolmannesta. Myöskin sisältö intervepin kautta toistettavassa tauhkassa on äärimmäisen huonolaatuista ja suurin osa sisällöstä on nipponia.

Takaisin aiheeseen:

Lainaus käyttäjältä: omarosa - elokuu 07, 2011, 23:21:22 ip
ssd kytkennän lisäksi Virrankulutuksen ja laskentatehon suhde nyt ainakin muuttuu uusille viivankapeuksille siirryttäessä.
Hyvä prossu ja muistit sulla kyll näytää olevankin ja hyvän hinnan noista saisi käytettynäkin, siihen saksan tilaus päälle, niin päivityksen hinta jääkin huomattavasti alle arvailujesi.
Uusia osia on vain mukavampi ostella, mutta http://www.youtube.com/watch?v=nQjxCJzXO-M  

Suorittimesta on joku saanut huuto.netistä 70e ja tuosta 2x2gb kitistä saisi ehkäpä 20e, emolevystä ehkä toinen mokoma 20e. Joten pohjakassaksi huuteluiden jälkeen jäisi n. 110e ja nopsaan laskeskelemalla suoritin 180e + emolevy 70e + muistit 40e. Kokonaisrätinki 290e ja maksettavaa jäisi 180e - joka on enemmän kuin nykyisen kokoonpanon päivitys emolevyllä. Toki tehonlisäystä tulisi varsin mukavasti, mutta en koe että tarvitsen vielä ainakaan tuollaista piristysruisketta koneelle. Mitä virrankulutukseen tulee, niin sähköä tulee seinästä eikä se vielä ole loppunut kesken.

Tokihan tuota vähävirtaisuutta on joskus tullut ajateltua ja mietitty että sitähän pärjäisi vaikkapa atom pohjaisella mini-itx levyllä. Itseasiassa palvelimeni hyrrää kaksiytimisellä hyper threading atom:lla ja sisällä on pari vähävirtaista kiekkoa..

Lainaus käyttäjältä: CyberDog - elokuu 08, 2011, 01:06:40 ap
Toi neljä gigaa meinaa loppua kesken jo pelkässä nettisurfailussa ja koneen "kevyehkössä" päivittäiskäytössä nykyään (tai sitten mulla on vaan erikoiset tottumukset)...

Ohjelmia on itselläni normaalikäytössä käynnissä kohtuullisesti enkä ole törmännyt tilanteeseen että käyttäisin yli 2.5GB keskusmuistia. Photoshoppaillessa en ole kylläkään kiinnittänyt huomiota muistiin tai suorittimen kuormaan.

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 07, 2011, 23:35:34 ip
...Suurin hyöty esim. kuudesta ytimestä onkin kokemukseni mukaan siinä, mitä esim. AMD kutsuu "hypertaskingiksi", ihmisten kasvavaa taipumusta tehdä montaa asiaa samanaikaisesti tietokoneella. Tässä yksi päivä esim. huomasin pieneksi hämmästyksekseni tekeväni koneesta pakkaavaa backupia (erittäin raskasta cpu:lle), pelaavani samalla vanhaa mutta tekoälyltään hyvin raskasta Railroad Tycoon 3 peliä, surffailevani kahdella selaimella netissä, ja välillä tekeväni myös tekstinkäsittelyä Wordilla. Ja kun katsoin tehtävänhallintaa, kaikki 6 ydintä olivat kyllä tositoimissa. Luulen, että tuossa tilanteessa jo quadcorelta olisi voinut alkaa loppua kädet kesken, ja dualcoresta aivan totaalisesti. Vastaavissa tilanteissa myös esim. 4 gigan keskusmuisti alkaa helposti loppua kesken.

Tuommoinen koneen tehokäyttö on vielä melkoisen harvinaista, vaan mistäs sitä tietää miten ihmisten koneen käyttötottumus muuttuu kun koneilla pääsee tekemään todellakin mitä tahansa - välittämättä koneen vikinöistä ja rutinoista. Johan 90-luvun cd-r poltosta on tultu valtavasti, kun aikoinaan suositeltiin jopa näytönsäästäjän pois kytkemistä polton ajaksi ettei cd-r:stä tule frisbeetä. :)
# 1022

Aji Inferno

Nykykoneiden teho on kyllä jollain tavalla uskomaton, kun ihan subjektiivisesti vertaa ainakin PC-puolen tilanteeseen vuosien saatossa. Nyt on, sanoisin, ensi kertaa samanlainen "fiilis" kuin oli Atarin moniajavissa Falcon-030 ja TT -tietokoneissa 90-luvun alussa, eli kaikki toimii ja pyörii kevyen vakuuttavasti, eikä odottelutaukoja juuri ole.

