Kirjoittaja Aihe: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin  (Luettu 17463 kertaa)

Poissa Räyhis

  • Unholy Ring of Fire
  • *****
  • Viestejä: 8215
  • Suomen Orkideayhdistys - Prospect member
    • Profiili
    • Ruokaa ja vähän muutakin
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #20 : Heinäkuu 17, 2013, 00:13:52 ap »
Ulkomuistista vetäen homma alkaa haalimalla punaista maitoa ja kermaa. Nämä sotketaan keskenään makuaineen kera. Sekaan vatkataan sokerin kera vaahdotettuja kananmunien keltuaisia suhteella 9 keltuaista per 10dl nestettä (tästä en ole ihan varma, suhde on melkein 1:1 mutta kuten mainitsin, 10 vuotta aikaa). Koko roskaa ryhdytään varovaisesti kuumentamaan, samalla voimakkaasti vatkaten, kunnes seos saostuu. Näin tapahtuessa kattila/kulho nostetaan kylmään vesiastiaan jossa vatkaamista jatketaan kunnes tuote on jäähtynyt, sitten kulho nostetaan jäitettyyn astiaan jossa sitä vatkataan vielä tovi ennen pakkaseen siirtoa jossa sitä käydään hämmentämässä vartin välein. Viimeisen kohdan voi ohittaa jos käytössä on jäätelökone tai Pacojet. Näin siis karkeasti yleistäen, jättäkää ne maitosorbettinne sikseen
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla
"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Poissa Miquel

  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2769
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #21 : Heinäkuu 17, 2013, 04:54:09 ap »
Go Akselsson1 ! :) Hauskaa luettavaa.  ;D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Poissa Huru-ukko

  • 7pot
  • *****
  • Viestejä: 4584
    • Profiili
    • Koiruuksia kaupan...
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #22 : Heinäkuu 17, 2013, 08:07:18 ap »
Go Akselsson1 ! :) Hauskaa luettavaa.  ;D
Ihan hyvää infoa asiasta. Täällä kävin hiukan lueskelemassa eri variaatioista ja Räyhiksen käyttämä tapa on lähellä vaihtoehto kolmosta. Suhde oli aika sama munien määrässä.
 Akselsson1 varmaan kertoo makutestin tulokset pian  :).

Edit: Ylläolevan linkin sivulla Avast varoittaa epäilyttävästä URL-osoitteesta, joka on estetty.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 17, 2013, 08:09:15 ap kirjoittanut Huru-ukko »

Poissa akselsson1

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2399
  • Bokeh! #2560
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #23 : Heinäkuu 17, 2013, 10:44:37 ap »
Noniin, täällä onkin melkein palanut juttu pohjaan kun olin poissa hetken  ;)
John McClanen kirjoittamaan ohjeeseen törmäsin myös etsiessäni ohjetta,
mutta valitsin kokeilla tätä, koska tämä kuullosti mukavan simppeliltä, ja ajattelin että ehkä tämä eksoottinen aines, kondensoitu maito, josta en ollut koskaan ennen kuullutkaan, hoitaa homman mukavasti.

Siitä en sitten tiedä, että tuliko tästä "oikeaa" jäätelöä, mutta ulkonäkö, koostumus ja maku täyttävät minusta jäätelön tuntomerkit  ;)

Pakko varmaan kokeilla myös tuota kananmunahässäkkä ohjetta, jonka laitoin itsekin jo ohjeita etsiskellessä kirjanmerkkeihin.
Nyt kuitenkin asiaan. Tämmöistä settiä tuosta tuli.


