Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ekonyymi

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
« : Heinäkuu 30, 2018, 18:09:31 ip »
Toinen Inca Red Dropeista meni, saattoi olla vähän isompikin, mutta tämä tekee hyvännäköistä settiä tämän kokoiseksi kasviksi. Eikö ne voisi jo ottaa vähän väriä ?2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
« : Heinäkuu 18, 2018, 14:27:38 ip »
Jos vähän summaa alkukautta, lähtökuoppiin jäivät kituisesti itäneet Orange Rocotot. Murupi Amarela jäi todella vaisuksi pienissä kivivillakuutioissa, joissa muut ovat kasvaneet yleensä mukavasti. Biker Billy jäi myös pieneksi, tuli laitettua pieneen passiiviin ja toistaiseksi se on kivan näköinen viherkasvi.

Pienen lomareissun jälkeen, sen lisäksi että löytyi tuo yksi juurimätä, kummastelin, kun Serrano publer tiputteli kukkia ja pieniä raakileita. Ajattelin, että niitä on vaan niin paljon ettei se jaksa kantaa niitä. Kun tutkasin vähän lientä, niin huomasin, että sen EC oli jossain 0.3 paikkeilla. Kumma kyllä PH oli aika kohdallaan 6:n tienoissa. Yleensä se on noussut 7:n pintaan jo parissa päivässä kun liemen pinta laskee. Ehkä sitä on loman aikana jatkettu vedellä - muuta en keksi. Vaihdoin koko ämpärin tuoreeseen, kasvin sai vielä nostettua ämpäristä toiseen. Nyt EC on yli 2. Ja nyt pari päivää siitä - vähän tuntui siltä, että ainakin osa raakileen aluista pysyi jo kiinni.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
« : Heinäkuu 15, 2018, 20:25:54 ip »
Ja tässäkin kuussa päivitys, vauhti oikein päätä huimaa !!

Lomareissu heitetty, muutama sijaishoitaja chilieille ja muille kasveille. Ensin meinasin jo päivittää, että kaikki meni niin hyvin, mutta sitten bongasin Inca Red Dropin nuupattamassa kasvihuoneessa. Aika kuuma siellä välillä on, joten otin sen ulos selvittelyjä varten. Lientä oli hyvin, ehkä vähän liiankin hyvin, joten ajattelin lapota vanhat pois ja laittaa tuoreet tilalle. Aika pahan hajuista nestettä tuli ulos, joten lienee juurimätä iskenyt. Sen hoito-ohjeita etsin ja silmät osuivat useassa yhteydessä vetyperoksidiin ja jossain päivityksessä puhuttiin viikon päivittäisistä huuhteluista vetyperoksidiliuoksella. Eipä ole sen enempää ainetta kuin aikaakaan tuohon operaatioon, joten kasvi vaan kompostiin.


Inca Red Drop riiputtaa lehtiään:


Juuret:Nyt ihmettelen, että mikä käsittely täytyy tehdä ruukulle ja hydrosoralle. Muutenkin, olen kiehuvalla vedellä kauden päätteeksi (tai seuraavan alkaessa) käsitellyt ne - sekä ruukut härpättimineen että hydrosoran - riittääkö myös tässä tapauksessa ?


4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
« : Kesäkuu 09, 2018, 21:10:00 ip »
Kappas vaan, ei viime kuussa kerennyt päivittelemään tänne. Mutta laitetaan nyt
muutama huomio, lomien aikaan tulee taas varmaan hiljaisempaa päivitysrintamalla..


Ulos päästyään LemonDrop (vasen) teki tummempia lehtiä uudeksi kasvuksi. Kun taas Aji Cristal (oikea) teki vaaleampia uusia lehtiä. Nämä onkin toukokuulta. LemonDrop ei ole ulkona hirveästi kasvanut, Aji Cristal taas on kasvattanut kasvarissa kokoa.On tullut seurailtua PH:ta kun muistelen lukeneeni jostain, että sen pysyminen kohdallaan olisi ravinnevahvuutta tärkeämpää. Huomiot on, että publerissa PH "valuu" 7:n pintaan jo muutamassa päivässä.Sitten Cayene, on tekemässä hauskan näköistä Podia.Näyttää muutenkin siltä että se olisi ollut Tsernobylissä lomalla.