Pelailin tuossa eilen myöhään vielä Fallout New Vegasin "Honest Hearts" jatko-osaa (varsin hyvä, muuten!), enkä siinä turpiin intiaaneilta ja möröiltä ottaessani edes huomannut että Acronis backup-ohjelma oli ajastetusti taas keikahtanut päälle ja suoritti kaikilla kuudella ytimellä raskaasti pakkaavaa backupia koneesta (cpu-kuorma jo Acronisista siis keskim. 6 x 70%). Jos Falloutista nyt mitään kuvitteli huomaavansa, niin ehkä ihan aavistuksenomainen "pehmeys" liikkeissä saattoi välillä olla, mutta sekin luultavasti kuvitelmaa. Siinä olisi ihan hyvin voinut laittaa DVD:itä "palamaan", lukea sähköposteja, kirjoittaa romaania, tehdä täydellisen virustarkastuksen, jne jne ilman että tarvitsisi pelätä koneesta loppuvan muskelien kesken. Tämä on minusta nyt "uutta" - tehoreservit vähän samaan malliin kuin jossain modernissa turbodieselissä, josta tietää ettei puhti ohitustilanteessa lopu, vaikkei sitä kaikkea juuri koskaan tarvittaisikaan.

Nämä tablet-puolen vempeleet edustavat sitten taas aivan uutta, kevyttä suuntausta, jossa puhdasta CPU-laskentavoimaa ei ole kovinkaan paljon, mutta esim. näytönohjain tulee ottamaan vastuuta laskennasta. Siihenhän esim. AMD tuolla "Fusion" tekniikallaan tähtää. Näissä tablettimaisissa kevyttietsikoissa voisi kuvitella moniajon muodostuvan Atom-miniläppärien tapaan ainakin ensi alkuun vähän haasteelliseksi, koska muistiakaan ei niin kamalasti ole, ja tallennustila suht' pientä ja hidastakin. Sikäli sitä aina jaksaa ällistellä mihin kaikkeen vaikka iPadit tuntuvat taipuvan! Kokemushan on täysin eri maailmasta kuin vaikka ekoilla miniläppäreillä!

solari

Leikin tänään pitkästä aikaa elektroniikka-asentajaa ja vaihdoin ATI HD 4870 1GB näytönohjaimeen jäähdyttimen, passiivisen sellaisen! Kun vanha vakiotuuletin piti niin V*TUN kovaa rohinaa että meinasi mielenterveys pettää. Nyt "porskuttaa" Accelero Rev2 S1 taino miten sen nyt ottaa..eihän tossa mitään liikkuvaa osaa edes ole. Lämmöt putosi vain muutaman asteen, jos ollenkaan..Helvetin kuuma kortti tuntuu olevan tää HD4870 1GB. Mutta luojalle kiitosta se ROHINA katosi tuulettimen mukana kokonaan! :) Ja konekkin jo muutaman tunnin ollu päällä eikä bluescreenejä ole ilmaantunut =D

ihis81

elokuu 25, 2011, 19:05:52 ip #386 Viimeisin muokkaus: elokuu 25, 2011, 19:21:10 ip käyttäjältä ihis81
Taitaa nämä tietokoneet ja komponentit rakennettu vanhenemaan, kuten oli juttua eräässä dokumentissa.

Huomaan omasta koneestani että windows käynnistyy paaljon hitaammin kuin uutena.
Vaikka kovalevyllä on winukalle oma osio eli ei pääse sekään osio kovalevystä täyttymään.

Eikä koneellani ole muutenkaan paljon enempää tavaraa kuin ennen jolloin kone toimi nopeammin.

