Kirjoittaja Aihe: Köpän 2014  (Luettu 15195 kertaa)

Poissa Köpä

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 82
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #80 : Heinäkuu 15, 2014, 19:56:01 ip »
No nyt näyttää täytetyt paprikatkin hyvältä!! Ei aina sitä kuivaa jauhelihariisi mössöä...
Muutenkin sun chilimeiningit herättää kyllä vähän kateutta näin kerrostaloasujassa. Komean kasvarin pygäsit!

Tosimiehet varmaankin täyttää paprikan pelkällä Nagasilpulla  ::)
Kiitos, kasvari kieltämättä onnistui aika hienosti, moni on kysynyt mistä tilasin... Vielä kun sen saa asianmukaisesti viimeisteltyä (tuuletus on sitä luokkaa että sama kuin kasvattaisi katoksessa) niin hyvä tulee.


Alkaa päivyri toistamaan itseään mutta sama meininki, kasvua riittää, samoin kuin kirvoja. Raidia ja Neemiä kuluu mutta ei jaksa enää masentua  ;)

Cajamarca kukkii aika kivasti, siellä täällä näkyy podejakin podin alkuja. Mitenköhän on, milloin pitää huolestua ettei mahdollinen sato ehdi kypsyä?





Pube osastolla sato moninkertaistetaan viime vuoteen verrattuna, toisaaalta se ei kovin vaikeaa ole. Viime vuonna Turbo Pube teki yhden syömäkelpoisen podin.
Huomaa "high glossy" tasoinen kiilto Locaton podissa, kiitos kirvanpaskan.



Aji Verde:


Bondan toinen kypsä:



Näillä mennään.

Poissa PP

  • Moderator
  • Carolina Reaper
  • *****
  • Viestejä: 6997
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #81 : Heinäkuu 19, 2014, 13:35:01 ip »
Kasvari on komea ja vielä jokseenkin täydellisellä paikalla. Kirvoja on, mutta eivät näytä hidastavan chilien tahtia, kun määrän pitää kurissa. Kun et ole laittanut Cajamarcasta kokonaiskuvaa, korjaan vahingon. :)


Aika jäätävä rehu. Vain tuhat tai kaksi kukkaa ja podinalkuja luultavasti satoja.

Poissa Kaltsu

  • Fatalii
  • *****
  • Viestejä: 1441
  • Chiliholic
    • Profiili
    • http://chilicapsicum.blogspot.com/
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #82 : Heinäkuu 19, 2014, 21:57:59 ip »
Wow!
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Poissa Köpä

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 82
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #83 : Heinäkuu 22, 2014, 23:50:06 ip »
Mielenkiintoista,
täällä on näemmä sekoiltu koko kesä EC arvojen kanssa... Noobie meininkiä mutta oppia ikä kaikki.

ppt vs. mS ja EC vs. TDS, näitä kun sopivasti sekoittelee mittarissa niin lopputuloksena on yltiöpäisen vahvaa lientä tarjoiltuna koko kesä.

Homma paljastui kun kävin Lahden Agrimarketista hakemassa pari 25 kg säkkiä Yaran Hydroa ja yhden pussukan Calcinitia (yht: n. 120 egeä, hyllyyn jäi vielä reilusti säkkejä) ja aloin selvittämään mites näitä oikein käytetäänkään verrattuna NF 1+2:een.

No ei se mitään, ehkäpä tämä rehevä kasvu selittynee sitten ylilannoituksella.


Kuvapläjäys, illat pimenee joten salamalla avustettu.
Omnicolor:


Podia tyrkkää:



Cajamarca (sekoittuu oikealla Bondaan, joka muuten muistuttaa marjapensasta, podit n. 5mm halkaisijan omaavia jättiläisiä):


Kukkaa ja podia pukkaa joka paikasta.


Joku Rocoto, maalarinteippi ruukun kylkeen ja teksti siihen, ei ole hyvä juttu. Ensi vuodelle: Muista paremmat nimikyltit  >:(





Aji "ruikuli" Fantasy:


Näillä mennään...

Ai niin, off topic,
Estefania päivystää Heinäkuussa vaikkei sisällä chilejä olekaan  ;)


Poissa Köpä

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 82
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #84 : Elokuu 03, 2014, 14:02:20 ip »
Hienot on lomakelit, paljon puuhaa mutta kerrankin ehti kasvariin kameran kanssa ennen hämärää  :D
Sekalainen kuvapläjäys tällä kertaa...

Aji Verde kypsyttelee, satoisan tuntuinen puska, jos maku miellyttää voisi ensi vuonna laittaa Ikea pyttyyn jättisadon toivossa.



Dulce Dolor tekee veikeän muotoisia podeja.





Kasvunihmeitä,
Omnicolor 1. päivä Kesäkuuta kasvariin siirron yhteydessä ja tänään.



Naga tekee monsterpodeja  :P Taitaa kesäkuun kylmyys näkyä.


Bondassakin vähän sama tilanne, pieniä on kaikki podit. Maku on mielenkiintoinen, aromikas ja aika päräyttävä polte, jopa noissa pienissä pallukoissa.



Ensi vuonna ei amppleleita roiku kasvarin katossa, varjostaa aika paljon.



