Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Chili Gonzales

Sivuja: [1]
1
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Tummuvat sirkkalehdet
« : Heinäkuu 18, 2017, 21:51:00 ip »
Kiitokset vastanneille!

Tämä UV-säteily kävi myös mielessä ja siirrettyäni ledien valoon on tummuminen ollut samanlaista. Nämä ledit joita käytän eivät ole UV ledejä käsittääkseni.

Tässä random miettimistä:
Mahdollinen huono ilma voisi olla syynä? Jos esim öljypannusta tulisi jotain hiukkasta tai muu aiheuttaja ja kasvit ottavat itseensä. Mielessä on käynyt ilmanlaadun tutkiminen. Kenties jäkälän kasvattelu samassa tilassa voisi toimia indikaattorina?  ;D Olisi varmaan aika epävarma systeemi, joskin se reakoi senverta nopeasti epäpuhtauksiin ilmassa,että jotain selviäisi? Tai sitten kanarianlintuja.

Itselleni aloittelijana tuli uutena juttuna lehtien ominainen tummuminen. Onhan näitä punalehtisiä japaninvaahteroitakin (Acer palmatum), mutta väri kertoo että, niiden yhteyttäminen ja kasvaminen on hitaampaa, koska eivät pysty hyödyntämään tiettyä valoa. Kenties tummuvalehti merkitsisi huonoa valon hyödyntämistä, mikä olisi haitaksi kasvulle? Varsinkin kun ovat hedelmää tuottavia kasveja, ajattelisin sen edellyttävän mahdollisimman tehokasta valon hyödyntämistä. Tässä on muutama artikkeli netistä väritykseen liittyen mihin törmäsin:
http://www.tiede.fi/artikkeli/kysy/miksi_lehtivihrea_on_vihreaa
http://www.tiede.fi/artikkeli/kysy/miksi_luonto_vihertaa

Suurin osa tummuvista ovat juurikin näitä s-marketin chileistä kasvatettuja, että voihan niistäkin levitä joku rutto tai muuten ovat risteymiä.
 

2
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Tummuvat sirkkalehdet
« : Heinäkuu 13, 2017, 20:12:16 ip »
Joillain chili lajeilla lehdet tummuvat kun saavat tarpeeksi valoa joten tuo näyttäisi minusta ihan normaalilta riippuen tietenki mikä lajike on kyseessä ;D
Kiitokset vastauksesta!

Noista kaupan chileistä ei mitään hajua, mutta tummentumista esiintyy myös numex twilight ja cap 1155 sirkkalehdissä, tosin huomattavasti vähemmän. Näyttää kuitenkin kasvavan niin eiköhän ole normaalia. Jos leviää entisestään pariin muuhunkin lajikkeeseen, niin on luultavasti jotain oleellista pielessä kasvatuksessa, mutta tätä seuraillessa. 

3
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Tummuvat sirkkalehdet
« : Heinäkuu 13, 2017, 17:10:47 ip »
Hei, jatkan tästä vanhemmasta viestiketjusta, kun osuu sen verta hyvin.
Kuvista näkyvä sirkkalehtien voimakas tummuminen ongelmana!
Kuvissa s-marketin irto punainen chili ja habanero mix:in kasvit, päivä 13.7.-17

Tietoja kasvien oloista:
- Pannuhuoneessa, lämpö noin 20 astetta ja kasvien pinnalta mitattuna noin 22-25 astetta, ilman pitäisi vaihtua ja vetoa olen lisännyt nyt pikku hiljaa eilisestä lähtien, joten sen vaikutuksesta ei tietoa.
- Kasvit kahvimukeissa kivivillakuutiossa ja kookoskuitu (2/3) perliitti (1/3) sekoituksessa. Pohjaan tehty reijät ylimääräisen veden poistumiseksi
- Lamppuna bilteman loisteputket 2x18w suhteellisen lähellä kasveja noin 10 cm. Olen nyt nostanut niitä korkeammalle ja osan siirtänyt led lamppujen alle (Osram Led, 14,5w 1521 lm, 6500K), Kännykän kameralla otetusta kuvasta laskettuna noin 7000-8000 luksia loisteputket ja led lamput nyt samoissa lukemissa kun nostin niitä korkeammalle. (Chilivaarin ohje: http://chilivaari.blogspot.fi/2011/10/valon-mittaus-digikameran-avulla.html)
- Lajeja on erilaisia s-marketin chileistä, parempiin siemeniin, jotka ovat itäneet / itämässä ja melkeimpä kaikissa lajista riippumatta esiintyy tummumista, joten lajille ominaisesta olemuksesta ei varmastikkaan ole kyse.
- Kuvien kyseiset kasvit laitettu itämään 23.6.2017, 27.6. itivät, ja 2.7. sirkkalehdet esillä.

Mikäli jollekkin on tuttu juttu tai muuten tietää mistä johtuu niin neuvoja otetaan vastaan! Muuten katson josko valojen nostaminen tai vaikka osan siirtäminen pikku hiljaa ulos tai ikkunalaudalle korjaisi ongelman. Laitan vaikka kuvan kehityksestä, jos kehittyy. (Pahoittelen kuvien kokoa, varmaankin lataamisessa olisi pitänyt jotenkin pienentää  ??? )

- Chili Gonzales

4
Valaisimet chilinkasvatukseen / Bilteman loisteputket
« : Kesäkuu 17, 2017, 21:35:20 ip »
Hei!

Onko kenelläkään tietoa mikä Ra-arvo bilteman loisteputkissa on?
Suunnittelin hankkivani T8 6500K 18w lamppuja, mutta valaistuksesta lukiessani
suositeltiin Ra-arvon olevan vähintään 8, mitä niissä ei ole ilmoitettu.

Onko nämä kyseiset loisteputket ihan päteviä kasvilampuiksi?
Onko Ra-arvolla kovinkaan suurta merkitystä loppujen lopuksi chilien kasvatuksessa?

-kiitos

Sivuja: [1]