Core I5 750
P7P55D LE
G.skill DDR3-1333 ribjaws 4Gt Ei muista tarkemmin speksejä
Ati HD4890
Win 7 64

Ja tuntuu että on jo ihan nuha kone.
Tai en vaan osaa :D
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: solari - elokuu 24, 2011, 21:29:07 ip
Leikin tänään pitkästä aikaa elektroniikka-asentajaa ja vaihdoin ATI HD 4870 1GB näytönohjaimeen jäähdyttimen, passiivisen sellaisen! Kun vanha vakiotuuletin piti niin V*TUN kovaa rohinaa että meinasi mielenterveys pettää. Nyt "porskuttaa" Accelero Rev2 S1 taino miten sen nyt ottaa..eihän tossa mitään liikkuvaa osaa edes ole. Lämmöt putosi vain muutaman asteen, jos ollenkaan..Helvetin kuuma kortti tuntuu olevan tää HD4870 1GB. Mutta luojalle kiitosta se ROHINA katosi tuulettimen mukana kokonaan! :) Ja konekkin jo muutaman tunnin ollu päällä eikä bluescreenejä ole ilmaantunut =D


Tekisi mieli itse tehdä HD 5770:lle sama, vaikka aika hiljainen jo valmiiksi onkin. :)

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: ihis81 - elokuu 25, 2011, 19:05:52 ip
Taitaa nämä tietokoneet ja komponentit rakennettu vanhenemaan, kuten oli juttua eräässä dokumentissa.

Huomaan omasta koneestani että windows käynnistyy paaljon hitaammin kuin uutena.
Vaikka kovalevyllä on winukalle oma osio eli ei pääse sekään osio kovalevystä täyttymään.

Eikä koneellani ole muutenkaan paljon enempää tavaraa kuin ennen jolloin kone toimi nopeammin.

Core I5 750
P7P55D LE
DDR3 4Gt Ei muista tarkemmin speksejä
Ati HD4890
Win 7 64

Ja tuntuu että on jo ihan nuha kone.
Tai en vaan osaa :D


Ei tuossa vanhenemisesta ole kyse, vaan sekä Wintoosan että Mac OS:n taipumuksesta kerätä paskaa sisuksiinsa ajan myötä. Erilaisia apuohjelmia tulee ja menee, päivityksiä, väliaikaistiedostoja hurjia määriä, jne. Noiden juttujen puhdistaminen vaatii hiukan vaivaa, vaikka niihin jopa ilmaisia apuohjelmia löytyykin. Yksi parhaita hankintoja on Diskeeper 2011 defragmetointiohjelma (www.diskeeper.com). Ei maksa maltaita ja pitää kiintolevyt priimakunnossa kaiken aikaa ilman, että itse tarvitsee tehdä kerrassaan mitään. Ei myöskään häiritse mitenkään koneen muuta toimintaa. Suosittelen!

ihis81

Toi on siis vuoden lisenssi?
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: ihis81 - elokuu 25, 2011, 19:05:52 ip
Taitaa nämä tietokoneet ja komponentit rakennettu vanhenemaan, kuten oli juttua eräässä dokumentissa.

Huomaan omasta koneestani että windows käynnistyy paaljon hitaammin kuin uutena.
Vaikka kovalevyllä on winukalle oma osio eli ei pääse sekään osio kovalevystä täyttymään.

Eikä koneellani ole muutenkaan paljon enempää tavaraa kuin ennen jolloin kone toimi nopeammin.

Core I5 750
P7P55D LE
G.skill DDR3-1333 ribjaws 4Gt Ei muista tarkemmin speksejä
Ati HD4890
Win 7 64

Ja tuntuu että on jo ihan nuha kone.
Tai en vaan osaa :D

Windowsista löytyy työkalu msconfig, jolla voi estää turhia käynnistyviä ohjelmia käynnistymästä windowsin mukana.. Muutoin turhan tauhkan puhdistamiseen suosin hyväksi havaittua ccleaner:ia.
# 1022

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: ihis81 - elokuu 25, 2011, 19:23:32 ip
Toi on siis vuoden lisenssi?


