Kirjoittaja Aihe: Nagasose  (Luettu 3651 kertaa)

Poissa rasse

  • Tepin
  • ****
  • Viestejä: 787
    • Profiili
Nagasose
« : Helmikuu 05, 2012, 09:03:50 ap »
Pakastimesta löytyi yli vuoden siellä olleita Nagoja. Tuumasta toimeen:

- 3 pakastinpussillista (jokaisessa reilun puolen litran verran)  Nagoja
- 3 isoa porkkanaa
- 2 suurta valkosipulia
- hunajaa
- omenaviinietikkaa
- suolaa

Kattilassa pienessä määrässä vettä keitetään porkkanan palasia ja paloiteltua valkosipulia. Nagat sekaan, jatketaan keittämistä. Kun kaikki on pehmentynyt, soseutetaan tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisätään hunajaa pari ruokalusikallista ja suola. Lopuksi omenaviinietikkaa. Atamonia säilymisen parantamiseksi.

Tölkitetään kaikkien oppien mukaisesti oikein.

Mausteet (hunaja, suola, etikka) maun mukaan koko ajan maistellen, jotta löytyy oikea väkevyys-/ makeusaste.

Alussa säikäytti tuloksen kitkerä maku. En kyllä yhtään arvaa mistä voisi johtua. Atamon? Sen pitäisi kyllä olla mautonta. Maku hävisi viikon kylmässäsäilytyksen jälkeen ja sen jälkeen maku on aivan loistava.

Täällä on aiemmin ollut juttua tulisuuden häviämisestä pakastamisen seurauksena ja voin kyllä todeta, että lopputulos ei ole järkyttävän tulinen. Sentään pelkkää Nagaa tuossa. Oman toleranssini tietäen tulisuus on kyllä pakastamisen seurauksena laantunut. Onneksi :D

tomppa,

  • Vieras
Vs: Nagasose
« Vastaus #1 : Helmikuu 05, 2012, 11:50:50 ap »
Noh, uskon että potkua piisaa tuossakin ihan riittvästi. Mutta muuten vaikutti ihan hyvältä ohjeelta..Koitan tuota samaa mutta tyydyn vain habaneroihin joita on riittävästi.