Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Kk85 Elokuu 10, 2018, 21:46:03 ip »
Looking goood.

Omissa ei tällä kaudella oo paljoo kehumista...
istä muuten ton jalapeño srirachan siemeniä saa?
Uteliaisuus heräs heti..
92
En kauheasti ole muuten tuota nokkosta ehtinyt käyttämään mutta taitaa sisältää pieniä määriä oksaalihappoa. Löytyneen myös pinaatista, raparperista ja ketunleivästä. Itse välttelisin kasveja jotka sisältää tuota ellei chilit sitten rakasta oksaalihappoa. Tosiaan jos pH alenee ja pysyy siellä 5-6,5 niin raudan, mangaanin, boorin ja kuparin/sinkin saanti on parhaimillaan. Raudan lähellä siellä 5 pH:ta.

https://www.worldofchillies.com/growing_chillies/growing-tips/chilli-plant-nutrient-guide/chilliplantnutrientguide.html
Lainaus
Iron plays an important function in the production of chlorophyll and enzymes. Deficiency causes stunted growth in chilli plants and is characterized by interveinal chlorosis, or the yellowing of leaves whilst leaf veins remain green. Affects the new growth. Chlorotic patches appear first but these can grow to cover the whole leaf. In extreme cases, leaf tissue becomes completely white.

There is usually sufficient iron in compost or soil for your plants needs. Iron deficiency is more commonly caused by a lock out of nutrients With iron, this could be high soil ph, high temperatures or excessive phosphorus in feed. Check and adjust as necessary.

Iron deficiency can be treated with chelated iron, commonly available in garden centres. Foliar spray at half the recommended dose. You will see the green start to flush back into leaves within a few days and, apart from any completely white patches, leaf tissue will completely recover. Be careful not to overfeed with iron as this can in turn can lock out phosphorus.
93
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Kk:n kausi -18
« Uusin viesti kirjoittanut Kk85 Elokuu 10, 2018, 21:18:36 ip »
Heetken ollu taas hiljaiseloo foorumi hommista, mutta edelleen harrastusta jatketaan..
Just nyt en muista (karhusta johtuen) mitä kaikkee on kasvamassa, mutta helvetin myöhässä lähettiin tähän kauteen liikkeelle..
Ja huomioita kasvu hommista: itäminen oli jostain syystä tällä erää todella heikkoa, todellakin vaan vahvimmat iti ja laji kirjo supistui aika lailla.
Toki ne mitä nyt kasvaa, siirtyy myös sisälle talveksi ja uutta menee itämään kunhan ameriikan "serkun" paketti kolahtaa laatikkoon.  :chili: :fire:

ps. on tuo pistaasikin pirun vaikia tapaus saaha kasvamaan...
aikasemmin sai helposti taimi vaiheeseen, mutta sit tapahtui jotain?
nyt eivät edes idä....  :o
95
Miksi chiliwiki sanoo Indian PC-1 annuumiksi kun muualla se on frutescens?
Ehkäpä siksi, että se tosiaan on annuum. Olen sitä monena vuotena kasvatellut ja aivan normiannuum se on. Tuotahan myytiin vuosikymmen sitten kaikenlaisilla eksoottisilla nimillä, Naga Jolokia esimerkiksi. Siitä minulla on pitkä tarina tammikuulta 2008:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4107.msg39852#msg39852

Intiassa noihin aikoihin lähes kaikkia chilejä sanottiin frutescensiksi, se oli siellä annuumin vastine. Tuota virhettä jatkavat vielä monet siemenkauppiaat.

Indian PC-1 on paikallisessa maatalousyliopistossa kehitetty peltoviljelyyn tarkoitettu lajike. Omista parvekeviljelyistäni on paljonkin juttua blogissani. Tässä pari esimerkkiä:
http://chilivaari.blogspot.com/2010/09/intialaiset-parjaavat-viela.html
http://chilivaari.blogspot.com/2015/10/indian-pc-1-ja-thai-hot-culinary-eroja.html
96
Ei tommonen 5kk vanha vielä mitään tee.