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
« : Huhtikuu 15, 2018, 17:58:28 ip »
AjiFantasy tulossa ulos:

Hänet nostettiin heti kuvan oton jälkeen kasvariin harson taakse, sitten hän hetikohta nuupahti. Onneksi se oli vain liemen puutetta ja se nousi sieltä muutaman tunnin sisällä takaisin pystyyn.


Kasvarissa jo useampi passiivi

Publerit on vielä sisällä, kunhan nyt kerkeisi vielä toisen taimipublerin muuttaa passiiveihin. Serrano on jo omassaan ja tarkoitus oli laittaa Biker Billy omaansa, jos se vain näyttää riittävän lupaavalta.

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
« : Huhtikuu 07, 2018, 17:55:07 ip »


Xuan on passiivissa, näyttää tästä kulmasta melko terveeltä, se on yhden katossa kiinni olevan lampun alla, ja katselen sitä enimmäkseen alhaalta päin ja silloin se on aika nuutuneen näköinen. Ehkä se vain näyttää siltä.

Harmikseni, Murupit itivät kyllä hyvin, mutta sen jälkeen kasvu on kivivillassa ollut minimaalista. Yksi on kyllä hengissä, mutta pari senttiä ja muutamia lehtiä. Ei oikein vaikuta sille, että kannattaisi jatkaa sen kanssa. Harmi - pidin sen mausta kovasti.

Lemon Drop on tänä vuonna passiivissa, melko hyvin lähtenyt liikkeelle.

Torstaina sitten puutarhamessuille yhdistyksen hommiin.

7
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
« : Maaliskuu 17, 2018, 11:38:24 ap »
Tästä oli PP:n kanssa puhetta, olen mukana ainakin to-pe.

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
« : Maaliskuu 14, 2018, 21:22:35 ip »
Vaatimatonta on, mutta jotain kuitenkin:


9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
« : Helmikuu 17, 2018, 13:51:53 ip »
Ei vielä ihan taivaaseen asti kasvu, mutta ainakaan ei tullut kuivatettua idättimiä, kuten viime vuonna.


10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
« : Tammikuu 20, 2018, 09:12:00 ap »
Serrano pyrkii jo kevättä kohti.


11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Ekonyymin 2018
« : Tammikuu 06, 2018, 20:40:37 ip »
Siemenkauppoihin en kerennyt tällekään kaudelle, mutta onneksi muutaman harrastajan kanssa tehdyista siemenvaihdoista on vielä uusia tuttavuuksia kokeilematta.

c.annuum

 • Biker Billy
 • Golden Cayene
 • Serrano

c.baccatum

 • Aji Fantasy
 • Aji Cristal
 • Dong Xuan Market
 • Inca Red Drop
 • Lemon Drop

c.chinense

 • Chocolate Habanero
 • Murupi Amarela
 • Red Savina

c.pubescens

 • Oragne Rocoto

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« : Lokakuu 24, 2017, 11:47:21 ap »
Starflame on hauskan näköinen kypsyjä:


13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« : Lokakuu 22, 2017, 19:04:39 ip »
Vähän tuuliajolla olleet kasvit viime viikkoina. Onneksi kasvihuoneessa oli lämppäri pakkasvahtina. Itse olen ilmeisesti käyttäytynyt hyvin, kun Lemon Drop publereineen sai luvan tulle olohuoneeseen kypsyttelemään podejaan.Vieressä starflame:n passiivihydro, joka onkin ollut jo sisällä muutamia viikkoja.

