huhtikuu 18, 2024, 03:54:38 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Aleppo Pepper?

Aloittaja lambertti, tammikuu 09, 2014, 21:41:41 ip

« edellinen - seuraava »

lambertti

Onko kellään kokemusta "aleppo pepper" nimisestä jauheesta/rouheesta?

http://en.wikipedia.org/wiki/Aleppo_pepper

Maku? Voisko verrata johonkin muuhun lajikkeeseen?
Löytyykö mistään (suomesta), kukaan kasvattanu, löytyykö siemeniä?

wille

Googlailin hitusen ja kaikkitietävä Wikipedia kertoi maun olevan hieman samankaltainen, kuin Ancholla. Ancho taas puolestaan on kuivattu Poblano.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Whili

Toisaalta...   Aleppohan on Syyriassa ja jos tuo on saanut nimensä sieltä, niin veikkaisin enempi
taikku- tai turkkilaista sukujuurta tuolle kaverille   ???

"Named for the Syrian town of Aleppo, just east of the Turkish border, these red chilies are also known as Near East or halaby peppers. Moderately hot, the crushed, dried chili peppers are celebrated for their rich, fruity flavor that's sometimes described as a cross between cumin and cayenne."
http://www.williams-sonoma.com/products/aleppo-chili/

..mutta maistamallahan tuo parhaiten selviää  :D

wille

Lainaus käyttäjältä: Whili - tammikuu 10, 2014, 11:11:04 ap
veikkaisin enempi taikku- tai turkkilaista sukujuurta tuolle kaverille   ???


Joo, tottahan sukujuuret ovatkin jossain sillä suunnalla. Nyt kuitenkin kyse oli mausta.

Maistamaan tuota ei ilmeisesti ihan helpolla pääse, sillä googlailun tuloksena oli myös muutamia ulkomaisia foorumeita, joilla kovasti kaipailtiin tämän siemeniä. Haluttu, mutta harvinainen siis?

Mahtaisiko löytyä jauheena/rouheena jostain etnokaupasta? Siellähän saattaisi olla jyviäkin seassa.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

chinkki

tammikuu 21, 2014, 17:33:01 ip #4 Viimeisin muokkaus: tammikuu 21, 2014, 18:08:50 ip käyttäjältä chinkki
Minä ostin tuota Aleppo Pepperiä hiljattain New Yorkista (Kalustyan's). On kyllä ihan tosi hyvää. Melko mietoa, vain pieni annuumpolta kielenpäässä. Ei hirveästi maistu ancholle (joka on taas semmoinen maanläheisempi ja kanelisempi). Aleppo on rouheena eikä mukana ole juuri yhtään siemeniä. Mausta tulee ehkä hieman mieleen aurinkokuivatut kirsikkatomaatit. Pikkuisen suolainen, hapokas, makea ja pirteä. On tahnaisempaa kuin tavalliset chilihiutaleet. Semmoista öljyisen kosteaa. Siitä tuli mun suosikkiperuschili kaiken päälle ripoitteluun.

Jos johonkin vertaisin, niin korealainen gochugaru vastaa sitä eniten. Seon hieman vähemmän öljyinen ja kirsikkatomaattinen versio.:) Viivoanista ainakin saa gochugarua ISOISSA pusseissa. En ole heiltä saatavia brändejä maistanut, enkä tiedä mausta, mutta ainakin näyttävät pirteän punaisilta ja hyviltä.

Suosittelen ehdottomasti hankkimaan Aleppo pepperiä, jos näätte! Tosi hyvä ja monikäyttöinen.

Ja jos joku haluaa kokeilla itävätkö nuo muutamat siemet, mitä minun 200 gramman pussissani on, niin mieluusti ohjaan ne taitavampien ihmisten käsiin. Niitä ei tosiaan varmaan viittä enempää ole, joku on ne sieltä tarkkaan poistanut:)

EDIT: lukaisin wikipedian ja siellä sanottiin, että suolaa lisätään kuivattaessa, josta tuo suolaisuus siis juontaa