maaliskuu 29, 2024, 03:37:55 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Etikkasäilöntä

Aloittaja miau., elokuu 15, 2005, 15:00:25 ip

« edellinen - seuraava »

ALIS123

Tämä nyt ei varsinaisesti liity chilin säilöntään mutta etikkasäilöntään kyllä. Onko kukaan kokeillut tehdä chilikurkkuja? Eli siis suolakurkku reseptillä mutta käyttää mausteena tuoretta chiliä, tarttuuko maku kurkkuun? Saisin tuoretta kurkkua suoraa maasta nostettuna ja vois kokeilla pari purkkia.

Rundari

Penallahan on nagakurkkua, ja onkin tosi hyvää. Ja nyt tuli itekkin kokeiltua tehä omaa versiota habanero kurkkua ja habanero valkosipuli kurkkua. Kattotaan tos jossain välis millasta tulee.

Kaltsu

Tein toisen maustekurkkupurkin tuoreen chilin kera. Vielä en ole päässyt maistelemaan, mutta uskoisin että hyvää on.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

cuski

Chilit ja suolakurkut toimii jopa liian hyvin. Tuli viime kaudella tehtyä kaksi isoa purkkia ja molempiin liikaa chiliä > ei enää hyvää :( Tosin kaikki on suhteellista, mutta eivät uponneet edes meillä (yksi lohko kurkkua oli liikaa leivälle/mihintahansa). Uskomattominta oli että jopa cristalia voi laittaa liikaa o_O , 7pot ja habat nyt oli jo arviona että tulee tulista. Meillä sentään kaikessa on aina jotn chiliä kun laittaa ruokaa, mutta noista tuli jotain julmaa :)
Onneksi aina voi kokeilla mikä itselle maistuu/tuntuu hyvältä.

ps. pari purkkia kurkkuja kelle vaan kelpaa

keto

Testasin tuota itse laittamalla ihan valmiiseen (kaupan) maustekurkkuviipalepurkkiin tuoreista 7podeista soseuttamalla tekemääni tahnaa. Tuli muuten aivan loistavaa tavaraa  ;D
CAVOK

bluesman

 Just vein kylmään ämpärillisen habasuolakurkkuja. Ämpärissä n.20 habaa, eri lajikkeita. Ja nyt tuli chilihapankaalista tällä kertaa hapanchiliä jossa vain pieni osa kaalia. Melko tujua tavaraa. On kuitenkin varsin oiva vaihtoehto ainaiselle etikan käytölle.

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 27, 2010, 21:34:39 ip
Just vein kylmään ämpärillisen habasuolakurkkuja. Ämpärissä n.20 habaa, eri lajikkeita. Ja nyt tuli chilihapankaalista tällä kertaa hapanchiliä jossa vain pieni osa kaalia. Melko tujua tavaraa. On kuitenkin varsin oiva vaihtoehto ainaiselle etikan käytölle.


Etikka nuorentaa.  ;D
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

keto

Jepu jee. Kesäkurpitsaa näyttää olevan tulossa sen verran että seuraavaksi ehkä testataan zucchini-7pod-säilykettä  ;D
CAVOK

ALIS123

Piti nyt ihan mielenkiinnon vuoksi testata joten kävin hakemas purkin euroshopper maustekurkkuja ja palottelin siihen pari aji cristalia, parin viikon päästä sit maistelemaan.

RikuS

elokuu 28, 2010, 21:14:05 ip #89 Viimeisin muokkaus: elokuu 28, 2010, 21:16:02 ip käyttäjältä RikuS
Tein tossa kaks viikkoa chilisäilönnän etikkaan (ekan sivun reseptillä). Meniköhän mulla homma reisille kun purkissa on ilmaa ja purkki on seissy huoneenlämmössä sen kaks viikkoa? Chilit on kuitenkin liemen peitossa ja näyttää suht ookoolta. Purnukkaa en oo avannut sen jälkeen, kun sen duunasin. Niin ja siellä ei ole ollenkaan vettä, niinkuin ei siinä reseptissä mainittukkaan, pelkkää väkiviinaetikkaa (reseptissä oli omenaviinietikkaa!) ja hunajat sun muut lisukkeet.. meniks viduiks?

Tänään tein tokan setin, eri reseptillä. Purkit on nyt täysiä, joissa ilmatyhjiö (toivottavasti) ja huomenna jääkaappiin. jes!
Yhteen pilttipurkkiin tein nagat + 7pot säilykkeen :D

biblo

Olisi tuossa vajaa kilo championeja vielä kun pitäisi keksiä mitä tekisi kun kuivattaa en tahdo.

Pitäisikö heittää ihan normietikkaliemeen lillumaan? Kokonaisena jos laittaa niin ilmeisesti olisi hyvä rei'ittää?


