Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hubert

Sivuja: [1] 2 3 ... 59
1
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Toukokuu 2018
« : Toukokuu 14, 2018, 21:50:02 ip »
Auringon suhteen on joo ollut ihan täydellistä, mutta lämpöä on ollut liikaa. Nyt kun kasvit on vielä pieniä, niin kasvari kuumenee aika herkästi. Ulkona rocotoille on tosin ollut ihan täydelliset kelit.

2
Kummalliselta kuulostaa.
Tuo lannoite on mulle täysin vieras, mutta onko mahdollista,  että tulisi suhteessa överisti typpeä? Se on ainut mahdollinen lannoitevika, mikä tulee mieleen.
Kasvarissa tuskin on liian kuiva ilmakaan, mikä voisi olla tuollaisen takana.

Ihan lähtökohtaisesti hassu ongelma, koska mulla rocotojen suhteen on ongelmana liian aikainen kukkiminen. Puskevat pahimmillaan kukkaa jo 10cm korkuisina.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
« : Toukokuu 03, 2018, 02:01:09 ap »
Nyt kuulostaa aika erikoiselta. Paljonko valoa on tarjolla ja miltä etäisyydeltä? Ja PK ilmeisesti ihan ohjeenmukaisella annostuksella?
Mitä multaa/turvetta sulla on käytössä? Tai olkoot mitä hyvänsä, niin voisi koittaa hakea jotain muuta ja vaihtaa sitä osalle taimista ja katsoa auttaako. Mulla oli joskus muinoin huono säkki turvetta ja siinä ei kasvanut mikään yhtään.

4
Uudessa Kotivinkissä on meikäläisen toimesta hieman chilipropagandaa saatu eetteriin!  ;D
Paljon enemmän juttua oli tarjolla, mutta hyvä että edes tuon verran meni läpi.

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Huhtikuu 14, 2018, 08:39:02 ap »
Kahden edellisen postauksen kuvat eivät näy.

6
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
« : Maaliskuu 28, 2018, 19:48:55 ip »
Mitä chililajikkeita on myynnissä Kevätpuutarha-messuilla?

Ihan ok lajikkeet. Baccoja, rocotoja ja chinensejä.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2018
« : Maaliskuu 21, 2018, 23:36:09 ip »
Valoa on tällä hetkellä reilut 200 W ledeillä.

Hyl juuristo NFT:ssä kehittynyt todella huonosti. Isosta kivivillakuutiosta tulee vain muutama juuri ulos. Viikossa ei oikeastaan mitään muutosta juuristossa.

Jos juuret ovat vielä kivivillan sisällä, niin sehän on oikeastaan passiivihydro.

Monet noita isoja kivivilloja käyttävät nft:ssä, mutta itse suosin ruukkuja ja hydrosoraa juurikin siksi, että juuret pääsevät välittömästi nauttimaan virtaavan veden hellästä hoivasta.

8
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Chilin poltteessa - Jäsenlehti
« : Maaliskuu 21, 2018, 23:32:25 ip »
Koskas uusin lehti kolahtaa postiluukusta?

Jos ei tule yllätyksiä ja saadaan postitustalkoot nopeasti järkättyä, niin huhikuun alkupuolella pitäisi kolista luukku.  ;D

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2018
« : Maaliskuu 21, 2018, 01:27:54 ap »
Itselläni on Bubblerissa LD ja NFT:ssä Hyl. Molemmat voivat paremmin  samoissa valaistuksissa mullassa. Valaistus päällä n 14 h.

Vesiviljelystä ei ole mitään hyötyä, jos valaistus ei ole kunnossa. Vähintään 300 wattia per neliömetrin kasvatusala led- tai purkausvaloa, niin alkaa tapahtumaan.


Mielipiteenä kysyn. voisiko nft:n virtaamat hoitaa kuten EBB. Muutama kerta päivässä tunnin verran. Juuret saisivat ilmaa kuivina kausina ja josko kasvu piristyisi?

Tämä voi toimia hetken esikasvatuksessa, jos kasvit ja juuristot ovat hyvin pieniä ja ilmankosteus juuritilassa on korkea.
Kesäaikaan kasvarissa täysin tuhoontuomittu ajatus. Juuret ja sitä kautta kasvit kuivuvat kuolleiksi hetkessä kesäkuumalla. Eri asia tosiaan on, kuten PP:kin mainitsi, jos juuret pääosin roikkuvat resossa. Kuivuusjaksot kuitenkin aiheuttavat sen, että NFT-tason juuret puutuvat ja kaikki imevä juurisolukko on resossa. Tällöin laite lakkaa hyvin pian olemasta NFT ja muuttuu uppopumpulla hapetettavaksi bubleriksi.

Ja NFT:hän on täysin äänetön systeemi, kun paluuvedet valuttaa kangasta pitkin takaisin resoon, joten jaksottamisessa ei ole edes äänen takia mitään järkeä.

10
Noita kiteitä tulee helposti kosteissa olosuhteissa, jos kertakastelulla antaa paljon vettä.
Ylikastelu ei pitäisi olla syynä,annan chilien välillä "nuupahtaa" ennen kuin annan lisää vettä. Enkä anna kerralla mitään suuria määriä. Pitää koittaa tota lannoitusta jos syynä Chilijampan veikkaama ravinteiden puute..