Ei, vaan pysyvä lisenssi. Jos koneessasi on SSD-levy, Diskeeper tarvitsee muutaman euron kalliimman Hyperfast-lisäosan joka osaa SSD:ille välttämättömiä temppuja. Mutta edullinen on edelleenkin hyötyynsä nähden.

ihis81

Ei ole SSD-levyä.
Täytyykin tutkia tuota Diskeeperiä. Kiitti vinkistä
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Tapolan Tulikeppi

Aikaisemmin mainostin hankkineeni SSD-levyn käyttöjärjestelmälle sekä ohjelmille. Voin kyllä suositella SSD-levyä koneen nopeuttamisesta haaveileville. Nyt kun omistan emolevyn joka tukee ahci:tä sekä trimmiä niin itse ssd-levykin nopeutui vielä entisestään karvan verran. Ei kuitenkaan mitään järkyttävää tehonlisäystä enää tullut, mutta se kaivattu trim tuki lienee tarpeellinen jottei kone hidastu kuten Aji Inferno:n miniläppärille on käynyt. Nyt kun mietin, niin oma miniläppärini jättiläismäisellä 8GB:n ssd:llä tekee myös tuon hidastumisen - melko nopeastikkin vielä.

Jottei ihan kaikki ole positiivista suitsutusta, niin olen huomannut että datalle käyttämäni levy, sekä verkkolevyt avautuvat hitaasti nykyisessä kokoonpanossa, en oikein tiedä mistä moinen johtuu. Tähän pyytäisinkin jotain apua tai ajatusta mistä moinen voisi johtua? Eli kun avaan suuria kansioita (+600 tiedostoa) perinteiseltä levyltä, kansio aukeaa tiedostonhallinnassa hitaasti, näyttäen muutaman tiedoston kerrallaan - ikäänkuin nykien. Tämä siis esiintyy niin paikalliselta kiintolevyltä sekä verkkolevyiltä jotka ovat jaettuna palvelimelta. Aiemmin, ennen SSD-levyä ja ahci:tä ja trimmiä kansiot aukesivat ihan hienosti.

Koneen specsejä:
Intel Core2Quad Q8300
Asus P5E-VM DO
2x2GB Kingston DDR2 800MHz
Leadtek Geforce 8800GT 512MB
OCZ Vertex 2 90GB
Samsung Spinpoint F1 320GB
Antec Sonata II
550W Be Quiet
Windows 7 Ultimate 64bit
+pari kourallista ohjelmia ja pari näyttöä..
# 1022

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - elokuu 26, 2011, 07:16:33 ap
Aikaisemmin mainostin hankkineeni SSD-levyn käyttöjärjestelmälle sekä ohjelmille. Voin kyllä suositella SSD-levyä koneen nopeuttamisesta haaveileville. Nyt kun omistan emolevyn joka tukee ahci:tä sekä trimmiä niin itse ssd-levykin nopeutui vielä entisestään karvan verran. Ei kuitenkaan mitään järkyttävää tehonlisäystä enää tullut, mutta se kaivattu trim tuki lienee tarpeellinen jottei kone hidastu kuten Aji Inferno:n miniläppärille on käynyt. Nyt kun mietin, niin oma miniläppärini jättiläismäisellä 8GB:n ssd:llä tekee myös tuon hidastumisen - melko nopeastikkin vielä.

Jottei ihan kaikki ole positiivista suitsutusta, niin olen huomannut että datalle käyttämäni levy, sekä verkkolevyt avautuvat hitaasti nykyisessä kokoonpanossa, en oikein tiedä mistä moinen johtuu. Tähän pyytäisinkin jotain apua tai ajatusta mistä moinen voisi johtua? Eli kun avaan suuria kansioita (+600 tiedostoa) perinteiseltä levyltä, kansio aukeaa tiedostonhallinnassa hitaasti, näyttäen muutaman tiedoston kerrallaan - ikäänkuin nykien. Tämä siis esiintyy niin paikalliselta kiintolevyltä sekä verkkolevyiltä jotka ovat jaettuna palvelimelta. Aiemmin, ennen SSD-levyä ja ahci:tä ja trimmiä kansiot aukesivat ihan hienosti.

Koneen specsejä:
Intel Core2Quad Q8300
Asus P5E-VM DO
2x2GB Kingston DDR2 800MHz
Leadtek Geforce 8800GT 512MB
OCZ Vertex 2 90GB
Samsung Spinpoint F1 320GB
Antec Sonata II
550W Be Quiet
Windows 7 Ultimate 64bit
+pari kourallista ohjelmia ja pari näyttöä..


