Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PP

Sivuja: [1] 2 3 ... 270
1
Nykyään on Nokia 7 plus. Tosi hyvä laite 300 € hintaan nähden.

2
Tori / Vs: Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta
« : Joulukuu 30, 2018, 14:45:06 ip »
Nyt on testattu savurocotojauhetta ruoanlaitossa. Tein sous videa naudan ulkofileestä. Oliko mulla 0,83% tuota jauhetta. Yksi 10g pussi 1,2 kg kohden. Hyvin tuli savuaromi esille sieltä eikä ollu liian tulista itelle mutta naiselle oli hieman liikaa. Erinomaista tuli. Tulee jatkossakin ostettua näitä jauheita ja miksei soosejakin jatkossa  :thumbup:

Onhan tuo aika reilu määrä, kun vastaa 100 g luokkaa tuoretta rocotoa.

3
Tori / Vs: Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta
« : Joulukuu 17, 2018, 15:27:20 ip »
Rocotosoosi on taivhaallisen hyvää....sopivasti potkua ja savua...erittäin hyvä vuosikerta tämä 2018 ;D ;D ;D ;D ;D
Myöskin savurocoto jauhe on onnistunut loistavasti, potkua/savua sopivasti ;D ;D ;D ;D,kiitosta taas vaan.....

Kiitän ja kumarran. Soosi on hyvää vuodesta toiseen, koska raaka-aine on hyvää ja savustan omenapuulla.

4
Tori / Vs: Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta
« : Joulukuu 17, 2018, 11:52:57 ap »
Mitä rocotoa nuo jauheet on? Tulisuus?

Monta rocotoa sekaisin. Se on luokkaa 7/10, mutta pehmeän tyyppistä, koska pelkkää rocotoa. Ja tosiaan tuota luokkaa, riippuu niin paljon syöjästä.

5
Tori / Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta
« : Joulukuu 17, 2018, 00:37:52 ap »
Nyt on vähän enemmän valikoimaa, mitä myydä. Tiistaina postitettuna ehtii jouluksi, ehkä keskiviikkonakin.

Savurocotosoosia/tahnaa on nyt vähän isommissa purkeissa 290 g ja 330 g. Hinnat 12 € ja 14 € (kilohinta 40 €/kg eikä purkit ole ilmaisia).
Mansikkahilloa rocotolla (mieto)  260 g 8 € (mansikat kaupasta)
Mustaherukkahilloa rocotolla (mieto) 320 g 10 € (herukat omaa satoa)

Hapatettua Aji Cristalia 220 g 10 € (pakastettu)
Hapatettua chinense-hybridiä (Pink Haba x Biquinho) 220 g 11 €
Hapatettua Boinda ma Jacquesia 220 g 10 € (mukana jonkun verran Suger Rushia laimenteena)
Kahden viimeisen laatu pitää vielä varmistaa pH-mittauksella. Maku on kunnossa.

Savurocotoa jauheena 5 €/10 g
Rocotoa jauheena 4 €/10 g

6
Ensimmäinen satsi hapanchili tehty ja koemaistettu. Hapanta on ja tuoksuukin happamalta. Myös aika tulista kun käytti chileinä Peru Cuscoa ja Pino Oiva Orangea vaikka tuli laitettua kaupan keltaistaja oranssia vihannespaprikaa  makua laimentamaan. Neste purkissa oli kirkasta mutta "venyvää" / limaista. Ilmeisesti näin käy jossain olosuhteissa. Googlettamalla slimy brine löytyi jotain juttua aiheesta

https://fermentersclub.com/funky-fungi/

Huomasin viime viikolla, että tulossa oleva rocotosatsi on mennyt tuollaiseksi. En ole maistellut enkä mitannut vielä. Toivottavasti ei ole pilalla.

Juttu väittää, että se limaisuus häviää ennenpitkää kun bakteerikanta muuttu. Minulla se ilmestyi muutaman viikon viileässä vaiheessa, kun purkki oli 15-17 asteessa.