Kannattaakohan sotkea liemeen esim. omenaviinietikkaa ja/tai valkosipulia?
"Grow food, not lawns"

PeeVee

Laitoin itse juuri Championeja ihan normi etikkaliemeen. Halkaisin podit ja silppusin vielä keltaista Fataliita antamaan makua/tulisuutta ja loraus sitruunamehua. Saas nähdä mitä tuosta tulee, antaa nyt ainakin kuukauden muhia...

olppa

tämä voi mennä vähäm ohi aiheen, tai onko tätä käsitelty jo aiemmin, mutta....

ite oon tehnyt laiskanmiehen säilykkeitä.

Eli ostanut kaupasta jotain valmista maukasta kurkkusäilykettä tms. ja palastellut sinne jallua ja cristalia sekaan oman maun mukaan.
mums mums. =)

Nizo

Lainaus käyttäjältä: olppa - syyskuu 09, 2010, 20:21:31 ip
tämä voi mennä vähäm ohi aiheen, tai onko tätä käsitelty jo aiemmin, mutta....

ite oon tehnyt laiskanmiehen säilykkeitä.

Eli ostanut kaupasta jotain valmista maukasta kurkkusäilykettä tms. ja palastellut sinne jallua ja cristalia sekaan oman maun mukaan.
mums mums. =)


Onhan tuosta tekniikasta puhetta ollut, ja ihan toimivaksi vaihtoehdoksi todettu.

ingeniero

Tuollaiset laiteltu, siinä taisi mennä kauden viimeiset sitten samalla. Hieman sokeria, hieman hunajaa. Etikkaa ja kuumaa vettä. Chilejä useita eri lajeja silputtu. Siemenet talteen, ei niitä tuonne tartte säilöä :P




Larski

Lainaus käyttäjältä: Rince - syyskuu 03, 2009, 10:31:32 ap
Ja tässä vielä käyttämäni perusohje:

400 g chilejä
1 dl väkiviinaetikkaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Toimiva ohje. Justiin korkkasin ekan tuolla ohjeella säilötyn tölkkini. Chilien tulisuus oli tasottunu sopivasti liemessä pari kuukautta uidessa ja liemiki maistu oikeasti jopa yllättävän hyvältä.

linker



Suosituksena purkkiinsäilötyn habanero-naga-tomaattisoseen käyttöön:
nautittava viikon-kahden kuluessa purkin avaamisesta.

Muutoin voi käydä kuten itselleni puolisen tuntia sitten:
Kansi oli 5mm paksussa homeessa. Sisältö, noin neljäsosapurkillinen kuitenkin priimaa.
Söin kaike nlopun    *röyh*     (vain pilttipurkkikokoa oleva, ei suuri vahinko)

hessi

ja en suosittele kenenkään käyttävän "piltti" purkkeja säilömiseen,
koska purkkien kannet on tehty niin, ettei niitä saa takaisin kiinni "oikeille" jengoille.
( nämä purkit on tarkoitettu pikku lasten ruuille ja siksi turvallisuus syistä kantta ei saa
takaisin paikoilleen)
Eli kun laitat niihin chilimössöä, vaikka kuinka kuumina ne teet ja suljet jää niihin aina "ilma" rako!
Ja tämä taas johtaa siihen, että eivät myöskään säily!
Kun säilötte, niin muistakaa kuumentaa lasipurkit uunissa vähintään 100 asteessa ja kannet keittää ja kuumana täyttä ja sulkea!

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: hessi - joulukuu 12, 2010, 00:12:23 ap... purkkien kannet on tehty niin, ettei niitä saa takaisin kiinni "oikeille" jengoille.

Tuosta olen vähän eri mieltä.
Kansissa ei ole kierrettä, vaan muovissa on jotakin uria. Jos käyttää oikeita kansia (eri merkeissä on erilaisia) ja painaa ne kuumana hyvin kiinni (voi vähän kiertääkin), ne ovat ilmatiiviitä. Kaikista on kansi painunut lommolle, jos olen ne kohtisuoraan saanut paikoilleen. Vinoonkin voivat toki mennä. Mitättömän kokoisihan nuo ovat muuhun kuin kokeiluihin.

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - joulukuu 12, 2010, 00:23:33 ap
Mitättömän kokoisihan nuo ovat muuhun kuin kokeiluihin.
Meidän talouteen varmaan sopii tuo purkkikoko, kun tuo emäntä on niin kukana chilipäästä, kun voi vaan olla!
Eilen illalla syödystä tacopiirakastakin mä sain syödä kaikki jalopenosiivut! :)
Nam...  ;D

Vois isommat purkin mennä huonoksi, varsinkin jo tuotteena on jotani erittäin tulista laatua...

Tosin toi säilöntä on vasta kaukainen haave!! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn