Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Itämisen sietämätön hitaus
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Helmikuu 19, 2018, 23:27:03 ip »
Kanelikauppa alkaa varmasti vilkastua.   :thumbup:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyt mulla on yhtä tahtia kehittyneet Limonit. Yksi mullassa, yksi kivivillassa ja yksi lautantapaisessa.   Jokainen avasi sirkkalehtensäkin yhtä aikaa.  Erona on tietenkin se, että ennen enempää kehitystä istutettujen juuri on kasvanut luonnolliseen muotoonsa eikä ole vaarana että sitä istutuksessa rikkoisi.--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vaan noin muuten eipä mullasta ole lainkaan paha ottaa siinä idätettyjä poiskaan (mullattomaankaan, kunhan sen tekee ajoissa).  Tuollainen rykelmäidätys on varsin vaivaton ja huoleton.Peito De Moca, Orange Blob, Lemon Drop, Peruvian Giallo Arancio - kaikki vanhoja tuttuja.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mennee jakoon ne taimet ... (wink)

Mulla on kanssa Hainania parit ylimääräiset ja erilaisia rokotoja.  Ja muutakin, kuten noita viimeisessä kuvassa helmikuun alussa olevia.   Voin laittaa taas pakettiin ja postiin jos kiinnostusta tulee.  Mutta täytyy nää paukkupakkaset odottaa yli. 


 
12
Jäkätijäkäti / Vs: Typerin aate/uskonto
« Uusin viesti kirjoittanut Jomppe Helmikuu 19, 2018, 19:38:51 ip »
Pakko heittää tonne uskonnon puolelle ja raapaista sieltä sitä sen syöpä osastoa!!

LESTADIOLAISUUS

I rest my case...

Lestadiolaisetkin kasvattaa chiliä! Ainakin minä ja eräs toinen chilipää-lestadiolainen.

Check, täällä kanssa.
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2018
« Uusin viesti kirjoittanut MorugaReaper Helmikuu 19, 2018, 17:22:53 ip »
Hommasin kaksi Lightrail Add a Lamp- pakettia kahden aiemmin ostetun lightRail 4.0 lisäksi. Niissä pitäisi pistää kisko jatkeeksi alkuperäisen perään ja mukana tulevalla 2 metrisellä tangolla työntää ja vetää toista lamppua. Mutta koska minulla ei ole 4 metriä pitkää huonetta, niin kehitin uudenlaisen systeemin. Pistin kiskot kattoon rinnakkain sopivalle etäisyydelle toisistaan. Vetomootoritelin kiskon päähän ja toisen kiskon molempiin päihin kattoon ruuvasin lenkkiruuvit. Sidoin narun vetomoottoriin ja siitä kahden lenkin kautta toisen kiskon ns orjateliin, telistä sitten toinen naru kiskon toisen pään lenkin läpi ja päähän paino. Nyt lamput liikkuvat yhdellä moottorilla eri suuntiin kiskoilla. Aina kun vetävä teli lamppuineen menee toiseen päähän kiskoa se vetää tosiella kiskolla olevee lamppua eri suuntaan. Kun vetomootrinen teli palaa takaisinpäin paino pitää narun piukkana ja vetää ns. orjatelin omalla kiskolla toiseen päähän. Näin säästin paljon rahaa, ei tarvinnut ostaa uusia LightRail 4.0-paketteja.  ;) 8) 8)
14
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Itämisen sietämätön hitaus
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii Helmikuu 19, 2018, 15:22:38 ip »
Käytännön tuloksia lautalla 24-25 C lämmössä:
Nyt on ollut lautta 2 viikkoa itumassa. Ikinä en ole pitänyt juurikaan yli viikkoa. Oon ajatellut että ne jotka eivät viikossa idä ovat huonoja!

Nyt kuitenkin lämmöt 5 astetta viilemmät kuin ennen ...

Aji Amarilloa iti 1kpl 5 päivässä. Toinen hento juuri ilmeistyi 1½ viikon kohdalla: Laitoin niitä lisää, ja ne uudet itivät 4/6kpl kolmessa päivässä.
Aji Cristal ei näyttänyt itävän ollenkaan ja laitoin jo uusiakin eri siemenistä. 1½ viikon kohdalla ilmeistyi pieni häntä ja nyt toistakin pilkistää.
Dulce Dolor yllättäen iti nopeimmin ja taisi tulla 4-5 päivässä 4kpl itusia jotka on jo isosti sirkoilla ...
Kaleidoskop josta aika vanhoja siemeniä, näytti kans huonolta, mutta 1½ viikon kohdalla ilmestyi pikku häntä. Sitten toinenkin alku ...
Aji Panca -vanhoja siemeniä- iti myös yllättäen nopeasti alle viikossa. Siinä 4 komeaa sirkkatainta odottaa siirtoa.
Black Naga ei ole tehnyt mitään ... Eivätkä uudemmatkaan jotka olleet 4 päivää.
Fatalii White aloitti viikon kohdalla ja pikkuitusia on 4 ...
Enorme Caliente on tullut tilattua Fataliilta joskus 2010 tienoilla, enkä saanut silloin itämään! Nyt pari viimeistä ollut lautalla 2 viikkoa ja sellainen klitoris näyttää yrittävän ulos! Saanen siis vihdoin kokeilla jätti-habaneroa ... ehkä.
H.Y.L. iti taas ~7 päivää ja 4/5 on alullaan. Mennee jakoon ne taimet ... (wink)
Cabai Burung Ungu on kokeilussa nyt 3'tta kertaa. Ei näy nytkään mitään eloa!!!!Siksi tän tänne postasin, että tässä kokeiltu sitä kanelia! Aikaisemmin oon idättelyt lopettanut jokseenkin viikon jälkeen kun paperit alkaa yleensä siinä kohtaa olla tummunutta ja homehtunutta limaa. Nytkin siinä viikon kohdalla alkoi ilmestyä tummaa läikkää vasempaan alakulmaan, jossa Cabai BU ja Enorme Caliente. Se laikku tuli siihen yhden yön aikana. Kun ripottelin reilusti kanelia koko lautalle ja läikkään vähän enemmänkin, niin näyttäisi että se home pysähtyi ... Tai mitä lie olikaan.

