Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Doc Evil

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2013
« : Heinäkuu 13, 2013, 01:58:37 ap »
Komea Bonda! Maltillinen veikkaukseni on 9,7 kg satoa.

2
En oo kitaroitsija, mutta jotain luuppisamplereitahan ne taitaa olla. Joissakin monipuolisemmissa delay-pedaaleissakin on loopsampler-toimintoja.

3
Kosketinsoittimia löytyy taloudesta jo toistakymmentä, mutta tässä hetkessä on hyvä iloita uusimmasta. Sain nimittäin pomoltani tarpeettomaksi käyneen DX7:n. Aikamoinen aikatrippi, kun käy tuon laitteen soundeja läpi. Niitä on nimittäin käytetty varsinkin 80-luvulla ja paljon. Soitan erään bändin kanssa ylihuomenna mm. Queenin 'Who wants to live forever':in ja näköjään senkin alkuperäinen introsoundi löytyi tästä pienellä kaivamisella.

http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_DX7

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evilin kasvatusvuosi 2013
« : Huhtikuu 02, 2013, 22:39:19 ip »
No mutta toivon todella, että bileet farmilla toteutuvat ja että en joudu muualle keikalle silloin. Täältä tulee nimittäin siinä tapauksessa sekä kosketinsoitinvahvistusta, että lauluvoimaa, eikä sen jälkeen ole farmilla enää hiljaista  :o

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Doc Evilin kasvatusvuosi 2013
« : Huhtikuu 01, 2013, 20:41:08 ip »
Hei arvoisa chiliyhteisö. Edellisestä kirjoittelustani on kulunut aivan hävyttömän kauan aikaa ja onkin aika ilmoittaa, että Doc Evil kasvattaa edelleen chilejä ja voi hyvin. Kirjoittelutauon aikana on ehtinyt tapahtua paljon ja tällä hetkellä asiat ovat paremmin kuin hyvin. Asustelen Vantaan Myyrmäessä ihanan avopuolisoni kanssa, joka on muuten sellainen nainen, joka ymmärtää tulisen ruuan päälle ja on täysillä mukana chilien kasvattelupuuhissa.

Uuden päiväkirjan aloittaminen on ollut mielessä pitkään, mutta lopullisen sysäyksen sille antoi Bluesman, joka otti yhteyttä, kun ei ole meikäläisestä pitkään aikaan mitään kuulunut. Täytyy sanoa, että tuli todella hyvä mieli siitä, että olemassaoloni vielä muistetaan ja aionkin jälleen aktivoitua täällä foorumilla.

Parvekkeemme on aika pieni, mikä asettaa rajoituksia kasvien määrälle. Niinpä taimia on tällä hetkellä vain 15 ja niistäkin olen luvannut antaa kolme ystävillemme. Jospa pienen kasvimäärän hoitaminen sitten onnistuisi, kun niiden sekaan mahtuu itsekin. Tällä hetkellä kasvit ovat vielä aivan pikkuisia ja kasvavat muovisissa kertakäyttömukeissa.

Tämän kauden lajikkeet ovat seuraavat:

Early Jalapeno (c. annuum)
Unkarilainen mysteerichili (c. annuum luultavasti)
Starfish (c. baccatum)
Inca Red Drop (c. baccatum)
Brazilian Arbolito (c. baccatum)
Scarlett Lantern (c. chinense)

Lajikevalinnoissa olen tähdännyt eksotiikan ja harvinaisuuksien sijaan helppojen ruokachilien kasvatukseen. Unkarilainen mysteerichili on avopuolisoni Unkarista tuomasta chillistä peräisin. Kyseinen chili oli kuivattu ja siihen oli liimattu magneetti, jolla se pysyi jääkaapin ovessa. Chili hajosi muuttojen yhteydessä, mutta siemenet otin talteen. Alla kuva päivän tilanteesta.


6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Lokakuu 13, 2011, 14:43:42 ip »
Tänään keräsin parvekkeelta tällaista satoa (lajikkeet Trinidad Perfume ja CGN 21500):


Parvekkeella on vielä n. 10 chilikasvia, jotka ajattelin nostaa sisälle, koska yöpakkaset voivat tulla milloin vain. Rocotojen podit ovat vielä aivan vihreitä. Ne saattavat kypsyä sopivasti joulupöytään.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Elokuu 18, 2011, 13:15:49 ip »
Kasvini ovat hitaita (rocotot jopa tuskallisen hitaita), mutta onneksi jotain kypsymistä alkaa pikkuhiljaa tapahtua. CGN21500 on mukavannäköinen chinense, joka maistuukin oikein maukkaalta. Tulisuutta on jonkin verran vähemmän kuin oranssissa habanerossa.


Aji Omnicolor kasvaa pitkin seiniä ja kypsyttelee podejansa. Tätä olen päässyt syömään jo muutaman kymmenen podin verran ja omaan makuuni tämä on oikein toimiva.