Ödeemaa tulee herkästi juuri silloin, kun kastelu on epätasaista.
Kasteluohje, jossa sanotaan, että lisää vettä annetaan vasta, kun kasvi nuupahtaa, on huono yleisohje. Se on keksitty sellaisia aloittelijoita varten, joilla on tapana hukuttaa kasvinsa liialla vesimäärällä. Nuupahdus ei siis todellakaan ole kasville hyväksi, vaan kosteuden olisi hyvä olla tasaista.

11
Tori / Vs: Myydään chilin siemeniä
« : Maaliskuu 07, 2018, 09:22:36 ap »
Hei moi!
Tahtoisin aji cristallia, lemon droppia ja kaks jotain mitä en tiedä, tykkään hedelmäisistä ja raikkaista mauista, lähettäjän valinta :)

Yksityisviestiä laitettu  ;D

12
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Uusvanha jäsen
« : Helmikuu 19, 2018, 02:43:55 ap »
Tervetuloa takaisin!
Hanurimusiikkia lienee edelleen foorumin kuuluisin ja hauskin viesti  ;D

13
Jäkätijäkäti / Vs: Lumisade riittäis jo!
« : Helmikuu 13, 2018, 23:28:36 ip »
"Stratosfäärissä eli yläilmakehässä tapahtunut yhtäkkinen lämpeneminen voi tulevina viikkoina saada aikaan tavanomaista kylmemmän sään jakson, kertoo Ilmatieteen laitos.

Yläilmakehässä havaitaan äkkilämpeneminen keskimäärin joka toinen talvi. Viimeksi huomattava nousu ilmeni vuonna 2013. Silloin Suomessa koettiin harvinaisen kylmä maaliskuu." 


Eipä näytä hyvältä kasvarikauden aikaisen aloituksen kannalta.  :-\

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Helmikuu 12, 2018, 00:24:11 ap »
Foorumilla vaikuttavalta kaverilta saatu, pussissa lukee että "mutantti". Sellainen kyllä on, roteva ja vahvakasvuinen. Luonnehtisin jo sirkkalehtiäkin jättimäisiksi, noin 4cm pitkät :exclam:

Tilli-mutanttiko vai joku muu?  ???

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Helmikuu 11, 2018, 15:48:38 ip »
Ei todellakaan kannata lähteä tekemään kompromisseja turpeen laadussa. Kingkongin ja muiden halpistuotteet ovat halpistuotteita: hyvällä tuurilla voi olla toimivaa, mutta suurella todennäköisyydellä ei ole.
Haet maatalousliikkeestä jotain ammattilaistavaraa, esim. Kekkilän Professional-sarjan OPM 420 W kasvuturvetta. Maksaa tosiaan tuon vajaa 20€ per 320 litraa ja on varmasti hyvää.

16
Kuulostaa siltä, että sulla on vesijohtovedessä tällä hetkellä poikkeuksellisen suuri puskuri. Vesijohtoveden pH ja puskuriominaisuudet vaihtelee vuoden mittaan aika paljon, eli ei kannata ladata aina sokkona samaa määrää happoa. Saattaa noilla happomäärillä olla joku kerta pH:t kakkosen paikkeilla ja kasvit vainaa.

17
Riippuu kasvien koosta.
Valon määrää kannattaa ajatella kasviyksilöiden sijaan kasvatuspinta-alan mukaan.
400W per neliö riittää jo chinenseillekin, baccaoille riittänee puolet tai jopa alle.
Eli 150-400W per neliö riippuen lajikkeista.

18
Baccatumit lienevät maukkaimpia chilejä. Lisäksi niiden tulisuus on niin maltillista, että niitä voi usein käyttää varsin suuria määriä ruuassa. Lemon Dropin lisäksi Aji Cristal on aivan ehdoton.

Chinenset ovat maukkaita, mutta monet niin tulisia, että käytettävät määrät jäävät pieniksi. Siellä on monia legendaarisia loistolajikkeita, kuten Orange Habanero, Harold St. Bart's, Scotch Bonnet ja Naga Morich.

Rocotot ovat sitten monen harrastajan mielestä niitä kaikkein parhaita. Rocotoissa ei lajikkeella ole niin väliä, punaiset ja oranssit lajikkeet ovat maukkaimpia. Tuota Riesen Gelbiä en suosittele kasvattamaan, koska se on huonoin maistamistani kymmenistä rocoto-lajikkeista ja kaikenlisäksi mätänee usein jo oksille.

Annuumeista oman suunmukaisia ovat meksikolaiset Poblanot, Chilaca ja jotkut harvat jalapenot.

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: viljon 2018 kausi
« : Tammikuu 31, 2018, 20:52:18 ip »
toisesta peru cusco :ssa oli kypäräpää mutta yritin irrottaa ja lehdet katkesivat  :'(

Jos vain lehdet katkesivat, niin taimi jatkaa kyllä kasvua. Jos kasvukärki lähtee, niin sitten on peli menetty.

Seuraavalle kypäräpäälle leikkaat pienen palan talouspaperia päälle, jonka kostutat ja pidät kosteana. Näin kuori pehmenee ja sirkkalehdet pääsevät omatoimisesti ulos.

20
Tori / Vs: Myydään chilin siemeniä
« : Tammikuu 29, 2018, 22:35:56 ip »
Päivitetty taas listaa, pari loppunutta pois ja pari uutta tilalle.  :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 59