Kirjoittaja Aihe: Chilit ja leivonta  (Luettu 37185 kertaa)

Poissa Thiikeri

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Aji Cristal
  • ****
  • Viestejä: 246
    • Profiili
Vs: Chilit ja leivonta
« Vastaus #20 : Syyskuu 16, 2013, 11:17:54 ap »
Just hetki sitten tyrkkäsin pakkaseen jäähtymään chili-(kinder) suklaajuustokakun (aji cristal, cayenne) - uskoisin että siitä tulee mainio ja maistuva :D

Poissa Kärsä Babar

  • Red Savina
  • *****
  • Viestejä: 1938
    • Profiili
    • www.chilitarvike.fi
Vs: Chilit ja leivonta
« Vastaus #21 : Syyskuu 16, 2013, 17:38:18 ip »
Yrität ilmeisesti saman tyyppistä mitä se Janne teki avajaisiin?
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Poissa Thiikeri

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Aji Cristal
  • ****
  • Viestejä: 246
    • Profiili
Vs: Chilit ja leivonta
« Vastaus #22 : Syyskuu 16, 2013, 17:44:24 ip »
Ehkä joo, mutta en usko mun olevan samanlaista eli Jannen ei tartte huolestua kilpailijasta  ;D Ainakin miedompaa ja pippurisempaa tulee olemaan chililajikkeiden ja tuorejuuston puolesta. ;)
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 16, 2013, 17:46:20 ip kirjoittanut Thiikeri »

Poissa Toby

  • Red Savina
  • *****
  • Viestejä: 1591
  • "Älläkö vai eikö ällä? Siinä pulma."
    • Profiili
    • Klikkaa nähdäksesi profiilini.
Vs: Chilit ja leivonta
« Vastaus #23 : Syyskuu 16, 2013, 18:00:49 ip »
Olis viikonloppuna alfajoreja tarkotus tehä. Onko kellään kokemusta näistä chilin kanssa? Lusikkaleivän tapaisia kuulemma ovat.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

Poissa PP

  • Moderator
  • Carolina Reaper
  • *****
  • Viestejä: 6995
    • Profiili
Vs: Chilit ja leivonta
« Vastaus #24 : Syyskuu 16, 2013, 23:00:48 ip »
Olis viikonloppuna alfajoreja tarkotus tehä. Onko kellään kokemusta näistä chilin kanssa? Lusikkaleivän tapaisia kuulemma ovat.

Ei, mutta jos chilistä tykkää ja miettii muihin raaka-aineiseen sopivan lajikkeen, ei voi tulla pahaa.

Poissa Thiikeri

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Aji Cristal
  • ****
  • Viestejä: 246
    • Profiili
Vs: Chilit ja leivonta
« Vastaus #25 : Syyskuu 18, 2013, 12:20:40 ip »
Tänään kyhätty kokeilumielessä chili-pätkis-tiikerikakku  8) chililajikkeena aji cristal ja sitä on sekoitettu vaaleaan osaan ja tummassa osassa on pätkiksen lisäksi minttua  ;)

Poissa Toby

  • Red Savina
  • *****
  • Viestejä: 1591
  • "Älläkö vai eikö ällä? Siinä pulma."
    • Profiili
    • Klikkaa nähdäksesi profiilini.
Vs: Chilit ja leivonta
« Vastaus #26 : Syyskuu 18, 2013, 12:41:37 ip »
Olis viikonloppuna alfajoreja tarkotus tehä. Onko kellään kokemusta näistä chilin kanssa? Lusikkaleivän tapaisia kuulemma ovat.

Ei, mutta jos chilistä tykkää ja miettii muihin raaka-aineiseen sopivan lajikkeen, ei voi tulla pahaa.
Chileläistä chiliä olis tarkotus käyttää. Eli aji cristali todennäköisimmin, rocotoa ei oikein ole saatavilla.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

Poissa HotVelo

  • Lemon Drop
  • ****
  • Viestejä: 575
    • Profiili
Vs: Chilit ja leivonta
« Vastaus #27 : Joulukuu 27, 2014, 18:46:55 ip »
Löysin Google-haun kautta alla olevan ChiliKetun jo syksyllä 2011 postaaman omenatorttureseptin. Leikkasin lainauksesta valmistusohjeet pois, jos ketä kiinnostaa, niin ketjun alkuosista se löytyy. Varioin tuota vain sen verran, että käytin Lemon Drop jauhetta tuoreiden (pakastettujen) sijasta ja laktoositonta maitojuomaa kerman asemasta. Tuli hyvää ja juuri sopivan jouluisen makuista. Täytyy tuota kokeilla myöhemmin myös gluteenittomana 'GlutNot' vieraille tarjottavaksi.

Inkiväärin ja chilin makuinen omenatorttu

pohja:
150g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1/2 dl kermaa

Täyte:
7-8 (n.2 l kuutioituna)isoa hapanta omenaa
2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
3 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
pari-kolme tuoretta Lemon Droppia, maun mukaan!
100 g mantelimassaa
1dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja

Poissa Fundeeraaja

  • Tabasco
  • ***
  • Viestejä: 347
    • Profiili
Vs: Chilit ja leivonta
« Vastaus #28 : Maaliskuu 09, 2015, 20:44:25 ip »
Pannaas kunnon italialainen focaccia resepti

3,5 dl lämmintä vettä   
0,5 dl oliiviöljyä   
1 pkt   hiivaa   
2 tl   suolaa   
1 tl   sokeria   
7 dl   vehnä- tai sämpyläjauhoja


Hiiva käden lämpöiseen veteen sen jälkeen kaikki muut aineet sekaisin, öljy viimeiseksi. Nätisti kädellä sekoittaen, ei tarvitse vaivata. Kulhon pääle reijitetty muovikelmu ja n. 20 min nostatus. Tämän jälkeen uunivuokaan. Taputtele jauhoisi käsin leväälleen varovasti.  Voitele varovasti oliiviöljyllä Pinnalle tomaattia ja jos ei ole kypsin niin purkkitomaatit käy hyvin. Leikkaa ne vain varovasti viipaleiksi. Chiliä, chiliä ja vielä kolmattakin chiliä messiin. Sipulia valkosipulia ja vaikka fetamuruja. Tuore rosmariini ehdottomasti, niin ja sormisuola tai rouhittua merisuolaa myllystä pintaan. 15 min nostatus ja 190 asteiseen uuniin n. 20 min. Uunistaoton jälkeen kannattaa voidella vielä oliiviöljyllä. Parasta tuoreena sellaisenaan, hyvään balsamikoon topattuna tai messevän salsan kanssa.



Minulta kun pääsi chilit loppumaan ja täällä on mokomat hakusessa. Jouduin tomaatteihin lykkäämään kaupan chili ja cajanepulvereita rutosti jotta jotain makua saa. Odottaa saan satoa vielä reilun aikaa.
Chili, jazz ja päivätorkut kera pelinkovacin.

http://kallenruokaa.blogspot.hr/