Tomaatti (Gardener's Deligth) kasvaa parvekkeella tänäkin vuonna.


8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Elokuu 17, 2011, 15:34:30 ip »
Olin heinäkuun viimeisen ja elokuun ekan viikon reissussa ja piti keksiä, miten kasvit säilyvät hengissä sen ajan. Ilmat olivat olleet niin lämpimät, että kasveja piti kastella joka päivä. Päädyin kastelujärjestelmään. Puutarhurinverstaalta löytyi osat valmiina pakettina ajastinta ja vesisäiliötä lukuunottamatta. Ulkokäyttöön sopivan digiajastimen hain Clas Ohlsonilta. Vesiastiana toimi 90 litrainen laastipalju. Paljussa oli 35W vesipumppu, joka pumppasi vettä pääletkuun, josta lähti jokaiselle ruukulle oma ruokintaletku. Pumppu oli päällä minuutin ajan joka aamu. Lisäksi laitoin pienen Jebao-pumpun liikuttamaan paljussa olevaa vettä, ettei se levääntyisi. Ystäväni kävi täydentämässä paljuun vettä kaksi kertaa reissun aikana. Kun palasin kotiin, olivat kaikki kasvit hengissä. Jotkut ruukut olivat aivan läpimärkiä ja jotkut kasvit todella janoisen näköisiä, koska kaikille ruukuille meni sama määrä vettä. Pääasia kuitenkin, että selvisivät. Alla pari kuvaa systeemistä.
9
Tulin juuri lomareissulta ja siemenkirje olikin jo odottamassa. Laitan idätykseen heti huomenna. Kiitoksia paljon :)

10
Mä oon käyttänyt Puutarhalannoitetta palstalla ja hienosti on toiminut. Olen kaivanut chilintaimia varten reilunkokoisia kuoppia ja täyttänyt ne savipitoisen maan, hiekan ja puutarhaturpeen sekoituksella. Siihen sekaan vielä pikkukauhallinen puutarhalannoitetta, niin istutuspaikka on valmis. Istutuksen jälkeen en oo chileille muuta antanutkaan kuin vettä. Moni sekä parvekkeella, että palstalla kasvattamistani lajikkeista on kasvanut suuremmaksi ja satoisammaksi juuri palstalla. Ruukkukasvatukseen en ole Puutarhalannoitetta kokeillut.

11
Juuri näitä etsin viime vuonna tuloksetta. Ilmeisesti olin väärään vuodenaikaan liikkeellä. Mukana!  :)

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Heinäkuu 12, 2011, 23:55:05 ip »
Masa: On muutkin saaneet tämän tuottamaan satoa, joten meilläkin on mahdollisuuksia :-) Mulla on mennyt sun Lance-pistokasilmoitus aivan ohi. En seurannut foorumia kovin aktiivisesti viime kesänä. Ihmettelen silti suuresti, jos pistokkaasi eivät herättäneet lainkaan kiinnostusta.

Torakka: Kävin jo eilen ja valitsin yksilön, jolla oli parhaan näköiset juuret. Siinä vaiheessa, kun otin kuvan, oli pistokas ehtinyt jo hyvin toipua matkanuupahtamisestaan.

13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Heinäkuu 12, 2011, 22:47:40 ip »
Tässä on uusin tulokas parvekkeelleni: Capsicum Lanceolatum. Kiitokset pistokkaasta cuskille. Ehkä kiitos kuuluu myös niille, jotka olivat alunperin luvanneet hakea pistokkaan eivätkä sitten hakeneetkaan, niinpä minullekin riitti yksi. Mukavan näköinen kaveri. Yritän pitää hengissä seuraavaan kesään asti. Tänä kesänä tuskin ehtii satoa tekemään.

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Heinäkuu 06, 2011, 12:13:10 ip »
Aji Omnicolor viihtyy parvekkeella Suomen kesässä:'Minä ajattelin kasvaa juuri tästä'

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Kesäkuu 23, 2011, 14:36:44 ip »
Onhan tuo jo kokoa saanut. Keväällä se oli vielä aika kurjan näköinen riuku, mutta auringonpaisteen lisäännyttyä se kasvatti lehtiä ja uusia oksia nopeasti. Ulkonaoleminen on tehnyt tuolle kasville hyvää. Sen uudet lehdet olivat isoja, mutta ohuita ja oksat lepsuja. Ulkona tuulelle altistuminen vahvisti sitä nopeasti, kasvu tosin hidastui. Totutin sen ilman harsoja auringonpaisteeseen pitämällä sitä toukokuussa ensimmäisiä kertoja ulkona vain 15 min kerrallaan ja siitä pikkuhiljaa lisäsin ulkoilujaksojen pituutta. Palovammoja ei tullut lainkaan. Kukkimisen aloittamista tässä odotellaan. Se on edellisinä vuosina mennyt heinäkuun puolelle, joten ei ole vielä hätää. Helmikuussa tämä sai päähänsä tehdä yhden kukan, joka putosi aika pian pois.

