Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - invicta

Sivuja: [1]
1
Tee-se-itse / Vs: Alumiinirunkoisen kasvarin uusiminen
« : Toukokuu 21, 2017, 12:10:11 ip »
Päädyin laittamaan alumiinirungon eteenpäin lahjoituksena, teen samoille perustuksille olemassa olevista teräskaarista uuden kunnollisen. Eli se siitä, saanpahan isomman ja toivottavasti tukevamman kasvarin tilalle. Tuohon 8.5 neliöön tulee lisää varmaan 4-6 neliötä, jatkokseen en varmaan jaksa rakentaa edes kunnon penkkejä. Lavakauluksilla pikapenkit tai sitten ämpäri/säkkikasvatusta.

2
Tee-se-itse / Vs: Alumiinirunkoisen kasvarin uusiminen
« : Toukokuu 19, 2017, 06:58:36 ap »
Noi on just tuota polykarbonaattikennolevyä. Neljä vuotta kesti, aika joustavia ja fletkuja olivat alunperinkin. 4mm taitaa olla paksuus. Ostin halpaa, sain halpaa.

Luonnollisesti päädyistä pitäisi laittaa kiinni, mietin lähinnä sitä että pitäskö laittaa harjalle joku vahvikepuu ja laittaa siihen kiinni. Ja laittaa myös ruoteet harjalta alaspäin. Ei oo ilman jäykistäviä levyjä mahdottoman tukevan tuntuinen tuo harja, joten ajattelin että jos vetää muovin yli kireälle niin alkaa notkumaan ja jos on ilman välikiinnityksiä niin mahtaako lepattaa tuulessa.


Alkaa ketuttaa koko kasvari. Mulla olis 5 tai 6 teräskaarta tuolla, taidan purkaa koko roskan ja tehdä uuden kaarista. Saa isomman ja melkein jo samalla vaivalla. Ainoa vaan että tein kunnon maahan upotetut lokeroidut penkit tuohon, ne menee sitten hukkaan samoin kuin kestopuusta tehty pohjakehikko.

3
Tee-se-itse / Alumiinirunkoisen kasvarin uusiminen
« : Toukokuu 17, 2017, 11:29:08 ap »
Moi.

Eka postaus tälle foorumille, lähdetään kysymyksellä liikenteeseen. Onko ajatuksia vanhan alumiinirunkoisen kasvihuoneen korjaamiseen kun kaikki kennolevyt on päreinä? Levyt pitäisi uusia melkein kaikki, jolloin hintaa tulee hirmuisesti. Katossa on raekuuron tekemiä reikiä, seinäkennot on haurastuneet ja sisältään vihreät.

Tuommoinen kasvari kyseessä: https://preeco.fi/kasvihuone/1045-kasvihuone-84m2.html


Kävi itsellä mielessä että napsisi vaan levyt hiiteen ja heittäisi koko roskan yli kasvihuonemuovin, mutta muovin kiinnittämisessä on sitten ongelma - mahtaako pysyä jos saa pelkästään alareunoista kiinni? Alla on kestopuulankusta tehty kehikko johon toki kiinnitys onnistuu. Päätyjen levyt pystyy ehkä vielä pelastamaan mitenkuten. Tällä metodilla sitten menisi katossa olevat tuuletusluukut (4kpl) hukkaan, joten pitäisi varmaan tehdä tuuletusluukku umpinaiseen päähän. Aukkojen tekeminen muoviin luukkuja varten on hankalaa, kun pitäisi saada muovi kiinni luukkujen ympäriltä jotenkin.

Ajatuksia?


Sivuja: [1]