huhtikuu 16, 2024, 09:00:13 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Kakq

1
Tori / O/V: Rocaton siemeniä
syyskuu 04, 2014, 13:54:22 ip
Moi,

sattuisiko kellään olemaan ylimääräisiä Rocaton (c. chinense) siemeniä, joista voisi pientä korvausta vastaan luopua?

Vaihdossa olisi tarjota myös joitain sekalaisia siemeniä, joista useimmat ovat useamman vuotta vanhoja, joten itävyydestä en mene takuuseen.

Tuoreita siemeniä on seuraavista lajikkeista:

C. baccatum:
Pea
Lemon drop
Omnicolor

C. annuum
Peter pepper

C. chinense
Pimenta de neyde

Ja sitten ne, jotka ovat vähän vanhempia:

C. annuum
Jalapeno
Tepin

C. baccatum
Aji Benito
Aji Cristal
Bubba
Cap 272
Champion
PI 441596
Starfish
PI 260567 (microcarpum)

C. chinense
7pod
Aji Cachucha
Cap 869
C04418
Harold's St. Bart
Yellow bullet habanero

C. frutescens
Cap 1011

C. pubescens
Canario
C04869
Locato
Red peruvian rocoto

C. cardenasii
Ulupica

Yhteyttä voi ottaa yv:llä tai sähköpostilla osoitteeseen fruktkt ät gmail piste com.
2
Bonchi / Show your bonchis!
lokakuu 20, 2009, 23:11:30 ip
Since here are quite few photos of people's bonchi projects and I am pretty sure that it is not because no one has bonchis but because they just don't want to create a new topic for them. This section was clearly lacking a general topic where everyone could exhibit their bonchi projects easily without making the bonchi section look messy. So here's a topic for Your bonchi related pictures!

I start with my first bonchi experiment with Bubba (c. baccatum). I complain the quality of some photos.


This is what it looked like before cutting it down ja after harvesting. It grew in a ebb & flood system during the summer and made a decent crop.


Here's it after cutting.


Roots cleaned and cut. Maybe I could have cut them even more.


And here it is on the windowsill potted, cut and tops bent.


And a small detail in the end  :) .

I think that maybe I left the stem too tall and perhaps I should cut more those tops but first I see how it starts growing in its new narrowed shape. Any tips are welcome!

Now it's someone else's turn to show their bonchi projects!   ;)
3
Tämän vuoden yllärikasvi minulla oli tämä Cap 1011 ('aji de cocina'), josta en nimen lisäksi muuta tietoa Internetistä löytänyt. Kasvutavan perusteella jos olisi pitänyt laji määritellä, olisin pitänyt sitä lähes varmana baccatumina. Kasvi kasvoi yli metrin ennen kuin alkoi haaroittua ja lopulta saavutti noin 2,5m pituuden.

Kukat sen sijaan puhuivat frustescensin puolesta:


Aluksi kun pääsin marjoja maistamaan, en kovasti yllättynyt vaikka tulisuutta ei ollut, sillä joskus ensimmäisistä marjoista kapsaisiinit uupuu, mutta tässä tapauksessa kasvi antoi pitkin kautta täysin tulettomia marjoja. Ja näin teki myös toinen myöhemmin kukkinut cap 1011:ni. Kasvuolojen syytä se ei liene, sillä molemmat kasvoivat kesän ulkona ämpärihydoissa ja muut kasvit samoissa oloissa tekivät kyllä tulisia marjoja. Cap 1011:n marjoissa on paksu kuori ja hedelmäliha on ohut ja melko löysää eikä rapsahda hampaissa. Makeutta ei marjoissa myöskään pahemmin ole.



Tästä ei ainakaan omaa suosikkiani tullut, sillä hedelmälihan vähyys tekee marjoista huonoja ruokakäyttöön ja tulettomuus taas epäkelvon jauhamiseen. Joillekin tämä "keittiöchili" saattaa kyllä upota paremmin...