En halua pelotella, mutta oma koneeni tuotti myös selittämätöntä hidastelua ja pysähtelyä vähän aikaa ennen SSD-levyni (myös tosiaan OCZ Vertex 2) hajoamista. Noissa on valmistajan foorumin ja ainakin yhden laajemman selvityksen mukaan esiintynyt aika paljon valmistusvikoja (tai mistä sitten onkin kysymys). Itseltäni on hajonnut myös jo yksi Samsungin F1 levy, samankaltaisin oirein. AHCI, TRIM ja muut eivät aiheuta minkäänlaisia sivuoireita, paremminkin nopeuttavat levytoimintoja erityisesti moniajotilanteissa. Sikäli voisi olla aika ajaa sopivalla työkalulla läpi täydellinen levyjen tarkistus. Windowsin omat työkalut eivät ole tässä, ikävä kyllä, kovin helppokäyttöisiä tai edes aina tehokkaita. Katsopa ensin Control Panelista Administrative Toolsin kautta Event Vieweriä -> Windows Logs -> erityisesti System. Jos siellä esiintyy punaisen huutomerkin virheitä, joiden selityksessä mainitaan jotain "datan luku epäonnistunut" tai vastaavaa, on todella korkea aika tehdä hätä-backup arvokkaalle datalle. Jokin levy on silloin pettämässä. Voit myös kokeilla kopioida SSD:n ja Samsungin välillä todella suuria hakemistoja ja/tai tiedostoja. Jos kohtaat ilmoituksen "Levyltä ei voi lukea" tms, tilanne on sama!

Ongelma voi toki olla aivan muuallakin - esim. käyttämissäsi AHCI ajureissa. Kuten taannoin totesin, SSD-levyn asentaminen ei ole tänä päivänä mikään helppo nakki mihinkään käyttöjärjestelmään - ainakaan ns. "oikein". Aivan mahdollinen on myös ongelma verkkolevyilläsi, sillä jos tiedonsiirrossa niihin on mitään häikkää, kone voi käyttäytyä noin: se yrittää esim. kaiken aikaa päivittää tietoa vapaana olevasta levytilasta kaikilla näkemillään levyillä, mutta jos tämä ei onnistu tai homma on hidasta, kaikki levyoperaatiot alkavat tökkiä. Esim. virustutkasi saattaa puuhastella kaiken aikaa verkkolevyillä. Jos verkko pätkii, silloin kaikki alkaa pätkiä.

Harmi, etten osaa antaa tämän parempia "täsmäratkaisuja" tuohon ongelmaasi - ainakaan vielä. Olethan muuten asettanut swap-tiedoston SSD:ltä Samsungille (ja kiinteän kokoiseksi)? Ja poistanut indeksoinnin kaikilta levyiltä?

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: ihis81 - elokuu 25, 2011, 20:33:52 ip
Ei ole SSD-levyä.
Täytyykin tutkia tuota Diskeeperiä. Kiitti vinkistä


Diskeeperin taika on siinä, että se osaa ennakolta estää datan "pirstoutumisen" (mikä on ehkä suurin syy tietokoneiden hidastumiseen). Kaikki tieto tallentuu sen ansiosta aina levyjen sellaisiin kohtiin, mihin se mahtuu kokonaisena. Se myös, toisin kuin Windowsin oma defrag (tai ilmaiset, sinänsä usein pätevät kertaluontoiset defrag-ohjelmat), eheyttää levyjä taustalla kaiken aikaa. Fiksusti, vieläpä. Se pysäyttää itsensä aina kun jotain ns. tärkeämpää on tapahtumassa, ja jatkaa heti kun koneella ei ole parempaakaan tekemistä. En ollut vielä muutama vuosi sitten ihan vakuuttunut Diskeeperin hyödystä, mutta nykyään en siitä luopuisi. Pitää nimensä mukaisesti koneen yhden osa-alueen kunnossa.  8)