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Kesäkuu 23, 2011, 01:10:54 ap »
Tänään oli niin kova tuuli, että parvekkeella ollut Tabasco oli nostettava suojaan oven sisäpuolelle. Olisihan se toki tuulen kestänyt, mutta kun se on jo niin iso, että parvekkeen reunat eivät suojaa sitä ja siinä on paljon lehtipinta-alaa ottamassa tuulen voiman vastaan, näytti meno aika hurjalta. Myötätunto kasvia kohtaan heräsi ja siirsin sen suojaan. Tältä näyttää kolmatta kauttaan kasvava tuulen riepottelema Tabasco:

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Kesäkuu 15, 2011, 13:25:07 ip »
Myönnän, että tässä mun pumppujärjestelyssä on hieman hätävarjelun liioittelun makua. Omnicolor on joka tapauksessa viihtynyt hyvin ämpärissään ja jatkan tällä järjestelyllä kauden loppuun.

Tässä vaiheessa voisin tehdä täällä niin kovin suositun lajikelistauksen tällä kaudella kasvattamistani chileistä:

Capsicum annuum
Black Chilli - http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5473.0
Early Jalapeno
Santaka
Thai Dragon

Capsicum baccatum
Aji Omnicolor

Capsicum chinense
CGN 21500
Tobago Sweet
Trinidad Perfume

Capsicum pubescens
Manzano Amarillo
Peruvian Red Rocoto
Turbo Pube

Capsicum frutescens
Tabasco

Capsicum chacoense
PI 260427
var. Exile

Lajikkeita on yhteensä 14 ja kasveja 22 kappaletta. Tabasco ja Exile ovat talvehtineita kasveja. Aikaisempina vuosina olen pyrkinyt kasvattamaan aina jotain intialaista annuumia. Tänä vuonna sellaista ei kasvatuksissani ole, koska idätykseen laittamani Bangalore Torpedon siemenet itivät todella huonosti. Ainoa kivivillakuutiossa itänyt yksilö kuoli mystisesti sirkkalehtivaiheessa. Siemenet olivat peräisin eräästä englantilaisesta siemenkaupasta. Aasialaisia kokkauksiani varten on kuitenkin onneksi kasvamassa sekä Thai Dragonia, että japanilaista Santakaa.

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Kesäkuu 14, 2011, 15:29:30 ip »
Sain muutama päivä sitten tyhjennettyä parvekkeen lukuisista ruukuista ja muista romuista. Tästä parveke näytti, kun sen uudelleentäyttäminen oli vasta aluillaan:


Kaiteen vieressä on tomaatintaimia, joista osa lähtee muualle ja osan olenkin jo siirtänyt suurempiin ruukkuihin. Tomaattien lajikkeet ovat: Gardener's Delight, Tigerella ja Ailsa Craig.
Seinän viereen ovat asettuneet ämpärissä asuva Aji Omnicolor sekä multaruukussa kasvava Manzano Amarillo. Ravinneliuosta hapettaa sekä vesipumppu, että ilmapumppu. Viime vuonna yksi vesipumpuistani lakkasi toimimasta mitään varoittamatta. Nyt ei haittaa, vaikka jompikumpi pumpuista hajoaisikin. Omnicolor onkin ainoa vesikasvatuksessa oleva kasvini tänä vuonna. Kaikki muut asustelevat puutarhamullassa tai turpeessa. Omnicolorissa on tällä hetkellä n. 30 pientä podin alkua ja kukkia niin paljon, että en osaa sanoa muuta kuin, että niitä on yli sata.

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Kesäkuu 13, 2011, 12:38:32 ip »
Parvekkeella asuva PI260427 (c.chacoense) kasvattaa tämännäköistä podia:


Pari kukkakuvaa samasta kasvista:

Viereisessä ruukussa kasvavaan c.chacoense var. exileen verrattuna PI260427 näyttää olevan jonkin verran vankkarakenteisempi ja lehden reunat ovat erilaiset. Exilessä lehden reunat ovat tasaiset, kun taas tässä PI-chacossa lehden reunat ovat hieman koivunlehtimäiset.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Doc Evil - Season 4
« : Kesäkuu 12, 2011, 15:39:36 ip »
Noniin, olihan niitä. Kun ainakin omaan makuun sopii parhaiten. Paitsi Moong dhaliin.

Olen muuten todennut, että chinensejä voi käyttää intialaiseenkin ruokaan niin, ettei niiden maku käy kovin päällekäyväksi. Tein esim. pari päivää sitten kanacurryn, johon käytin kolme vihreää annuumia ja puolikkaan nagan. Potkua tuli hyvin, mutta nagan ominaismaku jäi taka-alalle. Maistui tyttärellenikin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11