Maku toi etäisesti mieleen sellaisen todella rasvaisen, kaupan kermajäätelön, joten litrakaupalla ei tarvitse tätä vetää  ;D
Hyvin kermainen maku, naganpalat aiheuttavat pienoisia yllätyksiä, näyttävät perhanat samanlaisilta kuin mansikanpalat  ;D
Vaniljaa olisi pitänyt pistää ehkä enemmän, että se maistuisi kunnolla. Rakenne tuntui ihan jäätelöltä, ja myös käyttäytyi samankaltaisesti, mihin olen tottunut.
Söin kaksi kipallista heti noin alkuun, ja illalla syön varmasti lisää.
Tuo kondensoitu maito kyllä muutti koostumusta olennaisesti jo tekovaiheessa, ja kai sen ansioista tästä tuli jotain muuta, kuin pelkkää jäädytettyä kermavaahtoa  ;)
Jos saat, ystävämme Räyhis siitä mielenrauhan, niin lupaan seuraavaksi kokeilla vaikeampaa versiota, munavaahtojen sun muiden kanssa, jotta saan vertailtua makuja ja rakenteita paremmin. Toivottavasti en ole silloin vielä syönyt kaikkea tästä versiosta.  ::)

Loppukommenttina heittäisin:
 Ei varmaankaan tule parasta kotitekoista jäätelöä, mutta on ainakin vaivatonta, ja ihan hyvääkin.
Seuraavassa versiossa nagan voisi lisätä eritavalla, ettei tulisi niin suuria sattumia  ::)
I have no idea what I'm doing, but I am!

Poissa Feint

  • Fatalii
  • *****
  • Viestejä: 1252
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #24 : Heinäkuu 17, 2013, 11:24:20 ap »
Jos tekis nagasta ja mansikasta kastikkeen jonka pyöräyttäis mössön sekaan juuri ennen pakastamista :o täytyy itsekin päästä kokeilemaan pitkästä aikaa jäätelön tekemistä, kunhan tuo sato kypsyisi ensin!

Poissa IceQueen

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 199
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #25 : Heinäkuu 23, 2013, 23:01:53 ip »
Mä kokeilin tota Räyhiksen ohjetta, vähän oli sokerin määrä vaan hakusessa, koska tuli vähän helkkarin makeeta. Pienen määrän tein kokeeksi: 3 dl täysmaitoo, 2dl kermaa, 1tl vaniljasokeria (todellisuudessa jotain sinne päin kun vaan hurautin purkista...), 4 munan keltuaista ja 1dl sokeria. Ja tuon siis tein niin, et vaahdotin keltuaiset ja sokerin, lisäsin kerma-maito-vaniljajauhe seokseen ja keitin kunnes sakeni. Kenties ois voinut olla viel yks keltuainen lisää...

Mutta hyvää tuosta tuli! Rakenne ei ihan ollut kohdillaan, koska en sekottanut riittävästi pakastuksen aikana, ainoostaan ihan alussa, mutta hyvää. Vois kuvitella että chili ois hyvä lisätä tuossa kiehutusvaiheessa, että sais irti enempi makua (ja tasaisemmin itse massaan), mut joku viisaampi korjannee, jos olen väärässä.

Poissa akselsson1

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2399
  • Bokeh! #2560
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #26 : Heinäkuu 24, 2013, 00:13:30 ap »
Mä kokeilin tota Räyhiksen ohjetta, vähän oli sokerin määrä vaan hakusessa, koska tuli vähän helkkarin makeeta. Pienen määrän tein kokeeksi: 3 dl täysmaitoo, 2dl kermaa, 1tl vaniljasokeria (todellisuudessa jotain sinne päin kun vaan hurautin purkista...), 4 munan keltuaista ja 1dl sokeria. Ja tuon siis tein niin, et vaahdotin keltuaiset ja sokerin, lisäsin kerma-maito-vaniljajauhe seokseen ja keitin kunnes sakeni. Kenties ois voinut olla viel yks keltuainen lisää...

Mutta hyvää tuosta tuli! Rakenne ei ihan ollut kohdillaan, koska en sekottanut riittävästi pakastuksen aikana, ainoostaan ihan alussa, mutta hyvää. Vois kuvitella että chili ois hyvä lisätä tuossa kiehutusvaiheessa, että sais irti enempi makua (ja tasaisemmin itse massaan), mut joku viisaampi korjannee, jos olen väärässä.
Hey cool! huomenna vois olla aikaa kokeilla tuota, kaikki muu varmaan löytyisi kaapista, paitsi ei ole kuin kevytmaitoa. kuinkahan paljon merkitystä onko kevyt- vai täysmaitoa, jos esim säätää sitten vastaavasti kerman määrää hiukan?  ???
Any comments? Räyhis? Vaatiiko täysmaidon  :D
I have no idea what I'm doing, but I am!

