Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hubert

Sivuja: [1] 2 3 ... 58
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Tammikuu 16, 2018, 20:40:11 ip »
No onpa se komea!  ;D
Tulee mieleen hämähäkin pedipalpit!  :D

2
Tee-se-itse / Vs: NFT GT205 valumapöydän korjaus
« : Tammikuu 16, 2018, 16:56:31 ip »
Haittaako se halkeama siis jotain?

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Tammikuu 16, 2018, 16:53:54 ip »
Eli siemenen sisältä tunkeutuu kaksi itujuurta?
En muista nähneeni, mutta en toisaalta ole vuosiin idättänyt chilejä lautalla, vaan kivivillassa. Järkeviä selityksiä voisi olla, että siellä on kaksi kasvialkiota saman kuoren sisällä. Tai sitten pienen hormonihäiriön seurauksena juuri on haarautunut ennen aikojaan. Laita kuva ihmeteltäväksi!  ;D

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
« : Tammikuu 16, 2018, 14:40:51 ip »
Hmmm onko monikaan törmännyt tälläiseen että sirkkalehtiä olisi kolme kahden sijast? itsellä on jopa kahdessa hanaissa tälläistä mutta toisessa on kunnon kolmas lehti ja toisessa in yksi kärjestä yrittänyt haaroittua kahdeksi. Muuten ovat ihan "normaalin" näköisiä  :o  :chili:

Pari prosenttia taimista on tuommoisia. Jotkut lajikkeet on alttiimpia kuin toiset. Lisäksi joskus taimi haarautuu kolmeksi päävarreksi.

5
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Led valaistuksesta
« : Tammikuu 16, 2018, 07:30:38 ap »
Vaikka olisikin 150 lm/w, niin ihan normaaleista loisteputkista irtoaa enemmän valoa. Tästä syystä esim. monissa julkisissa tiloissa on ledihysterian seurauksena vaihdetut led-putket jouduttu vaihtamaan takaisin normaaleiksi, koska tilat ovat olleet liian hämäriä.

Miksi noin? Jos on ostettu tyhmyyttään liian hämärät hysterian vuoksi niin ymmärrän, mutta jos lumenit on oikein, en ymmärrä miten kävisi noin. Omaa kokemusta lediputkista ei ole, ja onhan ne tuotteena vähän outoja. Jos valaisimet on vanhojen putkien ajalta, voi hyvin olla ettei niihin kannata vaihtaa ledejä, koska vanhanaikaiset kuristimet syö edelleen sähköä eikä heijastimet ole välttämättä kaksisessa kunnossa.

Siis, lumenit nimenomaan eivät ole oikein, kun 58W 90 lm/W loisteputki vaihdetaan 20W 150 lm/W lediin. Eli 5200 lm vs 3000 lm.
Ja ledien valoteho ylitti 100 lm/W vasta pari vuotta sitten, niin eihän se ole kumma, että hämäriä tiloja on paikoin ollut. Tämä siis tietysti vain paikoissa, joissa valaisinten määrää ei ole lisätty, vaan vaihdettu vain loisteputket lediputkiin.

6
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Led valaistuksesta
« : Tammikuu 14, 2018, 17:23:19 ip »
Vaikka olisikin 150 lm/w, niin ihan normaaleista loisteputkista irtoaa enemmän valoa. Tästä syystä esim. monissa julkisissa tiloissa on ledihysterian seurauksena vaihdetut led-putket jouduttu vaihtamaan takaisin normaaleiksi, koska tilat ovat olleet liian hämäriä.


7
onkohan oxypot bubleri tuota wilmaa tehokkaampi  ::) niin että kumpi ois parempi taimi kasvatukseen :question:

Molemmat toimivat varmasti oikein mainiosti taimettamoina.

Muista, että valo on ylivoimaisesti tärkein asia, mistä pitää huolehtia. Viljelytyyli ja ravinteet ovat vain sivuseikkoja.

8
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Rocotojen koko
« : Tammikuu 14, 2018, 11:16:28 ap »
Piha on kyllä suojaisa ja valoisa etelänpuoleinen. Täytynee jotain koittaa keksiä. Tolppakenkää, valokatetta ja kakkoskakkosta?  :blank:

Jos on oikeasti suojainen piha, niin silloin vain yläpuolisesta suojasta voi olla apua. Eikä sitäkään tarvita, jos sattuu tulemaan ukkos- ja raekuuroton kesä.

Mulla on chilifarmi pellon ja niityn kulmassa, mihin pääsee merensuunnalta tuulemaan voimakkaasti. Tätä jatkuvaa tuulta eivät chilit, myöskään rocotot, siedä, vaan kasvu hidastuu aivan olemattomaksi. Niinpä päädyin rakentamaan viime kesänä "tuulensuojakopperon" rocotoille. Eli juurikin tolppakengillä kakskakkosia pystyyn ja kasvarimuovia kolmelle sivulle ja katoksi. Avoin pääty luonnollisesti suojaiseen suuntaan. Koppero toimi yli odotusten ja rocotot kasvoivat ja satosivat siellä hurjana. Nyt ajattelin keväällä rakentaa pari-kolme kopperoa lisää ja laittaa kaikki rocotot niihin.

9
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Rocotojen koko
« : Tammikuu 13, 2018, 23:41:04 ip »
Suojaisen paikan tarvitsevat, eli katoksen alla on paljon parempi. Jos on tuulinen paikka, niin myös sivusuuntainen suoja olisi hyvä olla.

