toukokuu 04, 2024, 14:43:17 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - hahonen

1
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilin kuivatus
syyskuu 09, 2014, 21:11:46 ip
Meillä on käytettynä hankittu sienikuivuri Orakas johon uppoaa huomattavasti suurempi määrä kuin Obh Nordicaan tai vastaaviin. Koko päivän joutuu jurmuttamaan joten jos ei ole kiire mielestäni samaan tulokseen pääsee leivinuunin päällä kuivaamalla. Sähköäkään ei tuolloin mene. Toki jos samana päivänä tarvitsee kuivat chilit niin pakkohan se on tällä kuivata. Kuitenkin ihan eri tason vehje muovirimpuloihin verrattuna.
http://www.marlemi.fi/
2
Tässäpä viimein hyvinkin samanlainen tahna. Laitoin Thai chilien sekaan pari Nagaa jotta makua riittäisi. Aika asiallinen sörsseli tuli.
http://www.thaitable.com/thai/recipe/vegetarian-chili-paste
3
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Pakastus
elokuu 19, 2014, 21:57:01 ip
Kutistuu tietenkin tyhjiöitäessä mutta palaa alkuperäiseen muotoonsa sulatettaessa kun vakuumi puretaan. Minusta paremmin säilyy näin kuin minigripissä pakastettuna. Ei ole kosteaa velliä sulatettuna vaan tuorean oloisia ovat.  Vakuumikoneena Lava V.300 jolla tyhjiöinnin voi suorittaa hallitusti. En sano mitenkään tämän olevan ylivertainen tapa kuivaamiseen tai muuhun verrattuna, mutta minusta pakasteessa näin säilyvät hyvin. Vuodesta 2002 olen koittanut erilaisissa muodoissa säilöä satoa ja tällä tavoin voin sulattaa pussillisen vaikka kesken talven ja tehdä siitä mitä haluan.
4
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Pakastus
elokuu 19, 2014, 20:33:52 ip
Meillä ajettu tyhjiökoneella pussi tyhjäksi ja kuumasaumattu. Tämmöinen paketti säilyttää rakenteen ja maut aika samankaltaisena tuoreeseen verrattuna jos malttaa sulattaa hitaasti.
5
Sadon säilöntä ja käsittely / Nepalilainen tahna
elokuu 19, 2014, 20:28:36 ip
Olen käynyt useamman kerran nepalilaisessa ravintolassa Kuopiossa jossa ruoka on todella hyvää. Ruoan mukana saa erikseen tilatessa ns tulista chilitahnaa joka alkoi meikäläistä kiinnostamaan. Kertoivat, että iso kasa chilejä laitetaan öljyyn ja keitetään miedolla lämmöllä useampi tunti. Kokeilin tätä kotona, mutta meikäläisen tuotos tuppaa palamaan joka kerta. Tämä voisi olla hyvä tapa säilöä chilejä jos onnistuisi nykyisen tyhjiöpakkaamisen ja pakastamisen sijaan. Onko kellää kokemusta öljyssä keitetystä tahnasta ja miten sen saisi onnistumaan. Laittavat öljyyn chilit nimenomaan kuivattuna. Olen kokeillut itse kasvatetulla Nagalla ja Thaimaasta tuomillani paikallisilla chileillä ensin ne kuivattuani. Ainakin pienillä erillä palaa helposti. Neuvoja vastaanotetaan erittäin  mielellään.