Ulos oli vielä unohtunut Nattaly, jossa oli kyllä kivasti podeja, mutta jäi pakkasöiden armoille. Sen ennuste ei ole kovin lupaava:


14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« : Lokakuu 07, 2017, 14:16:38 ip »
Chocolate Scotch Bonnet teki välillä ihan uskottavaa kasvua, mutta jos vielä ei ole saanut yhtään pikkusormen päätä isompia Podin alkuja aikaiseksi, niin tulee kompostikomennus.Jotain elukoitakin löytyi, tosin vain yhdestä oksasta:


15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« : Elokuu 10, 2017, 19:08:13 ip »
Vuonna 2014, Cayenen podi alkoi kellertää huhtikuun lopulla. Tänään löysin Starflamen podin, joka on ottanu värin pintaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.


16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« : Heinäkuu 30, 2017, 12:16:25 ip »
Ei mikään ihmeellinen kausi, mutta parempi kuin ei mitään.Nattaly oli ensimmäinen pukkaamaan Podia.Starflame podeja.

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« : Heinäkuu 03, 2017, 21:18:58 ip »


Starflame ja LemonDrop.

Nattaly ja Choko Scotch BonnetOlin viikon verran perheen kanssa reissussa ja anoppi oli huolehtinut kasveista sillä aikaa. Passiivit oli "kasteltu" ihan laitoja myöden. Lapposin vedet pois ja laitoin tuoreet liemet tilalle. Viime kesänä harrastin sitä muutenkin - että vaihtaa liemet muutaman kerran kesässä noihinkin. Se kimposi siitä kun tarkistin vähiin menneiden publereiden PH.ta ja ravinnepitoisuutta. Osa liemistä oli todella happamia, joten tuli tavaksi vaihtaa koko ämpäri aina silloin tällöin. Pikkuisen haasteellista vain tiettyjen publerien kanssa, kun juuristo valtaa koko ämpärin, mutta tähän mennessä aina onnistunut kuitenkin.

Starflame:lla kukka aika hyvässä kunnossa, vaikka pukkaa jo podia:


18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« : Kesäkuu 06, 2017, 19:20:24 ip »
Putsasin Chocolate Scotch Bonnetin mullista ja asetin passiiviin. Kaiken haasteellisuuden keskellä olen kuitenkin saanut pari asiaa kohdalleen. Toinen on Lemon Drop publerissa ja toinen on kausi ilman multakasveja.

Siirsin ulkokasvit kasvariin kesäkuun alussa, kun yhdeksi yöksi luvattiin melko kylmää. Ne jäivät sitten päiväksi sinne ja tässä kuvat iltapäivästä uupuneena ja seuraavana iltapäivänä elpyneenä.Ei sillä ollut liemi vähissä, vaan ilmeisesti kasvarissa vaan oli hetkittäin tosi lämmintä. Mitään automaatti-ikkunoita ei tässä kasvarissa vielä ole. Onneksi toipui hyvin.


Lisäksi tästä tuli nyt oikeasti se neljän kasvin kausi. Starflame on passiivihydrossa ja Lemondrop on publerissa.Sen lisäksi on vielä Nattaly passiivihydrossa.Vaatimatonta on tämä kasvu, mutta kun nyt jotain satoa tulisi, niin hyvä on.

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« : Toukokuu 21, 2017, 13:40:18 ip »
4 kasvia voivat pääosin hyvin.

Tällainen ylläri löytyi Bauhausissta:Koko osio oli aika positiivinen yllätys, ihan oikean kuuloisia lajikkeita, useampia, tämän lisäksi mm. Apache, TSMB. Ja hinta kohdallaan 3,95/kpl.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« : Helmikuu 24, 2017, 17:22:01 ip »
Kiitos, ehkä tämä tästä vielä väkinäiseksi hymyksi muuttuu. Viime kaudellakin oli alkuhaasteita, mutta tuotto oli sitten lopulta yli 3kg. Vaikka osa meni kiireessä haaskuuseen ja Starfish teki jopa minunkin makuuni turhan mietoja podeja, niin kuivattuja eriä ja salsaa tuli hyvin tämän talven tarpeiksi - ja tarvittaessa paikkaamaan jopa ensitalvea.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9