10
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Rocotojen koko
« : Tammikuu 13, 2018, 15:49:28 ip »
Kaikki ensi kesän rocotot on Perusta joten varmaan ainoa kunnon tietolähde on Jewe. Laitan ulos kasvamaan niin ei ainakaan tila lopu. Kasvariin laitan yhden + 3 baccaa ja chinense.

Jewe reiluna mieheni tarjosi viime vuonna siemeniä ja taimia perulaisistaan esim. kaikille meille kolmelle kommentoineelle.  :thumbup:
Eli sikäli voi luottaa meidänkin sanaan.  :D

11
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Rocototahna
« : Tammikuu 13, 2018, 04:49:14 ap »
Se miten viileässä huoneessa rokotot säilyy ja kypsyy panee myös minun uskomaan varsin hyvään säilyvyyteen purkissa jossa ilmat on poissa.  Siis mahdollisesti ilmankin kuumennusta.

Älä kokeile. Kun podi "tapetaan", eli pilkotaan, loppuu kaikki luonnollinen puolustus, jolloin mikrobit saavat jyllätä mielinmäärin ja podi pilaantuu päivissä.
On paljon mikrobeja, jotka elävät hapettomissa oloissa, esim. yksi maaperän yleisimmistä bakteereista eli muuan C. botulinum...

Säilykkeet täytyy aina keittää mikrobien tappamiseksi. Poislukien pakastus, mutta normaalissa n. -20-asteisessa pakastimessa chilit eivät säily kuin max. pari vuotta. -30-asteinen pakastin on jo parempi ja -70 asteessa chilit säilyvät käytännössä pysyvästi.

12
Tori / Vs: Myydään chilin siemeniä
« : Tammikuu 13, 2018, 04:37:35 ap »
Lajikelista päivitetty, eli loppuneet poistettu ja reilu 10 uutta lajiketta lisätty.  ;D

13
Tori / Vs: Myydään chilin siemeniä
« : Tammikuu 13, 2018, 03:58:04 ap »
Selvä homma ja kiitos tilauksesta!  ;D

Kurkkaa yksityisviestit.

14
Tori / Vs: Myydään chilin siemeniä
« : Tammikuu 12, 2018, 20:20:34 ip »
ja eikö sitten hinta ole 20e

Noista tulee postikuluineen 17€  :D

15
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Rocotojen koko
« : Tammikuu 12, 2018, 17:15:57 ip »
Jos ihan vapaasti antaa rehottaa, niin kyllä rocoto kaksi metriä ottaa kokoa suuntaansa. Suoraan ylöspäin sitomalla voisi saada ehkä neliömetrille mahtumaan.

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2018
« : Tammikuu 09, 2018, 23:07:54 ip »
Hyvänoloinen lista, noista rocotoista Pisac, Camilo ja Cuzco kasvoivat mulla viime kaudella ja kaksi ensin mainittua olivat kyllä satoisia. Avomaakasvatuksesta sellainen vinkki, että ei kannata odottaa menestystä, jos ei ole todella suojainen paikka. Ja jos ei ole, niin rakenna joku tuulensuoja, niin homma muuttuu ihan täysin ja sato moninkertaistuu.

Mistä olet ostanut tuon 7*11 kivivillan levyn? Näyttää sellaisilta hyviltä kiinteiltä kuutioilta, joita en ole vuosikausiin liikkeissä nähnyt. Eikä ole näkynyt myöskään ROOT!T:in idätyskasvareita, joihin tuo levy kuuluu, ja piti tilata semmoinen Italiasta asti.

17
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Jäsenasiat
« : Tammikuu 03, 2018, 17:29:38 ip »
Noin kuukausi sitten liityin ja maksoin jäsenyyden mutta mitään ei ole kuulunut. Onkohan minut unohdettu?

Laitatko mailia info@chiliyhdistys.fi, niin katsotaan, mikä on tilanne.

18
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Joulukuu 20, 2017, 00:14:12 ap »
Milloin on HYL:n siementen seuraava toimitus päivämäärä on?
Ymmärsin sähköpostiviestistä, että lähetys on kollektiivisesti maksaneille kerralla. :chili:

Maanantaina lähti edellinen erä.

19
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Lannotteiden tekeminen itse
« : Joulukuu 17, 2017, 04:18:38 ap »
Täältä löytyy kymmenien menestykkäästi chilejä kasvatteneen henkilön päiväkirjoja. Kaiva niistä lannoitetietoja ja sovella ne omaan systeemiisi.
En usko, että kukaan jaksaa lähteä googlaamaan lannoitekomponenttejasi ja niiden suhteiden verrattavuutta kaupallisiin valmiisiin lannoitteisiin ja niiden sekoituksiin kussakin kasvun vaiheessa, se sinun täytyy tehdä itse.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
« : Joulukuu 07, 2017, 22:30:28 ip »
Testaa villeille lämpötilanvaihtelua. Laita reilusti viileämpään öisin joksikin aikaa. Se herättää joskus uinuvat siemenet. Ja rhomboja kannattaa laittaa suosiolla lisää itämään, ne ovat ylrisesti ottaen aika huonoja itämään.
Olettaen, että rhombot ovat minulta peräisin, niin lataa kaikki loputkin itämään ja jos ei kuukaudessa idä, niin laitan uuden pussin postiin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 58