Sitten ulos.
NFT Hot Wax ei keväällä selvinnyt kirvainvaasiosta ja se pätkiittin kompostiin. Jäljelle jäi multaversio joka tekee mukavasti podeja.
Kasvin koko aika vaatimaton ja kasvu junnasi pitkään, voi olla etten keväällä suojannut tarpeeksi auringolta ulos siirron yhteydessä.


Alma paprika tekee runsaasti podeja kokoonsa nähden, tämäkin oli kirvojen pahasti raiskaama keväällä.

Poissa Köpä

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 82
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #85 : Syyskuu 02, 2014, 21:31:43 ip »
No niin pitkästä aikaa. Ehkäpä tätä voi kohta kutsua kuukausikirjaksi  :P
Kaikennäköistö tapahtunut, Chilifestikin nähty, kiva tapahtuma.

Agendalla tietysti sadon käsittelyä, kypsää on jo jonkin verran vaikka suurin osa vielä raakileena puskissa.

Uskaltaakohan tuota kohta maistaa, Juson ohjeilla mennään. Jalopenoa, Aji Cristalia ja oman maan valkosipulia sekaisin. Alkuvaiheessa päästi aika mielenkiintoista hajua, nyt rauhoittunut. Ehkäpä maistatan naapurilla ensin...
Iskeekö maku lekan lailla, aika näyttää


"Normaalimpaa" sadon käsittelyä.



Näistä syntyi perinteinen salsa.

Omnicoloria kuivuriin.

Poissa Chilioni

  • Jalapeño
  • **
  • Viestejä: 143
  • Jäsen #2575
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #86 : Syyskuu 03, 2014, 09:48:37 ap »
Komea on kasvari ja kasvit mahtavia!  :) Tuon tyyppisen kasvarin itsekin pykään jahka aika on oikea, betoni- tai laattalattialla. Mutta asiaan. Sulla kun on noita Leekiä ja Hungarian Hot Waxia molempia, niin mitäs eroa niillä on? Itsellä kasvaa tuota Hot Waxia ja näyttää kovin samalle Leekin kanssa. Onko makueroa kuinka paljon? Pohdin vaan, että onko järkeä laittaa Leekiä jos laittaa Hot Waxia tai toisin päin?
Itse tekemällä saa just sellasen kun haluaa. Tai ainakin sinnepäin.

Poissa Köpä

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 82
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #87 : Syyskuu 03, 2014, 12:05:28 ip »
Kiitos kiitos, kasvari vaatii vielä pientä tuunausta tiiveyden suhteen sekä lattia täytyy laittaa kuntoon. Ensi keväänä sitten.
Kasvit mahtavia, ainakin vihreän suhteen, sato on sitten vähän niin ja näin  :-\

Leekin kanssa kävi vähän köpelösti, kevättalvella vielä kaikki näytti hyvältä mutta kirvat tuohosivat tuon aika pahasti.
Tässä vielä paraatikunnossa:


Sitten kun vielä katkesi haarasta tuennan puutteesta johtuen, päätyi kasvi kompostiin ennen ulos siirtoa.
Liian hatarat muistikuvat miltä se maistui verrattuna Hot Waxiin.

Laitan kuitenkin molempia ensi kaudelle taas, miedompien ystävä kun olen.

Poissa Chilioni

  • Jalapeño
  • **
  • Viestejä: 143
  • Jäsen #2575
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #88 : Syyskuu 03, 2014, 19:55:30 ip »
Ok, kiitos kuitenkin.  :) Voihan sitä silti itsekin molempia laittaa ja testata itse.
Itse tekemällä saa just sellasen kun haluaa. Tai ainakin sinnepäin.

Poissa Köpä

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 82
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #89 : Syyskuu 30, 2014, 19:56:32 ip »
Kasvarikausi lähenee loppuaan, harmillisen paljon jää raakileita roikkumaan. Varsinkin Cajamarca kypsyttää hitaasti.
Bondasta kerätty omalla mittapuulla jättisato, kaikenlaista kivaa jalostettu. Hapatettu, kuivattu sekä keitelty sweet chili tyyppistä soossia jne.

Pientä kuvapäivitystä.

Bonda sai lähteä:


Mutta ensiksi silputtu hapatuspyttyyn:


Dulce Dolor kypsyy:


Samoin Naga:


Joku Habanero punastelee:


Ensi vuodelle kasvarin tiivistys pakollinen, sitten vain lämmittämään  8)

Poissa Köpä

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 82
    • Profiili
Vs: Köpän 2014
« Vastaus #90 : Marraskuu 16, 2014, 20:36:32 ip »
No niin, taputellaan tämä kausi hiipuvan päivitystahdin myötä päättyneeksi.
Loppukautta haittasi kaiken maailman kiireet ja projektit, sen takia päivitystahti hiipui, päiväkirjatasosta melkein kvartaaliraportoinnin asteelle.


Paljon tuli opittua, hauskaa on ollut ja ensi kaudella touhu on ehkä pykälän hallitumpaa  ::)
Ainakin kauden aloitus siirtyy pakosti reippaasti ensi vuoden puolelle.

Kiitos seuranneille ja vinkkejä sekä apua tarjonneille, naapurille erityismaininta reissun tuurauksesta.