Myöhemmin laitetut chinenset satoaa kyllä täällä.  Tuo NPK suhde 2-2-4 taitaa olla päin honkia.


ed. Tässä nää mun myöhäiset chinenset, kun ajattelin uudistaa paria suosikkilajikettani.  Vaikka tältä siementoimittajalta tuli mitä tuli, on nuo ainakin chinensejä.   Itämään laitettu 3.4. ja litran purkkeihin istutettu 26.4.  Vielä ei ole kypsynyt, mutta ei ole kaukana.   Ruukut 8,5 ja yhdellä 11 litraa.


Purple Peach.  Vanhat mulla on tummempia lehdiltään.  Varsinkin oikeanpuoleisen podimuoto on hiukan erilainen kanssa.


Vanhat merkinnät ruukussa tällä syrjällä. Lajike myytiin Fatalii Brown/Chocolate Fatalii nimellä, muttei näytä siltä podeiltaan. Kaksi erilaista.  Toinen saattaisi ollakin vaikka pieniä podeja.
97
Miksi chiliwiki sanoo Indian PC-1 annuumiksi kun muualla se on frutescens? Ostin sen frutescenina muutenkin.
98
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Elokuu 09, 2018, 16:30:45 ip »
Kiitos!  Täytyy kokeilla jotain. Se mitä maistoin oli tuollaista : Ainesosat - Chipotle savustettu chilipippuri, vesi, adobo-kastike, sipuli, viinietikka, jodisuola, kasvisöljy, mausteet. https://www.google.com/search?q=la+costena+chipotle&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

https://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1400.0
99
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut bluesman Elokuu 09, 2018, 13:32:05 ip »
Jalapeño Sriracha. Parisen kiloa. Tein oman versioni Chipotlesta ja hyvää tuli.

Minä olen kylmäsavustellut erilaisia chilejä nyt ekaa kertaa. Koittanut siinä samalla niitä kuivutella.  Chipotle taitaa alkujaan tarkoittaa yksinkertaisesti vain savustettua chiliä, mutta kaupasta joskus olen löytänyt chipotlen nimellä loistavaa säilykettä. La Costena se merkki taisi olla. Miten suunnilleen sinä teit?

 Kylmäsavustin Jalluja omenapuulla lyhyen aikaa, muistaakseni 4 tuntia. Sitten lisäsin sipulia, valkosipulia sekä limen mehua. Tilkka vettä ja suolaa. Tarkoitus on saada lopputuloksesta melko tönkköä joten en laita lisänesteytystä kuin sen verran ettei pala pohjaan.
Keitellään hiljaisella tulella (kirjaimellisesti, mulla on chilisoosien tekokielto sisätiloissa ja niinpä grilliosaston puuliesi on ahkerassa käytössä) jotta palot pehmenevät. Lisätään ruskeaa sokeria ja hunajaa. Kaupoissa myytävät chipotlesoosit ovat melko makeita ja niin on omakin versio.  Kaikki sauvasekoittimella vauvanruoaksi. Omenaviinietikkaa loraus jotta säilyy paremmin.
Purkitus kuumiin lasipurkkeihin umpioimalla. Kannattaa käyttää maksimissaan parin desin purkkeja, pilaantuu jos avattu purkki on jääkaapissa kuukauden. Jos hyvin onnistut niin eipä säily vaan tulee käytettyä vauhdilla.
 Chipotlen voi mukaellusti tehdä muistakin chileistä. Viime vuonna tuli tehtyä rocotochipotlea joka oli varsin maukasta.
100
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Elokuu 09, 2018, 12:13:20 ip »
Jalapeño Sriracha. Parisen kiloa. Tein oman versioni Chipotlesta ja hyvää tuli.

Minä olen kylmäsavustellut erilaisia chilejä nyt ekaa kertaa. Koittanut siinä samalla niitä kuivutella.  Chipotle taitaa alkujaan tarkoittaa yksinkertaisesti vain savustettua chiliä, mutta kaupasta joskus olen löytänyt chipotlen nimellä loistavaa säilykettä. La Costena se merkki taisi olla. Miten suunnilleen sinä teit?
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]