Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Erikoisuudet => Aiheen aloitti: Warcock - helmikuu 27, 2011, 23:53:19 ip

Otsikko: Haba-salmari
Kirjoitti: Warcock - helmikuu 27, 2011, 23:53:19 ip
Entiä onko tämä resepti jo täällä, tuli muutamia vuosia siten kaverin kans tehtyä satsi....

1 litra viinaa
1 litra Ouzoa
2 kg Turkinpippureita tai vastaavia
1 pss Fisherman's Friendejä
2 litraa vettä
2 tai enemmän Habaneroa, Nagaa tai mitä haluatkin käyttää....

Habanerot ja Fisherman's friendit viinan sekaan ja jääkaappiin muhimaan muutamaksi päiväksi, välillä voi ravistella.
Kun seos on muutaman päivän muhinu voidaan aloittaa varsinainen salmarin valmistus.

Laita 2 litraa vettä kiehumaan ja liota sinne 2 kg turkinpippureita.
Kun karkit liuonneet, nosta kattila pois liedeltä ja anna hetken jäähtyä, kaada hieman jäähtyneeseen seokseen Ouzo ja viina, sekoita.
Pullota ja säilytä jääkaapissa....
Ravistettava ennen käyttöä.
Otsikko: Vs: Haba-salmari
Kirjoitti: paablo - lokakuu 11, 2012, 17:45:45 ip
Toimii :)
Otsikko: Vs: Haba-salmari
Kirjoitti: Noli Me Tangere - lokakuu 14, 2012, 15:05:42 ip
Naga-salmaria tein pari vuotta sitten. Vieläkin tuntuu ajatus pahalta. Juoman huumoriarvo oli toki valtaisa.
Otsikko: Vs: Haba-salmari
Kirjoitti: Jahvetti - lokakuu 16, 2012, 21:28:41 ip
Epäilemättä ;)
Otsikko: Vs: Haba-salmari
Kirjoitti: akselsson1 - helmikuu 26, 2013, 21:04:45 ip
toimiskohan tää ihan vaan nagaa suoraan salmariin - periaatteella? ;)
Otsikko: Vs: Haba-salmari
Kirjoitti: Whili - helmikuu 27, 2013, 06:56:31 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - helmikuu 26, 2013, 21:04:45 ip
toimiskohan tää ihan vaan nagaa suoraan salmariin - periaatteella? ;)

Kuin junan vessa  ;)
Otsikko: Vs: Haba-salmari
Kirjoitti: akselsson1 - helmikuu 27, 2013, 08:43:19 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - helmikuu 27, 2013, 06:56:31 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - helmikuu 26, 2013, 21:04:45 ip
toimiskohan tää ihan vaan nagaa suoraan salmariin - periaatteella? ;)

Kuin junan vessa  ;)

kavereiden ilmeitä odotellessa.. ;)
Otsikko: Vs: Haba-salmari
Kirjoitti: bläkkäri - maaliskuu 03, 2013, 22:17:07 ip
Useampi satsi jo tullut tehtyä noilla värikkäillä turkkareilla, ainakin täällä tunnetaan lökönä.
Viimeksi työkaverin läksäreissä oli kahta eri vahvuista satsia, yhteensä 0,7l verran ja kaik män :o ;D.

Näitä satseja kokkaillessa on omakohtainen mutu, että se käytetty chili ei siihen sokerilla kyllästettyyn viinaan kapsaisiinia luovuttaisi niin tehokkaasti.

Tuohon tujumpaan satsiin oli 0,35l vodkamäärään liossa melkeen kokonainen markettihaba sen 2 vuorokautta. Lisäksi turkkareilla kyllästetyssä liuoksessa lillui puolikas haba ainakin toist 2vrk ennen kuin oli sopivan tymäkkä satsi koossa.

Eli varmaan toimii sokerisempaankin viinaan sekoittaessa, kunhan määrä ja aika vaan on kohillaan.

Ainakin haban kanssa tehdyt kokeilut on osoittautuneet sangen herkullisiksi ;).