huhtikuu 19, 2024, 23:00:37 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - kikke74

1
Sain thaikusta tuliaisena pussin kuivattuja chilejä. Haluaisin turvottaa ne pehmeäksi ja huhmaroida tahnaksi. Mihin nesteeseen upotan ne pehmentymään ja mitä nesteitä huhmaroinnin jälkeen lisään jos tarve vaatii?
2
Jos chilit jo rypistyvät niin kyllä ne silloin jo ovat kypsiä ja kaverin puskasta maistamani chili oli todella maukas joten unohdetaan se suun maukutottumusjutut mutta kiitos kumminkin mielipiteistä.
3
Chilini (aji kristal ja yellow rocoto) maku on tosiaan kovin kitkerä ja raa´anomainen vaikka ovat takuuvarmasti kypsiä. Käytän Nutriforten tomaatti&mansikka ja typpi&kalsium-lannoitetta ohjeen mukaisesti. Onkohan vika mullassa? Multana mulla on puutarhamulta-lekasorasekoitus. Toivottavasti osaatte joku kertoa mikä on pielessä...
4
Mulla on YELLOW ROCOTO kaksi AJI KRISTALIA jotka otin viikko takaperin ulkoruokinnasta sisälle. Parin päivän päästä jokainen kasvi pudotti jokaisen podin mitä oli tulon päällä. Onko tämä normaalia käytöstä vai onko mun annostuksessa mennyt jotain pieleen lannotteiden osalta? Muuten kasvit voivat terhakkaasti ja jo valmiit chilit jatkavat värinmuutostaan. Taisivat ottaa nokkiinsa kun joutuivat sisälle kuuntelemaan suomipoppia ja voicea?
5
Aloitin chilien kasvatuksen lopputalvesta kolmella taimella(Yellow rokoto,lemon drop ja aji kristal) joista kaksi viimeistä on tuottanut kuukausi sitten ensimmäiset chilinsä ja rokoto kukkii parhaillaan. Olisin halukas tietämään koska chilien pitäisi muuttaa väriään keltaiseksi ja koska taas punaiseksi? Maistoin yhtä viikko sitten ja potkua oli mutta kovin oli kitkerä maku. Alkaako makeus tulla värinvaihdon aikana vai vasta loppumetreillä?