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 26, 2011, 08:08:17 ap
En halua pelotella, mutta oma koneeni tuotti myös selittämätöntä hidastelua ja pysähtelyä vähän aikaa ennen SSD-levyni (myös tosiaan OCZ Vertex 2) hajoamista. Noissa on valmistajan foorumin ja ainakin yhden laajemman selvityksen mukaan esiintynyt aika paljon valmistusvikoja (tai mistä sitten onkin kysymys). Itseltäni on hajonnut myös jo yksi Samsungin F1 levy, samankaltaisin oirein. AHCI, TRIM ja muut eivät aiheuta minkäänlaisia sivuoireita, paremminkin nopeuttavat levytoimintoja erityisesti moniajotilanteissa. Sikäli voisi olla aika ajaa sopivalla työkalulla läpi täydellinen levyjen tarkistus. Windowsin omat työkalut eivät ole tässä, ikävä kyllä, kovin helppokäyttöisiä tai edes aina tehokkaita. Katsopa ensin Control Panelista Administrative Toolsin kautta Event Vieweriä -> Windows Logs -> erityisesti System. Jos siellä esiintyy punaisen huutomerkin virheitä, joiden selityksessä mainitaan jotain "datan luku epäonnistunut" tai vastaavaa, on todella korkea aika tehdä hätä-backup arvokkaalle datalle. Jokin levy on silloin pettämässä. Voit myös kokeilla kopioida SSD:n ja Samsungin välillä todella suuria hakemistoja ja/tai tiedostoja. Jos kohtaat ilmoituksen "Levyltä ei voi lukea" tms, tilanne on sama!

Ongelma voi toki olla aivan muuallakin - esim. käyttämissäsi AHCI ajureissa. Kuten taannoin totesin, SSD-levyn asentaminen ei ole tänä päivänä mikään helppo nakki mihinkään käyttöjärjestelmään - ainakaan ns. "oikein". Aivan mahdollinen on myös ongelma verkkolevyilläsi, sillä jos tiedonsiirrossa niihin on mitään häikkää, kone voi käyttäytyä noin: se yrittää esim. kaiken aikaa päivittää tietoa vapaana olevasta levytilasta kaikilla näkemillään levyillä, mutta jos tämä ei onnistu tai homma on hidasta, kaikki levyoperaatiot alkavat tökkiä. Esim. virustutkasi saattaa puuhastella kaiken aikaa verkkolevyillä. Jos verkko pätkii, silloin kaikki alkaa pätkiä.

Harmi, etten osaa antaa tämän parempia "täsmäratkaisuja" tuohon ongelmaasi - ainakaan vielä. Olethan muuten asettanut swap-tiedoston SSD:ltä Samsungille (ja kiinteän kokoiseksi)? Ja poistanut indeksoinnin kaikilta levyiltä?


Eventeistä ei löytynyt kuin pari virhettä, nämä johtuivat samsungin tulostinajureista - ei liity kiintolevyihin millään tavalla. Application puolelta löytyy f-securen varoituksia, jotka liittyvät koneen sammutukseen - jokin rekisteriavain on ollut käytössä kun konetta on sammutettu. Muutoin eventit näyttävät puhtailta.

Kansio jossa 3.9GB tavaraa (780kohdetta) siirtyi ongelmitta ssd -> samsung, joskin siirtonopeus (windows:n ilmoittama) tippui 80MB/s -> 50MB/s siirron edetessä. Verkkolevyt ovat tietääkseni kunnossa, ne on alkuvuodesta uusittu, 2kpl 1,5TB WD Green levyjä. Yhteys levyille on 100Mb, siirtonopeus on luokkaa 10,5 - 11,5MB/s.

AHCI ajurit ovat microsoft:n käsialaa "Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller" -ohjaimen päivämäärä on vanhahko 21.6.2006..

Virustutka toki tarkastelee tiedostoja toki realiaikaisesti, muttei silminnähden tee mitään suurta tutkimusta.

Indeksointi on käytössä levyillä, otin pois käytöstä ne nyt. Samaten siirsin SWAP:n toiselle levylle ja määritin kiinteän koon sille.. Enpä edes tiennyt että tämmöisiä toimintoja täytyy tehdä. Indeksointi on edelleen käytössä verkkolevyillä, palaan tähän illemmalla kun pääsen taas koneen äärelle, nyt täytyy jo rientää sorvin äärelle.

Suuret kiitokset vinkeistä!
# 1022

Juseq

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - elokuu 26, 2011, 08:43:23 ap
Yhteys levyille on 100Mb, siirtonopeus on luokkaa 10,5 - 11,5MB/s.


Jos paljon käytät verkkolevyjäsi, niin suosittelen lämpimästi gigan yhteyttä kyseiseen pakettiin. Nopeuttaa kaikkea meinaan aivan v*tusti! Itellä ainakin nousi hymy korviin kun viitti investoida kotiin tuollaisen gigasen pikkukytkimen 8)

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - elokuu 26, 2011, 08:43:23 ap
Virustutka toki tarkastelee tiedostoja toki realiaikaisesti, muttei silminnähden tee mitään suurta tutkimusta.

Ja en nyt ihan viimisintä F-Securea ole käyttänyt pelkällä kotikoneella (töissä on policy manager-setti normaalisti), mutta aiemmin se on ollut melko kamala setti. Itse suosittelen avastia paljon mielummin, koska on osunut kohdalle edellämainitun puljun tuotteen ihan käsittämättömiä randomvikoja. Mutta jos se tuntuu pelittävän niin ei tässä olla pakottamassa vaihtamaan muuhun ;D Suosittelen vain kokeilemaan koneen käyttöä ilman kyseistä helvetinkonetta :P

Aji Inferno

Verkkolevyjen indeksointi saattaa viedä yllättävän paljon tehoja koneesta, koska lagi on suuri ja tiedonsiirtonopeus suhteellisen pieni.

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: Juseq - elokuu 26, 2011, 08:59:28 ap
Jos paljon käytät verkkolevyjäsi, niin suosittelen lämpimästi gigan yhteyttä kyseiseen pakettiin. Nopeuttaa kaikkea meinaan aivan v*tusti! Itellä ainakin nousi hymy korviin kun viitti investoida kotiin tuollaisen gigasen pikkukytkimen 8)

Ja en nyt ihan viimisintä F-Securea ole käyttänyt pelkällä kotikoneella (töissä on policy manager-setti normaalisti), mutta aiemmin se on ollut melko kamala setti. Itse suosittelen avastia paljon mielummin, koska on osunut kohdalle edellämainitun puljun tuotteen ihan käsittämättömiä randomvikoja. Mutta jos se tuntuu pelittävän niin ei tässä olla pakottamassa vaihtamaan muuhun ;D Suosittelen vain kokeilemaan koneen käyttöä ilman kyseistä helvetinkonetta :P

Tuo giganen kytkin on ollut suunnitelmissa, samalla tosin tekisi mieli sijoittaa niin että kaikki on yhdessä laitteessa, adsl2+, gigabitin ethernetti, tulostuspalvelin ja n-luokan wlan.. Maksaa vaan melko pitkän pennin tuommoiset vekottimet vielä nykypäivänäkin. esim. Belkin PlayMax N600 HD

F-Securen tuotteet (policy managerilla ja psb:llä) ovat työn puolesta myös tuttuja, oikeastaan työn vuoksi minulla onkin F-Securen ohjelmistot kotona.. Korruptiolahjuksia siis. Korruption vuoksi täytyy mainostaa että jo tuo kotiversio 2010 oli jo erittäin paljon kevyempi kuin aikaisemmat 2008, 2009. Yrityspuolen client securityissä tuo huomattava keventyminen tapahtui 8 versiosta siirryttäessä 9 versioon. Rakensivat moottorin (omien puheidensa mukaan) uusiksi alusta asti. PSB versiot seuraavat perässä, mutta niidenkin pitäisi olla jo ollut hyvän aikaa kevyemmällä muistin ja suorittimen käytöllä.

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 26, 2011, 09:00:08 ap
Verkkolevyjen indeksointi saattaa viedä yllättävän paljon tehoja koneesta, koska lagi on suuri ja tiedonsiirtonopeus suhteellisen pieni.

Tämä on sinäänsä jännä, koska ennen ssd:n tuloa ei ongelmaa esiintynyt. Mitä ehdin vielä aamulla testaamaan oli tuon paikallisen samsungin selaaminen ja se tuntui nopeammalta.. Verkkolevyt toki jäivät vielä hitaammiksi, mutta katsotaan illalla kun otan indeksoinnit pois niistä josko homma tällä aukeaisi.
# 1022