Tänään/huomenna istuttelen nuo sirkoilla olevat kuutioihin/jiffyihin. Pikkuituja en enää lähde yrittämään! Mulla on aina onnistunut kunnolla itäneet paremmin ...
15
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii Helmikuu 19, 2018, 13:59:43 ip »
DIT-settinähän tuota näköjään myydään. Aika iso osa hinnasta sillä virtalähteellä. Pelkän ledilevyn saisi ~1/3-hintaan ... Varmaan sopivan virtalähteen saisi Kiinasta parillakympillä ... hmm.

Kiusaa kuvan perusteella tuossa että on levyn etupuolelle jätetty jotain johtoliitäntöjä. Diy-settinä voisi ajatella, että siihen värkkäisi ainakin jonkun kehyksen, mutta sitten ne liitännät ovat tiellä. MINÄ en lähtisi tuolla hinnalla ostamaan. Ehkä sen pelkän levyn voisin jos saisi edullisen toimituksen ja ilman hirveitä tullimaksuja. Ei Ameriikasta oikein kannata tilailla: Mun eukko on tilannut kaikenlaista kosmetiikkaa ja apteekki/luontais-tuotteita esim. Saksasta ja siinä säästää kyllä. Meni sitten kerran tilaamaan satsin jotain USA'sta ymmärtämättä, että tuli korkeiden postikulijen lisäksi vielä tullit ja alvit ja lopullinen hinta 2-kertainen apteekin hintoihin ....
16
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« Uusin viesti kirjoittanut Chilijamppa Helmikuu 19, 2018, 11:56:39 ap »
Olisi tuota HLG 65 saatavillakin: https://ledgrowlightsdepot.glopal.com/fi-FI/p-11675471436/horticulture-lighting-group-hlg-65.html?utm_source=www.ledgrowlightsdepot.com&utm_medium=pr&utm_campaign=en_US

Tilauksen loppusumma pikakuljetuksella ~160€  ...  ??? Lisäksi kait vielä sitten tullit ja alvit. Muita toimitusvaihtoehtoja ei tarjota.
Ja vähä outo juttu ettei ole sitä värilämpöä voi valita ostaessa. Mainitaan nettikaupassa vaan että niitä on olemassa 3000K, 4000K, 5000K ...

Kiinasta tuollaisia pitäisi löytää että olisi taloudellisesti järkevää. Tai EU'n sisältä .. En siis joutunut tätä testaamaan  8)

Tuosta voit ruveta seuraamaan kasvatuspäiväkirjaa, jossa käytetään ko. linkin valaisinta:

http://foluxsolutions.com/#!/Helios-FH-120-LED-Grow-Kit/p/100331163/category=0

http://thehotpepper.com/topic/66746-pexiepoos-18-glog-now-with-more-quantum-board-cob-led/
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Rähinä-Reetta Helmikuu 19, 2018, 11:25:59 ap »
19.2. Tänä aurinkoisena kevättalven päivänä multiin päätyivät sekalaisessa järjestyksessä:

Lemon Drop      0/7
Thai Dragon      0/11
Fresno              0/9
NuMex Piñata    0/11
Fish Pepper      0/12

Aji Panca Peru   0/10
Charapita          0/7
Tangerine Bell   0/11
Sugar Rush Orange    0/7
Quintisho          0/12

Brasileira Marimbondo     0/11
Jamaican Hot Chocolate  0/11
Habanero Manzano   0/8
Pink Habanero           0/8
Habanero Brown Large   0/8

Viisitoista lajiketta, vähän siihen tapaan valikoituna mistä voisi irrota hyviä makuja. Ihan hyvään aikaan nyt kerkesin, kun ei ole mitään turhia lomareissujakaan kalenterissa häiritsemässä.  :P
Entiseen pinttyneeseen malliin kennoihin Biolanin Mustaan Puutarhamultaan taputtelin siemenet ja vein kennolaatikot suihkuhuoneen lattialämmityksen päälle.
Siitä se taas starttaa.

Vähän myöhemmin ihmetellään kesäkukkia ja muita kasvatteluja.
18
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Uusvanha jäsen
« Uusin viesti kirjoittanut Hubert Helmikuu 19, 2018, 02:43:55 ap »
Tervetuloa takaisin!
Hanurimusiikkia lienee edelleen foorumin kuuluisin ja hauskin viesti  ;D
19
Äänestykset / Vs: Kuinka kauan olet harrastanut chilejä?
« Uusin viesti kirjoittanut Tyräkki Helmikuu 18, 2018, 23:57:37 ip »
Taisin aloittaa vuonna 2000 tai 2001. Siitä asti on aina jokunen puska ollut. Alussa enemmän, välillä vähemmän ja nyt taas runsaammin tulossa.
20
Uusien jäsenten esittelyt / Uusvanha jäsen
« Uusin viesti kirjoittanut Tyräkki Helmikuu 18, 2018, 23:51:26 ip »
Kirjoittelin tänne hetken aikaa joskus 2000-luvun alkuvuosina. Nyt jälleen innostunut chilienkasvatuksesta.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10