Poissa IceQueen

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 199
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #27 : Heinäkuu 24, 2013, 00:17:43 ap »
Mä kokeilin tota Räyhiksen ohjetta, vähän oli sokerin määrä vaan hakusessa, koska tuli vähän helkkarin makeeta. Pienen määrän tein kokeeksi: 3 dl täysmaitoo, 2dl kermaa, 1tl vaniljasokeria (todellisuudessa jotain sinne päin kun vaan hurautin purkista...), 4 munan keltuaista ja 1dl sokeria. Ja tuon siis tein niin, et vaahdotin keltuaiset ja sokerin, lisäsin kerma-maito-vaniljajauhe seokseen ja keitin kunnes sakeni. Kenties ois voinut olla viel yks keltuainen lisää...

Mutta hyvää tuosta tuli! Rakenne ei ihan ollut kohdillaan, koska en sekottanut riittävästi pakastuksen aikana, ainoostaan ihan alussa, mutta hyvää. Vois kuvitella että chili ois hyvä lisätä tuossa kiehutusvaiheessa, että sais irti enempi makua (ja tasaisemmin itse massaan), mut joku viisaampi korjannee, jos olen väärässä.
Hey cool! huomenna vois olla aikaa kokeilla tuota, kaikki muu varmaan löytyisi kaapista, paitsi ei ole kuin kevytmaitoa. kuinkahan paljon merkitystä onko kevyt- vai täysmaitoa, jos esim säätää sitten vastaavasti kerman määrää hiukan?  ???
Any comments? Räyhis? Vaatiiko täysmaidon  :D
Rasvan määrässähän se ero maidoissa vaan on, et miten jos vaan säätäis kerma-maito-suhdetta? Ei nyt luulis ihan metsää menevän. Vedät vaan fifty-sixty maitoo ja kermaa. :D

Poissa Räyhis

  • Unholy Ring of Fire
  • *****
  • Viestejä: 8215
  • Suomen Orkideayhdistys - Prospect member
    • Profiili
    • Ruokaa ja vähän muutakin
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #28 : Heinäkuu 24, 2013, 00:33:47 ap »
Enemmän saa olla tarkkana, ettei seos juoksetu kuumentamisen aikana.

MUTTA! Tarkastakaa ohje netistä parista eri lähteestä, viimeksi olen tehnyt jäätelöä ravintolassa vuonna 2003 ja tuo on vain muistelemani resepti, ei ehdotonta faktaa!!
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla
"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Poissa akselsson1

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2399
  • Bokeh! #2560
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #29 : Heinäkuu 24, 2013, 00:38:33 ap »
Enemmän saa olla tarkkana, ettei seos juoksetu kuumentamisen aikana.

MUTTA! Tarkastakaa ohje netistä parista eri lähteestä, viimeksi olen tehnyt jäätelöä ravintolassa vuonna 2003 ja tuo on vain muistelemani resepti, ei ehdotonta faktaa!!
Voiko tässä käyttää vesihaudetta vähentämään tuota ongelmaa, vai tuleeko riittävän lämpimäksi ollenkaan?
I have no idea what I'm doing, but I am!

Poissa IceQueen

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 199
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #30 : Heinäkuu 24, 2013, 08:51:32 ap »
Enemmän saa olla tarkkana, ettei seos juoksetu kuumentamisen aikana.

MUTTA! Tarkastakaa ohje netistä parista eri lähteestä, viimeksi olen tehnyt jäätelöä ravintolassa vuonna 2003 ja tuo on vain muistelemani resepti, ei ehdotonta faktaa!!
Voiko tässä käyttää vesihaudetta vähentämään tuota ongelmaa, vai tuleeko riittävän lämpimäksi ollenkaan?
Kyllä se varmaan vesihauteellakin onnistuu, mut mun pinna ei kestäis vatkailla hellan vieressä niin kauan.