7
Hinta? sitä saa 70-litraa alle parilla kympillä, joten ei se kyllä kallista ole :)

Ei ehkä kallista, mutta halvinkin kookos maksaa 3-4 kertaa enemmän kuin multa tai turve.

Kastelun suhteen huonohko vedenpidätyskyky on myös etu, koska kookosta ei käytännössä voi ylikastella.

8
Meikäläinen tyhmempänäkin voin kertoa, että mäntysuopa lähtee pesemällä  ;D. Neemin tiedot varmaan näkyy käyttötiedotteessa.

Neem-öljyä ei ilmeisesti saa enää myydä torjunto-aineena, mutta sitä myydään raaka-aineena saippuaan ja muuhun kosmetiikkaan. Tavara on samaa, mutta pulloissa ei lue mitään kasvien kanssa käyttämisestä.

9
Kookoskuidut ovat yleensä täysin lannoittamattomia. Ihan perus kastelulannoitteet, kuten puutarhan kesä tai Yaran hydro/calcinit toimivat hyvin. Jos on ylimääräistä taskunpohjalla, niin voi sijoittaa esim. Cannan coco-lannoitteisiin, mutta hyöty on olematon.

Justiinsa näin!

10
Chiliyhdistyksen pikkujoulut ja vuosikokous järjestetään sunnuntaina 25.11.2018 Helsingissä Hellapoliisin tiloissa osoitteessa Spelttitie 6 A. Ohjelmassa on klo 15 alkaen chilihöpinän täyteistä yhdessäoloa, loistavaa ruokaa ja varsinainen syyskokous klo 18. Syyskokouksessa hallitus esittelee menneen kauden toimintaa, suunnittelemme yhdessä seuraavaa vuotta ja valitsemme yhdistykselle uuden hallituksen. Ruoka tehdään tällä kertaa omin voimin, jolloin saamme varmasti herkullista ja oikeasti hyvillä chileillä höystettyä ruokaa. Tapahtuma on avoin kaikille chileistä kiinnostuneille ja jäsenille se on totutusti maksuton. Ei-jäseniltä veloitamme 15€ osallistumismaksun.

Mukaan juhliin ja kokoukseen ilmoittaudutaan viimeistään tiistaina 20.11. tällä lomakkeella: https://goo.gl/forms/HnK5wiuhh8dE7zcM2

Jos haluaa hypätä kimppakyytiin tai on itse tulossa autolla ja paikkoja on vapaana, kannattaa laittaa viestiä osoitteeseen info@chiliyhdistys.fi, niin keräämme kyytejä kasaan. Ensimmäistä kertaa vuosikausiin kokouspaikalle pääsee helposti myös julkisilla kulkuneuvoilla; lähistöltä kulkevat ainakin HSL:n bussit 64, 67 ja 655. Reittejä kannattaa tutkia osoitteessa reittiopas.hsl.fi tai Googlen karttapalvelussa.

11
Se sääntö on todettu pakolliseksi estämään se, että tästä tulee yleinen kauppapaikka kaikenlaiselle tavaralle.

12
Jäkätijäkäti / Vs: Sää on mitä todennäköisin
« : Lokakuu 10, 2018, 23:59:43 ip »
Nyt tulee sellaiset 4-6 päivää, että täytynee säätä kasvarin lämmitys isolle. Saa loput kypsymään vauhdilla pienellä lämmityksellä kun yöt on 10 tai yli ja päivät 15.

13
Tee-se-itse / Vs: Kylmäsavustus
« : Lokakuu 07, 2018, 22:18:32 ip »
Kysytäänpä täältäkin, josko joku voisi pk-seudulla kylmäsavustaa minulle vähän chilejä? Toisin siis chilit savustettavaksi ja hakisin pois kun homma on ohi.
Mieluiten mahdollisimman läheltä Espoota, mutta voin minä vähän kauemmaksikin ajella.

