toukokuu 11, 2024, 22:25:38 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero Toffee

Aloittaja Capsaicin, tammikuu 08, 2013, 23:50:59 ip

« edellinen - seuraava »

Capsaicin

 ;D yksinkertainen ohje:
1dl kermaa
1dl sokeria
ruokalusikallinen voita
habaa oman maun mukaan  :P

mittaa kerma pannulle, heitä pilkotut habanerot sekaan anna "maustua" välillä sekoitellen 15min - 1 tunti, pistä levy päälle ja kiehauta kerma, tämän jälkeen ongi habanerot pois seasta lisää sokeri ja kiehuta paksuksi, kippaa leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna jäähtyä hetki, pilko toffeelevy pienemmäksi ja pistä jääkaappiin jäähtymään loppuun.

vinkkejä:
-itse laitan vaniljatangon pätkän habaneron kanssa kermaan muhimaan =p
-vaalealla sokerilla saa vaaleaa toffeeta ja fariinisokerilla tummaa (itse käytän muscovado sokeria) voi oman maun mukaan laittaa mistä tykkää vaikka 1/2 ja 1/2
-kun kaadat toffeen leivinpaperille (joka on uunipellillä) vältä ylimääräistä massan liikuttelemista menee helposti rakeiseksi
-keittoaika vaihtelee riippuen siitä kuinka ison satsin teet kerralla ja millaisessa kattilassa/paistinpannulla teet toffeeta, kylmää vettä lasiin ja pudottaa sinne tipan toffeeta voi kokeilla minkälaista mössö on valmiina (millälailla jähmettyy)
-ja välineitä EI nuolla, maistella, haistella kesken kokkaamisen :D toffee ei jähmety jos siinä on sylkeä! pisarakin kuulemma riittää
-ei vettä sekaan missään vaiheessa

ChiliChillailija

Eikös tätä ohjetta voisi periaatteessa soveltaa siten, että laittaa tuoreen chilin sijasta esimerkiksi habanero- tai nagakastiketta?
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

TunturiTiger

En käyttäis kastikkeita, mutta jauhe vois toimia kans. Kokeiluun meni!

Kaisuli-Haisuli

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - tammikuu 11, 2013, 19:23:20 ip
En käyttäis kastikkeita, mutta jauhe vois toimia kans. Kokeiluun meni!


Itse tein tuossa muutama viikko sitten Nagatoffeeta ihan vaan jauheesta. Hyvin onnistui.

Mukava chinensen aromi täyttää keittiön kun nagajauheen lisää n. 120 asteiseen toffeepohjaan  ::)

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - tammikuu 11, 2013, 14:33:40 ip
Eikös tätä ohjetta voisi periaatteessa soveltaa siten, että laittaa tuoreen chilin sijasta esimerkiksi habanero- tai nagakastiketta?


No koska tuossa ohjeessa selkeästi kehoitetaan välttämään veden lisäämistä toffeemassaan, ei tarvinnut kuin lukea ohje läp..

Ai niin.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

placebo

Täytyy laittaa kokeiluun  :) Tosin itse varmaan kokeilen laittaa chilin lisäksi sekaan tummaa kaakaojauhetta ja minttua.

akselsson1

Ooh, jos tämä on näin helppoa niin... pakko kokeilla 8)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

bläkkäri

En tiedä onko kokissa vika vai missä, mutta omatekoiset "toffeet" on järestään olleet aika etovia rasvamössöjä. Siis noin suurempina annoksina nautittuna.

Siispä tuli koitettua helppoa versiota, eli Rollo-merkkisiä toffeenamuja kuppiin 5-10 kipaletta, kuppi mikroon ja höökiä sopivan pienissä erissä. Kun toffeemassa on pehmennyt, kipasin nagajauheen sekaan ja gummihanskoilla leivoin siitä pötkön. Pötkö veitsellä palasiksi ja takasin samoihin Rollo-kääreisiin. Toimii myös pienenä käytännän pilana ;D

Tein myös PimentaDiomarilla, oli paljon syötävämpi satsi, tuo nagaversio oli aika korventavaa.

Jonna.K

Tästä innostuneena voisinkin tehdä puolukkapiirakan minkä päälle laitan chili toffeeta  :P