Siinä meni suht kauan ihan hellallakin, melko miedolla lämmöllä, ennen kuin seos alkoi saostua. Mut kokeilemalla selvii, ei onneks oo kalliit raaka-aineet kun pienen satsin tekee ekaks ja meneekin päin mäntyä.

Poissa Habanervous

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 235
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #31 : Heinäkuu 24, 2013, 10:39:51 ap »

Poissa IceQueen

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 199
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #32 : Heinäkuu 24, 2013, 11:30:40 ap »
Tuossa on aika pätevä: http://www.youtube.com/watch?v=kc0ynWNMB-E
Kiitos, taidan seuraavaks kokeilla tällä ohjeella, tekniikka näytti kovin vaivattomalta.   ;)

Poissa akselsson1

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2399
  • Bokeh! #2560
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #33 : Lokakuu 04, 2013, 20:41:22 ip »
Hetkeen ei olekaan tänne ehtinyt kirjoittelemaan, muttamutta...
Eilen tuli tehtyä piirakkaa.

POHJA
100g rasvaa
1dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 muna

TÄYTE
1pkt rahkaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna

+ kep- öh, kipollinen marjoja, chilejä, tai mitä mielesi tekeekään

Tehdään homma helpoksi:

1.Arvaa rasvamäärän massa epämääräisestä kontistä, koska köyhällä opiskelijalla ei ole vaakaan varaa.
2.Vaahdota sokeri sen kanssa, jota hait äkkiä lisää pyörällä salesta.
3.Kursailematta lisää loput aineet, ja vatkaile boschilla sekaisin.
4.Ota (tyttöystävän) Kakkuvuoka (Muumi), ja levittele taikina niin että sitä on pohjalla ja reunoilla.
5.Ripottele pohjan päälle marjat, tai mitä mieleesi tuleekaan, chilikin voisi toimia.
   Löysin pakastimesta mustia viinimarjoja, joten käytin niitä, jäisinä siihen vaan.
6.Pyöräytetään täyte sekoittamalla em ainekset yhteen. Käytin samaa kulhoa säästääkseni tiskiä, koska köyhällä opiskelij- noniin...
7.Töräytetään täytemössö marjojen päälle, joiden pitäisi kutakuinkin peittyä.
8.Uuni, 200oC 30min, jona aikana ommellaan vaikka haalarimerkit haalareihin, käsin, koska köyh- niin.
9.Sittenhän hyvä haju valtaakin kaikki 40,5m2 Voilá!

Tämä on niin helppoa, että voit tehdä tätä itsekkin.
Ja lämpimänä parhaimmillaan, joten eihän se kauaa vanhene  ;)
I have no idea what I'm doing, but I am!

Poissa akselsson1

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2399
  • Bokeh! #2560
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #34 : Tammikuu 13, 2014, 12:25:38 ip »
Tulipa nälkä, mutta ei hätää, opiskelijain keittiössä jälleen!

Makaroonilaatikko on ehkä helpoin asia maailmassa, ja siihen löytyi ainekset, joten ei kuin tekemään!

n.1/2 pussia makaroonia (1kg pussista)
äijämäiset 700g halpaa j-lihaa koska opiskelijat
kananmunia
maitoa
mausteita
juustoa

1. Jauhelihat paistumaan (Ei tapahdu käskemällä, paitsi jos palvelijat)
2. Makaroonit kiehumaan (Huom! Vaatii myös vettä ja kuuman hellan, sekä kattilan)

3. Kun vaiheet 1 ja 2 on suoritettu, voi siirtyä haastavaan vaiheeseen: niiden sovittaminen vuokaan, jonka unohdin tietenkin voidella.
Sikin sokin sekaisin toimii aina:

4. Pyöräytetään munamaito, ja huomataan tässä vaiheessa että maitoa on liian vähän.
kaks tämmöstä lasillista ois varmaan hyvä setti, vaatinee n.3-4 munaa, ja enemmän maitoa, kuin mitä oli, ainakin 0,5l.
Huom! maustetaan pippurilla, ja tommosella jollain punasella jutulla, mitä monella varmaan on kotona  :o :o :o

5.Jos ei ole liian köyhä opiskelija, voi lisätä juustoa.
Köyhän opiskelijan määrä.(tai laiskan)

Normaalin ihmisen opiskelijan määrä

Ne kenellä on kone tai tykkää juustosta niin kuorruttaa koko höskän kilolla single malt-edamia.(väh 32 y.o.)
6.Tässä vaiheessa muistetaan että se uuni piti pistää päälle, 200C
7.Bosch turbo super uuni (40 y.o.) lämpeää kuitenkin nopeasti, ja sitten on tunti odottelua, vaatii välipalaa

8. valmistuttua muoks ja kuva tähän
I have no idea what I'm doing, but I am!

