Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - homefarmer

Sivuja: [1]
1
tämmönen huomio, et söin intialaista itsetehtyä ruokaa(chilin lisäksi myös muita tulisia mausteita), kun oli vähän pakko kun rahat loppu ja viimeiset sijoitin intialaisen kaupan edullisiin antimiin, no ruoka tökki n. 4 päivää, ja käytin hyvin säästeliäästi mausteita, mut sitten sitä alkoi niinku himoitsemaan sitä "poltetta" vaikka se jopa peittää mielestäni sellaiset hienommat makuvivahteet alleen, ja n. viikon aikana sitä oli jo pakko laittaa mausteita niin että hiki virtas kunnolla aina ku söi ja maistu se polte vahvasti suussa, sitten ei enää tehny mieli ollenkaan ilman mausteita syödä ns. normi Suomiruokaa, sitten vielä kun oikein v*tutti niin sitä vihasöi sitä poltetta ja laittoi ihan ylimausteet ruokaan, heh jännä olis tietää miten ne jotka on vuosia syöny kuumaa ruokaa, niin tuleeko siihen poltteenhimoon stoppia ollenkaan?, kun esim. Intialaiset esim. syö jo ihan järkyttävän tulista ruokaa, kävin Intiassa ja aina pyysin että no chili no spicy ja silti oikein vatsassa poltteli ne ruuat .. ?

2
Uusien jäsenten esittelyt / (: t e r v e h d y s :)
« : Syyskuu 06, 2017, 11:54:42 ap »
juu ,

täytyy myöntää etten ole vielä kerennyt chiliä kasvattaa, vaikka monenlaista on puutarhoissani ollutkin mm.

*yrttejä
*tupakkaa

*tomaattia & tupakkaa(izmir,samsun,mapacho) juuri nyt, mansikat ja salaatit ei itäny :wrong:

Olen kiinnostunut kaikenlaisten hyötykasvien kasvattamisesta ja puuhastelusta kasvatuksen ympärillä. Mullassa olen kuin kotonani   ;)

Ensimmäinen chilikasvatukseni on lähdössä innolla käyntiin ja lajikkeena pepperoncini, jonka pitäisi olla mieto ja aromikas ja säilömiseen sopiva, muuten jännä et Suomessa säilömisellä tarkoitetaan yleensä jtn. lientä joka tappaa kaiken elämän purkista, kun taas maailmalla se yleensä tarkoittaa maitohappokäymisellä aikaansaatua maitohappo- sekä maitohappobakteeripitoista luonnollisen hapanta elävää ympäristöä jossa ei pahat bakteerit selviä.

Tarkoitus on myös oppia ja jakaa yleistä kasvatustietoutta sekä sukeltaa syvälle  :fire: kuumaan :fire: chilien maailmaan

innolla odottaen tulevaa  :chili:

Sivuja: [1]