Olen mahdollisimman kaukana Espoosta pk-seudun sisällä, mutta luultavasti voisin tehdä tuon omien chilien ohessa. Mikä on vähän? Pari kiloa varmaan mahtuu omien mukaan.

14
Samaa mieltä, että chilin käyttö monipuolisesti ruuassa on Chiliyhdistyksen tärkein päämäärä ja sanoma.

Alkuvuosi on tällaiselle hankala aika, koska tuoretta laatuchiliä ei saa mistään.

Kerro vähän taustoja. Kuka järjestäisi eli mistä työvoima?
Kuinka paljon myyjiä/esittelijöitä ja millaisia?
Yleisölle ilmainen tapahtuma?

Yhdistyksellä ei ole rahkeita lähteä tällaiseen tuottajana ja työvoiman tarjoajana. Yhteistyötä voimme tehdä jossain määrin ja olemme mielellään mukana omalla pisteellä, mutta tapahtuman järjestelyyn meillä ei vaan riitä aika, koska on vaikeaa löytää tekijöitä nykyisiinkään tapahtumiin.

Markus H. yhdistyksen hallituksesta

15
Hometta se vaalea on kai yleensä. Väittävät, että jos hometta on vain pinnalla, alla oleva tavara on OK, koska home ei leviä sinne.

Itse olen saanut pilalle vain yhden satsin eikä sekään mennyt homeeseen vaan tuli muuten outoa.

16
Tuossa on ohjetta alkuun.

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/chilien-hapattaminen/

Bakteerikannan voi ottaa monestakin paikasta, mutta hapankaali taitaa olla suosituin. Ilmankin voi aloittaa, mutta itse teen varman päälle. Viimeisin pari päivää sitten aloitettu kokeilu on Gefilus-tuotteista otettu bakteerikanta. Se on vasta lähtemässä käymään, mutta kokeneemman harrastajan mukaan pitäisi toimia hyvin.

17
Ei sillä etteikö sitä riittäisi myyntiin, mutta eikö sulla ole/tullut omastakin takaa satoa happaman tekoon?

18
Näin on. Hapanta on tulossa jo reilusti ja osa soosichileistä savustettu ja pakkasessa odottamassa, että tulee lisää ja pääsen keittelemään.

19
Eipä ole chilit homehtuneet tänä vuonna. Tomaatit kyllä, mutta ei nekään yhtä pahasti kuin viime vuonna. Satolaskuri näyttää 18 kg, mutta siitä varmaan melkein puolet on mennyt muualle kuin omaan jalostukseen. Varmaan menee taas yli 30 kg kun rocotoja on kypsymässä vielä reilusti.

Kuvat on viikon takaa. Nyt kasvarista on kaikki tomaatit pois ja neljä rocotoa on lämmittelemässä siellä. Kolme jäi vielä terassille odottamaan, että saan Bondat ja Aji Cristalin pois tieltä kasvarista kunhan ne kypsyy melkein loppuun.


Aji Cristaleita on karsittu jo reilusti. Tuossa on samassa nipussa myös Campane, joka alkoi kypsyä vasta nyt. AC:ta kerätty 5 kg.


Hybridi on taatun satoisa.Bondaa tulee kahdesta kasvista tarpeeksi, varmaan jotain 4 kg luokkaa yhteensä.


Rocotoja terassilla ennen siirtoa.


Kevyt vain parin kilon välikeräys. :D
20
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Kookoskuitu kasvualustana
« : Syyskuu 21, 2018, 18:04:24 ip »
Täytyykö kookoksen kanssa aina käyttää coco-ravinteita? Onko kukaan kokeillut Advanced Nutrientsin peruslannoitteita?

Itse vedän kookoksella ja Yaran bulkkilannoitteilla eikä ole puutetta sadosta. :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 270