Poissa Chilivaari

  • FG Jigsaw
  • *****
  • Viestejä: 5681
    • Profiili
    • Chiliä ja sivuhuomioita
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #35 : Tammikuu 13, 2014, 13:34:50 ip »
Pikku vihjeeksi, että makaronilaatikon voi tehdä myös keittämättä makaroneja (on nopeampaa) ja munamaidon tilalla voi käyttää lihalientä (laktoosiherkille).
http://chilivaari.blogspot.fi/2010/04/aijamainen-makaronilaatikko_28.html

Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

Poissa Miquel

  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2769
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #36 : Tammikuu 13, 2014, 14:13:26 ip »
^Itekin käytän tuota. Lihaliemi teki kokonaisena laatikkoon lisätessä mukavia yllätyksiä joskus.  Kuutio on ehdottomasti liotettava ENNEN laatikkoon laittoa.  ???
Kokeile Chilivaari/tämän kokeilija vielä jättää muna pois kokonaan ja vaihda tilalle koskenlaskija. En tiedä löytyykö, mutta kai niitä on myös laktoosiherkille
Akselsson1:n ohjeessa esiteltyyn määrään voi surutta laittaa paketillisen.

Tämän ketjun ohjeisiin hauska lisä olisi erillinen taulukko kuinka vähän kaikki maksaa ja loppuun laskelma tyyliin kuinka monta euroa opintotuesta jää kaljaan kun tätä syö kuukauden!  ;)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Poissa Chilivaari

  • FG Jigsaw
  • *****
  • Viestejä: 5681
    • Profiili
    • Chiliä ja sivuhuomioita
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #37 : Tammikuu 13, 2014, 14:40:07 ip »
Koskenlaskija on kokeiltu ja toimii, MUTTA: siinä on suolaa aika paljon, joten lihaliemestä tai lihasta pitää vähentää suolaa.
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

Poissa Miquel

  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2769
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #38 : Tammikuu 13, 2014, 15:06:59 ip »
Makaronin ja pastojen kanssa se on aina noidankehä tuon suolan kanssa. Mielipiteeni on, että jos sitä ei tekovaiheessa ole riittävästi niin lautasella lisätessä se ei enää pelasta tilannetta. Ja liika on taas liikaa. :D Kokeilemalla nuo selviää ja auttaisi kun itsekin edes joskus kirjottelisi muistiin mitä ruoan sekaan on mennyt enkä aina touhuaisi lonkalta.  ::)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Poissa Caide

  • Chiliyhdistyksen hallitus
  • Canario
  • *****
  • Viestejä: 969
    • Profiili
Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
« Vastaus #39 : Tammikuu 13, 2014, 16:21:59 ip »
Makaronin ja pastojen kanssa se on aina noidankehä tuon suolan kanssa. Mielipiteeni on, että jos sitä ei tekovaiheessa ole riittävästi niin lautasella lisätessä se ei enää pelasta tilannetta. Ja liika on taas liikaa. :D Kokeilemalla nuo selviää ja auttaisi kun itsekin edes joskus kirjottelisi muistiin mitä ruoan sekaan on mennyt enkä aina touhuaisi lonkalta.  ::)
Mä harvoin laitan suolaa mihinkään ruokaan, kun sitä on niin monessa muussa. Mutta jos laitankin suolaa, niin laitan sitä aika vähän. Kun tottuu vähäsuolaisiin ruokiin, niin ei sitä niin paljon kaipaa. En ole ikinä laittanut kyllä liikaa suolaa ruokaan, vaikka aina lonkalta heitän mausteet.